Kiraci olmak

Siz de calısıyor musunuz, allah yardımcınız olsun cok zor kiralar biz de yuksek ödüyoruz malesef. ederi max 1500 eden evler suan 3 4 bin
Hamileyim eşim çalışıyor resmi kurumda çalışıyor özel güvenlik olarak başka yere gitme şansı yok

İhtarname kontrat dolmasına birkaç ay varsa çekilir, eğer çekemzse otomatik olarak bir yıl daha yenilenir. Hiçbir güç sizi o evden çıkaramaz.

Kiraya kontratta yazan değer üzerinden zam yapılır. Daha fazlasını talep edemez

Şu da aklınızda bulunsun, şu dönemde kiralık eve çıkacaksanız zam oranını tefe tüfe göre değil kira değeri üzerinden %10 şekilde yazın.

Ev sahibi ile hiç gereksiz polemiğe girmeyin, elinden geleni ardına koymasın.

(bu dönemde kira kontratınıza evladınız gibi sarılın kaybetmeyin.)

Siz sözleşme yenilenmese de kirayı ödemeye devam ettiğiniz sürece sizi evden çıkaramaz. Noterden ihtarname ile çıkarması için:
1. Kirayı ödemiyor olmanız lazım
2. Evi satması lazım ki bu durumda 6 ay süreniz var boşaltmak için

Evi satacağım/annem taşıanacak deyip çıkarırsa da 2 yıl kadar kiraya veremez evi başkasına.

Ama kirayı ödediğiniz müddetçe çıkarması öyle kolay değil. Birkaç sene hakkınız var, tam süreyi hatırlamıyorum. Kendiniz tefe oranında artış yapıp parayı bankadan yatırmaya devam edin. Açıklama kısmına kira yazın. Bir avukata danışın mutlaka kesin süreler için.

Türkiyede yasa dışı hiçbir şey yapılmıyor yani istenirse her şey yapılır
Kiracıların hakkı çok korunuyor artık. Hiç bişey yapamazlar. Ev sahibinin birden fazla kiralık evi var anladığım kadarıyla zaten. O hiç hiç bir şey yapamaz.

Çocuğum oturacak demesi için çocuğunun kirada oturuyor olması gerek ki kirada birden fazla evi olan insanın çocuğunun kirada oturuyor olması çok karşılaşılan bir durum değil. Yani bunun üçkağıdını yapamaz. Alt soy üst soy dışında bu mazeret zaten geçerli değil.

Almanyadan oğlum gelecek devri kapandı. Ev sahibinin ispat etmesi gerekiyor gelip bir yakınının oturacağını.
Arkadaşımı da oğlum evleniyor diye çıkardılar, hatta eve geldi gelin evi gezdi, yalandan perde ölçüsü bile aldırmışlar. Evden çıkardılar. Hatta covid oldu karantinaya girdiler diye 10 gün fazla oturmuş 1 kira da onun için istemiş..

1500 tl veriyordu, şimdi bir baktım camda kiralık yazıyor 3000 tl istiyor kirasına. Şikayet peşine düş dedim, aman onla mı uğraşıcam dedi. Kira kontratını da kaybetmiş, hak iddia edemiyor. Etraf şerefsiz kaynıyor kısacası.

Edit: Bir de gitmiş kirayı elden vermiş bu zamana kadar. Arkadaşım da saf yani kabul.

Kanunen kiracı korunuyor öyle istediği gibi çıkaramaz. Mesela kira gelirini beyan ediyor mu vergi dairesine sonra maazallah geçmiş yıllarla birlikte üstelik cezası da eklenerek ödemek zorunda kalabilir. Belki siz de uygun bir dille bunu söyleseniz onun için yeterince ikna edici olur. Bir kira kontratiniz var mı? Varsa 5 yıl boyunca Tüfe dışında zam yapamaz ancak 5 yıl sonra yapabilir

O bahaneyi yapamadı diyelim. Anlaştığı biriyle satışa bile çıkarabilir evi. İnatçı biriyle hiç karşılaşmadınız sanırım

Burda resmi bir durum yok ki. Arkadaşınıza oğlum evlenecek çık demişler çıkmış. Oğlu evleneceği için kiracıya ihtar çekmemiş ev sahibi. Kontratı elinde olsa da şikayet edemez çünkü ispat edemez şu durumda zaten.

Ben öncesinde de çıkaramaz seni kantılasın oğlunun geldiğini demiştim. Kontratı kaybettim kirayı da elden verdim bu zamana kadar, eğer o bizi şikayet ederse geçmişe dönük bütün kiraları alır, hiç uğraşmayayım dedi. Saf mısın neden elden kira veriyorsun dedim, bir şey demiyor. İnsanın insana güveneceği dönem çoktan geçti, cin gibi olacan bu devirde

Satışa çıkarmak kiracıyı çıkarmak için geçerli sebep değil. Ev satıldıktan 6 ay sonra çıkar kiracı.
Kendi çocuğuna, karısına vs satar evi. Ve kiracı da çıkmak zorunda kalır sonuçta, 10 yılı beklemek zorunda kalmaz. 1000 TL daha yükseğe kiraya verse 1 senede telafi eder zaten tapu masraflarını

Kimse %10 zammı kabul etmez. Her şey en az %100 zamlanmışken %20 tefe tüfe bile çok çok az zaten. Evet insanlar mağdur oluyor üzücü ama realite çok farklı…

Kendi çocuğuna, karısına vs satar evi. Ve kiracı da çıkmak zorunda kalır sonuçta, 10 yılı beklemek zorunda kalmaz. 1000 TL daha yükseğe kiraya verse 1 senede telafi eder zaten tapu masraflarını
Ev sahibi değişince isterse, ihtar çekip süreci başlatabiliyor evet.

Valla o kadar uğraşırsa bence hak ediyor kiracının çıkmasını

Tapu masrafı dediğiniz şey öyle az buz bir şey değil ki 32 bin lira ödedim tapuya cuma günü. Sigortası ıvırı zıvırı bir sürü de ekstrası var. Kiracıyı çıkarmak için o masrafın altına giren adam kafayı yemiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…