Kirada oturmak bir ayip mi ?

Ülkede üretim yok icat yok buluş yok kalkınma yok. Ha bire inşaat yapılıyor. Daha akıllısı, daha lüksü daha "en" i diye diye başta İstanbul olmak üzere üzerinde bina dikilmedik toprak parçası bırakmadılar.
Bu devirde kirada oturmak bir ayıp mı diye soruyorsunuz ama ben kafamdaki başka bir sorunun cevabını vereyim size
Bu devirde memur olup, orta veya dar gelirli olup geleceğini ve yaşam kalitesini düşünmeden yaşayarak, müteahhitlerin dopdolu cepleri daha da dolsun diye en az on yıl boyunca ortalama bir maaşı bir eve adamak "enayilik" bence.

adam akıllı bir miktar peşinatınız vardır. aşırı lüks değil ama ihtiyaçlarınızı karşılayacak standartta bir ev bulursunuz. peşinatınızın üzerine çekeceğiniz kredi gelirinizin büyük bir kısmını ipotek altına almaz. yaşam kaliteniz düşmez. o zaman ev sahibi olunur.
öyle ev kredileri var ki çektiğiniz miktarın üzerine bankaya ödeyeceğiniz faiz tutarı mütevazı bir ev parasına denk geliyor.

çevrenizde size baskı yapan sistem kölelerine de selamlar...

not: kirada değil lojmanda oturuyorum. lojmanı da yaşanabilir hale getirmek için ciddi masraf yaptım birçok kişi yadırgadı "bırakıp gideceğin yere niye masraf yapıyorsun" diye ama hem vicdanım rahat. kurumuma bir faydam oldu hem de evim çiçek gibi oldu gayet yaşanabilir. ilerde birikimim olursa ailem genişlerse, beni zorlamayacak şekilde gönlüme göre bir evi sıfırdan yaptırma düşüncem var. "akıllı ev" kölelerinden olmaya hiç niyetim yok.
en büyük mal varlığım güvenli ve konforlu bir araba.
iş yerinde temizlik hizmetlerine bakan adam bile "araba alacağına ev alsaydın" deme hakkını kendinde bulabiliyor. onları ciddiye alırsak işimiz var.

Hiç kimseyi dinleme arkadaşım bütçe sizin gider sizin durumunuzu en iyi siz bilirsiniz. Ev al diyenler, sıkışınca yardım ederiz diyen aile bireyleri evi aldığın anda kafasını kuma gömüyorlar. Şimdi ki aklım olsa direkt kiraya çıkarım. Çektiğim sıkıntıyı hazmedebilsem evi şimdi satar yine kiraya çıkarım. Yapılandırma sonucu 3 yıl kısmını bitirdik. Kalan 7 yıl bizi mi bitirir biz mi krediyi hala kestiremiyorum. Huzur her şeyden önemli kimseyi dinlemeyin kararı kendiniz verin.

Son düzenleme:
Bu konuyu siz açmasanız ben açardım heralde Biz de 2.senemizi doldurduk evlilikte ve eşimin köyüne her gidisimizde mutlaka bazı kendini bilmezler "ee bi evcik alamadınız mı? Hala kirada mısınız? " bir de böyle acıyan gözlerle bakmalar..
Biz de bütün düğünü a dan Z ye kendimiz yaptık sizin gibi İstanbulda değiliz kendi memleketimizdeyiz ama muhtemelen birkaç Büyükşehirden sonra en pahalı yerlerden birindeyiz
Sadece eşimin akrabaları olsa iyi yeni tanıştığım herkes aynı soruyu soruyor valla ben de caydım artık

Birçok arkadaşım var kimin evi kira kimin kendi bilmem bile. Ne alaka? Siz arkadaşlığınizi gözden geçirin.

Kirada kalmanin ayibi olmus olsaydi, kiraci olarak Insanlar olmaz olurdu. Ben yurtdisindayim ve emeklilige kadar bir yatirim yapmam gerekecek ki anca bir ev veya daire satin alabilme kapasitede olacagim. Aile den mirasin kalip veya sayisal da kasanacaksin ki anca öyle bir imkana sahip olursun. Türkiyede kuzenlerim bile Anadan babadan kalan bir ev veya daire olmasa, onlarda kirada kalma mecburiyetindeler. Cünkü yasam standartinda giderler maalesef yüksek.
Gecinme konusu üzeri ve durumuna birilerin karismasi seni degil onlari utandirmasi gerekir.

Benim evimm kendi evim ama kirada oturmak asla ayıp değil...
Hayatı nasıl yaşadığını önemli belki senin hayati yasama tarzın evi olandan daha kalitelidir .
Yalilarda , köşkler de yasayanlar belki senin kadar mutlu değildirler..

Kirada oturmak tabi ki de insanın mecbur olduğu bir durum ayıp değil, ben de kirada oturuyorum.
İmkan olsa da herkes kendi evini alabilse. Her ay verdiğim paraya üzülüyorum çünkü o paraya değen bir ev değil kesinlikle. Aynı paraya belki başka bir semtte, başka bir şehirde tertemiz ferah bir evde oturabilirim ama İstanbul olunca bir de biraz pahalı semtlerden olunca gerçekten verilen paraya değmiyor. İleride kendi evimi almaya çalışacağım kesinlikle, ablamlar peşinatsız aldı evlerini Ankaradan, sizinle aynı miktarda gelirleri, 2 de çocuk, çok zor oldu ama 2 senesi falan kaldı bitecek neyse ki, bence biraz birikim yapmaya çalışın tüm ömür kirayla zor geçer diye düşünüyorum, bunu 2 senedir kirada oturup bıkmış biri olarak söylüyorum..

Eh ekonomi balonu patladı zaten
İşsizlik dizboyu

Çalışanların çoğu da 3 kuruşa çalışıyor

Devlet makamlarının çoğu çaycı bile olmaması gereken insanlarca tutuluyor

Sürekli tüketim, ülkece bir üretimimiz yok

Bunca toprağımız var üstüne bir de el kadar ülkeden et ithal edicekmişiz?!?

Dağ tepe inşaat dediğiniz gibi ama müteahitler yakında onları alıcak kimseyi bulamayacaklar.

Yine dediğiniz gibi müteahitlerin cebini doldurmak için yaşıyoruz!!!

Zannedersem ülkede aile başına 2864 adet ev düşüyor. Yerkürede bina dikmedikleri alan kalmadı ki!

İnsanımız bayılıyor gırtlağı aşan borca. İşi siyasete dökmek istemem ama hatırlayan vardır "memleketimdeki kapıcının bile arabası var artık" lafını. Bunda övünülecek bir şey yok ki, o kapıcı da borca batmış ne diyelim Allah kurtarsın. Araba kapının önünde durur ama benzin alacak para yok! Evin tapusunda adın yazar ama daha 28473 ay ödeyecek taksidin vardır manava borç yaparsın. Ama üzülme yahu evin var mı var, muz da yemeyiver.

Bu yaman çelişkiler az gelişmişliğin en güzel örneğidir. Herkes alım gücüne göre yaşasaydı, en zengin CEO'dan en fakir çiftçisine kadar herkesin elinde aynı marka telefon olmasaydı belki daha mutlu olurduk.

Pazar pazar dertlendim gene :)

Kendi evim var ama kirada oturuyorum, hangi evi begenirsem, ilçeyi begenirsem orda yaşıyorum bu şekilde çok daha mutluyum inan.

Benim nisanlimin kendi evi var ama ailesiyle ayni apartmanda. Biz iki aileyede yakin olmayacagiz diye bir karar aldik ve kiraya cikmayi dusunuyoruz. Kendini gecindiriyor musun? Huzurun yerinde mi? Soranlara dusunmuyorum de gec. Hayat sizin hayatiniz millet derdine düşmüş hayret ya

Kirada oturmak ayıp değil tabiki ama eşinizin dostunuzun ev alın demesinde art niyet sezmedim özellikle ailenizin.
Nedenine gelince kiralar ateş pahası (özellikle istanbulda merkezi semtlerde) haliyle kira ödeyeceğinize kendi evinizin taksidini ödeyin istiyorlardır.
Ha tabiki bu konuşmaları yaparken kırıcı,aşağılayıcı bir tavır sergiliyorlarsa bilemem ama ev alın diye tavsiyede bulunmaları kötü değil.
Kendi adıma kira ödeyeceğime üzerine az daha ekleyip kendi evime taksit ödemeyi yeğlerim,sonuçta kirada ödesem yıllarca hatta yaşadığım sürece ödeyeceğim,ama ev alırsam ne kadar süre ödeyeceğimi bilirim,kendi evime öderim,bilirim ki sonunda benim olacak.

İnsan ömrü en fazla 100 yıl. Neden hiç ölmeyecek gibi yaşıyor insanlar? Bu merak ettiğim bir konu. Babanemlerin 70. yaşına ramak kaldı hâlâ bir ev daha almak derdinde. Ev, arsa, araba, yazlık. Borç üstüne borç.. Kirada oturmak ayıp falan değildir kardeşim. Kısacık ömrünü borç harçla zindan etmek istemiyor olabilirsin. Ev al ev al diyenlere de sen de fazla varsa ver de oturalım de. O zaman susarlar

Neresi ayıpmış ki bunun? Paran varsa alırsın yoksa biriktirirsin yavaş yavaş öyle alırsın. İnsanlar kendilerine dert arıyorlar resmen, şükür etmek lazım her halimize. Allah hayırlısından herkesin gönlüne göre versin.

Ben 6 yil oturdum o arada borclatimizi temizledik. Kenara para atmaya calistik en sonunda krediyle bir eve girdik simdi kendi evimizi oduyoruz. Diyenlere verin para alalim dersiniz gecersiniz. Takilacak birsey yok. Ben kiradayken neler duydum bu ev olayiyla ilgili bir bilsen. Agzin acik kalir. Size ev alalim boyle olmuyo. Ama bizden beklemeyin para yok kredi cekin diyenler. E ben ne anladim ev alalim lafindan ben alacaksam evi size ne zamanini ben bilirim dimi ama

Bence niyetleri degil de usluplari kotu cevrenizdekilerin.

Bilmiyorum cogunluk biriktirip alirsin demis. ama istanbulda kira odeyip birde birikim yapacak durumunuz varsa zaten direkt krediye girin en azindan 10 yil oder kurtulursunuz. Cunku ben 10 yil daha kirada kalsam yine de bir evin onda biri ancak birikirdi.

Cok katilmiyorum en guzel yillari borcla harcamayin denmesine. Cunku kira 500 kredi 3000 gibi bir durum degil ki. Kira zaten krediye cok yakin. Ben 4 yilin sonunda ev aldim cok pismanim keske bastan alsaydim. Hep kirada yasarim kac yil omrum var ki diyenlerle ya yasadigimiz yer cok farkli ya da benim hayal bile edemeyecegim kadar yuksek gelirleri var. E oyleyse bu kadar zor olmamali bir ev almak. Neden karsilar bilemedim.
Gecen yil ev aldik. Ikimiz de emekli olsak maaslarimiz ciktigimiz evin kirasini odemeye yetmezdi. Bilmem ki nasil oluyor.

Kiracilar olarak paramiz gani ama fantazi yapip ev almiyoruz sanki.. Ayni seyleri bende duyuyorum malesef

arabasız olur önce ev alın demişti eşimin babası, çok da fikir sormuştuk çünkü :) her ay kiramı verilirmiş de bilmem ne.
Biz arabasız yaşayamayız, önceliğimiz o demiştim.
Herkesin tercihi öncelikleri farklı, şimdi yüklü krediye giremiyorsanız ne zmn uygunsa o zmn girin, kim ne derse desin.

eş dost arkadaş bilmez ama
ailelere miras verdinizde bizim mi haberımız olmadı deseniz bir kere bir daha dönüp lafını bile etmezler ,

yada akıl verecegıne para ver diye de çirkin bir cümle var

artık sen bişlirsin hangısını söylersen ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…