Çok güzel tespitbundan bir önceki evimde sıfır mis gibi ev diye güle oynaya yerleştik,
2 yıl zor dayandım, üst katta her gün küfür kıyamet kavga eden komşu,
elektirik tesisatındaki sorunlar yüzünden bitmeyen yangın tehlikesi,
bi de 3. katta bitmeyen rutubet,
o evi satın almış olsam saç baş yolardım
zaten istanbulda ev almak mantıksız artık, şu an oturduğum eve 1000 tl kira veriyorum, evi 500 bin tl ye satıyorlar, 10 yıl krediyle alsam aylık ödemem 8 bine yakın (oha) toplam ödemem 900 bin tl gibi bişeye gelecek, bu ev 900 bin tl eder mi, etmez, ödemeye gücüm de yetmez, zaten 500 bin liraya 60 yıl kirada oturabilirim, yaş da 35, 95 den uzun yaşamam heralde
Kusura bakmayin ama o insanlar sizn iyiliginizi istiyor. Cunku kirada gencligin gitmesin gonlune gore evini yaptirmak boyatmak varken kirada bunlari yapamiyosun.
ev sahibi ol nasil mi? Kira odeyecegine kendi evine yazil pesinati cok az olan evler var Kira Oder gbi ev sahibi oluyor. Smdiye kadar verdigin Kirayi toplasan bi ev parasi cikar belki . Cevremde coktandr kirada oturan bi arkadasim “ ev Alcaz ama icimde heycan Yok gencligim gtti o evlerde smdide hevesim kalmadi” demisti.
Millet fena tatlım
Paran var tüm evler senin
Sıkma canını bu cümleler bitmez
Ev alırsın şu bu yazlık Almis derler sonu yok
Parasını verdiğin her yer senin. Öncelikle mutlu olacağın yuvayı dile Allahtan.
Bu süreçlerde böyle dedikodular çıkaranlar, iş başa gelince öyle davranmazlar. Dert etme hiç
Hakikaten herkeste bir ev al ev al muhabbeti
Ev dediğin ennn küçüğü en mahalle arası ikiyuz bin İstanbul'da.
Evlenen çift daha daha evlilikleri oturmadan , iki gün yüzü göremeden pat diye o kadar borcun altına neden girsin ki? Bildiğin on yıllarını ipotek ettiriyorlar.
Ama baskı muazzam!
Yakın arkadaşımın evinin toplam geliri 3- 3 buçuk bin. Bin lirasına kirada oturuyorlardı ama ailelerden baskı inanılmaz boyuta ulaşınca şu fikir onlara mantikli geldi ve ev aldılar.
'aylik bin bin havaya para odeyeceğimize 3 milyar krediye veririz evimiz olur'
İyi de zaten sizin geliriniz o kadar.
Aile de yardımcı oldu, simdi epeydir kredi ödüyorlar. Arkadaşımın aylık kendisine harcadığı miktar ikiyuz lira. Kocası da çok farklı sayılmaz. Ne gezmeye gidebiliyorlar ne birsey.
Ne planlasalar önlerinde maddi sıkıntı...
Kredi bitince hayatını yaşayacağını tatillere gideceğini söylüyor ama o zamana da muazzam çocuk baskısına dayanamayıp çocuk doğurmuş olurlar zaten...
He arkadaşım mutlu mu?
Çok mutlu , daha da mutlu olur inşallah
Ama ben gücüm yoksa istemezdim.
Varlık içinde yokluk çekmek marifet değil bence
Niye ayip olsun.. Herkes dogustan zengin degil.. Bu devirde o kadar faizle kredi cekip odemeyez evinize haciz getirip coluk cocuk sokaklara duserseniz o zaman utanabilirsiniz. Ama kazanip kiranizi oduyor evde oturuyorsaniz alninizin akiyla cevreye kulak asmayin.
Arkadaşlara katılıyorum.Ben kendi evimdeyim ama pekte memnun degilim buradan, çıksam çıkamıyorum kök salmış gibiyim.Şükür deyip oturuyorum yine.
Yillarca yüksek taksitler ödeyip,hayat standardını düşürmeyi,sirf ev sahibi olacagim diye en güzel yılları keyif yapamadan geçirmeyi,işten çıkarılma ihtimaliyle boğuşmayi,hiç doğru bulmuyorum.
Haa gelirin çok iyidir ,biraz birikmisin vardır,az da eş dosttan destek alırsın eyvallah.Ama insanlar ev alacağım diye ucu ucuna yaşıyorlar.
Kirani öde,gez toz tatilini yap,azda kenara atabiliyorsan at...Al sana huzur.
Aylik 4000- 4500 gelirle birikim yapamadiginiz icin ayipliyorlardir bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?