- 16 Eylül 2017
- 7.674
- 13.918
- 248
- 29
- Konu Sahibi pportakall
Doğuda küçük bir ilde öğretmen olarak görev yapıyorum. Kiralar uygun burada genel olarak. 1+1 eşyalı evler 7-10bin bandında. Ben eski,ısınma sorunu olan,kapıcısı olmadığı temizlik yapılmadığı halde yüksek aidat verilen ve eşyasız 1+1 evde kalıyorum çünkü köpeğim var ve burada hoş karşılanmıyor. Kiram 5bindi, ev sahibiyle görüşmeye gittim 10bin diyor. Bir de diyor ki sen memursun sana zam geliyor zaten yılda bir defa zam yapıyorum vs…ilk girdiğimde eşyalılar 3bin fiyatındayken ben 2.5 veriyoedum sonra 5 oldu eşyalılar 7bin fiyatındaydı şimdi de güzel eşyalı evler 10binken bana 10bin yapayım diyor. Sinirlendim zaten batıda 10-15bin civarıyken ben neden 10bin kira vereyim bu eve ki bu benim 4.evim her evimde ani kira artışlarından dolayı çıkmışımdır . Şu an işim çok rahat, 2.üniversitemi okuyorum o da rahat. Ama servis param 4 küsur, kiram 10 bin olacak. Acaba 2.il dışı tayin açılırsa tayin vereyim mi ? 100bine yakın borcum var. Batıda geçinebilir miyim ? Batıya tayin verince ilk yıl biraz sıkıntı yaşasam da 2.yıl iş anlamında rahatlarım. Ama üniversitemi okuyamayabilirim orada. Bir de tekrar servis parası vermek zorunda kalabilirim. Eğer tayin verirsem Tekirdağ-Kocaeli olur. Sizce ne yapmalıyım ? Bu şehirdeki soyguncu ev sahiplerinden ve küçük şehirden sıkıldım.