- 14 Ağustos 2018
- 21.837
- En iyi cevaplar
- 2
- 83.471
- 598
La sinir stres için de eve kedi alınmaz maması olmuş 10 milyar ndjsjsj Aşısının en ucuzu 750 lira. Koltukları yemesi paha biçilemezSinir stres atmak için çocuk mu yapılır, sanki eve kedi alıyo kfjfj
Max ekşici erko zekasını mı sergilemeye geldin hayırdır? Hem namahrem hem mantıksız püüüğ git burdanSizin verdiğiniz fikri, yönlendirmeleri herkes vermiş zaten. 2 çocuk babası biri olarak yazdım ben, sonuçta birini 10 yaşına birini de 7 yaşına getirebilmişim. Kadıncağız çocuk yapmama engel olun diye değil, yapmak istiyorum başarabilir miyim diye fikir danışmış benim anladığım bu. Bu ülkede milyonlarca geçinemeyen insan var zaten, tek tavsiyemiz herkese çocuk yapmayın diyip konuyu kapatmak mı? Ya da bugünden 8-10 sene sonrasının okul problemlerini çözmek mi? E kadın belki ekonomik olarak hiç durumunu düzeltemeyebilir de, ya da o gün başka bir imkanı çıkar keşke erken doğursaydım diyebilir, belki fizyolojik problemleri çıkıp 10 sene sonra asla doğuramayabilir. Zaten belirttim, bir sürü değişken var, sorun sadece ekonomik de değil, bakacak birisi var mı diye. Ekonomik verilere göre 2028'e kadar ülke toparlama ihtimali yok, ne yapalım 4 sene boyunca asgari ücretli kimse çocuk yapmasın, maddi imkanı iyi olanlar sadece 1 tane o da canı isterse yapsın, sonra bazıları bu ülkede yaşanmaz deyip gitsin, ne yapalım kapatalım mı ülkeyi? Doğumhanelere, kadın doğumculara maliye müfettişi dikip gelir beyannamesi mi isteyelim? 100 tane yorum yapılıp 95 tanesi doğurma sakın derken ben de diyorum ki ''bu'' açılardan da değerlendirirsen belki de bugün çocuk yapman daha olumlu yansır hayatına.
Siz de gaylik mi var erkek olarak kadın kulübünde işiniz ne eşinizin elbiselerini de giyiyor musunuz sizSizin verdiğiniz fikri, yönlendirmeleri herkes vermiş zaten. 2 çocuk babası biri olarak yazdım ben, sonuçta birini 10 yaşına birini de 7 yaşına getirebilmişim. Kadıncağız çocuk yapmama engel olun diye değil, yapmak istiyorum başarabilir miyim diye fikir danışmış benim anladığım bu. Bu ülkede milyonlarca geçinemeyen insan var zaten, tek tavsiyemiz herkese çocuk yapmayın diyip konuyu kapatmak mı? Ya da bugünden 8-10 sene sonrasının okul problemlerini çözmek mi? E kadın belki ekonomik olarak hiç durumunu düzeltemeyebilir de, ya da o gün başka bir imkanı çıkar keşke erken doğursaydım diyebilir, belki fizyolojik problemleri çıkıp 10 sene sonra asla doğuramayabilir. Zaten belirttim, bir sürü değişken var, sorun sadece ekonomik de değil, bakacak birisi var mı diye. Ekonomik verilere göre 2028'e kadar ülke toparlama ihtimali yok, ne yapalım 4 sene boyunca asgari ücretli kimse çocuk yapmasın, maddi imkanı iyi olanlar sadece 1 tane o da canı isterse yapsın, sonra bazıları bu ülkede yaşanmaz deyip gitsin, ne yapalım kapatalım mı ülkeyi? Doğumhanelere, kadın doğumculara maliye müfettişi dikip gelir beyannamesi mi isteyelim? 100 tane yorum yapılıp 95 tanesi doğurma sakın derken ben de diyorum ki ''bu'' açılardan da değerlendirirsen belki de bugün çocuk yapman daha olumlu yansır hayatına.
Yorumlarda hepinizin harika şartlara ve gelire sahip olduğunuzu gördüğüm için şok oldum hanımefendi.Kadın ben niye stres çekeyim ülke şartları yüzünden dmemiş ki, çocuk yapsam nolur demiş? Neyine şok oldunuz yorumların ben de ona şoke oldum.
Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz, ekmek arası makarnayla çocuk büyütmeye karşıyız. Saldım çayıra mevlam kayıra demiyoruz, sizin çocuğunuz var mı bilmem, ben çıkacak hiç öngörülmemiş her türlü masrafı gayet gördüm, görüyorum hala. Aman doğur nolucak yarı aç yarı tok, öyle böyle büyüsün diyemiyorum maalesef.Yorumlarda hepinizin harika şartlara ve gelire sahip olduğunuzu gördüğüm için şok oldum hanımefendi.
Hamileyim ikizlerim olacak inşallah. Ben ekmek arası makarnayla çocuk büyütün demiyorum ben de büyütmem, çocuklarımı saldım çayıra mevlam kayıra da demem. Sizinle şimdi oturup memleket ekonomisi konuşmak istemiyorum ama anada babadan bişe kalmayınca hadi araba neyse ama ev almak mucize oldu. Ayrıca olsa bile 6 Şubat depreminde evleri yıkılan arkadaşlarım var ve devlet onların evlerini tekrar para ile geri onlara yaptırıyor. Allah kimseye yaşatmasın. Ben burda parasız çocuk büyütülürü savunmuyorum. Ama asıl önemli olanın sağlıklı bi anne baba ilişkisi ve çocuğa yarattıkları güvenli alan olduğunu söylüyorum.Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz, ekmek arası makarnayla çocuk büyütmeye karşıyız. Saldım çayıra mevlam kayıra demiyoruz, sizin çocuğunuz var mı bilmem, ben çıkacak hiç öngörülmemiş her türlü masrafı gayet gördüm, görüyorum hala. Aman doğur nolucak yarı aç yarı tok, öyle böyle büyüsün diyemiyorum maalesef.
Ya ben şunu da merak ediyorum, çocuklarınız pirzola,biftek et yani yiyor mu ya ben katiyen yediriyorum eti sadece köfte olarak yedirebiliyorum,makarna pilavı tercih ediyorlar ete
Önce bir doğurun gerçek masraflarla karşılaşın o zaman konuşuruz. Çocuğum 3.sınıf eğitim masrafı, sağlıklı gıda masrafı, giysİ masrafı hiçHamileyim ikizlerim olacak inşallah. Ben ekmek arası makarnayla çocuk büyütün demiyorum ben de büyütmem, çocuklarımı saldım çayıra mevlam kayıra da demem. Sizinle şimdi oturup memleket ekonomisi konuşmak istemiyorum ama anada babadan bişe kalmayınca hadi araba neyse ama ev almak mucize oldu. Ayrıca olsa bile 6 Şubat depreminde evleri yıkılan arkadaşlarım var ve devlet onların evlerini tekrar para ile geri onlara yaptırıyor. Allah kimseye yaşatmasın. Ben burda parasız çocuk büyütülürü savunmuyorum. Ama asıl önemli olanın sağlıklı bi anne baba ilişkisi ve çocuğa yarattıkları güvenli alan olduğunu söylüyorum.
Önce bi doğurun diye seviyesizce cümleye başlamanız pekiÖnce bir doğurun gerçek masraflarla karşılaşın o zaman konuşuruz. Çocuğum 3.sınıf eğitim masrafı, sağlıklı gıda masrafı, giysİ masrafı hiç
Öyle azımsanacak gibi değil.
Spor kursuna gitmek istiyor, tatile gitmek istiyor, dışarda yemek istiyor bunlar hep masraf kalemi.
Maddi zorluk çekiyorsanız ve ikiz bebeğiniz olacaksa Allah size yardım etsin. Konu herkesin ev sahibi olması değil. Kira bir kişinin maaşıysa evet çocuk yapmaları akıllıca değil. Kadın Doğumdan sonra işe denemezse sadece kira ödeyip aç mı kalacaklar? Elbette güvencesi olmayan çocuk yapmasınÖnce bi doğurun diye seviyesizce cümleye başlamanız pekiHala algı sorunu var sanırım diyorum ki çocuk parasız büyümez diye bişe savunmuyorum zatennnnnnnn bana karşı neyin ispatına giriyorsunuz anlamıyorum çok komiksiniz ya diğer yazdığım şeylere de cevap bekliyorum ???????
Ben şuan çekmiyorum teşekkür ederim. Sadece ev konusu için söyledim onun dışında konu sahibinin eşi bi zahmet daha yüksek kazançlı işler tercih edebilir aynı yerde saymak yerine benim eşim de ilk tanıştığımız da garsondu ama şuan bambaşka bir işi ve geliri var. Ben hiç bi zaman çocuk rızkıyla gelir düşüncesinde olmadım burda bunu da savunmadım sadece insanlar ev ev ev diye kendini yemiş burda onunla alakalı yorumumu yazdım o kadarMaddi zorluk çekiyorsanız ve ikiz bebeğiniz olacaksa Allah size yardım etsin. Konu herkesin ev sahibi olması değil. Kira bir kişinin maaşıysa evet çocuk yapmaları akıllıca değil. Kadın Doğumdan sonra işe denemezse sadece kira ödeyip aç mı kalacaklar? Elbette güvencesi olmayan çocuk yapmasın
Konu sahibi eşim 70 bin kazanıyor kiramız 10 bin dese kimse bu kadar imkansız demezdi. 28 bin kiraya 65 bin ortak gelir diyor. Adam 35 kazansa dahi ellerine 7 bin kalacak. 7 binle geçinilir mi?Ben şuan çekmiyorum teşekkür ederim. Sadece ev konusu için söyledim onun dışında konu sahibinin eşi bi zahmet daha yüksek kazançlı işler tercih edebilir aynı yerde saymak yerine benim eşim de ilk tanıştığımız da garsondu ama şuan bambaşka bir işi ve geliri var. Ben hiç bi zaman çocuk rızkıyla gelir düşüncesinde olmadım burda bunu da savunmadım sadece insanlar ev ev ev diye kendini yemiş burda onunla alakalı yorumumu yazdım o kadar
Belki çocuk olunca birbirinize daha çok bağlanacaksınız, aile olduğunuzu daha çok hissedeceksiniz, belki sinirinizi stresinizi alacak,
kendi baksa tek maaşa düşecekKonu sahibi eşim 70 bin kazanıyor kiramız 10 bin dese kimse bu kadar imkansız demezdi. 28 bin kiraya 65 bin ortak gelir diyor. Adam 35 kazansa dahi ellerine 7 bin kalacak. 7 binle geçinilir mi?
Konu kira değil kiranın gelirlerinin çok üstünde olması.
İşte bizde diyoruz ki sadece sağlıklı anne baba ilişkisi ile de olmuyor çünkü sadece sevgi ilgi ile karın doymuyor maalesef. Sağlıkla gelsin bebekleriniz, ileri de ne demek istediğimizi yasayarak anlayacaksiniz zaten.Hamileyim ikizlerim olacak inşallah. Ben ekmek arası makarnayla çocuk büyütün demiyorum ben de büyütmem, çocuklarımı saldım çayıra mevlam kayıra da demem. Sizinle şimdi oturup memleket ekonomisi konuşmak istemiyorum ama anada babadan bişe kalmayınca hadi araba neyse ama ev almak mucize oldu. Ayrıca olsa bile 6 Şubat depreminde evleri yıkılan arkadaşlarım var ve devlet onların evlerini tekrar para ile geri onlara yaptırıyor. Allah kimseye yaşatmasın. Ben burda parasız çocuk büyütülürü savunmuyorum. Ama asıl önemli olanın sağlıklı bi anne baba ilişkisi ve çocuğa yarattıkları güvenli alan olduğunu söylüyorum.
konu sahibi istanbulda yaşıyorKonu sahibi 28 bin kira hayli fazlaymis
Daha ekonomik bir eve gecseniz?
Yani 2+1 ya da acik mutfak oda seklinde
Hani kiraniz 15bin falan olsa en azindan 10bin kusur cocuk icin harcayabilirsiniz
Ozelde muayeneler 2binden basliyor dogumlar 50 binden basliyor
Devlette dogum yapsaniz dahi cocugun bez giysi mamasi derken haddi hesabi yok cidden
700k var demissiniz umarim tl olarak tutmuyorsunuzdur
Altina vs yatirim yapabilirsiniz ya da araba alabilirsiniz hem cocuk varken lazim olacak hemde ilerde fiyati yukselip satma imkani da olur
Size kimse cocuk yapin yapmayin diyemez burda
Mesela ben kendim yemesem de cocuguma norvec somonudur kuzu cigeridir yediriyorum guzel beslensin diye
Hadi simdilik bu tur seyler ama okula basladiginda bir servis parasi bile uçuk fiyatlarda
Cocuga bakacak kimse yoksa isten cikip bakmaniz gerekecek
Bi ton sey var dusunulmesi gereken
Burda nasil hamileyim aldirayim mi diye soran birine kimse aldir aldirma diyemiyorsa dogur dogurma da diyemez haliyle
Siz zorlanacaksiniz ya da idare etmeyi ogreceksiniz hayat sizin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?