Kiracılı evi satmak

5 sene sonrasında kirayı iyileştirme hakkınız doğuyor emsal evlerin değerine kıyasla. Bu hakkınızı kullanarak kirayı yükselteceğinizi söyleyin ve yüksek bir fiyat söyleyip gözünü korkutun çıkmasında yararlı olabilir

5 sene sonunda evin kirasını yükseltebiliyorsunuz. Avukata sorun. Arabulucuyla çözmeye çalışıyorlarmış sanırım ama siz çıksın diye yanaşmazsanız dava açsanız 2 sene sürer. Tadilat için tahliye davası açsanız da 2 sene sürer. Zaten 10 yılı da dolar o zamana bir anlamı kalmaz. 10 yılın sonunda direk ihtar çekersiniz çıkın diye. Sebep göstermeniz gerekmez çıkmaz zorunda. Çıkmazsa yine davayla evi tahliye edersiniz.

Bu durumlarda en büyük sorun davaların çok uzun sürmesi. Johnny depp, eski karısına dava açtı birkaç haftada bitti gitti :p geç gelen adalet, adalet değildir. Türkiyede de mahkemelerin çok hızlı sonuçlanması lazım.

Bir daha kirayı eksik yatırırsa ya da geciktirirse hiç acımayın hemen avukatınız ihtar çeksin. Biz zamanında çok çektik. 1 gün ya 1 gün düzenli öde :p kiracı 2-3 ay geriden ödüyordu hep. Alttan alalım, bu ay anası ölmüş, diğer ay babası ölmüş, sırayla tüm sülalesi ölüp ölüp dirilip tekrar öldü :p en sonunda açtık davayı. İlk gecikmesinde ihtar çekseydik çoktan bitecek dava devam ediyor. Bir de satışa koyduk artık bezdik çünkü. Alan çıktı. Yeni alan çıkarttı kiracıyı. Bize ödemediği kiraların davası hala devam ediyor :p

Evi satmanız halinde işiniz daha rahat, sizin kiracınız ile yaptığınız sözleşme yeni ev sahibini bağlamadığı için ihtarname çekip evi boşaltmasını isteyebilir, elbette yine yasal bir süre var ama sizinki gibi gerekirse yıllar sürecek bir zaman değil.
Tavsiyem yıpranma payınızı azaltmak ve durumun ciddiyetini anlamaları adına kendiniz muhatap olmayıp işlerinizi avukat aracılığı ile ilerletmeniz.

Evi yaptırıp satmak çok mantıksız geliyor o yapacağınız masrafı düşün ev fiyatından öyle satın alacak kişi kendi zevkine göre yaptırsın bizde ev almak için baktığımız evlerde evin yeri iyi büyüklüğü iyi falan ama ev sahibi içini yaptırmış ve hiç benim zevkime uygun yapılmamış e yeni yapılmış evi baştan sokup yaptirmakta mantıksız olduğundan bir çok evi bu yüzden satın almaktan vazgecmistik ev sahipleri yeni yapılı ev diye daha çabuk satılacağıni düşünüyor ama bence yanlış bir mantık

Kiracıyı şu an çıkartamazsınız. Ama 5 sene dolduğu için emsal davasıyla fiyatı yükseltebilirsiniz. 10. Seneyi doldurmaya 6 ay kala da evi boşaltması yönünde ihtar çekin. 10 yıl dolduğu için herhangi bir mazerete ihtiyacınız yok.

Tadilat yaptırıyorum ardından satacağım ilk olarak da satın almanız için size şans tanıyacağım diyerek ihtar çekemez miyiz acaba?
maalesef.
benim bildiğim anca kendim oturcam ya da 1. derece yakınım oturacak derseniz tahliye etmesi mecburi oluyor
yoksa karşı taraf istemediği ve kirayı ödediği sürece sizin çıkartma şansınız yok (10 yıl dolana kadar) (bir de işte ahlaksızlık vs. çok dana büyük belalar olmadıkça onları geçiyorum zaten)

ama 5 yılı geçmiş olduğu için emsal kira belirleme davası açabilirsiniz
aynı kirayı veridkten sonra burada oturacağıma başka yerde oturayım der belki...

5 sene sonunda evin kirasını yükseltebiliyorsunuz. Avukata sorun. Arabulucuyla çözmeye çalışıyorlarmış sanırım ama siz çıksın diye yanaşmazsanız dava açsanız 2 sene sürer. Tadilat için tahliye davası açsanız da 2 sene sürer. Zaten 10 yılı da dolar o zamana bir anlamı kalmaz. 10 yılın sonunda direk ihtar çekersiniz çıkın diye. Sebep göstermeniz gerekmez çıkmaz zorunda. Çıkmazsa yine davayla evi tahliye edersiniz.

Bu durumlarda en büyük sorun davaların çok uzun sürmesi. Johnny depp, eski karısına dava açtı birkaç haftada bitti gitti :p geç gelen adalet, adalet değildir. Türkiyede de mahkemelerin çok hızlı sonuçlanması lazım.

Bir daha kirayı eksik yatırırsa ya da geciktirirse hiç acımayın hemen avukatınız ihtar çeksin. Biz zamanında çok çektik. 1 gün ya 1 gün düzenli öde :p kiracı 2-3 ay geriden ödüyordu hep. Alttan alalım, bu ay anası ölmüş, diğer ay babası ölmüş, sırayla tüm sülalesi ölüp ölüp dirilip tekrar öldü :p en sonunda açtık davayı. İlk gecikmesinde ihtar çekseydik çoktan bitecek dava devam ediyor. Bir de satışa koyduk artık bezdik çünkü. Alan çıktı. Yeni alan çıkarttı kiracıyı. Bize ödemediği kiraların davası hala devam ediyor :p
Yalniz o dava 5 yıldır sürüyordu hemen bitmedi bizim basın son ay ele aldığı için hemen bitmiş gibi oldu yoksa amber çok uğraştırdı.

Şimdiki ev sahipleri gerçekten çok mağdur. Eskiden kiracılar öyleydi. Şimdi ise ev sahipleri illallah ediyor. Kiraciyi çıkarıp evi satıp bidaha yatırım olarak ev bakmak istemiyorlar.

Daha iyisini hemen almayacaksınız satmayın. Herşey çok değerleniyor.

Madem satacaksınız neden içini yaptırıyorsunuz yapacağınız masrafi satacaginiz fiyattan düşün satın yeni ev sahibiyle uğraşsınlar evi satıyoruz haberiniz olsun hazırlığınizi yapın diye söyleyin ve satın bunu sordunuzmu avukata bunun size bir zararı olurmu ?
Evin içi yapıldıktan sonra o masrafın çok fazlası yansıyor satış fiyatına, tecrübe ettim ordan biliyorum. Evi olduğu gibi sattık, alan kişi emlakçıydı. Anneme alıyorum diye sıkı da bir pazarlık yaptı de neyse bu önemli değil, o zaman içinde bir kaç tadilat yapıp 2 ay sonra çok daha yüksek fiyattan satışa koyduğunu gördük. Şimdiki fiyatlarla nasıl olur bilemem ama, başıma gelen bu.

Evin içi yapıldıktan sonra o masrafın çok fazlası yansıyor satış fiyatına, tecrübe ettim ordan biliyorum. Evi olduğu gibi sattık, alan kişi emlakçıydı. Anneme alıyorum diye sıkı da bir pazarlık yaptı de neyse bu önemli değil, o zaman içinde bir kaç tadilat yapıp 2 ay sonra çok daha yüksek fiyattan satışa koyduğunu gördük. Şimdiki fiyatlarla nasıl olur bilemem ama, başıma gelen bu.
şimdiki fiyatlarla daha da öyle olur bence
eskiden iyi kötü çimentoyu fayansı ustayı bulup yaptırıyordunuz
şimdi inşaat malzemelerinde fiyat bile vermek istemiyor satıcılar....uğraşmak büyük mesele. hazır yapılmışı nimet olur- çok spesifik zevkleri olup illa öyle olsun isteyenler hariç.

Back
X