Kiralık ev satısı

melo34

Duygularıma Esir Oluyorum Seni Görünce
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2013
7.111
6.127
448
merhabalar bilenler yardımcı olur diye ümit ediyorum konu sahibi bir arkadaşım ve benden yardım rica etti ama bu konı hakkında bilgilerim sınırlı sizden destek istiyorum
Yeni bir eve taşındı kiracı olarak henüz 1 ayı bile dolmadı bir yıllık kontratı var ev sahibi evi şimdi satılığa çıkarıyormuş evi boşaltın diyor yasal hakları nelerdir, ne yapılabilir

Çıkmama hakkı var öncelikle. İlle de çıkacaksa depozitosunu eve yaptığı boya badana masrafını taşınma bedelini nakliyat vs isteyebilir. Ama çıkmama hakkı var kontrat olduğu için. Kiracılı satsın işine gelirse ev sahibinin. Dava da açabilir kiracı mağdur edildiği için öyle almanyadan oğlum geldi devri kapandı. Yazık insanlar ne kadar acımazsızlar

Kontrat süresi dolana kadar oturabilir. Ya da dava açıp taşınma masraflarını falan filan tahsil edebilir.

Çıkmama hakkı var öncelikle. İlle de çıkacaksa depozitosunu eve yaptığı boya badana masrafını taşınma bedelini nakliyat vs isteyebilir. Ama çıkmama hakkı var kontrat olduğu için. Kiracılı satsın işine gelirse ev sahibinin. Dava da açabilir kiracı mağdur edildiği için öyle almanyadan oğlum geldi devri kapandı. Yazık insanlar ne kadar acımazsızlar

Kira sözleşmesi varsa çıkartamaz diye biliyorum.Haklı sebebleri varsa o ayrı tabi.

O fiyatta ev bulması çok zor ama ev satılacagı için sürekli müşteri gelip gidecek evi göstermek zorunda kalacak mı

Allah merhamet versin.. Bir ev kolay taşınıp yerleşmiyor az masraf değil bir de kontrat varmış çıkmasın

O fiyatta ev bulması çok zor ama ev satılacagı için sürekli müşteri gelip gidecek evi göstermek zorunda kalacak mı
Evine kimseyi almak zorunda değil eğer ev sahibinde yedek anahtar varsa kilitleri değiştirsin ve kapıyı da gelenlere açmasın. Kontrat süresi doluncaya kadar çıkmayabilir. Eğer ev sahibi çok evini satmak istiyorsa kiralanan ev ayarında bir ev bulsun ve yapılan masrafları da bir zahmet karşılasın. Kimse kimsenin oyuncağı değil, bir ayda çık demek kolay ama. İşin maddi ve manevi yönünü kimse düşünmüyor.
Allah kiracıların yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…