Kirada oturmak bir ayip mi ?

Bu bir ayıpsa ben bu ayıbı yapmaya devam edeceğim çünkü ev alacak param yok

Aaaa ne demek param yoook bak ustte bana kira oder gibi ev alsana aptal muhamwlesi yapiliyor o bizim aptalligimizdan canim aslinda kiraci diye bir sey yok hepimiz cahiliz o kadar...

Cidden İstanbul ateş pahasi, emlak avcıları diye bı program var ya tv8 de , bunlar doğru mu söylüyor diye ağzım açık bakıyorum, 3 bin 5 bin kiralik evler, 2-4 milyona satılık evler . Ciddi bu kadar pahalı mı İstanbul. Bu evleri kimler nasıl alıyor, kimler nasıl kiraliyor

+++
++++

Ayip degil tabi ki ama her ay o kira sanki havaya gidiyormus gibi geliyor.Kiracilik zor ev almak daha zor.Allah herkesin gonlune gore versin
Havaya gitmese sokakta oturmamiz lazim konut kredisi 2500 2800 3000 kira en 750 1000 ebulunabiliyor insanlar iste bu kiyasi anlamayip kira oder gibi ev alinabilir saniyor kira oder gibi ancak prefabrik ev alirsin istanbulda keske oyle olsa kiraci diye bir kelime bile kalmaz once guzel bir birikim sart... CEVAPLAYAN HERKESE COK TESEKKUR EDIYORUM ❣ guzel kalin arkadaslar ...

İstanbul’da ev fiyatları vs bilmem. Bulunduğum şehirde 7-8 bin kadar peşin veriyoruz belli bi miktar aylık ödeyerek sahip olunuyor. Ele toplu para geçtikçe veriyoruz daha kısa sürede sahip olmak istiyorsak.. mesela kuzenim 6 bin peşin verdi birikmiş parasınıda verdi 6 yıl aylık 1000 lira verince borç bitcek tapusunuda aldı şimdiden. Eminevim TOKİ gibi yerlerden bahsediyorum. Bn seçenek sundm tercih tabiki senin ama emin ol yıllar sonra keşke ev almak içn uğraşsaydım diyeceksin.

Rahmetli babam memur emeklisiydi ve kira evinde öldü. Üç çocuk okuttu ne dershaneden kıstı he harçlıktan. Bize evden hayırlı şeyler bıraktı yani. Ha birikim yapmak iyidir ama Türkiye'de bunu sadece ev almak olarak anlıyor insanlar. Ben de gençliklerini evliliklerinin ilk yıllarını kuruş hesabıyla tatilsiz sinemasız geçiren insanlara çok acıyorum. Gençliğini hayat sevincini bitirmeden birikim yapmak lazım. İlerde ev alacak kadar çoğalırsa ne ala

Evleneli iki yil bitti. Cevrede herkes, ustelik buna kendi ailem de dahil, vah vah bir turlu ev bark sahibi olamadilar diye bakiyorlar bize. Gelirimiz sizinkinden daha iyi olmasina ragmen banka kredisi, ogrenim kredileri, kredi karti borcu derken elimize birikim yapmak icin pek bir sey kalmiyor. Ayrica bogazimiza duskunuz, gezmeyi eğlenmeyi tatil yapmayi da seviyoruz. Borclar bitince kalan parayla gonlumuzce yasiyoruz :) elbet herkes ev sahibi olmak.ister ama istanbulda birikmiş olmadan ev sahibi olunmayacagi gercegini aci bir bicimde gorduk. Evlenmeden once bu konuyu cok kafaya takiyordum ama hicbir sey bizden sagligimizdan mutlulugumuzdan onemli degil. Ilerde alacsk durumumz olursa ne ala. Olmazsa da can sagligi :)

La havle
Neden ayıp olsun
Bakmayın milletin lafına ev borcuna girseniz onlar mı ödeyecek sanki

Bende kirada oturuyorum. Banada kv ler evr girseniz vs dediğinde akıl bende var ama para yok diyorum. O zaman susuyorlar valla

Hahahha mukemmelsiniz banada piyango vurmadikca ev alamayacagim gibi duruyor cok dogru buluyorum dusuncelerinizi neden borcla omrumu tuketeyim hic olmazsa guzel bir toplu param olsa bari... insallah birgun sevdiklerimde anlayacak.
inşallah canımm

Ne kadar pahalıymış cidden.gerçekten sizin için kira daha mantıklı.

Ne kadar pahalıymış cidden.gerçekten sizin için kira daha mantıklı.

Biraz duzgun oturulabilir bir evin fiyati bu.
Ha ben ev almak istesem alamaz miyim?
Arabayi satar pesinat yaparim, cocugu devlet okuluna gonderir konu komsuya baktiririm, 2+1 giris kat minnacik bir ev alir 10 yil ayda 2-3 bin tl oderim, surekli issizlik kaygisiyla, ucu ucuna yasamaya calisirim, hastalaninca doktora gitmek icin bile 3 kere dusunurum. Yani bu benim ailemin yasam kalitemi yari yariya düşürür, neden boyle bir sey yapayim ki?
Varsin havaya giden ayda 1000 tl olsun,
Öbür turlu giden omurden gidiyor...

Evet çok mantıklı.

Avrupada kaliyorum. Burda sulalecek kirada oturuyoruz. Ev sahibi cok cok cok az kisi var. 1% felan bizim sulaleden.

Abartmislar.

Aynen.. dunyaya bir daha mi gelecegiz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…