Kira kontratı kimin üzerine yapılmalı gelin? damat?

Kartalice35

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
214
19
318
Selam kızlar, nişanlıyım ve düğüne 2 ay kaldı, 2 aydır ev arıyoruz henüz bulduk içimize sinen bi ev.. Ev sahibi kefil falan istedi (devlet memuru) bende babam olur diye atladım evi kaçırmamak için (babamın kabul etmeyeceğini düşünemedim bian) etmemişte zaten.. nişanlım kabul etmedi zaten kefil ol diyemem kayınbabama işte ev sahibi benim dükkanıma gelsin dükkan sahibimle görüşsün kaç yıldır münasebetim var işte hesaplarımı gösteririm vs şeyler söyledi sonra adamı dükkana çağırmış konuşmuş. Nişanlım serbest çalışıyor, bende özel kurumsal bir firmada çalışıyorum. Eğer kira kontratı nişamlının üzerine olursa veririm demiş ev sahibi. Daha doğrusu benimki teklif etmiş. Ailem daha ev tutulmadan defalarca beni uyardı yok işte kontratı sakın imzalama, bişi olursa sana kalır, böyle işleri erkekler yapar vs. ailemin bu tutumları beni çok üzüyor, babam nişanlımı sevmiyor. Daha önce de kağıt üzerinde evli kalıp boşandığım için herkese şüpheli gözle bakıyorlar, normaldede çok pimpirikliler. Eşime dolandırıcı gözle bakan kabullenemeyen anne baba istemiyorum çok mutsuzum

Son düzenleme:
Sen yada nişanlın imzalayınca ne değişecek.

Allah korusun bir ayrılık söz konusu olsa bile
Ömürlük bir kira kontratına imza atıyor değilsiniz.
Zaten her yıl yenileniyor.

2. yıl nişanlın kendi adına yapar ev sahibi ile olan güven bağı oturmuş olmasından dolayı sorun çıkmaz.

Yani ailenizi cidden anlayamadım.
Boşa huzursuzluk.

Aranızda hiç güven oluşmamış gibi. Evet hayatta böyle bir risk var yok olmaz diyen saftır ama evleneceğin adama güvenmemek daha büyük bir problem bence.
Bir kira kontratı olayını ne kadar çok büyütmüşsünüz. Ev almıyorsunuz kira veriyorsunuz altı üstü. Ben evin tapusunu ortak yaptırdım da bu kadar mevzu olmadı aramızda.
Allah korusun adam sana kira borcu takıp gitse ailen demek ki sırf bunun için dövünecek.

Ben şok şok şok

Babaya bak yahu,ne kadar ince hesaplar,eşim de ben de memuruz arkadaş aradı ev tutarken biz karı koca kefil olduk onlara kaldı ki baba bu yaa evladına nasıl kefil olmaz pes

Siz evlenmeyin ailen çok hesapçı daha Bismillah ev tutulacak bu nasıl bi tavır

Hayır ailenin dediği gibi
nişan bozulsa bile
gider ev sahibi ile konusur usulünce iptal edersiniz.
Evlilikten dönmüş,
bin bir umutla ev tutmuş ama hüsranla sonuçlanmış
bir durumda kimse iptal etmiyorum diye yaklaşmaz mevzuya.

Ne farkeder kimin imzası olduğu,yarın bir gün siz birbirinize güvenip nasıl kredi falan çekeceksiniz, ailen neden birsey olur başına kalır gibi bi tavır içinde,es adayını mı istemiyolar hiç anlamadım

Bana abartılı geldi.
Yani nişanda ayrılığı bu kadar düşünüp kendini güvenceye almaya çalışmayı anlamıyorum ben.
Karşılıklı güven olmadan evlilik yoluna çıkmayı anlamıyorum.
Babanız kefil olur olmaz o onun bileceği iş ama ben olsam kendim imzalardım. Bana borç yazmıyor ya en fazla bir aylık kira ödemek durumunda kalırım onda da zaten ayrılmışız, ayrılığa üzüleceğimden o para hiç aklıma gelmez.
Biz de kira kontrati eşimin üstüne ama tüm doğalgaz, elektrik, internet, tv ve su benim üzerime yani.
Benim çevremde de bu kadar garantici bir arkadaşı var garip geliyor bana. Bilezikleri kendi annesine verdi, bekarkenki arabasını sattı falan. Bu kadar güvenmiyorsan evlenmeyeceksin.
Ki benim eşim bana böyle şüpheci yaklaşsa rahatsız olurum.
Bizim bütün birikim ortak hesapta ve ikimizde diğerinin izni olmadan para çekebiliyoruz. O arkadaşıma bu tuhaf geliyor mesela, ya boşansanız parayı çekse diyor. Dedim boşanma kararı aldıysam zaten mahkemede falan bunlar görüşülür o zaman hesaplanır şimdiden kötü ihtimallerle neden içimi karartayım. Ki aynı şekilde ben de o hesaptan para çekebilirim e o zaman eşim bundan şüphelense ben rahatsız olurum açıkçası.
Çok saçma geliyor bana bu kadar hesaplarla başlamak. Sanki kesin ayrılırız diye başlanıyor gibi geliyor.

Çok ilginç. Nişanlin neden kendi o an tutmadı evi.

Siz imzalasaniz ne olur

Babanız neden kefil olmadı.

Aile de bir birine güvenen var mı?

Sanki şirket kuruyorsunuz da kimse elini taşın altına koymak istenmiyor :confused:

Daha evlilik yok herkes kendini kurtarma derdin de.
O üstlenmiyor, sen üstlenmiyorsun.
Bu yuvayı kim kuracak :)

oha ya siz bu mantık ile nişanlılık noktsına nasıl gelebildiniz.

hayret ettim. babanız ayrı alem siz ayrı alemsiniz. kontrat sizin üstünüze olunca ne oluyor ki karı koca olacaksınız. kaldı k ayrıldınız tek derdiniz kalan kira mı olacak.

Nasıl tanıştınız?
Ne kadar zamandır tanışıyorsunuz?
Aileniz damadı istemiyor muydu?
Onun ailesi sizi istiyor mu?

Merak ettim.

Ailenizdeki bu güvensizlik neden acaba?

Yani damada kendi kızını veren bir baba
Ama bir kiraya bile kefil olmayan bir baba

Şaşkınlık verici. O zaman sizi nasıl veriyor ona?

Selam kızlar, nişanlıyım ve düğüne 2 ay kaldı.. Biz 2 aydır ev arıyoruz henüz bulduk içimize sinen bi ev.. Ev sahibi kefil falan istedi (devlet memuru) bende evi kaçırmamak için babam diye bi an atladım (babamın kabul etmeyeceğini düşünemedim bianda ) tamam tutalım dedik. Nişanlım bana ertesi gün benim işim var sen git babanlarla kontratı yap dedi nişanlım sigortacı kendi işini yapıyo serbest. babamın istemediğini öğrenince ev sahibine kefil göstermicez kayınbabamdan isteyemem işte benim dükkanıma gelsin dükkan sahibimle görüşsün kaç yıldır münasebetim var işte hesaplarımı gösteririm bugüne kadar sıkıntı yaşamadık vs şeyler söyledi sonra adamı dükkana çağırmış konuşmuş bende özel kurumsal bi firmada çalışıyorum. Adam eğer kontrat benim üzerime olursa evi vermeyi kabul etmiş yani nişanlım ev sahibine bunu teklif etmiş adamda öylelikle kabul etmiş. Bunu duyunca tereddütte kaldım niye benim üzerime oldu falan oldum nişanlımda bozuldu benim üstüme yapmıyo sen benim işimi aşağılıyomusun istemiyosan söyle adamı arıyım iptal edeyim diye bağırıp çığırdı hayır dedim iptal etme (ailem kontrat montrat imzalama yarın bigün bişi olursa kira üstüne kalır sakın imzalama diye baskı yapıyo) şimdilik tamam dedim ama tereddütteyim iki gün sonra kontrat yapılacak. İş ayrılmaya kadar varabilir. Ben istemiyorum desem bana güvenmiyosun muhabbetine girecektir.. Bi yandan o benim eşim olcak bunu nası dert ederim diyorum biyandan ailemin baskısı beni rahatsız ediyor napıcam bilmiyorum
şimdi bunun tam tersini düşün nişanlının evi olsa evlenirken herhangi bir şey olursa diye evi anne yada babasının üzerine yapsa boşandıktan sonra yarısı sana kalmasın diye.sen ne düşünürdün.evleceksin sen ya bunumu düşünüyosun.ayrıca ayrlırsanız zaten evden çıkarsın kirada sana kalmaz.

daha evlenmeden boşanırsanız ne olur onu mu düşünüyorsunuz anı yaşayın biraz bu yüzden tartışmayın

Selam kızlar, nişanlıyım ve düğüne 2 ay kaldı.. Biz 2 aydır ev arıyoruz henüz bulduk içimize sinen bi ev.. Ev sahibi kefil falan istedi (devlet memuru) bende evi kaçırmamak için babam diye bi an atladım (babamın kabul etmeyeceğini düşünemedim bianda ) tamam tutalım dedik. Nişanlım bana ertesi gün benim işim var sen git babanlarla kontratı yap dedi nişanlım sigortacı kendi işini yapıyo serbest. babamın istemediğini öğrenince ev sahibine kefil göstermicez kayınbabamdan isteyemem işte benim dükkanıma gelsin dükkan sahibimle görüşsün kaç yıldır münasebetim var işte hesaplarımı gösteririm bugüne kadar sıkıntı yaşamadık vs şeyler söyledi sonra adamı dükkana çağırmış konuşmuş bende özel kurumsal bi firmada çalışıyorum. Adam eğer kontrat benim üzerime olursa evi vermeyi kabul etmiş yani nişanlım ev sahibine bunu teklif etmiş adamda öylelikle kabul etmiş. Bunu duyunca tereddütte kaldım niye benim üzerime oldu falan oldum nişanlımda bozuldu benim üstüme yapmıyo sen benim işimi aşağılıyomusun istemiyosan söyle adamı arıyım iptal edeyim diye bağırıp çığırdı hayır dedim iptal etme (ailem kontrat montrat imzalama yarın bigün bişi olursa kira üstüne kalır sakın imzalama diye baskı yapıyo) şimdilik tamam dedim ama tereddütteyim iki gün sonra kontrat yapılacak. İş ayrılmaya kadar varabilir. Ben istemiyorum desem bana güvenmiyosun muhabbetine girecektir.. Bi yandan o benim eşim olcak bunu nası dert ederim diyorum biyandan ailemin baskısı beni rahatsız ediyor napıcam bilmiyorum
daha evlenmeden ayrılırsan ne olur planı mı yapıyorsunuz ailecek?? ailen zaten yanlışta sen de onlara uyup iyice yanlışa giriyorsun. ayrılırsan üç kuruş kirayı kim vercek derdi mi kalacak allah aşkına??

Ayrıldığınıza üzülmek yerine kira bana kaldı diye üzülecekseniz tabi ki imzalamayın. Hayat ne getirir bilinmez herşey olsasıdır ama evlilik adımında ayrılık olursa düşüncesi bence çok yanlış ve ilişkiyi olumsuz etkiler.

Back
X