kira sözleşmesi bitmeden çıkarsam ?

Annemler evlerini değiştirirken ev sahibi kalan ay kira bedellerini istedi. Bizde 1.5 ay önce bildirdik biraz anlayış gösterin orta yolu bulalım dedik.Asla kabul etmedi, dava açarim dedi. 1 ay sonra neyse kiracı buldu da geri kalan ayları odemek durumunda kalmadık. Kimse mağdur olmadı şansımıza

Bakın karşılıklı isteğe bağlı iki taraflı bir sözleşme yapılıyor. Ve o sözleşme süresince kiralayan mal sahibine kira bedelini her ay düzenli şekilde vermeyi taahhüt ediyor. Bu sürekli gelir elde etmek değil. Zaten kiralarsa yada çıkan kiracı güvenilir bir kiracı bulursa bunu talep edemiyor mal sahibi. Gayet iki tarafıda koruyan bir düzenleme. Kaldı ki birde bu ilişkinin kiracı tarafı mevcut. Mal sahibide canı istediği zaman kiracısını kapının önüne koyamıyor. Baştan imzalanan Tüm şartlarıyla kabul edilen sözleşmenin Sonuçları bunlar.

evet objektif bakarsak ev sahibi açısından haklısınız ama çok kolay kiracı bulunacak bir yer olmasına rağmen sorun yapabiliyorlar ben bundan bahsetmiştim sadece.

zaten bulunur kiracı hemen sorun olmaz o açıdan.

o kadar çok ıvırı zıvırı var ki bunlarla uğraşacağıma evde otururdum sanırım

hiç mi kasımı bekleme şansınız yok?

o kadar çok ıvırı zıvırı var ki bunlarla uğraşacağıma evde otururdum sanırım

hiç mi kasımı bekleme şansınız yok?
o kadar haklısınız ki, ben zaten geçen yıl da bu yüzden taşınmadım ev çok eski sıkıntı çıkarıyor.
Şöyle; hem biliyorsunuz pandemi ekim-kasım gibi tekrar kötüleşebilir hem de kasım ters bir zaman oluyor ev bulmak için yazın seçenek daha çok oluyor.

inşallah sorunsuz bir şekilde gönlünüzce bir ev bulup taşınabilirsiniz. hatta inşallah hayırlısıyla ev sahibi olursunuz

Ben olsam kasima kadar otururdum.

Ben de subatta kontrat bitecekken aralikta ciktim evden. Ama subat dahil kirayi ödedim.
Cunku gorustugum avukatlar dava acarsa odemek durumunda kalacagimi soyledi. Zaten kiraci da kolay bulunacak bir semt degildi. Kimsenin hakkina girmek istemem. Belki gelecek kiraya guvenip borca girdi adam, vebal almaktan korkarim.

Belki sizin ev kolay kiraya verilebilirse anlasabilirsiniz. Koysun ilani. Musteri bulursaniz çıkarım diye teklif edin. Cins de olsa bir kaybi olmayacaksa kabul eder gibi geliyor.

Zaten öyle tabiki bulamazsa zor durumda kalsın istemem öderim ama evlerin çok hızlı gittiği bir yer sorun olacağını sanmıyorum. Kasımı bekleyecektim ama; pandemi sonbaharda kötüleşir diye korkuyorum.

Aynı mantıkta ev sahibi canının istediği zaman kiracisina çık diyebilir..diğer evlerin suyu mu çıktı bosalt evimi diyebilir.Kira sözleşmesini imzalarken kiracisinin düşünmediğini mal sahibi mi düşünecek! Benim ailem çıkan kiracilarina kontrat süresi vs.hic zorluk çıkarmadılar ..gidip eve teslim alırken evin durumuna bakıp depozitolarini verdiler ..ama herkes de böyle olacak diye birşey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…