Kira Zammı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam işte %100 yapsanız 7 bin lira eder hadi 6,5 bin verin ama 5 de az olur. Ocak ayında zam istemesi ve sizi sürekli arayarak rahatsız etmesi yanlış zaten. Bir arkadaş da söylemiş aramaları sürekli cevaplamak zorunda değilsiniz ama kontratın ilk yılı dolmadan evden tahliye talep edilebiliyor olabilir onu bir avukata sorun. Adamla inatlaşacağız ikna edeceğiz derken bir anda ihtar bulmayın elinizde.
Adam onuda kabul etmiyor hiçbir türlü kabul etmiyor sıkıntı orada zaten

Eve girerken taahhütname imzaladınız mı? İmzaladıysanız ona güveniyordur ve 1 yıl dolmadan önden haber veriyordur zamlı yaparsan devam ederiz etmezsen çık gibi. Gerçi evden çıkartmak için 60 gün öncesinden noterden kağıt yollaması lazım

Konuyu tam okuyup yorum yazsaydiniz keşke. Bizde zaten %25 i savunmuyoruz. 6-7 dairesi olması bizi ilgilendirirde demiyoruz bütün kiracılarına aynısını yaptığı için şikayetçi bütün kiracıları diyoruz. Keşke bir okusak burada yazılan yorumlara gelen mesajlari hayretle okuyorum şuan
6 7 dairesi var demek ne demek? Hepimize yüzde 25 yapsa bile sıkıntı yaşamaz demek değil mi? Lütfen insanları aptal yerine koymayın burada herkes ne demek istediğinizi gayet iyi anlıyor.
Yasal olarak ödemek zorunda değilsiniz ama konusulur orta yol bulunur. 5 çok az söyle bir dönemde. 8 olmaz 7 olur ama anlaşılır.

6 7 dairesi var demek ne demek? Hepimize yüzde 25 yapsa bile sıkıntı yaşamaz demek değil mi? Lütfen insanları aptal yerine koymayın burada herkes ne demek istediğinizi gayet iyi anlıyor.
Yasal olarak ödemek zorunda değilsiniz ama konusulur orta yol bulunur. 5 çok az söyle bir dönemde. 8 olmaz 7 olur ama anlaşılır.
Hanımefendi 6-7 dairesi olması insanlara haksiz yere kafasına göre sene dolmadan zam yapabileceği anlamına gelmez. Diğerleri beni alakadar etmez ben oturduğum daireyi vereceğim parayı bilirim. Biz zaten ortada buluşalım dedikçe kabul etmiyor sağolsun bir kaç arkadaş mesaj atmış aynı durumu yaşayan 6 gönderin çok zorlarsa haklarınızı arayın yazmış o şekilde yapacağız. Yani görüyorum ki burada linclemeye hazır bir grup var bekleyen. Hayrinami istiyorsunuz dilenci gibi muamele yapan. Hayrına değil hakkımı istiyorum. Zaten fazlasını verebilecek olsak huzurumuzu kaçırmaz dediğini verir otururduk oturduğumuz yerde.

Bu arada 1 yıl dolmadan çıkarma hakkı var henüz süre dolmamış muhtemelen niyeti o.
O konuda bir bilgimiz yok zaten buraya yazdım yazacağıma pişman oldum. Amacım aynı durumu yaşayanların nasıl bir yol izlediğini ogrenmekti ne gibi durumlarla karşılaşdıklari kaç senelik kiraciyiz ilk defa başımiza böyle bir olay geldi

O konuda bir bilgimiz yok zaten buraya yazdım yazacağıma pişman oldum. Amacım aynı durumu yaşayanların nasıl bir yol izlediğini ogrenmekti ne gibi durumlarla karşılaşdıklari kaç senelik kiraciyiz ilk defa başımiza böyle bir olay geldi

İlk yıl böyle bir hakkı var ve süresi de var. Risk sizin noter kağıdı elinize gelirse yapacak hiç birseyiniz olmaz. Haklı mı hayır değil. Tekrar zam ister mi isteyebilir ama bulasmissiniz bir kere tercihler ve sonuçları var

Kimse hayrına versin diye bir derdimiz yok. Kesin ev sahibisiniz yazdığınıza göre. Birgunden bir güne kira aksatmamisiz evine çiçek gibi bakmisiz . Adamın 6-7 tane dairesi var bu onun sorunu bizim değil. Ama bu ülkedede hak var hukuk var hanımefendi zaten böyle düşünenler yüzünden olmuyormu bu piyasa böyle
Alınganlık gostermissiniz. Kimse yüksek kira ödemekten memnun değil. Ben de kiracıyım. Ev sahibiyle anlaşıp %80 bir zamla oturmayı kabul ettik. Adamın bilmem kaç evinin olması gerçeği değiştirmiyor. Ev sahibi de bizim gibi enflasyondan etkileniyor. Böyle düşünenler yüzünden artmadı kiralar, her şeye yüzde iki yüz zam geldiği için ev sahipleri de kiraları yükseltti..

İlk yıl böyle bir hakkı var ve süresi de var. Risk sizin noter kağıdı elinize gelirse yapacak hiç birseyiniz olmaz. Haklı mı hayır değil. Tekrar zam ister mi isteyebilir ama bulasmissiniz bir kere tercihler ve sonuçları var
Ara bulucu ya danıştık 1 sene dolmadan hiçbir şekilde zam isteyemez. Zam oranı %25 sizin anlaşmanız en makulu dedi. Zaten amacimizda anlaşmak. Ayriyetten sürekli rahatsız ediyorsa tehdit vari konuşuyorsa oradada başka haklariniz doğuyor denildi

Alınganlık gostermissiniz. Kimse yüksek kira ödemekten memnun değil. Ben de kiracıyım. Ev sahibiyle anlaşıp %80 bir zamla oturmayı kabul ettik. Adamın bilmem kaç evinin olması gerçeği değiştirmiyor. Ev sahibi de bizim gibi enflasyondan etkileniyor. Böyle düşünenler yüzünden artmadı kiralar, her şeye yüzde iki yüz zam geldiği için ev sahipleri de kiraları yükseltti..
%80 gene iyi yapmış bizimkisi %100 den fazla istiyor. Alınganlık tabikii gösteririz kimsenin evi bizi alakadar etmez ne kadar evi olduğu ama şuan bu durumu yaşattığı 6-7 kiracısı var. Yani bizim gibi piskolojik baskı uyguladığı . Bunuda göz önünde bulundurmak lazım yani amacı ney halen çözemedik. Bugün biz tamam dersek Mart'ta gene isteyecek sene dolmadan gene isteyecek.

2023 Mart ayında da kiralar uçuktu ucuz değildi , 3500 e niye verdi o zaman daha yıl dolmadan yüzde yüzden fazla yapmaya kalkıyor. Çakallık yapmaya çalıştığı için %25i Mart ayında yapardım. 3500 den devam suan.
Baştan vermeyecekti 3bucuğa ne kirası

Ev sahibinin önümüzdeki 1 senenin zammini yapiyor ,farkinda misiniz? 8 cok cok makul bir rakam. Kactan cikarttigina takilmayin.
Marketteki zamlara yada faturalara karsi gelen zamlara bir sey diyemiyorsaniz, buna da dememelisiniz. Yapacak bir sey yok.

Cevre kiralar ne kadar?
Önümüzdeki 1 senenin değil. Mart'ta senemiz doluyor ve bizler halen zamlı maaş almadık. Bugün erkenden isteyen Mart'ta gene isteyeceği meçhul bir durum. Faturalar herşeye zam gelmesi durumunda sürekli bizden zam isteyeceği anlamına gelmezki. Her yılbaşında her sene dolduğunda yada her enflasyon yükseldiğinde 1 senede 3-4 sefer isteyecek o zaman bu adam. Çevre kiralar 8-9 a aynı eş değer evler var.

Ara bulucu ya danıştık 1 sene dolmadan hiçbir şekilde zam isteyemez. Zam oranı %25 sizin anlaşmanız en makulu dedi. Zaten amacimizda anlaşmak. Ayriyetten sürekli rahatsız ediyorsa tehdit vari konuşuyorsa oradada başka haklariniz doğuyor denildi

Bakın anlamadığınız şey şu, ilk 1 yıl sebepsiz çıkarabilir ve henüz süresi var. Ztn ocakta isterim demesi bence bundan, garantiye alacak. Sizin bahsettiğiniz şey ayrı benim dediğim ayrı.

Arkadaşlar Mart'ta 1 senemiz dolacak kiramızın. Ama ev sahibi bugün aradı Ocak ayını 8 bin TL olarak yatırın diyor. kiramiz 3500 TL şuan. Devletin verdiği hak %25 dedik kiramiz 4350 civarı oluyor ama az haklısınız 5-5.5 da anlaşalım sizinde hakkınız geçmesin bizde mağdur olmayalım dedik kabul etmiyor 8 de tutturdu. Daha senemiz bile dolmadan zam yapamaz aynı durumu yaşayan oldumu ? Nasıl bir yol izlediniz ? Eşim %25 yapar geçerim sözleşmemiz var herşeyimiz var diyor. Biz insanlığımızı yaptık diretti diyor ama huzurumuz kaçsın istemiyorum başına gelenler ne yaptı
Bizimde manavımız var şuana kadar 5.500 ödüyorduk şuan 13000 istiyor sanırım mahkemelik olacağız

%25 üstü yapmayın. 5,5 da yapsanız tatmin olmayacak çünkü. Sözleşmeniz dolduğunda başlayın zamlı yatırmaya. Tahliye taahhütnamesi imzalamadıysanız arabulucu dava vs derken 5 yıl çıkaramaz sizi. Bunlar fırsatçı taviz vermeyin. Hiçbir şekilde anlaşamayacaksınız zaten.

2023 Mart ayında da kiralar uçuktu ucuz değildi , 3500 e niye verdi o zaman daha yıl dolmadan yüzde yüzden fazla yapmaya kalkıyor. Çakallık yapmaya çalıştığı için %25i Mart ayında yapardım. 3500 den devam suan.
Baştan vermeyecekti 3bucuğa ne kirası
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum her ilde farklı zaten İstanbul buyuk sehirler almış başını gitmiş. Mart'ta şehir dışından buraya taşındık çevremiz yoktu o zamanda burada aynı binada 2500 e bizden sonra tutan oldu. Yani büyük bir şehirde yaşamıyoruz biz. Yani çok yanlış anlayan insan öldü burada bizi. Biz üstüne basa basa diyorum %25 diye tutturmuyoruz makul bir yolda bulusmaya çalışıyoruz ama adam hergun arıyor bu ayki kirayı bizden zamlı istiyor bizim maasimiza zam gelmedi ki daha. Kışın ortasında çıkabilirsiniz diyor yapmayın gözünü seveyim bu sogukta küçük çocuğumuz var kolaymi ev taşımak

Gidin mahkemeye verin o zaman diyin siz muhatap olmayin esiniz olsun ben yalniz kadin olunca baskıya dayanamayip evden ciktim cunku komsulari da uzerime salmisti pislik ama evli olsaydim bir sey olmazdi gibime geliyor
Esiniz mart ayinda yuzde 25 zammini yapsin temmuzdan sonra zaten yuzde 25 de kalkiyor

Ya Temmuzda yüzde 25 bitecek ama kimse de ev sahiplerine alın meydan sizin, istediğiniz gibi zam yapın demeyecek. Yine bu işin yasalara göre bir sınırlaması olacak. Bence ev sahipleri buna çok güvenmesin.
Böyle bir sınırlamadan bahsedilmedi haberde. %25 Temmuzda bitecek çünkü sınırlamaya ihtiyaç olmayacak dendi.

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum her ilde farklı zaten İstanbul buyuk sehirler almış başını gitmiş. Mart'ta şehir dışından buraya taşındık çevremiz yoktu o zamanda burada aynı binada 2500 e bizden sonra tutan oldu. Yani büyük bir şehirde yaşamıyoruz biz. Yani çok yanlış anlayan insan öldü burada bizi. Biz üstüne basa basa diyorum %25 diye tutturmuyoruz makul bir yolda bulusmaya çalışıyoruz ama adam hergun arıyor bu ayki kirayı bizden zamlı istiyor bizim maasimiza zam gelmedi ki daha. Kışın ortasında çıkabilirsiniz diyor yapmayın gözünü seveyim bu sogukta küçük çocuğumuz var kolaymi ev taşımak
Yasa önünde hukuken siz haklısınız. Siz boşverin eşiniz ne diyorsa onu yapsın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X