Sizin verdiğiniz fikri, yönlendirmeleri herkes vermiş zaten. 2 çocuk babası biri olarak yazdım ben, sonuçta birini 10 yaşına birini de 7 yaşına getirebilmişim. Kadıncağız çocuk yapmama engel olun diye değil, yapmak istiyorum başarabilir miyim diye fikir danışmış benim anladığım bu. Bu ülkede milyonlarca geçinemeyen insan var zaten, tek tavsiyemiz herkese çocuk yapmayın diyip konuyu kapatmak mı? Ya da bugünden 8-10 sene sonrasının okul problemlerini çözmek mi? E kadın belki ekonomik olarak hiç durumunu düzeltemeyebilir de, ya da o gün başka bir imkanı çıkar keşke erken doğursaydım diyebilir, belki fizyolojik problemleri çıkıp 10 sene sonra asla doğuramayabilir. Zaten belirttim, bir sürü değişken var, sorun sadece ekonomik de değil, bakacak birisi var mı diye. Ekonomik verilere göre 2028'e kadar ülke toparlama ihtimali yok, ne yapalım 4 sene boyunca asgari ücretli kimse çocuk yapmasın, maddi imkanı iyi olanlar sadece 1 tane o da canı isterse yapsın, sonra bazıları bu ülkede yaşanmaz deyip gitsin, ne yapalım kapatalım mı ülkeyi? Doğumhanelere, kadın doğumculara maliye müfettişi dikip gelir beyannamesi mi isteyelim? 100 tane yorum yapılıp 95 tanesi doğurma sakın derken ben de diyorum ki ''bu'' açılardan da değerlendirirsen belki de bugün çocuk yapman daha olumlu yansır hayatına.