• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kira ve Fatura

natis

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
497
89
323
İstanbul
Merhaba hanımlar benim sorunum su
1-Kiradaki ev bosaltılırken son fatura, sayaç numarasıyla eksiksiz ödenir mı
2-Sayaç herhangi bir borctan kapandıysa acma kapama bedeli de ogrenilır mı
3-Telefonla ogrenilebılır mi ve sayac numarasıyla beledıyeye mi gıdılır odemek ıcın
Nette yeterlı bılgı bulamadım bılen varsa yardımcı olabılır mı lutfen

Tekrar merhaba aynı konudan devam edeyim dedim,şimdi benim başka şehirde bir evim var ve kiraya vericem.Faturaları kiracı üstüne alsın istiyorum.Ben olmadan alabilir mi?Nette yeterli bilgi bulamadım malesef.Bir yerde noterden vekalet diyor ama bunu benim mi vermem lazım anlayamadım:44: Birde diyelim faturaları üstüne aldı ama ödemedi su elektrik kesildi ve gitti.Bu borç beni de ilgilendirir mi?Yani sonuçta onun yerine yeni biri gelecek ve açtırmak gerek kapananları ona mı gidiyor bilgi ev sahibi olduğum için bana mı?Anlayanlar yardımcı olabilir mi lütfen.

Son düzenleme:
3-Telefonla ogrenilebılır mi ve sayac numarasıyla beledıyeye mi gıdılır odemek ıcın

Evet ev boşaltacaksan,faturaların hepsini ödemen gerekiyor.Eğer herhangi bir borçtan kapandıysa bildiğim kadarıyla açma bedeli doğalgazda almıyor ama borcu ödemen gerekiyor.Fatura ödeme merkezleri var.Ama hangi fatura onu demen lazım.

1.Sayaç numarasıyla fatura ödeme merkezinden borcunuzun olup olmadığını ögrenebilirsin ve borcun varsa ödeyebilirsin.

2.Elektrik ve su faturanız kesildiyse açma-kapama bedeli son gelen faturaya yansıtılır.
3.Telefon değil ama internetten borç sorgulama yapabilirsiniz.Su,elektrik hangi şirkete bağlı ise o şirketin web sitesinden girerek borç sorgulama yapılabilir.

Evet ev boşaltacaksan,faturaların hepsini ödemen gerekiyor.Eğer herhangi bir borçtan kapandıysa bildiğim kadarıyla açma bedeli doğalgazda almıyor ama borcu ödemen gerekiyor.Fatura ödeme merkezleri var.Ama hangi fatura onu demen lazım.

1.Sayaç numarasıyla fatura ödeme merkezinden borcunuzun olup olmadığını ögrenebilirsin ve borcun varsa ödeyebilirsin.

2.Elektrik ve su faturanız kesildiyse açma-kapama bedeli son gelen faturaya yansıtılır.
3.Telefon değil ama internetten borç sorgulama yapabilirsiniz.Su,elektrik hangi şirkete bağlı ise o şirketin web sitesinden girerek borç sorgulama yapılabilir.

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

nasıl alındığını bilmiyorum da eğer borcu ödemezlerse seni hiçbir şekilde ırgalamaz şayet üstüne aldıysa. he şöyle de yapabilirsin depozit alırsın kiracı faturaları üstüne almaz sonrasında fatura bedellerini düşer depoziti öyle verirsin kaçamaz. kaçarsa da depoziti yanmış olur benim hiçbir fatura yok üzerimde ev sahibine girerken 1200 tl depozit verdim ama.

nasıl alındığını bilmiyorum da eğer borcu ödemezlerse seni hiçbir şekilde ırgalamaz şayet üstüne aldıysa. he şöyle de yapabilirsin depozit alırsın kiracı faturaları üstüne almaz sonrasında fatura bedellerini düşer depoziti öyle verirsin kaçamaz. kaçarsa da depoziti yanmış olur benim hiçbir fatura yok üzerimde ev sahibine girerken 1200 tl depozit verdim ama.

İcraya falan mı gidiyor acaba sonra.Depozito aldım ama yetmedi:50:

Back
X