- 4 Temmuz 2016
- 3.335
- 10.503
- 208
Ülkede üretim yok icat yok buluş yok kalkınma yok. Ha bire inşaat yapılıyor. Daha akıllısı, daha lüksü daha "en" i diye diye başta İstanbul olmak üzere üzerinde bina dikilmedik toprak parçası bırakmadılar.
Bu devirde kirada oturmak bir ayıp mı diye soruyorsunuz ama ben kafamdaki başka bir sorunun cevabını vereyim size
Bu devirde memur olup, orta veya dar gelirli olup geleceğini ve yaşam kalitesini düşünmeden yaşayarak, müteahhitlerin dopdolu cepleri daha da dolsun diye en az on yıl boyunca ortalama bir maaşı bir eve adamak "enayilik" bence.
adam akıllı bir miktar peşinatınız vardır. aşırı lüks değil ama ihtiyaçlarınızı karşılayacak standartta bir ev bulursunuz. peşinatınızın üzerine çekeceğiniz kredi gelirinizin büyük bir kısmını ipotek altına almaz. yaşam kaliteniz düşmez. o zaman ev sahibi olunur.
öyle ev kredileri var ki çektiğiniz miktarın üzerine bankaya ödeyeceğiniz faiz tutarı mütevazı bir ev parasına denk geliyor.
çevrenizde size baskı yapan sistem kölelerine de selamlar...
not: kirada değil lojmanda oturuyorum. lojmanı da yaşanabilir hale getirmek için ciddi masraf yaptım birçok kişi yadırgadı "bırakıp gideceğin yere niye masraf yapıyorsun" diye ama hem vicdanım rahat. kurumuma bir faydam oldu hem de evim çiçek gibi oldu gayet yaşanabilir. ilerde birikimim olursa ailem genişlerse, beni zorlamayacak şekilde gönlüme göre bir evi sıfırdan yaptırma düşüncem var. "akıllı ev" kölelerinden olmaya hiç niyetim yok.
en büyük mal varlığım güvenli ve konforlu bir araba.
iş yerinde temizlik hizmetlerine bakan adam bile "araba alacağına ev alsaydın" deme hakkını kendinde bulabiliyor. onları ciddiye alırsak işimiz var.
Ben 6 yil oturdum o arada borclatimizi temizledik. Kenara para atmaya calistik en sonunda krediyle bir eve girdik simdi kendi evimizi oduyoruz. Diyenlere verin para alalim dersiniz gecersiniz. Takilacak birsey yok. Ben kiradayken neler duydum bu ev olayiyla ilgili bir bilsen. Agzin acik kalir. Size ev alalim boyle olmuyo. Ama bizden beklemeyin para yok kredi cekin diyenler. E ben ne anladim ev alalim lafindan ben alacaksam evi size ne zamanini ben bilirim dimi amaMerhaba arkadaslar uc senemize az kaldi hep kendimiz evliligimizi olusturduk dugun esyalar her detayi biz odedik ev alabilecek bir durumumuz yok biraz birikim disinda ailelerden ev imkanimiz olmadi gunumuz kosullari ortada uc bes koseye atsakta bu kredi alabilecek kadar asla olamiyor kira odememiz ile birlikte gelirimiz 4000 4500 arasi degisiyor toplu para olmadan ev almak nasil bir hayal bilemiyorum.s istanbul birde her onune gelen es dost ev alin diye neredeyse yakamiza yapisiyor kayinvalidem oturdugu bina cevresindekileri ev alanlari ornek gosterip fiyat veriyor annem akrabalari ornekliyor arkadaslarim kiradami oturuyorsunuz diye kucumsuyor benim haberim olmayan gokten bir miras mi indi acaba diye hafizami kontrol etmeye baslayacagim iyice delirttiler beni. Taksitim var standartlarim bu yasantiya ancak uygun calip cirpayim mi ne yapayim kendimi mi kahredeyim? Kirada oturmak ayip mi ?
Merhaba arkadaslar uc senemize az kaldi hep kendimiz evliligimizi olusturduk dugun esyalar her detayi biz odedik ev alabilecek bir durumumuz yok biraz birikim disinda ailelerden ev imkanimiz olmadi gunumuz kosullari ortada uc bes koseye atsakta bu kredi alabilecek kadar asla olamiyor kira odememiz ile birlikte gelirimiz 4000 4500 arasi degisiyor toplu para olmadan ev almak nasil bir hayal bilemiyorum.s istanbul birde her onune gelen es dost ev alin diye neredeyse yakamiza yapisiyor kayinvalidem oturdugu bina cevresindekileri ev alanlari ornek gosterip fiyat veriyor annem akrabalari ornekliyor arkadaslarim kiradami oturuyorsunuz diye kucumsuyor benim haberim olmayan gokten bir miras mi indi acaba diye hafizami kontrol etmeye baslayacagim iyice delirttiler beni. Taksitim var standartlarim bu yasantiya ancak uygun calip cirpayim mi ne yapayim kendimi mi kahredeyim? Kirada oturmak ayip mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?