Kirada olup büyük evde yaşamak mı? Küçük bir ev almak mı?

kızlar yeni bir gelişme oldu, ev sahibimizin gelini ben o evde oturmam 0 daire isterim dedi, ev sahibi de isterseniz oturduğunuz evi size satayım, oğluma 0 ev alayım dedi.
ama bir fiyat vermedi, önce piyasayı araştırmam lazım ama evin ederi 5 se ben size 4 e veririm, siz de ben de emlakçıyla şunla bunla uğraşmayız dedi...
ama bu evi almak için 10 yıllık kredi çekmemiz lazım, aranızda var mı 10 yıllık kredi çeken? mantıklı mı sizde 10 yıllık borca girmek?

canım eğer eşinde sende çalışıyosanız hiç düşünmeden girin arkadaşımın annesi girdi aldı evini 10 senenin 4ü gitti ödenir biter naıl geçti 10sene dersiniz

hem küçük ev de, hem de büyük ev de kirada yaşamış biri olarak gözüm kapalı "kirada ki büyük ev" derim.. ilk kiraladığımız ev 85 m2 idi. 2 kişi için 2+1 ideal oldu bizim için, sonra oğlum doğunca sadece onun eşyaları 1 odaya sığdı bu sefer o.odası açıkta kaldı :) şimdi ki evim çok daha geniş, ve en zor tarafı zor ısınması ve tek başıma kaldığım da söylene söylene temizlemek zor oluyor :)

eğer o evi alma fırsatınız var ise 10 yıl hiçbirşey değil inanın bana.. eger seviyorsanız evinizi bence kaçırmayın :)

hem küçük hem büyük evde yaşamış olanların hepsi aynı fikirde sanırım...

küçük olup senin olması kiracı olmandan çok çok iyidir canım.e çocukta geliyor durum iyice zorlaşıcak ve birikim dahada zorlaşıcak.oyüzden küçükte olsa kendinin olması iyidir canım.

Arkadasim,kucuk olsun ama senin olsun.kiracilik cok ama cok zor...

kızlar yorumlarınızı eşimle paylaştım

son durum, ben geniş eve kiraya çıkalım diyorum
o küçük olsun bizim olsun ya da bizim olsun geniş olsun zemin kat olsun diyor (ben zemin katı asla düşünmüyorum, böcek ve fare fobim var)

bu arada 2 ay içerisinde evi boşaltmamız lazım...
bebekle nasıl toplanıcam da taşınıcam, her şey gözümde büyüyor, çok mutsuzum

hem küçük hem büyük evde yaşamış olanların hepsi aynı fikirde sanırım...

ben de hem küçük evde yaşadım,hem de büyük evde.ben şuan küçük evde yaşayamam gibi geliyor.küçük evin temizliği bana daha zor geliyor.büyük evde koltukları kanapeleri ortaya çekiyorum altlarını rahatça temizliyorum.oysa küçük evde bu temizlik daha zor.onu oraya,bunu buraya çekip iteleyerek temizlemek zorunda kalıyorsun.büyük ev daha ferah.

oturduğunuz yeri alma durumunuz vardı,olmadı mı

Oturduğunuz evi size satacaktı ev sahibi , sonrada çıkmam lazım demişsiniz.

Terslik mi çıktı ?

zemin kat olsun arkadaşım biz 20 yıl 1.katta oturduk kimi yerde zemin diye geçerdi hatta 20 yıl boyunca ne fare nede böcek oldu 3.kattaki komşumuzun evinde fare olurdu yada 6.kattaki komşumuzun evinde fare ve böcekler olurdu ama bizim evde hiç olmadı komşular bile şaşırıyordu sizin evde olmuyorda bizim evde nasıl oluyor diye :) oturdugunuz evi size satayım diyordu ne oldu arkadaşım.

kira kira nereye kadar? sonucta kira oderken bi yandan birikim yapmak da zor, ben olsam kucuk de olsa kendi evimi alir orda oturur daha rahat birikim yapar ve bi sure kucuk evde oturduktan sonra -kira odemiyorken daha rahat birikim yapacagim icin- buyuk bir ev alip tasinirdim
ama aradaki fark azsa ve kisa surede biraz sabredip arayi kapatabilecekseniz iki kere al sat tasin vs ugrsmak da pek hos olmayabilir.
ama bence 2 oda bi salonda rahatca yasanir yani
biz 4 kisi 1 oda bir salonda dahi yasadik ben kucukken, londraya gitmek zorundaydik ve kiralar asiri ucuktu, yemeyip icmeyip ancak buna yetirebilirdi babam, tabiki buyuk ev gibi olmaz ama alisiliyor yani bi zaman sonra

Oturduğunuz evi size satacaktı ev sahibi , sonrada çıkmam lazım demişsiniz.

Terslik mi çıktı ?

Oturduğumuz eve 350 bin tl istedi... bizim için imkansız olduğu gibi ayrıca evin ederinden çok fazla bir fiyat bu bence...

hafta sonu biraz dolaştık, bikaç ev baktık, ucuz evlerin asıl sorunu küçüklüklerinden ziyade biçimsizlikleri, mesela çoğunda dar da olsa bir portmanto yaptırabileceğin alan yok, mutfaklar minicik, neyse çok da dolaşamadık döndük öyle.

zemin kat konusunda da haklısınız ille börtü böcek olacak diye bir şey yok, üst katlarda da olabilir, ama benimki fobik bir durum, yere yakınsam korkuyorum. dışarda otururken de yemek yerken falan ayaklarımı yere koyamıyorum, ya sandalyenin ya masanın altındaki çıkıntılara topluyorum...

Evim 2+1 , brüt 100, net 75 metrekare. 3.800 tl kredi ödüyorum. bu paraya lüks semtte kocaman bir ev tutabilirim ama insanın kendi evinin anahtarını taşıması bir başka. 2 yetişkin çocuk ve iki kocaman köpekle bizimki gibi evde oturan bir aile var bulunduğum sitede. Onları görünce herkes sığar diyorum. Ama evimde hiç ölü alan yok. Herşey cuk diye oturuyor. Eşyanı doğru alırsan çokta güzel sığıyorsun. Bol dolap, köşe koltuğu, bazalı yatak ve kanepeler sorunları çözüyor. Ve evime aşığım. Büyük evlerde hiç gözüm yok. Çünkü kendi evim burası.

Kirada oturunca yıllar geçsede sıfıra sıfır elde var sıfır!!!
Ama kredi bitince ev senin:) zaten bankaya ödenen faizle yıllar içinde kiraya gelen zam aynı kapıya çıkıyor.
Biraz peşinat varsa kirada oturmak çok mantıksız bence. Araba alma, gezme tozma derdine düşmeden ev almak gerek.
Musluk akarken dolduracaksın. Herşey gençlikte oluyor. Yaşlanınca adama kredi bile vermiyorlar.

Sığmadığım gün bunu satar üzerine biraz koyar daha büyüğünü alırım olur biter.

Bizim kredimiz on yıllık. Hiç korkmayın. Ödemeyi gelir durumuna göre ayarlayınca sorun olmuyor. On yıl geçermi demeyin. Ev almazsanız ne olacak on yıl sonra?? Hala acaba ev mi alsak diye düşünüyor olacaksınız. Ve yıllardır kiraya bir sürü para vermiş olacaksınız.

Kesinlikle ev alın derim. Zaten maaş zamlanıyor ama kredi sabit. Bir kaç sene geçince ödenen kredi yüksek olmuyor gelirin yanında.
Ama çok iyi hesap yapın. Kredi faizlerini bankaları araştırın. Ben haftalarca hesap kitap yapmıştım. Gelir giderinizi doğru hesaplayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…