• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kiraci kiracisiyla sorun yaşayan varmi..

• Konu Sahibi Konu Sahibi hamis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Diğer sözleşmesi aktif ise sanırım bir şey yapamıyorsunuz. Hatanız kendi sözleşmenizi yapmamanız.
Ayrıca neden dul diye belirttiniz? Evli olanlar sorun çıkartmıyor muymuş araştırma mı yapmışlar

Kiracıyı çıkarmak zor iş gerçekten. Sizin kiracınız kirasını zamanında ödüyorsa dava yolu bile çıkarmanız çok zor. yalnız kanunda şöyle bir hüküm var diyor ki eğer ''kiraya veren, kiralananı kendisi(...) konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, belirli süreli kira sözleşmelerinde sürenin sonundan itibaren 1 ay içinde açacağı dava ile ileri sürebilir.'' Siz bu sebeple dava yoluna gidebilirsiniz. keşke en başta yazılı kira sözleşmesi yaparak kiracınızdan da yazılı taahhüt alsaydınız şu tarihte çıkacağım diye. ama bu hükümle de dava yoluna gidebilirsiniz bence

Diğer sözleşmesi aktif ise sanırım bir şey yapamıyorsunuz. Hatanız kendi sözleşmenizi yapmamanız.
Ayrıca neden dul diye belirttiniz? Evli olanlar sorun çıkartmıyor muymuş araştırma mı yapmışlar

Güneydoğu da daha zor durumlarda kalmasın çünkü her şehrin iyisi kötüsü var evet ama buralar daha kötü o yüzden belirttim bula bula bunu mu eleştiriyorsunuz anlamıyorum

aynı sorunu yaz sonunda ben yaşadım.
evi satın aldığınızda, yeni malik sıfatıyla ihtarname çekmeniz gerekiyordu, evin yeni sahibi olduğunuzu ve üzerinizde başka mülk de yoksa bunu da belirtin. çünkü kendiniz oturacaksınız ama bunun bir süresi vardı sanırım.
eğer kirayı banka aracılığıyla düzenli ödüyorsa işiniz zor. elden alıyorsanız daha kolay.
ve mutlaka ihtarnameyi avukat aracılığı ile çekin. noterden kendi başınıza yapmayın.

evı satın alıdıgnız tarıhte ıhtarname cekmelıydınız yasal olarak...kıracıların 6 ay suresı vardır evı boşaltmak ıcın..6 ay sure sonunda tahlıye davası acabılırsınız
sozleşmesının bıttgıı tarıhı oğrendınız mı?

Yarın öğrenecez sözleşme olup olmadığını bende inanmıyorum gerçi sözleşme olsa adamlar bize satarken neden boşaltarak derlerdi degilmi kızlar protesto çekmem gerektiğini bende biliyordum satın aldıktan 1ay içinde ama o dönem herşey yolunda gibiydi güvendim gerek görmedim nişanlım da gerek yok aşkım bak kız sorun çıkarmıyor evlenene kadar otursun hem bizede faydası olur deyince çekmedim işte :(

Back
X