Bu lanet olası caniyi de şokumuzu atlatır atlatmaz unutacağız. Misal, karaya minnacık bedeni ters vuran taylan bebek, o fotoğrafını unutmak için ,gözümün önünden silmek için aylarca savaştım. Hafızamdan silinmedi ama gördükçe hatırlıyorum sadece. Biliyorum ki bu olay da aynı böyle olacak. Çünkü yaptırım yok, bedelini ödeten yok. Kadının gücü ne ki "bir tokatta bayıltırım seni, bir bıçak darbelik canın yok, bir kurşuna teslim edersin ruhunu" tüm ölen kadınların duydukları son sözler olabilir. Kadının öldürülmek için dünyaya geldiği benimsenmek üzere.
Kıraathanenin önünden geçiyordum. Babam yaşlarında belki de dedem net hatırlalamadığım bir grup, dışarı kurulu tvden anahaber izliyorlardı. Kendisini aldatan eşini öldüren caninin haberi verilirken biri "ama haketmiş" dedi, diğeri besle, eş diye al gitsin elin orospusu olsun dedi, diğeri az bile yapmış dedi. Kanım dondunmuştu, bu herifler birilerinin babası, amcası dedesi falan filan. Kadını öldürmek haktır, kadın maldır zihniyeti yüzyıllar geçsede kırılmayacak.