Kira Zammı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sozlesme birinci yildan sonra otomatik yenileniyor diye biliyorum bi arastirsaniza oyleyse direk cikartir cunku ilk yil oldugu icin

Önümüzdeki 1 senenin değil. Mart'ta senemiz doluyor ve bizler halen zamlı maaş almadık. Bugün erkenden isteyen Mart'ta gene isteyeceği meçhul bir durum. Faturalar herşeye zam gelmesi durumunda sürekli bizden zam isteyeceği anlamına gelmezki. Her yılbaşında her sene dolduğunda yada her enflasyon yükseldiğinde 1 senede 3-4 sefer isteyecek o zaman bu adam. Çevre kiralar 8-9 a aynı eş değer evler var.
Yok ben aslinda ocak da vermenize ok. Dememistim. Eksik mesaj olmus . Kesinlikle marttan once zam yapmamalisiniz. Ve eger cevre kiralarda ayniysa , fiyat teklifiniz makul. Max 6000 da anlasabileceginiz soyleyin.
Isterse mahkeme yolunun acik oldugunu da soyleyin.
Ben cevre kiralarin 13-14 civarinda oldugunu varsayarak soylemistim. Cevremde daha yuksek kiralar var çünkü

Bakın anlamadığınız şey şu, ilk 1 yıl sebepsiz çıkarabilir ve henüz süresi var. Ztn ocakta isterim demesi bence bundan, garantiye alacak. Sizin bahsettiğiniz şey ayrı benim dediğim ayrı.
3 ay kala haber vermesi gerekmiyor mu? Ben oyle biliyorum da emin degilim

İyi yada kötü yazan herkese teşekkür ederim. Biz giriş kattayız şimdi az önce eşim binadan birisine sordu senesi dolmuş bu ay Şubat'ta girmisler bizden 1 ay önce önümüzdeki ay 4500 den devam edeceklermis. Ve bize zaten pahalı tuttmusunuz giriş kat için dedi. Yani şuan 1 senelik bina burası bu arada herkes yeni kiracı binada en yüksekten giren biziz. Önümüzdeki ayda binadakiler yüzde kaç zam yapıyor napıyor bakacağız kimseninde hakkına girmek bir niyetimiz yok zaten en max 6.5 bandında okey diyecegiz gibi duruyor. Yani arkadaş yazmış her iki tarafta hakli diye evet haklı oda kendince haklı bizde. Ama onun haklı olması halen diyorum kafasına göre zam yapabileceği anlamına gelmez yapamazda. O enflasyona yenik düşmesin diye bizler sürekli zam yapamayizki. Yani bu konuda hakkimizi sonuna kadar arayacağız. Baktık uzlasmisyor yanaşmıyor kanun neyse o şekilde hareket edeceğiz. Maalesef sessiz olanı her zaman eziyorlar bu hayatta sadece bu mevzu için değil

Yok ben aslinda ocak da vermenize ok. Dememistim. Eksik mesaj olmus . Kesinlikle marttan once zam yapmamalisiniz. Ve eger cevre kiralarda ayniysa , fiyat teklifiniz makul. Max 6000 da anlasabileceginiz soyleyin.
Isterse mahkeme yolunun acik oldugunu da soyleyin.
Ben cevre kiralarin 13-14 civarinda oldugunu varsayarak soylemistim. Cevremde daha yuksek kiralar var çünkü
Teşekkür ederim. Buradada muhite göre degisiyor tabiki kiralar şimdi yan binada var 7 bin kirasi ve merkezi sistem. Siz düşünün doğalgaz halen her evde yok gibi bir yer. En kötü oraya geçerim bu ay 1980 TL fatura geldi doğalgaz giriş kat altimiz boş ustumuz dolu değil ev zaten isinmiyor. Merkezi evde 1200 TL'ye millet atletle geziyor çünkü her daire mecbur yanıyor ve gerçekten sıcak bakalım hayirlisi

kafasına göre zam yapamaz ne demek ocakta 8bin yatırın. daha sene dolmamış. martta da orta yolu bulup 6-7 yatırın bence.
Kafasına göre zam yapamaz demek Açık açık Kafasına göre zam yapamaz demektir. Yani evi olan herkes kafasına göre zam yapsın o zaman bu adilmi.? Adil ise hak yasa hukuk neden var ? Yani bu ay yaptıralım 8 sonra adam zaten kabul edermi sizce 6-7 yi. Kusura bakmayın ben bu konuda haklı olduğumuzu düşünüyorum benim maaşıma zam gelmemiş Şubat'ta alacağım ben maaş zammı almadan adama vereceğim yani bu adalet değil

Süreden emin değilim ama bence risk alacak durumda değil ev sahibi bunu kovalıyor olabilir
Sizin demek istediğinizi anladım. Bu konuyu detaylıca soracağız bu işlerden anlayan birisine. Dediğiniz gibi tahliye içinde yapıyor olabilir acaba diğer kiracılarina napıyor onlar nasıl bir yol izliyor öğrenmek lazım. Belkide aynı şeyi bütün kiracilarina yapıyor

benim anlamadığım bir nokta var ilk sene dolduğunda ev sahibi canı isterse cıkarma hakkına mı sahip iki ay öncesinden ihtarname göndermek şartıyla ?

Hangi yatırım aracı 1 yılda yüzde yüz kazanç getirmiş ki kira bedeli getirsin? Yasal hakkınız yüzde 25 bence bu hakkı kullanın. Seneye zaten istediği zammı yapacak bari bu sene rahat edersiniz.
Gördüğüm en mantıklı yorum hangi yatırım aracı %100 kar getirmiski adam bizden fazlasını talep.ediyor. %25 bizce az karşı tarafıda düşünmek gerek ama adam hiçbir şekilde yanaşmıyor dediğim dedik 9 dan açtı zaten ilk kapıyı biz konuştukça 8 de diretti inmiyor ve senemiz dolmasına 3 ay var daha. Yani gerçekten çok zor bir durum arada kaldık 7 ye ev bulduk kış günü taşınmak mantıklısı degilmi ailemizden uzağız küçük cocugumuz var zaten 1 sene olmamış taşınali tekrardan aynı süreç . Zaten tasinmakta ayrı bir masraf uğraş. Yani orta yolda bulusamazsak yasal haklarimizi aramaya karar verdik. Biz yapıcı davrandikca bu ayki kirayı 8 bin istiyor. Şuan maasimiz 14 bin küsur ben ona 8 versem bu ay ne yiyip ne içeceğim doğalgaz zaten 2 ye yakın geldi .

benim anlamadığım bir nokta var ilk sene dolduğunda ev sahibi canı isterse cıkarma hakkına mı sahip iki ay öncesinden ihtarname göndermek şartıyla ?
Bende onu merak ettim arkadaşlar öyle yazmış onu araştıracağız öyle bişey varsa zaten muhtemelen onun için yapıyor ev sahibimiz bildiği için ve piskolojik olarak bizi çökertmeye çalışıyor her gün arayarak

Sizin demek istediğinizi anladım. Bu konuyu detaylıca soracağız bu işlerden anlayan birisine. Dediğiniz gibi tahliye içinde yapıyor olabilir acaba diğer kiracılarina napıyor onlar nasıl bir yol izliyor öğrenmek lazım. Belkide aynı şeyi bütün kiracilarina yapıyor

Ayni şeyi tüm kiracılara yapamaz bu ilk yıl için geçerli ilk yili olan kiracilar ile gorusun Süreden emin değilim ama mutlaka araştırın
Kotu insana catmissiniz siz kendinize göre değerlendirin

Evet 3 ay diyen de var 1 ay diyende. Ama ilk yıl sözleşme yenilememe hakkı olduğuna eminim.

Sizi gerçekten insanlığa davet ediyorum ! Kış günü taşınmak size kolay geliyor olabilir. Halen anlamamakta güçlük çekiyorsunuz sanırım bir sıkıntı var. Bu durumda ev sahibini bizi kudurtuyor bizmi onu kudurtuyoruz ! %25 zam yapalım demiyoruz siz halen konuyu anlayamamışsınız ama kimsede kalkıp %100 den fazla zam isteyemez kusura bakmayın! 8 bin dışarıya göre normal ama eski kiracıya göre normal değil. Adamın evlerine laf ettiğimizde yok Allah olana daha çok versin. Ama insanların hakkına girerek olacaksada uzak etsin
O zaman gidip hakkaniyetli ev sahibi bulun kendinize? Yani insanın kaç evi olduğundan size ne ki? Belki kadın yaşlı, belki onunda geçindirdikleri vardır. Belki de aynı siz gibi o 6-7 ev 5500 vermek için uğraşıyordur? İnsanlar evi yatırım için geçinme kaynağı için alıyor. Ucuza hayır yapıp oturtsun diye değil. Şu devirde 5500 e evimi kiraya vereceğime hiç vermem boş durur. İnsaf biraz iki tarafı da düşünün

Ayni şeyi tüm kiracılara yapamaz bu ilk yıl için geçerli ilk yili olan kiracilar ile gorusun Süreden emin değilim ama mutlaka araştırın
Kotu insana catmissiniz siz kendinize göre değerlendirin
Duyduğumuz kadarıyla eski kiracılarıda şikayetçi evet kötü bir insana çattık sanırım. Yani gerçekten burda yanlış anlayanlar oldu ama bizim amacımız ucuza oturalım kazanalım edinelim değil. Ama herşeyin bir yolu yordamı var. Yani girdiğimizden günden beri evde ne sorunlar çıktı birini bile arayıp dert yanmadik kendimiz hallettik he bu değil musluk bozuldu gel. Kendimizin kullanımı sonucu olan herşeyi tabikii biz karşılayacağız ama üst katlardan gelen duvar içindeki suda bizi alakadar etmez. Adamı yönetim sirketi aramış gelin yaptırın diye adam usta getirdi eşim abi neden sen veresin yeni bina dedi muhatiti buldu gerçektende sorun bizim dairede değil üst katta çıktı. Yani diyorum biz salakmiyiz söylemi yapsak yaraniriz bizene evi kırılsın döksün diye. Gerçekten parke kabardı üzüldük adam için. Ama artık yapmayiz hiçbir yerde ararız bu sorun var şu sorun var der geçeriz.

Sizin konunuza gelincede ben sizi haklı buldum çünkü aynı durumda oluyoruz bizde hep. Evi ilk tutarken piyasanın üzerindeki fiyata göre pahalıdan tutmuş oluyoruz zaten yaşadığımız yere göre bu kısım önemli çünkü başkalarının yaşadığı yerde 8 10 bin ucuz bir kira kalırken bazı yerlerde 6 bin lira pahalı bir kira bedeli oluyor o pahalı yerlerde avmler eğitim iş imkanları ulaşım imkanları vs vs gırla olurken bu sizin ucuz bulduğunuz kira yerlerinde herşey kısıtlı oluyor zaten bırakında 20 bin lirayla kıyaslama olmasın.
Sonra geçen sene 4 e tutmuştuk evi diye burada yazılımca oooo zaten ucuza tutmuşsunuz oluyor ama bu size göre ucuz buralara göre pahalı olan durum yani benim o 4 e tuttuğum ev havada kapış kapış giden yerdi de ben yakaladım durumu değil. E durum böyleyken ben daha 1 senelik kiracıyken piyasa 15 olduysa ben neden piyasayı yakalayım yani ilk seneden hop en az %50 zam e ben zaten evi piyasanın üstünde tutmuşum o zaman tutarken ev sahibii oh ne güzel benim evim yüksekten tutuldu diye gerinirken iyiydi şimdi en azından abartmadan makul birşey istesin fazlası ayıp yani.

şuan zam yaparsan martta daha da zamlı bi rakam ister
bi uyanık kendisi miymiş ?
zaten 1 sene dolmadan zam yapamaz
açmayın telefonlarını mart ayında tekrar konuşursunuz
ama adam böyle bi tipse o evde uzun süre oturamazsınız bunuda göz önünde bulundurmak lazım

O zaman gidip hakkaniyetli ev sahibi bulun kendinize? Yani insanın kaç evi olduğundan size ne ki? Belki kadın yaşlı, belki onunda geçindirdikleri vardır. Belki de aynı siz gibi o 6-7 ev 5500 vermek için uğraşıyordur? İnsanlar evi yatırım için geçinme kaynağı için alıyor. Ucuza hayır yapıp oturtsun diye değil. Şu devirde 5500 e evimi kiraya vereceğime hiç vermem boş durur. İnsaf biraz iki tarafı da düşünün
Öncelikle konuşma şeklinize bir dikkat edin. 6-7 evi olması bizi alakadar etmez ama ev sahibiyim diyede o evde yaşayan 6-7 aileyide mağdur edemez. Sene dolmadan kiraya kafasına göre zam yapmayı savunuyorsunuz pes ! Tabiki hakkımı ararım ne güzel diyorsunuz belki yaşlı gecindirdikleri var diye. Peki ya biz ? 14 bin maas aldığım ay 8 bini kiraya vermek ne kadar adil ? Biz zaten tek taraflı düşünmüyoruz öncelikle anlamaya davet ediyorum. Biz zaten az ama %100 den fazla zammida kabul etmiyoruz diyorum. Eviniz var ise siz öyle yapın boşta bırakın lütfen.

Evet 3 ay diyen de var 1 ay diyende. Ama ilk yıl sözleşme yenilememe hakkı olduğuna eminim.
Sözleşme fes edilmeden diğer aya geçildiyse otomatik yenileniyor. Evden çıkarmak için en az 1 ay önceden yazılı belge göndermesi gerekir. Öyle kafaya göre çıkaramaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X