Kirada olup büyük evde yaşamak mı? Küçük bir ev almak mı?

ev sahiplerinin keyiflerine göre yaşamaktansa kendi evinizin sahibi olup siz keyfinizce yaşayın derim. Sırf ev küçük diye sıkıntı yapmanıza değmez.imkanlarınızı kullanın alın,geçen zaman zararınıza...

Son düzenleme:
6 senedir 2 oda bir salon evde oturuyorum kendi evimiz, yeri manzarasi cok guzel ama artik canima tak etti. fazladan bir sehpa alamiyorum. cok fazla esyam da yok. esim bu zamana kadar hic tasinmaya yanasmiyordu simdi ikinci bebise hamileyim insallah bunu kiraya verip biz kiraya cikicaz ilk defa kiraci olucam bu yasima kadar ama tek istedigim doguma kadar genis bir yuvaya kavusmak

iyi bi semtte olsun 1+1de razıyım yeterki kendı evim olsun şuandada kırada değiliz ama kv.deyle altlı üstlü oturuyoruz ev sahıbınden beter inşallah bır gun kendı evımız olur marketten gelirken poşetlerimizi sayan olmazz aminnn

2+1 ev 3 kişilik bir aile için hiç de küçük değil. Bende şu an 3+1 120 m2 bir dairede oturuyorum. 1 odasını iptal ettim...

Buradan 2+1 bir eve çıkacağız sizin gibi ev alma şansımız olsaydı kesinlikle alırdım...

2+1 evde oturuyorum mutfağım büyük 2 de büyükçe balkonum var..
oturma odam
yatak odam
oğluşun odası 3 kişilik bir aileyiz idare ediyorum kendi evim

bende 6 ay önce evlendim oturduğumuz muhitte kiralar çok pahalı olduğu için ve 0 evde oturmak istediğim için 2+1 ev tuttuk ama evim küçük ama şuan 2 kişi olduğumuz için yetio bize ama çocuk olunca yada kalabalık misafir gelince olmuyo mutfağım küçük bi kere ama idare ediyoruz birikim yapıyoruz inş yaza kendi evimizi alcak almak istiyoruz açıkcası rabbim isteyen herkese yardımcı olsun gönlümüze göre versin..

Bende büyük evi çok severim ama imkanım yoksa küçük olsun benim olsun derim. Ancak kirada yeni bir evi, benim olacak eski bir eve tercih ederim. Eskilikten kastım ince işleri değil, betonarme yaşı.

Bence bazı kriterler belirleyin. Bu sırf 2+1 mi, 3+1 mi şeklinde olmasın. Binanın yaşı, ısı izolasyonunun olması, ulaşıma yakınlığı, mevcut çevrenin gelecek vaadedip etmemesi, zemininin iyi olan bir bölgede olması. Yine bence en son eşinizin işine uzaklığı olmalı. Kimsenin hangi işte ne kadar kalacağı belli değil, uzun yıllar diye girip 3-5 ayda işten çıkanlar olduğu gibi 2-3 ay diye girip yıllarca aynı işte kalanlar var.

Ancak unutulmaması gereken birşey de, bugün dağ başı diye burun kıvırılan yerler yarın alıp başını gidiyor acayip prim yapıyor.

Benimde şuan oturduğum ev büyük ama kiracıyım. Şuan ev arıyorum 80 ile 85 m2 arasında ev alabilirim ancak. Oğluma oda olur mu bilemem ama yapacak birşeyde yok. Kiracı olarak kalmaktansa 1küçük bir evim olsun benim olsun:) diye düşünüyorum. Ama alacağım evin (inşallah) kredisi biter bitmez daha büyük bir ev alacağım o zaman oğluma da bir oda olur. En fazla 10 sene kredi ödesem 12 yaşında bir odası olmuş olur. N'apalım herşeye kolay sahip olunmuyor.

Günaydın arkadaşım küçük olsun senin ama senin olsun biz 20 yıl 85 mt belkide 75 dir 2+1 evde oturduk eşyalarımızda çoktu ama yinede rahattık daha sonra orayı sattık daha büyük aldık çocugunuz küçükken ev almanız daha iyi olur aslında büyüyünce masraflar artar almanız zorlaşır.

Her ay kiraya para verene kadar küçükte olsa sizin eviniz olsun derim ben.

Kredi borcunuz bitince satıp daha büyük bir alırsınız.

ev fiyatları her yıl artıyor ve yarına ne olağımız meçhul.
ev, ha deyince alınacak bir şey değil bana göre ve hazıra el alışırsa dağlar dayanmıyor..

küçük bir evim olsun, benim olsun diyenlerdenim..para biriktirmeye devam ettikçe
bütçenize göre daha geniş ev alırsınız zamanla diye düşünüyorum.

ev sahipleri işte, istediklerin de o geliyor, bu geliyor, bir şey oluyor....yani garanti olmuyor..

kirada olupta büyük evi herkes gibi bende isterim ama maddiyat el verdiği sürece... o yüzden ufakta olsa ev almak en mantıklısı; kiraya verceğin parayı krediye verirsin, kredi isterse on yıl olsun farkeder mi, kiracı olarak elli yıl ele verdikten sonra... dünyanın bin bir türlü hali var, allah korusun kimse sokakta kalmayı istemez. allah herkesin gönlüne göre ev versin, ev sahibi yapsın. bebek konusuna gelince; bebek ufak evde de büyür, büyük evde de. önemli olan sen, anne baba olarak onu nasıl büyüttün...

benim annemde aynı dertten yana, allah yardımcınız olsun sabır versin inşallah :)

benim iki sene önceki evimde 140 mete kare idi. ev sahibiyle sorunlar yaşaamız üzerine gittim ev aldım. 90 metre kare. benimde okadar çok eşyam vardıki. ama 90 metrekareyede sığdı sayılır .eşyalrın bi kaçını paketleyip çatıya çıkardık.iki senedir 23 binlira bankaya ödemişim. atıyorum ben 500 tlden kirada olsaydım 12 binlira eder geriye kalır 11 binlira ki ben bu parayı kirada otursaydım asla biriktriremezdim.olsun arkadaşım küçük olsun sonuçta kendi evin olacak. ben hiç bir zaman pişmanlık duymadım bu evi niye aldım diye. hem temizliğide çok kolay oluyor.şimdi siz alın o evi ileriye dönük zamanlarda değiştirir daha büyük eve çıkarsınız.

3+1 evde yaşıyorum, çocuğum yok. 1 odayı giyinme odası yaptım, diğeride ütü çamaşır askılık vesayre bunlar var.
böyle geniş geniş oturuyorum, fakat soracak olursan, ütü çamaşırlığın olduğu oda boş boş duruyor. eğer cocum olsaydı, o odayı cocuk odası yapardım, eğer hala sıkışmışsam da giyinme odası denen birşey olmazdı, gardrobumu yatak odasına alırdım. yatak odasında sadece yatak, komidinler + tuvaletim var bukadar. zaten başka türlü kalabalık olurdu.
Kesin senin salonun + oturma odan vardır değilmi. ben bunu çok gereksiz buluyorum. Bizim sadece bir salonumuz var. oturma odası yapmadık.
salonumda 2 tane 3lü kanepe var geniş büyük. misafir geldiğinde açılıp yatak oluyor.

allah herkese ev nasip etsinde, bence 2+1 gayet ideal. siz bilirsiniz tabiki de. ama insan derya almışken büyük alığım diye, ama oda çok tuzlu oluyor yani.
Hatta bazen diyorumki yeni yapılan rezidans lar varya okadar muhteşem oluyorki. 1+1 e taşınığım yeterki bina 0 olsun diyorum.
Bağzen kafa atıyor

Son düzenleme:

ben de bu durumu yaşamaktan korkuyorum işte o kadar para ver, üstüne borca gir ve evden nefret edip oturma, tekrar kiraya çık... çok zor olur hem maddi hem manevi olarak...

bina yaşı olarak sadece 0 dairelere bakıyorum nerdeyse, inanın aralarında çok fiyat farkı yok,
eşimin işine uzaklığı da istanbulda çok önemli bir kriter, günde 4-5 saatini yolda geçirmesini kabul edemem, şu anda bile 1 er saatten günde 2 saati yolda geçiyor, işyerinin civarına zaten bakmıyoruz bile çünkü istanbulun en pahalı muhitlerinden birinde

hayır salonum+oturma odam yok, hiç olmadı :)
yatak odası, oturma odası (aynı zmanda salon), kızımın odası ve içinde bir yatak, kütüphane, dolap, süpürge ütü gibi birsürü şeyin olduğu bir odam var.
2+1 e geçersem o odadakileri ne yaparım bilmiyorum, bine yakın belki fazla kitabımız var, canımı veririm onları vermem...
ayrıca kızımın oda takımı çok büyük ve yepyeni, daha kullanılmadı bile, onu sığdırabileceğim çocuk odası da bulamıyorum.

Tabi ki yol önemli bir kriter bende zaten eşiniz Kadıköy'de çalışıyorsa Başakşehir'de ev bakın anlamında söylemedim.

Ancak İstanbul'da her halükarda en yakın yol bile mesai saatlerinde 1 saat.

Ben 15 km. yi bir saatte geliyorum, Pazar günü ise 15 dk. da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…