Ama sadece İstanbul’da kariyer yapacağınız bir işiniz yok ki? Biriniz şöför diğeriniz asistan Türkiye’nin her yerinde çok rahat iş yaparsınız. Dar gelirle bu şehirde yaşamak için inat etmek yerin daha ufak bir şehirde ev almak hayat kurmak daha iyi bir seçenek bence.İnanın annemin babamın evsizliğinden ailelerimin neden zamanında ev bırakmadığından tutup şehri terketmekten ciktilar..
Siz hamile kalınca son zamana doğru calisamayacaksiniz doğumdan sonra da ister istemez bir süre daha calisamayacaksiniz daha da zora gireceksiniz. Giren maaşın yarısı da gidecek kirayı bile zor ödeyeceksiniz belki en mantıklısı çocuğu ertelemek mümkünse daha uygun bir kiraya geçmek ve birikim yapmak çocuğum yok ama bir yenidoğan en aşağısı aylık sekiz bine maal olur bence Hayırlısı olsun hakkınızda:)herkesin eli bollaşıyor mu ? Öyle bir zaman dilimi mi var ? Babalarımızdan herhangi bir ev kalmadı ve bu ekonomide her zaman kirada oturmak durumundayız yok mu bunun bir çözüm yolu?
Daha önce çocuk sahibi olmadığım için merak ediyorum sadece çocuk giderleri masrafları ne kadar oluyor altından kalkılabilecek bir şey mi yoksa gittikçe artıyor mu.
Elimizin bollaşacağını bilsem zaten buraya sormam.
Bak şöyle bisey söyleyebilirim sana bazı konularda haklısın.Ben bugün anladım ki herkesin çocuğu özel okullarda kuzu pirzolalarla özel öğretmenler eşliğinde bahçeli villalarda büyüyor. Bizde Türkiye’nin ekonomisi kötü diye kendimizi kandırıyormuşuz. Teşekkür ederim güzelce fikir verdiğiniz için demekki orta sınıf hayatımızdan tamamen kalkmış. Ya zenginsin ya fakir. Ya çocuk yaparsın ya da yapmazsin..
Siz orta sınıf değilsiniz ama. Orta sınıftan kasıt bu değildir. Orta sınıf gıdada kısıtlama yapmadan harcayabilen, zengin olmayan ama fakir de olmayan insanlara deniyor.Ben bugün anladım ki herkesin çocuğu özel okullarda kuzu pirzolalarla özel öğretmenler eşliğinde bahçeli villalarda büyüyor. Bizde Türkiye’nin ekonomisi kötü diye kendimizi kandırıyormuşuz. Teşekkür ederim güzelce fikir verdiğiniz için demekki orta sınıf hayatımızdan tamamen kalkmış. Ya zenginsin ya fakir. Ya çocuk yaparsın ya da yapmazsin..
7 göbektir size veya eşinize 1 ev bile düşmedi mi anlamadim, kurdugunuz cümlenin faraziligini yaşınızın küçük oluşuna veriyorum.Bizim 7 göbek ailemiz İstanbul’da,bırakıp gitme düşüncemiz hiç olmadı çünkü burada doğduk büydük,ailelerimiz burada.
İş konusuna gelecek olursak aslında biz kendi işimizi yapıyorduk fakat işler iyi gitmediği için kapatmak durumunda kaldık. O noktada da çok para kaybettik. Şimdi ben asistanlık yapıyorum eşim ise okulda servis şöförlüğü yapıyor
Nesi zor? Bakin hayatta her sey olabilir insan esnek olmak zorundadir sartlara göre sekil alma kapasitesine sahip olmazsaniz ilerleyemezsiniz sartlar sizi hep geriye gitmeye zorlayacaktir çünkü. Fizikteki entropi yasasindan ilham alabilirsiniz. Bir seyi kendi haline birakirsaniz iyilestirmeye calismazsaniz bozulmaya dagilmaya dogru gider. Yemeyi sicak tutmak icin disardan enerji gerekir, bakilmayan demir paslanir, iliskiler emek verilmezse dagilir... Sistemde kendinize uygun pozisyona gecmezseniz duzen sizi bertaraf eder.Sizde şehri terkedin,gerçekten kolay birşeymiş gibi düşünülüyor anladığım kadarıyla..
AB vatandasisin yani her schengen ulkesinde çalışabilirsin farkindasin dimi? :)Ayni zamanda bulvar vatandasiyim
Sadece cocuk doğup buyusse keşke. Ekstra şeyler hiç aklınıza gelmemiş Ben de inanıyorum doğan çocukların bir sekilde büyüyeceğine.Çoğunluk olumsuz konuşmuş ama eşinizle ilişkiniz ve ikinizin ailenin mutluluğu için yapabilecekleriniz bu sorunun cevabını verecektir. Belki çocuk olunca birbirinize daha çok bağlanacaksınız, aile olduğunuzu daha çok hissedeceksiniz, belki sinirinizi stresinizi alacak, belki daha özverili olup belki giyim kuşamdan kısıp çocuğun rızkı çıkacak. Bu kadar karamsar yaklaşmayın derim, belki sütünüz bol olur, mamaya para vermez sadece bez masrafıyla kurtulursunuz. Belki aileleriniz, akrabalarınız daha çok yardımcı olur, çok fazla bizim bilemeyeceğimiz sizin bileceğiniz soru ve cevaplar var. Bence çocuk yapın, hatta peşpeşe 2 tane yapın beraber büyüsünler. Dediğim gibi iş durumunuzu falan siz bilirsiniz, tek maaşa düşüp işinizden olma ihtimaliniz falan nedir, çocuğa bakacak bir anane ya da babaanne var mı yok mu, bunlar önemli. Kolaylıklar dilerim.
Afrika ülkesi kadar da fakir olmadığımız için açlıktan ölen çocuk yok.buna bile dayanarak rızkıyla gelir diyor insanlar.Çocuk rızkıyla gelir biraz hurafe gibi geliyor bana herkes aynı şeyi söylüyor ama iyi bakamadıktan sonra anlamı kalmaz diye düsünüyorum
Sizin verdiğiniz fikri, yönlendirmeleri herkes vermiş zaten. 2 çocuk babası biri olarak yazdım ben, sonuçta birini 10 yaşına birini de 7 yaşına getirebilmişim. Kadıncağız çocuk yapmama engel olun diye değil, yapmak istiyorum başarabilir miyim diye fikir danışmış benim anladığım bu. Bu ülkede milyonlarca geçinemeyen insan var zaten, tek tavsiyemiz herkese çocuk yapmayın diyip konuyu kapatmak mı? Ya da bugünden 8-10 sene sonrasının okul problemlerini çözmek mi? E kadın belki ekonomik olarak hiç durumunu düzeltemeyebilir de, ya da o gün başka bir imkanı çıkar keşke erken doğursaydım diyebilir, belki fizyolojik problemleri çıkıp 10 sene sonra asla doğuramayabilir. Zaten belirttim, bir sürü değişken var, sorun sadece ekonomik de değil, bakacak birisi var mı diye. Ekonomik verilere göre 2028'e kadar ülke toparlama ihtimali yok, ne yapalım 4 sene boyunca asgari ücretli kimse çocuk yapmasın, maddi imkanı iyi olanlar sadece 1 tane o da canı isterse yapsın, sonra bazıları bu ülkede yaşanmaz deyip gitsin, ne yapalım kapatalım mı ülkeyi? Doğumhanelere, kadın doğumculara maliye müfettişi dikip gelir beyannamesi mi isteyelim? 100 tane yorum yapılıp 95 tanesi doğurma sakın derken ben de diyorum ki ''bu'' açılardan da değerlendirirsen belki de bugün çocuk yapman daha olumlu yansır hayatına.Sadece cocuk doğup buyusse keşke. Ekstra şeyler hiç aklınıza gelmemiş Ben de inanıyorum doğan çocukların bir sekilde büyüyeceğine.
Gecen sene okulda kaynak kitapalari erken alalım dedik,daha uygun olur diye. En büyüğü 9 yasinda olup ,4 cocugu olan veli ,ben kaynak kitap alamam 4 çocuğum var benim dedi.
Sonra bir diğer veli de benzer şeyi söyledi.asil masraf ortaokulda başlıyor, ama büyük ihtimal yapmayacak.
Neyse asıl bunu söylemeyecektim. Sonradan çıkan hastalıklar olabiliyor, gluten hassasiyeti, diyabet vs gibi ..bunlar cevremde olduğu için örnek verdim.ozel beslenme gerektiriyor.
Yani çocuk düşünsünler tabi ama buraya sorduğu için insanlar daha bilinçli davranip ,biraz birikim yapip yapmasını soyluyor
Erkek üye yasak bu bir.Sizin verdiğiniz fikri, yönlendirmeleri herkes vermiş zaten. 2 çocuk babası biri olarak yazdım ben, sonuçta birini 10 yaşına birini de 7 yaşına getirebilmişim. Kadıncağız çocuk yapmama engel olun diye değil, yapmak istiyorum başarabilir miyim diye fikir danışmış benim anladığım bu. Bu ülkede milyonlarca geçinemeyen insan var zaten, tek tavsiyemiz herkese çocuk yapmayın diyip konuyu kapatmak mı? Ya da bugünden 8-10 sene sonrasının okul problemlerini çözmek mi? E kadın belki ekonomik olarak hiç durumunu düzeltemeyebilir de, ya da o gün başka bir imkanı çıkar keşke erken doğursaydım diyebilir, belki fizyolojik problemleri çıkıp 10 sene sonra asla doğuramayabilir. Zaten belirttim, bir sürü değişken var, sorun sadece ekonomik de değil, bakacak birisi var mı diye. Ekonomik verilere göre 2028'e kadar ülke toparlama ihtimali yok, ne yapalım 4 sene boyunca asgari ücretli kimse çocuk yapmasın, maddi imkanı iyi olanlar sadece 1 tane o da canı isterse yapsın, sonra bazıları bu ülkede yaşanmaz deyip gitsin, ne yapalım kapatalım mı ülkeyi? Doğumhanelere, kadın doğumculara maliye müfettişi dikip gelir beyannamesi mi isteyelim? 100 tane yorum yapılıp 95 tanesi doğurma sakın derken ben de diyorum ki ''bu'' açılardan da değerlendirirsen belki de bugün çocuk yapman daha olumlu yansır hayatına.
Babası derken??Sizin verdiğiniz fikri, yönlendirmeleri herkes vermiş zaten. 2 çocuk babası biri olarak yazdım ben, sonuçta birini 10 yaşına birini de 7 yaşına getirebilmişim. Kadıncağız çocuk yapmama engel olun diye değil, yapmak istiyorum başarabilir miyim diye fikir danışmış benim anladığım bu. Bu ülkede milyonlarca geçinemeyen insan var zaten, tek tavsiyemiz herkese çocuk yapmayın diyip konuyu kapatmak mı? Ya da bugünden 8-10 sene sonrasının okul problemlerini çözmek mi? E kadın belki ekonomik olarak hiç durumunu düzeltemeyebilir de, ya da o gün başka bir imkanı çıkar keşke erken doğursaydım diyebilir, belki fizyolojik problemleri çıkıp 10 sene sonra asla doğuramayabilir. Zaten belirttim, bir sürü değişken var, sorun sadece ekonomik de değil, bakacak birisi var mı diye. Ekonomik verilere göre 2028'e kadar ülke toparlama ihtimali yok, ne yapalım 4 sene boyunca asgari ücretli kimse çocuk yapmasın, maddi imkanı iyi olanlar sadece 1 tane o da canı isterse yapsın, sonra bazıları bu ülkede yaşanmaz deyip gitsin, ne yapalım kapatalım mı ülkeyi? Doğumhanelere, kadın doğumculara maliye müfettişi dikip gelir beyannamesi mi isteyelim? 100 tane yorum yapılıp 95 tanesi doğurma sakın derken ben de diyorum ki ''bu'' açılardan da değerlendirirsen belki de bugün çocuk yapman daha olumlu yansır hayatına.
Kadın ben niye stres çekeyim ülke şartları yüzünden dmemiş ki, çocuk yapsam nolur demiş? Neyine şok oldunuz yorumların ben de ona şoke oldum.Yorumları şok içerisinde okudum ya ben ve konu sahibi bambaşka bi yerde yaşıyoruz yada çoğunluk baya bi ortalamanın üzerinde hayat şartları ve gelire sahip. Sizin yaşadığınız stresi sorgulayacaklarına neden gencecik insanlar çalıştıkları halde geçim sıkıntısı çekip üremek için binlerce kez düşünüyorlar diye sorgulasalar belki bambaşka bir ülke olurduk ama maşallah herkes emlak ve yatırım uzmanı olmayı seçmiş. Konu sahibini daha fazla sıkmak istemiyorum ama seni çok iyi anlıyorum ben de şuan ikizlere hamileyim ve geçim kaygısını taşıyorum bu bizim suçumuz değil
Yapmışken 3 tane yapsın hattaÇoğunluk olumsuz konuşmuş ama eşinizle ilişkiniz ve ikinizin ailenin mutluluğu için yapabilecekleriniz bu sorunun cevabını verecektir. Belki çocuk olunca birbirinize daha çok bağlanacaksınız, aile olduğunuzu daha çok hissedeceksiniz, belki sinirinizi stresinizi alacak, belki daha özverili olup belki giyim kuşamdan kısıp çocuğun rızkı çıkacak. Bu kadar karamsar yaklaşmayın derim, belki sütünüz bol olur, mamaya para vermez sadece bez masrafıyla kurtulursunuz. Belki aileleriniz, akrabalarınız daha çok yardımcı olur, çok fazla bizim bilemeyeceğimiz sizin bileceğiniz soru ve cevaplar var. Bence çocuk yapın, hatta peşpeşe 2 tane yapın beraber büyüsünler. Dediğim gibi iş durumunuzu falan siz bilirsiniz, tek maaşa düşüp işinizden olma ihtimaliniz falan nedir, çocuğa bakacak bir anane ya da babaanne var mı yok mu, bunlar önemli. Kolaylıklar dilerim.
Sinir stres atmak için çocuk mu yapılır, sanki eve kedi alıyo kfjfjÇoğunluk olumsuz konuşmuş ama eşinizle ilişkiniz ve ikinizin ailenin mutluluğu için yapabilecekleriniz bu sorunun cevabını verecektir. Belki çocuk olunca birbirinize daha çok bağlanacaksınız, aile olduğunuzu daha çok hissedeceksiniz, belki sinirinizi stresinizi alacak, belki daha özverili olup belki giyim kuşamdan kısıp çocuğun rızkı çıkacak. Bu kadar karamsar yaklaşmayın derim, belki sütünüz bol olur, mamaya para vermez sadece bez masrafıyla kurtulursunuz. Belki aileleriniz, akrabalarınız daha çok yardımcı olur, çok fazla bizim bilemeyeceğimiz sizin bileceğiniz soru ve cevaplar var. Bence çocuk yapın, hatta peşpeşe 2 tane yapın beraber büyüsünler. Dediğim gibi iş durumunuzu falan siz bilirsiniz, tek maaşa düşüp işinizden olma ihtimaliniz falan nedir, çocuğa bakacak bir anane ya da babaanne var mı yok mu, bunlar önemli. Kolaylıklar dilerim.
O kişi erkekmiş. İşten eve gelip en fazla 1 saat bebeyle oynayan tiplerdense evet çok doğru düşünüyor.Sinir stres atmak için çocuk mu yapılır, sanki eve kedi alıyo kfjfj
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?