Kira-gebelik-geçim sorunu

O olmaz bu olmaz dersek zaten olmaz
Cilek yiyim muz tadi gelsin gibi birsey
Ailelere yakin kucuk bir eve tasinip oyle dusunulebilir en fazla
ben mesela sevmedigim bi yerde yasiyorum ama sirf kira vermiyorum diye katlaniyorum cocugum icin
Bazilari fedakarligi yanlis anliyor

Teşekkür ederim. Yani ben de küçük yaşta kardeşi olan, çevresinde çocuk çok olan biriyim anlıyorum demek istediklerinizi hakta veriyorum zaten. Benim asıl tepkim dediğim gibi burda ev ev diye tutturanlaraydı. Yoksa sizlere katıldığım çok konu var mesela İstanbul gibi bi şehirde bu kadar az maaşla hala direnerek yaşamak istemeleri bana da absürt geldi, kira fiyatları ve aldıkları maaşlar da öyle.

işte sanırım aileleri atıyorum kadiköyde hatta belki de şişlide filan yaşıyor
sanmıyorum yani onlara yakın küçük ev olsun da kirası uygun olsun. olabilecek yerlere de aşırı varoş ben suriyelilerin/afrikalıların içinde mi yaşayacam demezse adım migren değil.
büyük ihtimalle tüm takım ev eşyası da vardır evlenirken illa alınmıştır. çocuk odası da yapmak ister, çünkü neden olmasın? gibi.

gerçi cvp vermiyor ki biz kendi kendimize tahmin yürütüyoruz

ha size katılıyorum, hepsini birden olduramıyorsan çocuğun için en rasyonel tercihleri yapmak lazım. beklentilerinle gerçeklerin uymuyorsa ama ben böyle hayal etmedim ama ben böyle istemiyordum diye diye nereye kadar?

ya illa ev alma planı yapmak zorunda değil
kendisi tek çocuk galiba annesinin de babasının da evi varmış, 30 sene sonra kendisine 2 ev kalır, güveniyorsa buna ev almadan yaşamak üzere plan yapabilir. olabilir yani.

ama o 30 sene boyunca bi sürü masrafı olacak bir çocuğu olacak ya hani mesela. kirası maaşların yarısını geçiyor, o da kendisi çalışabilirse, o da şüpheli, bu halde o 30 seneyi çıkartabilecek mi?

Valla cok azimiz zaten hayalindeki gibi yasiyordur
Cocuktan sonra calisicam diyor da ona kim bakacak?
Kimse aylarca kocasini birakip gelmez
Hadi geldi diyelim kadin salonda yatcak cocuk besikte yatak odasinda yatcak kucuk bir eve gecseler dahi
Kaynana gelse duzenime uymuyor diyecek vs vs
Tamam cogu kisi cocuk yapiyor ardini dusunmeden o cocuk bi sekilde 4 5 yasina geliyor ama biri bisiklet surerken o cocuk ic gecirecekse okula gittiginde birisi ananas yedim dediginde ben hic yemedim diyecekse hic tatile gitmedim diyecekse ne anlami var ki dunyaya getirmenin?
Ben mesela bazi zevklerimden kisiyorum ki cocuguma daha konforlu bakabilmek icin
Yoksa ver eline kuru ekmek kapi onunde oynasin

Ailesi şişlide Kadıköy’de olan insan da asistan şöför olmaz bana göre.
Yani bahsettiğiniz profil bir ailede sanmıyorum olsun. Ki çok çocuk da yapmaz bahsettiğiniz profil öyle dört çocuk falan da olmaz.
Benim ailem göçmen mesela. İçanadolunun bir köyünde yaşamışlar. Dedem 1950li yıllarda köyünden çıkıp şehre gelmiş dükkan aşmış çocuklarını okutmuş. Tüm çocuklarına ev bırakmamış ama o devirde okutmuş. Hepsi öğretmen, muhasebeci, terzi, memur falan olmuş. Dolayısıyla ben eğitimli göçmen ve iyi muhitte yaşayan bir ailenin çocuklarının mesleksiz kalacağını da hiç sanmıyorum

ya kendi işi varmış eşinin, ailesi sermaye vermiş ama batırmış.

ama genel anlamda , evet, meslek sahibi yaparlar tezinizi ben de gördüm (anlıyorum sizi), katılıyorum da ama olmayınca da olmuyorsa demek. --şu da olabilir gidip İİBF filan okumuşlardır, oradan da bir meslek çıkmamıştır.

ya da ben belki aile semtlerini fazla uçmuşumdur, olabilir.

İyi muhitten kasıt en en iyi ihtimalle bence küçük avcılar Bahçelievler falandır bence. O da en iyi
İhtimal ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…