Kira Zammı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ee böyle bakarsanız kiracı da ev sahibinin gelir gider dengesini korumak zorunda mı? Geçimini karşısında gerçek kişi olmayan bir yatırım aracından da sağlamayı tercih edebilir mesela ama etmemiş. Gayrimenkulde risk az dolayısıyla kazanç da az. %25 bitince eskisi gibi tüfe oranından yapıp geçilecek zaten o zaman da tüfe %65 ama banane ben %150 istiyorum dese haklı mı olacak?

Ztn yüzde 25e çok kızanlar genelde yüzde 300den aşağı ikna olmuyor nasil enflasyon nasıl getiri garantisi ben anlamadım. Hangi maaşa tek seferde üç haneli zam geldi ki?

Benim çalıştığım ilçe için söylüyorum ev yapacak yer kalmadı ya müstakil evine çok bağlı insanlar var yada baya 20 dk yürümeli ilçe dışı alanlar ama issiz arazi oradan ne çocuk yollayabilirsin ne ise gidebilirsin. Evlenen ztn aileden gelen arsasina ev yaptırmış kendi evine çıkıyor
Tayinle gelene ya bahsettiğim rakamlara ev verirsin yada evin boş kalır- buda artık eşyalı apartlar olmaya başladı her ev için şans yüksek değil.
Öyle 10 12ler henüz çok uzak.
Siz profesyonel destek alın dediğim konuyu sorun kendisi ile sürekli iletişimde kalmayin ama bu adam ile uğraşılmaz seneye yine zıplatır sizi.
Ev ısınması çok önemliymiş ben bu sene anladim en azından isinirsiniz
Sanırım hemen hemen aynı tarz yerler buralarda hep böyle muyahite daire karşı verilir arsalar. Dışardan gelen memur çalışan askeriye personeli çok fazla sayıda ve dediğiniz gibi öğrenci odaklı eşyalı 1+1 memur odaklı eşyalı daireler popüler ve merkezde bir ilçe var daha popüler ama avmden tutun hastaneden otogardan mağazalardan herşey ayağının altında bizim kesim daha çok evlerin olduğu yer aslında yeni yerlesim gibi market bile çok fazla yok öyle diyeyim. Evet bununla ugrasilmaz 1 haftadır piskolojik olarak iyi değiliz. Ve dediklerinize katılıyorum ben geçen seneki maaşimla bile %300 zam almamışken bunlar neyin kafasında anlamıyorum. Yani bizim burada yeni daireler 8 Ken bizim 6 Max vermemiz çok olağan bir durum gibi bizim 4. Kat 2500 den girmiş adam 4500 yapacakmış önümüzdeki ay yani hakkaniyetlide var biz adamına catmamisiz

Evet haklısınız bunu ben de düşünüyorum ama bence bunu değiştirebilecek pek bir şey yok. Maalesef bu noktaya geldik ve olaylar arttığı için ev sahipleri de haklı olarak likit varlıklara geçmek isteyebilir. %25 zam tabii ki çok az 25 olmasa da tüfe oranıyla %65-70 falan olurdu. Risk büyük kazanç büyük demişler. Gayrimenkul piyasası az riskli düşünülebileceği için kazanç da anca bu kadar oluyor işte. Herkesin kendi parası sonuçta yatırım anlayışları risk kapasiteleri farklı.
mutlaka oyle tabi ki ev sahipleri de her zaman dusuk riske yuksek kazanc beklememeli .iki taraf icinde anlayisli insanlar birbirini bulur umarim
Ztn yüzde 25e çok kızanlar genelde yüzde 300den aşağı ikna olmuyor nasil enflasyon nasıl getiri garantisi ben anlamadım. Hangi maaşa tek seferde üç haneli zam geldi ki?
bazi esnaflar ve ev sahiplerini anlamiyorum .burda lahmacun iki ay once 40 liraydi 65-70 e cikmis ama artik bu kadar da degil .asgariye zam,gelmeden yapiyor gelecek ay maaslari odeyince yine zam yapiyor .artik fiyat performans harici inat yapip almiyorum bazi ev sahiplerinin de beklentisinin sonu olmuyor

Savunan o kadar çok fazla insan varki burada okudunuzmu bilmiyorum ama. İstanbul'da ahir bile yokmuş 15 bine biz neyden bahsediyormusuz. Yüzyüze oturup görüşeceğiz baktık zorluyor hakkımız neyse savunacağız
Hanımefendi hakkımızu arayacağız demişsiniz sürekli ama mülk sahibinin malında ne gibi hakkınız var?
Tamam daha bir seneniz dolmadan zam yapamaz ama sizi çok rahat çıkarır ya şimdiden anlaşın yada kendinize mart itibariyle başka ev aramaya başlayın
Sizin geliriniz düşük olması ev sahibini ilgilendiren bir konu değil, zamanında yüksek tutmuşusz zaten derkende yine kendi sorununuz. Adam benim malımın fiyat bu demiş, sizde kabul etmişsiniz şimdi çıkıpta 2 kat daha az ödüyor demeniz birşeyi değiştirmez. Ozaman sizde ikinci kata çıkın. Herkes kendi malının fiyatını belirler, kabul edersin veya etmesin. Senin malın ederi şukadar diyemezsin.
Hem yeni evler şöyle diyorsunuz hemde burası sıfır daire daha oturalı 1 sene olmadı diyorsunuz? Evde sorun varsa ustayla derzle uğraşana kadar arasaydınız mülk sahibini o yaptırsaydı. Kirayı gününde ödemek övünülcek birşey değildir, olması gerekendir.
Oturduğunuz yerde evler 500-600 binse birtanede siz alın, ev sahibiyle uğraşmayın dicem yine başlıcaksınız gelirinizin az olduğundan bahsetmeye. Adam 8diyorsa 7e anlaşırsınız bir şekilde ama seneye onu 15 yapar ozaman gelirimiz zaten az hem giriş kat vs vs diyerek durumu kurtaramazsınız. Madem daha uygun evler var, taşının olsun bitsin. Kar kış dediğiniz neresi bilmiyırum ama geçen sene martda gayet taşınmayı başarmışsınız, bu senede şubatda taşınırsınız. Zor, ama imkansız değil

Hanımefendi hakkımızu arayacağız demişsiniz sürekli ama mülk sahibinin malında ne gibi hakkınız var?
Tamam daha bir seneniz dolmadan zam yapamaz ama sizi çok rahat çıkarır ya şimdiden anlaşın yada kendinize mart itibariyle başka ev aramaya başlayın
Sizin geliriniz düşük olması ev sahibini ilgilendiren bir konu değil, zamanında yüksek tutmuşusz zaten derkende yine kendi sorununuz. Adam benim malımın fiyat bu demiş, sizde kabul etmişsiniz şimdi çıkıpta 2 kat daha az ödüyor demeniz birşeyi değiştirmez. Ozaman sizde ikinci kata çıkın. Herkes kendi malının fiyatını belirler, kabul edersin veya etmesin. Senin malın ederi şukadar diyemezsin.
Hem yeni evler şöyle diyorsunuz hemde burası sıfır daire daha oturalı 1 sene olmadı diyorsunuz? Evde sorun varsa ustayla derzle uğraşana kadar arasaydınız mülk sahibini o yaptırsaydı. Kirayı gününde ödemek övünülcek birşey değildir, olması gerekendir.
Oturduğunuz yerde evler 500-600 binse birtanede siz alın, ev sahibiyle uğraşmayın dicem yine başlıcaksınız gelirinizin az olduğundan bahsetmeye. Adam 8diyorsa 7e anlaşırsınız bir şekilde ama seneye onu 15 yapar ozaman gelirimiz zaten az hem giriş kat vs vs diyerek durumu kurtaramazsınız. Madem daha uygun evler var, taşının olsun bitsin. Kar kış dediğiniz neresi bilmiyırum ama geçen sene martda gayet taşınmayı başarmışsınız, bu senede şubatda taşınırsınız. Zor, ama imkansız değil
Sanırım ev sahibin derdi sizi germiş. Mart'ta mecbur ev taşıdık şuan taşımak zorunda değilim. Gelirimizin az olduğunu burada millet acısın yada ev sahibi acısın diye değil. Mülk sahibinin malında hakkımız yok zaten bunu savunmuyoruz ama kiracı olarak bizimde haklarımız mevcut. İlk önce yazma tarzınıza bir bakın sizi irdeleyen bir durum yoksa da dahil olmak zorunda değilsiniz

Bir yıldan önce duruşma tarihi verilmiyor
"Mart'ta kendinize yeni yer bakın" demissiniz ya o yüzden yazdim, 2025 martta belki
Kiraci yuzde 25 yapar geçer (doğru olan bu demiyorum)
Ama onun yerine İyi niyet göstergesi olarak arayıp Orta yolu bulalım diyen bir kiraci var
Daha yıl dolmadan zam yapmak isteyen bir ev sahibi var

Arkadaşlar Mart'ta 1 senemiz dolacak kiramızın. Ama ev sahibi bugün aradı Ocak ayını 8 bin TL olarak yatırın diyor. kiramiz 3500 TL şuan. Devletin verdiği hak %25 dedik kiramiz 4350 civarı oluyor ama az haklısınız 5-5.5 da anlaşalım sizinde hakkınız geçmesin bizde mağdur olmayalım dedik kabul etmiyor 8 de tutturdu. Daha senemiz bile dolmadan zam yapamaz aynı durumu yaşayan oldumu ? Nasıl bir yol izlediniz ? Eşim %25 yapar geçerim sözleşmemiz var herşeyimiz var diyor. Biz insanlığımızı yaptık diretti diyor ama huzurumuz kaçsın istemiyorum başına gelenler ne yaptı

5.5 kabul etmiyorsa iletişimi kesip 4350 yatırın. Hiçbir şey yapamaz.

"Mart'ta kendinize yeni yer bakın" demissiniz ya o yüzden yazdim, 2025 martta belki
Ama onun yerine İyi niyet göstergesi olarak arayıp Orta yolu bulalım diyen bir kiraci var
Yukarda yazılanlara baktinizmi gelirimizden tutun ne hakkınız varki deniliyor ve bunu yazanlar insanız diye geçiniyor şuraya yorum yazanların çoğunun bu kafada olması içler acısı bir durum. Ne yani geliri olmayan herkes bizim hakkimiz şu yok diyip gozmu yumsun yani bu millet ne istiyor ben anlamadım. Ne kadar inciltici yorum yazıyorlar kk yi hiç böyle bilmezdim şimdi konuyu banlamarini rica edeceğim

Sanırım ev sahibin derdi sizi germiş. Mart'ta mecbur ev taşıdık şuan taşımak zorunda değilim. Gelirimizin az olduğunu burada millet acısın yada ev sahibi acısın diye değil. Mülk sahibinin malında hakkımız yok zaten bunu savunmuyoruz ama kiracı olarak bizimde haklarımız mevcut. İlk önce yazma tarzınıza bir bakın sizi irdeleyen bir durum yoksa da dahil olmak zorunda değilsiniz
Kk üyesi olarak dahil olmak zorunda hissettim kendimi, umarım sizin için çok sorun olmamıştır 😂😂
Ha siz yorumları beğenmiyorsanız, konu açmasınız
Kiracı olarak en doğal hakkınız taşınmak hanımefendiciğim
Ayrıca önce siz yazma tarzınıza bakın, adamın 6-7 dairesi varmışda bilmem neymişde.
Daha bir seneniz dolmamış, ev sahibi sinyali vermiş. Marta kadar süreside daha var, kira artışını kabul etmiyorsanız yada anlaşamiyorsanız noterden tebliği yollar evi en hızlı şekilde boşaltmak durumunda kalırsınız.

Davaya gerek yok, bir sene dolmamış çıkarabilir ev sahibi

Arkadaşlar Mart'ta 1 senemiz dolacak kiramızın. Ama ev sahibi bugün aradı Ocak ayını 8 bin TL olarak yatırın diyor. kiramiz 3500 TL şuan. Devletin verdiği hak %25 dedik kiramiz 4350 civarı oluyor ama az haklısınız 5-5.5 da anlaşalım sizinde hakkınız geçmesin bizde mağdur olmayalım dedik kabul etmiyor 8 de tutturdu. Daha senemiz bile dolmadan zam yapamaz aynı durumu yaşayan oldumu ? Nasıl bir yol izlediniz ? Eşim %25 yapar geçerim sözleşmemiz var herşeyimiz var diyor. Biz insanlığımızı yaptık diretti diyor ama huzurumuz kaçsın istemiyorum başına gelenler ne yaptı
Hem ocakta hem martta mı yapacak
Benim ev sahibim de yapacak ocakta , Nisan ayında doluyor kontratımız
Ben kabul ettim , eski kiracı olunca ne diyebiliriz ki piyasadan uyguna oturuyoruz sonuçta …
Ama miktar ne olacak bilmiyşrum henüz

Kk üyesi olarak dahil olmak zorunda hissettim kendimi, umarım sizin için çok sorun olmamıştır 😂😂
Ha siz yorumları beğenmiyorsanız, konu açmasınız
Kiracı olarak en doğal hakkınız taşınmak hanımefendiciğim
Ayrıca önce siz yazma tarzınıza bakın, adamın 6-7 dairesi varmışda bilmem neymişde.
Daha bir seneniz dolmamış, ev sahibi sinyali vermiş. Marta kadar süreside daha var, kira artışını kabul etmiyorsanız yada anlaşamiyorsanız noterden tebliği yollar evi en hızlı şekilde boşaltmak durumunda kalırsınız.
Gerçekten size diyecek birşey bulamıyorum Allah herkesi kalbi gibileriyle karşılaştırsın

Yukarda yazılanlara baktinizmi gelirimizden tutun ne hakkınız varki deniliyor ve bunu yazanlar insanız diye geçiniyor şuraya yorum yazanların çoğunun bu kafada olması içler acısı bir durum. Ne yani geliri olmayan herkes bizim hakkimiz şu yok diyip gozmu yumsun yani bu millet ne istiyor ben anlamadım. Ne kadar inciltici yorum yazıyorlar kk yi hiç böyle bilmezdim şimdi konuyu banlamarini rica edeceğim
Evet çok şükür insanız
vurun ev sahibiye demediğimiz için sizin ordan bakınca öyle gözükmüyor olamamız durumu değiştirmez
Sizin yapmanız gereken belli, ya adamla anlaşırsınız yada adamın evini boşaltıp bütçenize daha uygun biryerde yaşayabilirsiniz
Bende bir yalıda yaşamak istiyorum mesela, ama durumum yetmediği için yaşayamiyorum. Bu insanlarda ne tuhaf, bana yalıda yaşamayı çok görüyorlar demiyorum. Gibi gibi…

Sizi gerçekten insanlığa davet ediyorum ! Kış günü taşınmak size kolay geliyor olabilir. Halen anlamamakta güçlük çekiyorsunuz sanırım bir sıkıntı var. Bu durumda ev sahibini bizi kudurtuyor bizmi onu kudurtuyoruz ! %25 zam yapalım demiyoruz siz halen konuyu anlayamamışsınız ama kimsede kalkıp %100 den fazla zam isteyemez kusura bakmayın! 8 bin dışarıya göre normal ama eski kiracıya göre normal değil. Adamın evlerine laf ettiğimizde yok Allah olana daha çok versin. Ama insanların hakkına girerek olacaksada uzak etsin

Malesef istiyor bizde sesimizi kesip veriyoruz. Çünkü haklı yani piyasa belli , ekonomi belli e insanlarda babamız değil. Bizim eylülde zam yapıldı %189 . Mecbur ödüyoruz verecektikte zaten evdeki 4. senemiz. Yani onların bizim hakkımıza girmemesi gerektiği gibi bizde onların hakkına girmeyelim . Ordaki piyasada zaten 8.000 değildir muhtemelen 10-12 civarı kiraya veriliyordur eğer öyle değilse evet haklı olursunuz 1-2 altına düşürebilirsiniz anca 😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X