Kiracılıkkkkk

İki tutarın da alım gücü bir ev ediyor evet. Oysaki Bilal’e anlatır gibi anlattım ama bu kadar basit bir matematik/ekonomi hesabını dahi anlayamadığınız için ben pes ediyorum zaten ajsjsjsj.
Sizin anlamadığınız çok belli asıl terbiyesizlik edip bir de Bilale anlatır gibi demişsiniz çok komiksiniz. 10 sene sonra kemirirsiniz evinizi :) Enflasyonu hep birlikte artirirken iyiydi diye aklınıza geleyim olur mu :)

Kesinlikle. Senin evin değerlendiyse diğer evler de değerlendi, arabalar da değerlendi, soğan da değerlendi. 😂😂😂
Venezuela olmayı değerlenme sanmaniz :)) asıl buradaki bazı kişiler cidden çok komikmiş. Açın iki video izleyin de 5 sene sonraki hali görün, belki iki bilgi edilirsiniz de siz değerlendirme sanıp durdukça çok zor. Soğan degerlenmis demek, harika kafalar :))

Ya herkes yuzde25 zam cok az demis tamam suanki piyasa gore az ama benim çalistigim yer bu sene zam orani15-28arasi yapti.Ee benim gecen sene kiram 1250den 5000oldu simdi aldim maaşla şuan başabaş yaşiyorum.Şimdi uc senedir evinde oturdugm ev sahibi kiram10bin yapsa nasıl odiycem hak mi bu herkesin maasina o kadar zam olmuyor! En düşük memur maaşi22bin olucak dendi ozelde uzman unvanindaki kisiler 20bini zor görüyor bazı bölümlerde ev sahipleri her sene enflasyona gore zam yapamaz hak ve hukuk var ayriyette temmuzdaki duzenleme yapikirsa zaten ulkede hicbi Türk oturamaz araplara qatarlilara kalir meydan suan 2+1 evler kiytirik mahallelerde 10bin ve uzeri isteniyor buna devletin dur demesi lazim ev almak bi yatirim türü ama bütün gecimini saglama yolu degildir. Herkes de devlette memur değil bunu akliniza sokun.
Ben memurum evime gireli 2 sene oldu.
Maaşım kiradan yüksekti.
Şimdi burda kiralar maaşımdan 6bin fazla.
Memurları niye örnek veriyorlar anlamadım🤦‍♀️
Ben de çok merak ediyorum bu evlerde kimler oturacak bu artışlarla.

Venezuela olmayı değerlenme sanmaniz :)) asıl buradaki bazı kişiler cidden çok komikmiş. Açın iki video izleyin de 5 sene sonraki hali görün, belki iki bilgi edilirsiniz de siz değerlendirme sanıp durdukça çok zor. Soğan degerlenmis demek, harika kafalar :))
Diğer yorumlarımı oku, anlam bütünlüğünü kur öyle gel. Değerlenme derken fiyat artmasını kastettim. Evim değerlendi diye sevinene kinaye yapıyorum. Evin değerlendiyse soğan da değerlendi diyerek. ya Okuduğunu gerçekten anlamıyorsun ya da sinirlerin bozulmuş, git Bi papatya çayı iç iyi gelir.

Depremden sonra ah vah diyen, mal mülk yalan vs diye üzülen birçok kişi, ev sahibi olarak fahiş zamlar yapabiliyor.

Mesela başka bir platformda, ev sahibi olamadığı için üzülen birine , deprem örnek verilerek üzülmemesi defalarca yorum yapılarak söylenmiş. Ancak aynı platformda, yaşlı anne babasına 1+1 kiralık ev arayan kişiye hiç yorum bile yapılmıyor. Yazan varsa da deli para isteniyor.

Evet enflasyon var. Kesinlikle ev sahiplerinin haklılıkları var. Ancak 2 bin olan ev 5 bine çıkartılıp, birkaç ay sonra hadi 7-8 bin artık diyen de az değil. Yani bazı insanlar fırsattan istifade "ne koparırsam kâr" mantığı gütmeye başladı.

Depremden sonra ah vah diyen, mal mülk yalan vs diye üzülen birçok kişi, ev sahibi olarak fahiş zamlar yapabiliyor.

Mesela başka bir platformda, ev sahibi olamadığı için üzülen birine , deprem örnek verilerek üzülmemesi defalarca yorum yapılarak söylenmiş. Ancak aynı platformda, yaşlı anne babasına 1+1 kiralık ev arayan kişiye hiç yorum bile yapılmıyor. Yazan varsa da deli para isteniyor.

Evet enflasyon var. Kesinlikle ev sahiplerinin haklılıkları var. Ancak 2 bin olan ev 5 bine çıkartılıp, birkaç ay sonra hadi 7-8 bin artık diyen de az değil. Yani bazı insanlar fırsattan istifade "ne koparırsam kâr" mantığı gütmeye başladı.
Tam olarak bundan bahsetmeye çalışıyorum ama art niyetli gözünü para bürümüş insanlar ne anlar?

Bir de utanmadan matematik dehası kesilip, evlerin değeri aynı diyebiliyorlar. Utanma arlanma da kalmamış insanlarda.

Ben pes diyorum sadece bu zihniyete. Madem öyle ağzını açmasın kimse, evleri değerlenmis ya güya, diğer şeyler de güya degerlenirken susup oturcaklar bi zahmet

Tam olarak bundan bahsetmeye çalışıyorum ama art niyetli gözünü para bürümüş insanlar ne anlar?

Bir de utanmadan matematik dehası kesilip, evlerin değeri aynı diyebiliyorlar. Utanma arlanma da kalmamış insanlarda.

Ben pes diyorum sadece bu zihniyete. Madem öyle ağzını açmasın kimse, evleri değerlenmis ya güya, diğer şeyler de güya degerlenirken susup oturcaklar bi zahmet
Sen okuduğunu idrak edebiliyor musun?

Herkes sanıyor ki ev sahipleri çok zengin. Zamanında teyzemle eniştem dişinden arttırıp, eniştem 2 işte birden çalışarak 3 katlı bir apartman yaptırdı. Çimento çuvallarını sırtlarında taşıdılar. Şimdi teyzem yatalak, eniştem kanser. Yatılı bakıcıya ihtiyaçları var fakat bu %25 yasal Sınır yüzünden 3 dairenin kirası bir bakıcı maaş ve sigortasına yetmiyor. Adalet mi bu. Mahkemeye verdiler bir kiracısını 2 senedir mahkeme sürüyor. Kiracılarına sorsalar 4 evleri var daha ne istiyorlar derler. Her Ev sahibi beleşten ev sahibi olmuyor.

Sen okuduğunu idrak edebiliyor musun?
Ayrıca yok okuduğunu idrak edebiliyor musun yok Bilale anlatır gibi bilmem ne.

Konunun ne tarafinda olduğunuz beni ilgilendirmiyor üstünüze alinin ya da alınmayın- lafim direkt size degil ama alinmaya bayiliyorsunuz belli ki siz de -asil insanlar iki ülke grafiği incelesin de sonra ahkamlar kessin.

Hem suçlu hem güçlü olmuş insanlar ya gücünüzü asıl siz kimden alıyonuz hayırdır yani?

Kavga etmeniz ne saçma! Ev sahibi de haklı,kiracı da haklı. Mesela memurlara kira yardimi deniyor.evi olan memur fedakarlik yapti aldi.evi olmayan ondan fazla mi maas alacak simdi?ya da ozelde calisan kira odemiyor mu? Bunun cozumu enflasyonu durdurmak.baska yolu yok.boşuna kavga ediyorsunuz.

Ayrıca yok okuduğunu idrak edebiliyor musun yok Bilale anlatır gibi bilmem ne.

Konunun ne tarafinda olduğunuz beni ilgilendirmiyor üstünüze alinin ya da alınmayın- lafim direkt size degil ama alinmaya bayiliyorsunuz belli ki siz de -asil insanlar iki ülke grafiği incelesin de sonra ahkamlar kessin.

Hem suçlu hem güçlü olmuş insanlar ya gücünüzü asıl siz kimden alıyonuz hayırdır yani?
Beni sen etiketledin ben senle yazışmıyordum ki. Sen durup dururken yazdıklarımı okumadan anlamadan alttaki mesajı direkt bana yazdın. Kimin üzerine alınsaydım.

Size mi şu anda bir şey dedim? Önceki mesajlarınızı ve ironinizi görmedim diyelim de bu mesajımda siz ne alaka?
Sonuç olarak ben sana bir açıklama yapmışım. Kusura bakma boşuna sana saldırmışım deme nezaketini(!) beklemiyorum tabi ama. En azından, İroniyi fark etmemişim ciddi yazdığını düşünmüştüm deseydin, sonraki mesajlarını hala bana yazdığını düşünmezdim.

Bu ev sahiplerinin problemi mi? Bu sorunun sahibi başka ama konu siyasete girmesin diye yazmıyorum.
Bu ev sahiplerinin problemi olmuyosa jiraci en fazla verir yuzde yirmi bes fazlasını gerisini onun problemi olmaz kanunlarda oran bu çünkü.Ev sahibi en fazla yuzde yirmi bes yapma hakki varken yuzde doksan yüz yuzelli zam yaparsa ödenmeyen zamlı kısmının derdi kendi derdi olarak kalir.

Hayır ben kiracıları da anlamıyorum sorun ev kiralarının fazla olması değil aslında sorun ev fiyatlarının fazla olması.. kiracı ömür boyu kiracı olsa (evi olmasa da , ev alamasa da) sorunu ortadan kalkmış mı olacak.. ben kiracı olmak istemiyorum ev satın almak istiyorum bunun için de ev fiyatları makul seviyede olmalı.. bunun için yabancılara ev satışı yasaklanmalı ve ülkeye giren oralı buralı 15 milyon tip geldiği yere postalanmalı.. aksi taktirde %25 dayatma ile hiçbir sorun çözülemiyor işte görüyoruz..
Aynen öyle sorun paramizin degersizligi ekonomi kötü igrenc bi şekilde yönetilmesi ve yabancilara guzelim yerlerimizin satisina izin verilmesi gözü ac halkinda hic dusunmeden satilik yada kiraya ev vermeleri boylece piyasada uc binlik kirasi olmasi gereken ev dokuz binden aşagi olmuyor malesef

Enflasyon düşmesini fiyatların daha az artması olduğunu bilmeyep, düşeceğini savunup düşmemesi durumuna giydirmeniz de çok talihsiz bir düşünce.. keşke önce bilgi sahibi olsanız.
Keşke siz bazi kelimelerin kullanımı anlasaniz.Enflasyonun dusmesi derken yuzde 80 olan oranin yuzde40a inmesini kasettim zaten ama belliki iktisadi bilginiz zayif. Size bilale anlatir gibi yaziyim ozaman mesela gelecek sene enflasyon orani yuzde 5e olsa kiralarda yuzde beş oranin da mi artar yoksa butun ev sahipleri benim hakkim Tüfe oranu yuzde yirmi bes vericeksin kardesim mi der?

Evet bunu demek istiyorum. Genel alım gücünden bahsetmiyorum orada. O zamanın 200 bini=Şu zamanın 2 milyonu gibi. İki meblağa da aynı şeyi alabiliyoruz: Bir daire. Tabii bu tamamen yaşadığım yere göre bir kıyas. Milyonun sadece adı var artık. 200 bine aldığın daireyi 2 milyona satınca zengin olmuyorsun maalesef. O şekilde sevinip avunan birileri varsa da salaktır. 🥲
Aynen öyle. Üst katım 300 bine satılmıştı zamanında. Ki bir seneden fazla boş kaldı pahalı diye almadılar bundan 7 sene önce. Şu anda 2 milyon değeri. O zaman o çoktu l ,şimdi bu.

Bu ev sahiplerinin problemi olmuyosa jiraci en fazla verir yuzde yirmi bes fazlasını gerisini onun problemi olmaz kanunlarda oran bu çünkü.Ev sahibi en fazla yuzde yirmi bes yapma hakki varken yuzde doksan yüz yuzelli zam yaparsa ödenmeyen zamlı kısmının derdi kendi derdi olarak kalir.
Yalnız haziranda bitiyor artık kimse yuzde 25 in arkasına sığınamayacak. Sözleşmede ne yazıyorsa o oranda artacak. Kaldı ki ev sahipleri sizler gibiler yüzünden artık evini kiraya vermiyor. Yüzde 25 ne şaka mısınız.

Yalnız haziranda bitiyor artık kimse yuzde 25 in arkasına sığınamayacak. Sözleşmede ne yazıyorsa o oranda artacak. Kaldı ki ev sahipleri sizler gibiler yüzünden artık evini kiraya vermiyor. Yüzde 25 ne şaka mısınız.
Vah vah yazık. Evlerini satıp yatırım yapmanın başka yolunu bulsunlar o zaman. Parayı kullanıp başka iş yapmayı denesinler de havadan para kazanmanın nasıl da zor olduğunu " idrak" edebilsinler.

Back
X