Kirada oturmuş olan bayanlar bir bakabilir misiniz lüften :(

Buna cok sasirdim. Evimin icinde camasir kurutuyorum 2 yildir daha kuf olmadi. Oyle her evde olmaz ki. Kis gunu tabi icerde kurutcaz. Bi camasirdan kufleniyorsa evin kusurudur o..

ev sıfırdı yani daha önce kullanılmamış şu an çok şükür hiç bi sorun yok.kadın çamaşırı evin içinde kurutuyomuş hiç havalandırma fln yapmıyomuş ondan kaynaklı olabilir.siz evinizi havalandırıyosunuzdur bi sorunla karşılaşmamışınızdır.

Demek istedigim yani tabiki camasir tetiklemistir ancak kis gunu asla cam acmm zaten butun gun evde yokum. Aksam 7de geliyorum. Evde oraya buraya serer kuruturum. Yani her evde olmaz ama olacak evde de tabi ki islak biseyler tetikler. Ev sifirdir ama disi mozaikli miydi merak ettim. Esim insaat muhendisi. Disinda mozaik kullanilan evlerde gozlenmis daha cok. Onun disinda yine bir suru sebebi var..

Sözleşme noter onaylı değilse hiçbi şey olmaz, ki bence geçerliliği yok onun.

O tamamen geçersiz, konuşun ev sahibiylw önümüzdeki ay ben çıkıyorum gel eve bak bi sıkıntı yoksa ver depozitoyu yoksa ben bi ay kira vermeden oturup çıkcam diye. Saf görüp kandırmasın sizi.

yüzde yüz kullanımdan kaynaklanan bi şey çünkü biz 3 senedir oturuyoruz şu ana kadar hiç bi sorunla karşılamadık.evden dolayı olsaydı biz de sorun yaşardık diye düşünüyorum.ev iki tuğla arasına köpük mü yoksa başka bişi mi ne koyuyolarmış o şekilde yapılmış tam bilmiyorum yanlış bişi de demiyim. hani dıştan kaynaklanan bi şey olduğunu da sanmıyorum o yüzden.

O tamamen geçersiz, konuşun ev sahibiylw önümüzdeki ay ben çıkıyorum gel eve bak bi sıkıntı yoksa ver depozitoyu yoksa ben bi ay kira vermeden oturup çıkcam diye. Saf görüp kandırmasın sizi.

Kira kontratlarında noter onayı aranmıyor, bende ev sahibiyim elimdeki mevcut kira kontratı ile kiracımı mahkemeye verdim, o zaman sormuştum avukata noter onayı gereklimi gerekirse notere gideyim diye, gerekmez demişti ve o evrakla işlem yaptık, karşılıklı imzalanan bir sözleşmedir ve yasal geçerliliği vardır

Konu sahibesi ev sahibinize durumu anlatın, çok büyük ihtimalle tesisatlardan kaynaklanan bir durumdur, tadilata yanaşmıyorsa noterden ihtar çekin, iki ihtarınız sonunda gerekli onarımı yaptırmazsa kontratı feshetme hakkınız var ama ihtar çekmeden evden çıkarsanız bir yıllık kirayı talep etme hakkına sahiptir

Son düzenleme:

Aynı evde oturuyorsanız siz de evet ona bir şey diyemem. Doğrudur kullanımdandır ama tek çamaşır diyince merak ettim işte.. Kusura bkmayın böyle size saldırmak için yapmadım yanlış anlamadınız umarım. :93:

aynı evde oturuyoruz cnm yok yanlış anlamam öğrenciyken evde kaldığım zamanlar ben de içerde kurutuyordum balkonumuz yoktu ama hiç sorun yaşamamıştım.evden eve kullanımdan kullanıma fark var dedim o yüzden tek çamaşırdan dolayı deildir elbette ama sadece bizim bildiğimiz bi yön diye belki ben de vurguladım sanırım

Adi sözleşme kapsamına girer notersiz atılan sözleşmeler, hakim isterse geçersiz görür. Hiçbi devlet kurumu da kabul etmiyo sözleşmeyi, ne nüfus ne başka bi yer ben yaptıramadım demek ki, ve kiralanan mal ayıplı kiracıya bişey olacağını sanmam.

Dediğim gibi benim kullanımımla alakası yok buna eminim. Hem yeterince havalandırıyorum hemde nemli birşey bırakmıyorum etrafta. Depozitoda falan da gözüm yok zaten çıkabileyim yeter yani. Siliyorum temizliyorum 1 hafta sonra gene aynı şey aynı yerlerde. Dolabın içinde kapaklarında duvar köşelerinde. Şu kadar söyleyeyim ayakkabılarım bile küflenmiş artık. Daha önce hayatımda hiç ayakkabı küflendiğini görmemiştim. Zaten ev doğru dürüst güneş de almıyor , küf de başlayınca evde iyice kötü koku olmaya başladı. Oda kokuları alıyorum ama nafile. En yakın zamanda ev sahibi ile görüşeyim diyorum ama zıtlaşması korkutuyor beni. Depozito zaten yanar buna eminim dolabım şöyle olmuş böyle olmuş diyecek küflerden kaynaklanmasına rağmen he bi de çıkarken evi boyatmamızı istemezse pek memnun kalırım. Bunu yapanları çok gördüm de çevremde :2:

Benim iki evimde oldu rutubet çok sinirbozucu bir durum. Son evimde hem rutubet vardı hemde ev aldığımızdan dolayı çıkıyoruz dedik depozitomuzu vermedi adam bizde evini boyamadik (girerken boyaliydi) depozitoyu verseydi boyayacaktik ama. Mahkemeye vermekle tehdit etti 3ay erken cikmisizda 3ayin kirasını alacakmış bizden naparsan yap dedik bizde şimdilik ses yok. Cagir ev sahibini göster belkide anlayislidir kabul eder hem sağlığa zarar hem eşyaya

yanlış anlamanı istemem lafım kesinlikle sana değil
birazdan biri gelip insanların ne dertleri var biliyor musun? eşinle mutluysan başka sorun yoktur? o evi bulamayanlarda var! bunlarda ne ki diye kıyaslayan. tipler dadancak

bu arada 10 senelik oturduğumuz evde ilk senelerdede bu tür problemler vardı bizde. artık böyle küfler kabarıp pamukçuk gibi oluyodu yer yer yeşil ve beyaz küfler. bizimkiler çamaşırları kışın evin içine asıyordu. çamaşır kurutma makinesi aldılar tüm sorunlar geçti. acaba sizde mi çamaşırları ev içinde kurutuyosunuz?

Allah razı olsun güldürdün beni ya :)) Eve lafım yok ben onla 1 oda çadırda bile yaşamaya razıyım ama eşim zaten migren 7-24 başı ağrırdı şimdi daha kötü, Allah korusun ne sağlık problemlerine yol açar bu tür olaylar. Yani sağlığımızı korumaya çalışıyorum o tiplere cevabım olsun şimdiden :)

Yok ya o konuda çok pimpirikliyimdir. Yüzümü yıkadığım havluyu bile nemliyken çıkarıp balkonda asar kurutur öyle alırım içeriye. Mutfakta kullandığım bezleri bile :)

Peki sizin de sözleşmede tc falan yazıyor muydu ki? Ben de öyle yapayım diye düşünüyorum ama cesaret edemiyorum ne olur ne olmaz diye .

Evet girişte depozito da verdim. İyi hoş kira vermem 1 2 ay ama ya sözleşme ne olacak mahkemeye kadar uzatmaz mı o zaman da :S

Sanmam mahkemeye uğraşacağını kolayım ya avukat parası o parası bu parası.valla 7 yıldır kırada oturuyorum nefret geldi artık bu bu gidişlezor ev sahibi olurum şimdi yeni bi eve taşındım bi hafta oluyo 950 tl kira verecem gelde için yanmasın. Sıfır çok güzel ev ama yazık yani verilen para havaya gidiyo kredi Çekme imkanımızda yok bankalar vermiyor malesef. Çok dertliyim bu konuda.

Ve birşeyi daha fark ettim az önce adam bizim şu an oturduğumuz evi haziran temmuz ağustos ayları için günlük olarak kiraya verme ilanı çıkarmış internette bi sitede. Evde biz otururken ve bizle 1 senelik sözleşme yapmışken nasıl oluyor da yaz için kiraya verebilme ilanı çıkarabiliyor internette anlamadım. Bi yandan sanki iyi birşey olmuş gibi hissediyorum benim açımdan.

Allah yardımcınız olsun ya baya çokmuş kiranız ama değiyordur eminim içiniz rahattır o yönden. Evet haklısınız banka kredi verse 950 tl ile hem kredinizi öder hem ev sahibi olmuş olurdunuz. Gerçekten içi yanıyor insanın kira meselesinde. Olur inşallah eviniz, Allah kısmet eder umarım
.

Allahım inşallah tez zamanda nasip ederde bende kurtulurum. Allah kıradakilere yardım etsin.

Evet yazıyor canım benim adimaydi sozlesme. Ev aldık sonuçta onun küflü evinde oturmama gerek kalmadiki alt komşum benden daha az oturdu mahalleye alışamadı aramış adamı bu ayı depozitoya say bir ay sonra çıkıyoruz demis adamin gıkı çıkmamış bizi saf görmüş herhalde Allaha havale ettik verirse versin mahkemeye 3ay icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…