Kiraci cikarma

Benim de Antalya’daki evim 2 yıldır boş ve kiraya vermek istemiyorum . Herkes neden vermiyorsun boş boş durmasın diyor ama kiracıyı yerleştirip sonra hadi çıkın ben geldim demekte pek vicdani gelmiyor . Her nekadar bir yada iki yıllık sözleşmiş bile olsak taşınmanın ne kadar zor olduğunun farkındayım . Evinizi full eşyalı kiraya vermiş olsaydınız belki biraz daha kolay olurdu taşınmaları . Ayrıca bir mahalleye yerleşip oraya adapte olup bir süre sonra tekrar taşınmakta zor bence , en azından benim için zor . Her ikiniz icinde Allah kolaylık versin diyorum ...

Bende kita odedigim icin oyle bir maddi hucum de yoktu verdim.keske jic ebimden cikip buralara geeseydim hayatta neden pismansiniz deseler bundan derim

Bizim ev sahibi de bize eve kendisinin yerleşeceğini ve çıkmamızı istediğini söyledi. 3 yıldır oturuyorduk evinde. Bir anda şoke olduk tabi.
Adam saolsun 4 ay süre verdi. İstediğiniz zaman çıkın dedi. Sonra size karşı mahcubum diyerek bizden son kirayı almadı. Evi bize boyalı vermişti. Ama çıkarken depozitomuzu tam verdi eve boya istemedi. Ha tabi bu bizim taşınma masrafını karşılamadı ama yaptığı jestler bence çok anlamlı ve hoştu. Şimdi eski ev sahibimle komşuyuz ve hala görüşüyoruz.

Siz de tabiki kendi menfaatinizi düşüneceksiniz ama sözleşmeler bir senelik de olsa kimse bir sene için ev tutmaz. Astarı yüzünden pahalıya gelir. Ha kanunen hakkınınız olsa da bence etik değil. Hakkınız olması haklı olduğunuz anlamına gelmez. Tamam belki çıkarıp cebinizden taşınma masrafını karşılayamazsınız ama siz de bazı jestler yapabilirsiniz.

Daha iki ay hakları varken çıkarmak istemeniz haksızlık.

Sizin nereye taşınacağını nereye kira vereceginiz kiracıyi ilgilendirmez.

ben kiracı olsam sonuna kadar hakkımı kullanirdim.Yapabileceginiz hiçbir şey yok oturup beklemekten başka.

İyi ki bazı kanunlar varda kimse artık bana lazım çık demiyor.

Ben sozlesme bitimine kadat oturun dedim zaten

Hanimefendi ev benim sozlesme bitince cikacak zaten.ikinay onceden soyluyorum ev bulsunlar diye.

Zaten aksini isteyemezsiniz. Bu bir jest değil. Lütfetmiş gibi davranıyorsunuz.
Valla saka gibisiniz
Onu beni itham.edene cevap olarak yazdim.erken cikaramazsiniz diyor bende cevap veriyorum.bazen sasirip kaliyorum su linc kulturu beni dehsete dusuruyor toplumdaki

Valla saka gibisiniz
Onu beni itham.edene cevap olarak yazdim.erken cikaramazsiniz diyor bende cevap veriyorum.bazen sasirip kaliyorum su linc kulturu beni dehsete dusuruyor toplumdaki
Onu bana cevap olarak yazdınız ki mesajımı tekrar okursanız eleştiri dahi yoktu. Beni de daha iki mesaj önce bana cevap yazıp sonra başkasına cevap olarak yazdığını iddia edip bir de üstüne linç etmekten bahseden kafalar dehşete düşürüyor.

Yanlis alinti yapmisim.kusura bakmayin

Mevzuat genel itibariyle kiracıdan yana olduğu için arsız yüzsüz birine denk geldi mi epey uğraştırıcı oluyor. Şunu yap bunu yap demişler ama yapsan bile süreç çok uzun olduğu için adam evinde oturmaya devam ediyor. Kiracı ev sahibi ilişkisinde iki taraf için de karşılıklı iyi niyet söz konusu değilse al başına belayı. Nerden tutsan elinde kalır yani.

Mesela ben biri evinde oturmami istemese hemen çıkmak için elimden geleni yaparım bir şeyler karşılıklı anlayış ve rıza içinde olması benim için önemli ama bazıları yok hakkım, yok mahkemeye git vs bir noktadan sonra iş karşılıklı çirkinleşiyor. Hele bir de kira ödemeden bunu diyenler var tam cinnetlik. İnsanı mülk edindiğine pişman eden çok cidden.

taşınma masraflarını ve emlakçı ücretini düşeyim deyin konuşarak çözün kiracılar la da empati yapmak lazım sürekli ev ev gez çok yıpratıcı olabilir 2 3 bin tl ye çözülebilir bu tabi benim fikrim

Biz 2 sene önce girdigimiz evden çıkıyoruz şu an-hoş kiralık ev bulamıyoruz ama- çünkü tesisatı sorunlu sürekli akıtıyor banyo ayrı tuvalet ayrı mutfak apayrı. Paramizla rezil oluyoruz yani. Şimdi oturduğumuz ev tutuldu bile tadilat yapılmadan. Ev sahibi böyle bir durumu söyledi mı hiç sanmıyorum söylese bize söylerdi. Şimdi bu hak mı? Biz de zamanında kiraya verdiğimiz evi 1 sene sonra satmaya karar verdik kiracıya her şeyini karşılaşacağımızi söyledik içimize sinmedi çünkü. Neyse ki alan kişi yatırımlık aldı da kiracı tekrar bir uğraşa girmedi ne kadar biz ödesek desek de iş onunla bitmiyor. Yani benim gördüğüm genel olarak anlayissiz olanlar ev sahipleri ve o evlerine fahiş fiyatlar istemeleri cabasi. Insanı zorla ev sahibi ederler ama bu çok borç altına girmeyeceksen güzel bir şey.

Maalesef herkes kendi yaşadığını biliyor. Bizim de sıfır evimize gelen kiracı evi baya masraf çıkacak şekilde tahrip etmişti üstelik altı aylık kirasını da kaç yıl oldu ödemiş değil. Evi satmak zorunda kaldığımız gibi hâlâ icralık durumdayız kendisiyle. Karşılıklı düzgün insanlar bulmak iyice zorlaşti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…