• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kiraci kiracisiyla sorun yaşayan varmi..

• Konu Sahibi Konu Sahibi hamis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hamis

her işimi kendim yaparım .
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2009
3.553
2.772
698
Tc
Kızlar merhaba 2ay önce nişanlım la kredi cekip ev aldık kiraci vardı satın aldığımızda kiraciyi evde cikarcaz size boş teslim edilecek dediler bende bayan biri sonuçta pat diye sokağa atılmaz zaten hemen evlenmiyoruz ev bulduğunda çıksın dedim neyse buda bulur bulmaz çıkarım dedi şimdi sorun bu 2 ayda ev bulamadı işte okullar açıldı memur öğretmenler filan atama yapıldı ev bulamıyorum dedi bize de Nisan gibi boşaltılması lazım evin ki mayısta filan düğün olsun sözleşme yapmadık güvendim iyi niyet gösterdim kirayı da düzenli aldık bu ay bi kaç gün geçirdi ama üslubu çok ters hemen üste çıkmaya çalışan tipler olur ya aynen öyle ben kredi ödüyorum ve benim geciktirme lüksüm yok patronuna şöyle dedim adamın üstüne mi atlayayim diyor sözleşme yapalım şartlar kayıt altında olsun dedim 6ay için neden sözleşme yapayım diyor o zaman çık kendine bi ev bul dedim hayır benim sözleşmem var ne zaman ev bulursam o zaman çıkarım dedi bende yasal yollara başvurum dedim nereye istersen başvur dedi tabi yüksek sesle konuşuyoruz bu arada tlf yüzüne kapattım sonra 2 kez aradı açmadım akşam ben aradım o açmadı ne yapmalıyım çok mu yüz verdim yanlış mı yaptım bize en başında dul kalmış binada kimse memnun değil sorunlu kiraci dendi ama ben mağdur etmeyeyim yazık kombili neler yaşamıştır dedim inanmadım ama anlaşılan ben yanlış yaptım saf davrandım çok uzun oldu biliyorum ama çok kafama takıyorum günlerdir çünkü eylülde bu şekil konuşup ev bulamadım diyen insan nisanda nasıl bulup çıkacak diyorum

Böyle insanlar nasil o ev kendininmis gibi davraniyor bende bunu anlamiyor
Cok yuzsuzmus boyle insanlara acimamak lazim demekki
Ev bulsun ciksin sonucta sizde magdur oluyorsunuz
İsinizi guvenceye alin

bize en başında dul kalmış binada kimse memnun değil sorunlu kiraci dendi

Böyle düşünmeyin benden tavsiye! Onun üslubu ne kadar yanlışsa sizinde bu tarz düşünceniz o denli yanlış..

öncekı ev sahıbıyle sözleşmesı bıtmış mıydı? bi de kusura bakma benım de ev sahıbım benle emrıvakı konuşsa daha beter cevap verırım.

Tahliye davası acacaksın

Arkadaşlar dul olmasını sorun yapan ben değilim ben olsam tabikide evi aldığımızda boş bi şekilde alalım evi bosaltalim dediklerinde ok derdim doğu sehrindeyiz o bu durumda zorlanmasin mağdur olmasin diye bu şekilde kalsın dedim

sözleşme falan yapmayın
eğer istanbuldaysan kaymakamlık binasında tüketici heyetlerinin yanıında oluyor galiba yardım ediyorlar.... ihtarname çekin... yaşamış biri olarak söylüyorum 3 aya boşaltacağız deniln evi son 5 kirayı ödemeden 11 ay sonra boşalttılar...
siz evleneceksiniz riske girmeye değmez... isteyen bulur kimse kimseyi mağdur etmiyor, çünkü kadın sonuçta ev satılacağını duyduğunda ev arayışına girmeliydi... (buarada bizim ki de dul 3 çocuklu en küçüğü 22 yaşında kadındı bu yüzden babam hiç konuşmadı dul kadın birkaç ay kalsın dedi ama kirayı ödemeden bir sabah 7 de evi boşaltıp gitti kiralar falan kaldı)
kimse kimseye bakmak zorunda değil aylar olmuş yokuşa sürüyorsa iş uzayacak belli şimdiden ihtarname falan ne gerekiyorsa yapın kaymakamlıktan ücretsiz yardımcı oluyorlar yol gösteriyorlar (bir kısma kadar)

Ev sahibi evi aldığında kiracıyla yapılmış tüm sözleşmeleri kabul eder diyor yeni yasa. Eğer kiracınızın sözleşmesi sizin belirlediğiniz tarihten sonra bitiyorsa yasal hakkı var diye biliyorum. Kiracınızın var olan sözleşmesinin detaylarını öğrenin. Noterden ihbarname çekebilirsiniz. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ev öyle kolay bulunmuyor maddi olarak rahat değilseniz.

Kızlar merhaba 2ay önce nişanlım la kredi cekip ev aldık kiraci vardı satın aldığımızda kiraciyi evde cikarcaz size boş teslim edilecek dediler bende bayan biri sonuçta pat diye sokağa atılmaz zaten hemen evlenmiyoruz ev bulduğunda çıksın dedim neyse buda bulur bulmaz çıkarım dedi şimdi sorun bu 2 ayda ev bulamadı işte okullar açıldı memur öğretmenler filan atama yapıldı ev bulamıyorum dedi bize de Nisan gibi boşaltılması lazım evin ki mayısta filan düğün olsun sözleşme yapmadık güvendim iyi niyet gösterdim kirayı da düzenli aldık bu ay bi kaç gün geçirdi ama üslubu çok ters hemen üste çıkmaya çalışan tipler olur ya aynen öyle ben kredi ödüyorum ve benim geciktirme lüksüm yok patronuna şöyle dedim adamın üstüne mi atlayayim diyor sözleşme yapalım şartlar kayıt altında olsun dedim 6ay için neden sözleşme yapayım diyor o zaman çık kendine bi ev bul dedim hayır benim sözleşmem var ne zaman ev bulursam o zaman çıkarım dedi bende yasal yollara başvurum dedim nereye istersen başvur dedi tabi yüksek sesle konuşuyoruz bu arada tlf yüzüne kapattım sonra 2 kez aradı açmadım akşam ben aradım o açmadı ne yapmalıyım çok mu yüz verdim yanlış mı yaptım bize en başında dul kalmış binada kimse memnun değil sorunlu kiraci dendi ama ben mağdur etmeyeyim yazık kombili neler yaşamıştır dedim inanmadım ama anlaşılan ben yanlış yaptım saf davrandım çok uzun oldu biliyorum ama çok kafama takıyorum günlerdir çünkü eylülde bu şekil konuşup ev bulamadım diyen insan nisanda nasıl bulup çıkacak diyorum
boyle durumlarda ıyı nıyet gosteremem acıkcası, evı aldıgım gıbı de atarım esyamı yerlesırım evıme.. bır kere kıracı kıracı olsa sızı magdur etmez, koca sehırde ev mı kalmadı, ne kadınlar var uc kurus parayla ev gecındıren ev tasıyan onunkı tamamen kendını bılmezlık.. sozlesme varsada ortada eskı ev sahıbı ıledır. bence polıs eslıgınde evden cıkarın ne halı varsa da gorsun, o sızı dusunmuyorsa sızde onu dusunmeyın bence...bu tarz ınsanlara bunlar mustehak...

boyle durumlarda ıyı nıyet gosteremem acıkcası, evı aldıgım gıbı de atarım esyamı yerlesırım evıme.. bır kere kıracı kıracı olsa sızı magdur etmez, koca sehırde ev mı kalmadı, ne kadınlar var uc kurus parayla ev gecındıren ev tasıyan onunkı tamamen kendını bılmezlık.. sozlesme varsada ortada eskı ev sahıbı ıledır. bence polıs eslıgınde evden cıkarın ne halı varsa da gorsun, o sızı dusunmuyorsa sızde onu dusunmeyın bence...bu tarz ınsanlara bunlar mustehak...
Oyle olmuyor galiba, kanunlar kiracidan yanaymis..polis molis hak getire

annemlerinde aynı olmuştu. şuan oturduğumuz evi 3 ay sonra boşaltmaları gerekiyordu. çünkü annem evi bana ve eşime verdi. kirada oturmamızı istemedi. 3 aydır bi türlü boşaltamadılar ve zeytinyağı gibi üste çıkıyorlardı. 4.5 ayda anca boşalttılar.

İhtarname çekin. Bizimde iyi niyetimizden başımıza gelmişti aynısı, bi yandan ev sahibi bizi sıkıştırır çıkın evimden diye, bir yandan biz sıkıştırıp durduk aldığımız evdeki oturanları ki o evin sahibiydi zaten ve şu güne kadar çıkıcam deyip bizi oyaladı durdu. Kira falan da istemedik, bir kaç ay daha oturmasına müsaade ettik bir de. En sonunda giderken evi harap etmişte gitmiş. Önlemini al da, iyilik yapacaksan yap yine.

Aynen sinir olduğum konu o bağırıyor yok beni bu konuda aramanizi istemiyorum filan dedim bende sizi aramaktan çok mem nun değilim derdim faiz olsa bende geciktirdiginiz hergün için faiz isletirim size ama benim sicili etkileniyor ama yok anlayacağı şimdi polis işini bende okudum haksız duruma dusermisiz

Benzer bir sürece çok yakından şahit oldum. Evet siz mağdursunuz ama kiracı kirasını ödemeye devam ettiği sürece isterse 10 yıl daha oturur. Yasalar tamamen kiracıdan yana bu konularda. Eğer kirasını ödemeyi aksatırsa o zaman iş değişiyor. Kiranın düzenli ödenmediğini belgelerseniz evden çıkarma şansınız var. Ama kirasını ödediği sürece eliniz kolunuz bağlı.

Ayrıca sözleşme meselesi önemli. Kiracının eski ev sahibiyle olan sözleşmesi devam ediyor mu? Eğer ortada sözleşme yoksa ve yeni ev sahibi olarak kira sizin hesabınıza yatıyorsa vergi kaçırıyor durumuna düşebilirsiniz.

Aynen sinir olduğum konu o bağırıyor yok beni bu konuda aramanizi istemiyorum filan dedim bende sizi aramaktan çok mem nun değilim derdim faiz olsa bende geciktirdiginiz hergün için faiz isletirim size ama benim sicili etkileniyor ama yok anlayacağı şimdi polis işini bende okudum haksız duruma dusermisiz

Hesap tan değil elden alıyoruz kirayı

Hesap tan değil elden alıyoruz kirayı

Çok dikkatli olun. Eğer kiracınız uyanık bir insansa sizi vergi dairesine şikayet edip başınıza büyük dert açabilir. Bence siz konuşarak tatlılıkla halletmeye bakın.

Back
X