Kiraci olmak

Sözleşmesi bitiyormuş zaten. Bir yılı doldurmadığı için ev sahibinin sözleşme sonunda çıkartma hakkı var. Evi satmasına bahane bulmasına gerek yok yani.

Devleti dolandırmak kısmını laf olsun diye söylemedim. Ciddi ciddi suç olan devleti dolandırmak bu. Benim emlakçım bir müşterisini şikayet etti mesela geçen hafta bu sebepten

O bahaneyi yapamadı diyelim. Anlaştığı biriyle satışa bile çıkarabilir evi. İnatçı biriyle hiç karşılaşmadınız sanırım
Satış olsa bile , ev artık başkasının ol ldu çıkın diyemiyorlar. Yeni sahibi ihtiyaç nedenini ile tahliye istiyebilir. Ama bunu mahkeme de kanıtlamak zorunda , dava masraflı ve uzun . Bu nedenle bu yola giren ev sahipleri istedikleri sonuçları alamiyorlar

O bahaneyi yapamadı diyelim. Anlaştığı biriyle satışa bile çıkarabilir evi. İnatçı biriyle hiç karşılaşmadınız sanırım
Sen bu devirde herhangi bir insana güvenip evinin tapusunu sırf kira miktarını arttırmak için devreder miydin?

2022 ocak ta bitiyor kontrat maalesef

Kirayi gununden önce oduyoruz
Eşim tefe tüfe neyse onu gonderirim dedi bu sederde evi satıcam yalanıni soylemeye başladı

Kiranız ne kadar? 1 yılı geçmişseniz otomatik yenileniyor ki sanırım geçmişsiniz. İnternette artış oranı var ki yasal tüfe %17 civarı bir şey. Yani 2000 tl kiranız varsa zaten 2300 ü geçiyor yeni kira.

Evi satarsa yeni alıcı size ihtar çeker 6 ay içinde boşaltırsınız onu doğru söylemiş.

yorumların hepsini okumadım o yüzden yazdıysanızda bilmiyorum ama ev sahibiniz oturduğunuz evin gelir vergisni ödüyor mu biliyor musunuz eğer ödemiyorsa sizde onu vergi dairesine şikayet edeceğinizi bildirebilirsiniz

Kira kontratı, ev sahibinin, gayrimenkul kullanım hakkını kiracıya bıraktığını, kiracının ise kullanım hakkı karşılığında kira bedeli ödemeyi kabul ettiğini beyan eden bir belgedir.

Sözleşmeler belirli bir süreliğine yapılır, bu süre genellikle 1 yıldır. Belirlenen süre sona erdiğinde taraflar anlaşmayı devam ettirmek suretiyle yeni bir sözleşme imzalayarak sürece devam ederler, eğer taraflardan herhangi biri veya her ikisi de anlaşamaz ise, sözleşme bitiminden sonra belirlenen süre içinde ev boşaltılır.

Kira sözleşmesinde, evin teslim tarihi belirtilmiş ve süre sonunda da kira ilişkisinin devamına yönelik yeni bir sözleşme yapılmamış ise, kiracının bu süre sonunda evi boşaltması gerekir. Kiracının bu kurala uymaması halinde, ev sahibi sözleşme kuralları gereğince dava açarak kira kontratını sonlandırabilir.

Turkiyede bu konularda duzen olsa herseye surekli zam gelmezdi. Herkes herseyi kafasina gore zamlandiriyo maalesef. Buda kurallarin olmayisindan, olsada uygulanmamasindan veya kontrol olmamasindan kaynaklaniyo

Yillardir aldigim yogurda gecen hafta 10 cent zam geldigini gordum cok sasirdim. Bir kac magazaya baktigimda heryerde ayni fiyattaydi.

Kiracinin normal sartlarda kontrasi olur, kontrada ne yaziyosa oyle olur. Kalkipda kimse kafasina gore zam yapamaz. Tabiki bu normal sartlarda. Turkiyeyi ve sizin durumunuz bilemicem.

Kontrat süresi Ocak ta btiyor kiramiz şuan 1600 paşa efendi 2500 yapmak istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…