- 10 Mayıs 2011
- 1.805
- 1.719
- 133
Kira icinde gelirimiz 4000-4500 arasi degisiyor demissiniz. Burayi yanlis anladiysam dogrudur benim ayibim.Tebrik edi
Okudugunuzu anlamadiginiz icin ben de sizi ayipliyorum mesela...
Bu bir ayıpsa ben bu ayıbı yapmaya devam edeceğim çünkü ev alacak param yok
Minicik uzerinde biriktirdigimi belirttim ondan :)) aman neyse canim bosveeer :)Kira icinde gelirimiz 4000-4500 arasi degisiyor demissiniz. Burayi yanlis anladiysam dogrudur benim ayibim.
Cidden İstanbul ateş pahasi, emlak avcıları diye bı program var ya tv8 de , bunlar doğru mu söylüyor diye ağzım açık bakıyorum, 3 bin 5 bin kiralik evler, 2-4 milyona satılık evler . Ciddi bu kadar pahalı mı İstanbul. Bu evleri kimler nasıl alıyor, kimler nasıl kiraliyor
Havaya gitmese sokakta oturmamiz lazim konut kredisi 2500 2800 3000 kira en 750 1000 ebulunabiliyor insanlar iste bu kiyasi anlamayip kira oder gibi ev alinabilir saniyor kira oder gibi ancak prefabrik ev alirsin istanbulda keske oyle olsa kiraci diye bir kelime bile kalmaz once guzel bir birikim sart... CEVAPLAYAN HERKESE COK TESEKKUR EDIYORUMAyip degil tabi ki ama her ay o kira sanki havaya gidiyormus gibi geliyor.Kiracilik zor ev almak daha zor.Allah herkesin gonlune gore versin
İstanbul’da ev fiyatları vs bilmem. Bulunduğum şehirde 7-8 bin kadar peşin veriyoruz belli bi miktar aylık ödeyerek sahip olunuyor. Ele toplu para geçtikçe veriyoruz daha kısa sürede sahip olmak istiyorsak.. mesela kuzenim 6 bin peşin verdi birikmiş parasınıda verdi 6 yıl aylık 1000 lira verince borç bitcek tapusunuda aldı şimdiden. Eminevim TOKİ gibi yerlerden bahsediyorum. Bn seçenek sundm tercih tabiki senin ama emin ol yıllar sonra keşke ev almak içn uğraşsaydım diyeceksin.Ilahi Pesinat olmadan bir ev almak istiyorsan kiiii o kadar krediyi neye guvence olarak niye versinler ? Soz konusu istanbulda olan bir ev icin diyorum banka 2500 2800 3000 taksitlendirme yapiyor ben bunun yarisindan aziyla kirada oturuyorum kira oder gibi ev sahibi olma sozu sadece vir slogandan ibaret su zamanda istanbulda imkansizdir. ben "durumum yok taksidim var biktim!" diyorum siz yarat diyorsunuz elimde olanak olsa hepimize cogaltsam buradan cok sey ogrendim varsa bagis yapmak istiyen ben ve konuyu cevaplayan kidemli kiracilar seve seve bekleriz tesekkurler canim
Merhaba arkadaslar uc senemize az kaldi hep kendimiz evliligimizi olusturduk dugun esyalar her detayi biz odedik ev alabilecek bir durumumuz yok biraz birikim disinda ailelerden ev imkanimiz olmadi gunumuz kosullari ortada uc bes koseye atsakta bu kredi alabilecek kadar asla olamiyor kira odememiz ile birlikte gelirimiz 4000 4500 arasi degisiyor toplu para olmadan ev almak nasil bir hayal bilemiyorum.s istanbul birde her onune gelen es dost ev alin diye neredeyse yakamiza yapisiyor kayinvalidem oturdugu bina cevresindekileri ev alanlari ornek gosterip fiyat veriyor annem akrabalari ornekliyor arkadaslarim kiradami oturuyorsunuz diye kucumsuyor benim haberim olmayan gokten bir miras mi indi acaba diye hafizami kontrol etmeye baslayacagim iyice delirttiler beni. Taksitim var standartlarim bu yasantiya ancak uygun calip cirpayim mi ne yapayim kendimi mi kahredeyim? Kirada oturmak ayip mi ?
inşallah canımmHahahha mukemmelsiniz banada piyango vurmadikca ev alamayacagim gibi duruyor cok dogru buluyorum dusuncelerinizi neden borcla omrumu tuketeyim hic olmazsa guzel bir toplu param olsa bari... insallah birgun sevdiklerimde anlayacak.
bundan bir önceki evimde sıfır mis gibi ev diye güle oynaya yerleştik,
2 yıl zor dayandım, üst katta her gün küfür kıyamet kavga eden komşu,
elektirik tesisatındaki sorunlar yüzünden bitmeyen yangın tehlikesi,
bi de 3. katta bitmeyen rutubet,
o evi satın almış olsam saç baş yolardım
zaten istanbulda ev almak mantıksız artık, şu an oturduğum eve 1000 tl kira veriyorum, evi 500 bin tl ye satıyorlar, 10 yıl krediyle alsam aylık ödemem 8 bine yakın (oha) toplam ödemem 900 bin tl gibi bişeye gelecek, bu ev 900 bin tl eder mi, etmez, ödemeye gücüm de yetmez, zaten 500 bin liraya 60 yıl kirada oturabilirim, yaş da 35, 95 den uzun yaşamam heralde
Ne kadar pahalıymış cidden.gerçekten sizin için kira daha mantıklı.
Evet çok mantıklı.Biraz duzgun oturulabilir bir evin fiyati bu.
Ha ben ev almak istesem alamaz miyim?
Arabayi satar pesinat yaparim, cocugu devlet okuluna gonderir konu komsuya baktiririm, 2+1 giris kat minnacik bir ev alir 10 yil ayda 2-3 bin tl oderim, surekli issizlik kaygisiyla, ucu ucuna yasamaya calisirim, hastalaninca doktora gitmek icin bile 3 kere dusunurum. Yani bu benim ailemin yasam kalitemi yari yariya düşürür, neden boyle bir sey yapayim ki?
Varsin havaya giden ayda 1000 tl olsun,
Öbür turlu giden omurden gidiyor...
Biraz duzgun oturulabilir bir evin fiyati bu.
Ha ben ev almak istesem alamaz miyim?
Arabayi satar pesinat yaparim, cocugu devlet okuluna gonderir konu komsuya baktiririm, 2+1 giris kat minnacik bir ev alir 10 yil ayda 2-3 bin tl oderim, surekli issizlik kaygisiyla, ucu ucuna yasamaya calisirim, hastalaninca doktora gitmek icin bile 3 kere dusunurum. Yani bu benim ailemin yasam kalitemi yari yariya düşürür, neden boyle bir sey yapayim ki?
Varsin havaya giden ayda 1000 tl olsun,
Öbür turlu giden omurden gidiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?