- 9 Nisan 2021
- 2.944
- 7.379
- 108
- Konu Sahibi Kun fe yekunnn
-
Ev fiyatı ne kadar yüksekse o kadar tapu masrafı ödenir. Satışı rayiç bedel üzerinden, en düşükten yapılırsa en fazla 9 10 bin TL masraf çıkarValla o kadar uğraşırsa bence hak ediyor kiracının çıkmasını
Tapu masrafı dediğiniz şey öyle az buz bir şey değil ki 32 bin lira ödedim tapuya cuma günü. Sigortası ıvırı zıvırı bir sürü de ekstrası var. Kiracıyı çıkarmak için o masrafın altına giren adam kafayı yemiştir
Ocak maaşını subatin ilk haftasi alacak 6500 gibi tahmin ediyor asgeri ucret artı asgari ücretin %50si artı yol yemek olacak ama oda yetmez hamileyim 3.sinifa giden kızım var elektrik su nasıl olacak bilmiyorum300 e mi gecineceksiniz?
Devleti de dolandıralım diyorsunuzEv fiyatı ne kadar yüksekse o kadar tapu masrafı ödenir. Satışı rayiç bedel üzerinden, en düşükten yapılırsa en fazla 9 10 bin TL masraf çıkar
Allah kolaylık versin bacımOcak maaşını subatin ilk haftasi alacak 6500 gibi tahmin ediyor asgeri ucret artı asgari ücretin %50si artı yol yemek olacak ama oda yetmez hamileyim 3.sinifa giden kızım var elektrik su nasıl olacak bilmiyorum
Türkiyede yapılamayacak şey olmadığını söylüyorum istenirse her şey halledilirDevleti de dolandıralım diyorsunuz
Welcome to world without rulesDevleti de dolandıralım diyorsunuz
Amin Allah herkesin yardımcısı olsunAllah kolaylık versin bacım
PekiTürkiyede yapılamayacak şey olmadığını söylüyorum istenirse her şey halledilir
Rayiç bedeli biz kafamıza göre belirlemiyoruz yalnız. Belediyeden öğrendim ben dairemin rayiç bedelini, 8 bin masraf yaptım daire başı.Devleti de dolandıralım diyorsunuz
Sözleşme 1 yillik di ocak ta sanirim biticek işteSözleşmeniz kaç yıllık? Ne zaman yapıldı? Ne kadar süre oldu yapılalı?
Rayiç bedel kesin bedel değil. Satın aldığınız fiyat üzerinden belirlenir tapu masrafı. Satış bedelinin %4’ü tapu masrafıdır. Alıcı ve satıcı yarı yarıya öder. Herkesin rayiç bedel üzerinden ödemesi bunun doğru olduğu anlamına gelmez. Herkesin devleti dolandırdığı anlamına gelir. Kanun belli “satış bedeli” diyor rayiç bedel demiyor.Rayiç bedeli biz kafamıza göre belirlemiyoruz yalnız. Belediyeden öğrendim ben dairemin rayiç bedelini, 8 bin masraf yaptım daire başı.
O zaman çıkartma hakkı var maalesef. 1 yılı geçmiş olsaydı sözleşme yenilenmeden 2. yıla devam etseydi çıkartamazdı.Sözleşme 1 yillik di ocak ta sanirim biticek işte
Ne alaka dallanıp budaklandırdınız? Şu an konu bu değil, yani sizin dediğiniz gibi masrafı yok tapu masrafının bu anlatmaya çalışılıyor. Hiçbir şey yapamazsa verir 3 5 kuruş tapu masrafı, yakını olan birine satış yapar, yeni sahip gereken işlemleri yapar çıkartırır; bu kadar basit. Tabi kiracının da o süreçte belli bir süre daha kalma hakkı var, biraz bekler sonuçta çıkartır. Konu kiracıyı çıkartmak. Ayrıca devletin halkı söğüşlemesi yanında çölde kum tanesi kalır bu. Her kuşu yaptık bir leylek kaldı. Her şey doğru sanki ülkede de bir bu konu kusur kaldı.Rayiç bedel kesin bedel değil. Satın aldığınız fiyat üzerinden belirlenir tapu masrafı. Satış bedelinin %4’ü tapu masrafıdır. Alıcı ve satıcı yarı yarıya öder. Herkesin rayiç bedel üzerinden ödemesi bunun doğru olduğu anlamına gelmez. Herkesin devleti dolandırdığı anlamına gelir. Kanun belli “satış bedeli” diyor rayiç bedel demiyor.
Rayiç bedel üzerinden ev satın almanız sizin zararınıza zaten. O evin sigortası da rayiç bedel üzerinden yapılacak demektir. Evin başına bir iş gelse sigorta size evi satın alırken verdiğiniz miktar üzerinden değil rayiç bedel üzerinden ödeme yapar.
Allah yardimciniz olsun bir cikis yol gostersinnEşimin maddi normalde 5000 TL vergi kesintisi var diye 4300 alıyor dün yeni kiralık ev tuttuk aylik 4000 TL ye şuan öyle bir durumdayım ki kimse beni anlayamaz..
Amin canım şuan çare yok yıl başından sonra maaş artacak yazlık yerde yaşıyoruz yazın sezonda ek iş yapiyor eşim bütün yük onda ama yapacak bis y yok ben 2.yil çalışmam Allah zor durumda olan herkese yardım etsin ev sahipleri vicdansız 11yillik kiracisiydik sezonluk daha çok para almak için çıkardı Allah da ayni durumu onlara yaşatsınAllah yardimciniz olsun bir cikis yol gostersinn
Eşim esnaf ailesiyle ortak bir işyeri açti onlar ayrildı bizim ustumuze kaldı devretmet için ugraşıyoruzSiz de calısıyor musunuz, allah yardımcınız olsun cok zor kiralar biz de yuksek ödüyoruz malesef. ederi max 1500 eden evler suan 3 4 bin
Geçen sene zam olduğu icin kontrat yenilendi Ocak ayinda sanirim biticekdiİhtarname kontrat dolmasına birkaç ay varsa çekilir, eğer çekemzse otomatik olarak bir yıl daha yenilenir. Hiçbir güç sizi o evden çıkaramaz.
Kiraya kontratta yazan değer üzerinden zam yapılır. Daha fazlasını talep edemez
Şu da aklınızda bulunsun, şu dönemde kiralık eve çıkacaksanız zam oranını tefe tüfe göre değil kira değeri üzerinden %10 şekilde yazın.
Ev sahibi ile hiç gereksiz polemiğe girmeyin, elinden geleni ardına koymasın.
(bu dönemde kira kontratınıza evladınız gibi sarılın kaybetmeyin.)
Artık kiracıyı çıkartmak okadar kolay değil.Kira sözleşmesinde belirtilen tutar dışında artım yapamaz ama kira sözleşmesi bitimine 2 3 ay kala haber vermek üzere sözleşme bitiminde evden çıkartabilir
Kirayi gununden önce oduyoruzSiz sözleşme yenilenmese de kirayı ödemeye devam ettiğiniz sürece sizi evden çıkaramaz. Noterden ihtarname ile çıkarması için:
1. Kirayı ödemiyor olmanız lazım
2. Evi satması lazım ki bu durumda 6 ay süreniz var boşaltmak için
Evi satacağım/annem taşıanacak deyip çıkarırsa da 2 yıl kadar kiraya veremez evi başkasına.
Ama kirayı ödediğiniz müddetçe çıkarması öyle kolay değil. Birkaç sene hakkınız var, tam süreyi hatırlamıyorum. Kendiniz tefe oranında artış yapıp parayı bankadan yatırmaya devam edin. Açıklama kısmına kira yazın. Bir avukata danışın mutlaka kesin süreler için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?