Merhaba,
5 senelik kiracıyım, oturduğumuz ev 140 m2 3+1 çift banyolu, bolca da eşyam var. Ev sahibimizin oğlu evleniyor yaza kadar burdan taşınmamız lazım.
Ben de kiradan kiraya çıkmak istemiyorum, bir miktar birikimimz var ama öyle çok büyük miktar değil... bütçemiz 85 m2 2+1 evlere yetiyor, o da krediyle... bir de bebeğimiz var...
Çok kararsızım ne olur fikir verin, bebekli olup 2+1 küçük dairede yaşayan var mı? rahat edebiliyor musunuz? Sizce yeniden geniş ve rahat bir eve kiraya mı çıkayım yoksa küçük olsun benim olsun mu diyeyim?
teşekkürler şimdiden...
iyi bi semtte olsun 1+1de razıyım yeterki kendı evim olsun şuandada kırada değiliz ama kv.deyle altlı üstlü oturuyoruz ev sahıbınden beter inşallah bır gun kendı evımız olur marketten gelirken poşetlerimizi sayan olmazz aminnn
Merhaba,
5 senelik kiracıyım, oturduğumuz ev 140 m2 3+1 çift banyolu, bolca da eşyam var. Ev sahibimizin oğlu evleniyor yaza kadar burdan taşınmamız lazım.
Ben de kiradan kiraya çıkmak istemiyorum, bir miktar birikimimz var ama öyle çok büyük miktar değil... bütçemiz 85 m2 2+1 evlere yetiyor, o da krediyle... bir de bebeğimiz var...
Çok kararsızım ne olur fikir verin, bebekli olup 2+1 küçük dairede yaşayan var mı? rahat edebiliyor musunuz? Sizce yeniden geniş ve rahat bir eve kiraya mı çıkayım yoksa küçük olsun benim olsun mu diyeyim?
teşekkürler şimdiden...
6 senedir 2 oda bir salon evde oturuyorum kendi evimiz, yeri manzarasi cok guzel ama artik canima tak etti. fazladan bir sehpa alamiyorum. cok fazla esyam da yok. esim bu zamana kadar hic tasinmaya yanasmiyordu simdi ikinci bebise hamileyim insallah bunu kiraya verip biz kiraya cikicaz ilk defa kiraci olucam bu yasima kadar ama tek istedigim doguma kadar genis bir yuvaya kavusmak
kaç metrakareydi bilmem ama bizde büyük bir evden kiracıyken çıkıp 2+1 ev aldık,tamam bizim evimiz ama sığamıyorum,mutfakta tava tenecerelerimi koyacak yer arıyorum bazen,sırf bu yüzden bulaşık makinemi kullanmıyorum ve makineyi dolap niyetine kullanıyorum.banyo küçük olduğu için çamaşır makinemde mutfakta,tam bir rezillik,bazen küvete uzanıp şımarıklık yapmak istiyorum ama maalesef,çünkü sığmıyor duşakabin var.
elbise dolabım yetmiyor,yatak odasını değiştirmek istiyoruz ama yeni aldığımız yine büyük olamayacak çünkü yatakodasıda küçük,yatakodası tarafındaki balkonu panjurlattık,yastık yorgan vs...oraya koyduk,baklagiller,turşular falanda oranın bir ucunda,turşu falan katmak istesem yatak odasından geçip turşu katıp geliyorum.
şimdiki aklım olsa asla bu evi almazdım,hatta bazen burayı kiraya verip 3+1 başka bir eve kiraya çıkmayı düşünüyorum,o kadar nefret ettim.
Bende büyük evi çok severim ama imkanım yoksa küçük olsun benim olsun derim. Ancak kirada yeni bir evi, benim olacak eski bir eve tercih ederim. Eskilikten kastım ince işleri değil, betonarme yaşı.
Bence bazı kriterler belirleyin. Bu sırf 2+1 mi, 3+1 mi şeklinde olmasın. Binanın yaşı, ısı izolasyonunun olması, ulaşıma yakınlığı, mevcut çevrenin gelecek vaadedip etmemesi, zemininin iyi olan bir bölgede olması. Yine bence en son eşinizin işine uzaklığı olmalı. Kimsenin hangi işte ne kadar kalacağı belli değil, uzun yıllar diye girip 3-5 ayda işten çıkanlar olduğu gibi 2-3 ay diye girip yıllarca aynı işte kalanlar var.
Ancak unutulmaması gereken birşey de, bugün dağ başı diye burun kıvırılan yerler yarın alıp başını gidiyor acayip prim yapıyor.
3+1 evde yaşıyorum, çocuğum yok. 1 odayı giyinme odası yaptım, diğeride ütü çamaşır askılık vesayre bunlar var.
böyle geniş geniş oturuyorum, fakat soracak olursan, ütü çamaşırlığın olduğu oda boş boş duruyor. eğer cocum olsaydı, o odayı cocuk odası yapardım, eğer hala sıkışmışsam da giyinme odası denen birşey olmazdı, gardrobumu yatak odasına alırdım. yatak odasında sadece yatak, komidinler + tuvaletim var bukadar. zaten başka türlü kalabalık olurdu.
Kesin senin salonun + oturma odan vardır değilmi. ben bunu çok gereksiz buluyorum. Bizim sadece bir salonumuz var. oturma odası yapmadık.
salonumda 2 tane 3lü kanepe var geniş büyük. misafir geldiğinde açılıp yatak oluyor.
allah herkese ev nasip etsinde, bence 2+1 gayet ideal. siz bilirsiniz tabiki de. ama insan derya almışken büyük alığım diye, ama oda çok tuzlu oluyor yani.
Hatta bazen diyorumki yeni yapılan rezidans lar varya okadar muhteşem oluyorki. 1+1 e taşınığım yeterki bina 0 olsun diyorum.
Bağzen kafa atıyor
bina yaşı olarak sadece 0 dairelere bakıyorum nerdeyse, inanın aralarında çok fiyat farkı yok,
eşimin işine uzaklığı da istanbulda çok önemli bir kriter, günde 4-5 saatini yolda geçirmesini kabul edemem, şu anda bile 1 er saatten günde 2 saati yolda geçiyor, işyerinin civarına zaten bakmıyoruz bile çünkü istanbulun en pahalı muhitlerinden birinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?