Her ölen kadının ardından aynı şeyler konuşuluyor, unutuluyor. Herhangi bir çözüm yok, somut bir adım yok.
Artık kendi önlemlerimizi almanın vakti gelmedi mi? Vahşice katledilen kadınlarımızı, erkek egemen zihniyetli mahkemelerin adaletine teslim ederek elimize ne geçti? Hiçbir şey. Her geçen gün daha çok kadın erkek şiddetine kurban gidiyor.
Kadınlar, kendi adaletinizi kendiniz arayın. Can vereceğine can al. Bu zihniyete gebe kalma. Onlara çocuk verme. Çocuklarını cahillikleriyle zehirlemelerine izin verme. Bu varlıkları dönüşüme ancak bizler zorlayabiliriz.
İşte hep bunu diyorum ;
Ama sonra bana kızıyorlar, kadınlar değişmeli, küfür eden , hakaret eden, kıskanıyorum ayağına hayatı cehennem eden adamlara hayatını vermemeli kadınlar
Makul, mantıklı düşünmeyi öğrenemiyoruz, forumda kadın konu açıyor hamileyim ama boşanmak üzereyim, hurraaa herkes üstüne çullanmıyor mu aldırma, çocuğun günahı ne, kürtaj cinayettirden başlıyorlar. Bizim ülkemizde kadınların hayatları nereden tutsan elde kalıyor, döven söven adamla sevişip çocuk olursa düzelir diye hamile kalıyorlar, adamlara yaranmak için ailelerine sırt dönüyorlar. Erkek egemen toplum diyoruz ama bu psikopatları da kadınlar yetiştiriyor ; gelinini döven oğluna tavır koyan anne gördünüz mü hiç ? Ama ile başlayan savunmaları var hep, ama o da oğluma şöyle yaptı, oğluna ulan sen kimsin pezevenk insan karısına el kaldırır mı demiyor. Günlerdir buraya bir sürü video yükleniyor, birinde kadın diyor ki acaba ne yaptı da kadın adam öldürdü ? Bunlar erkek değil kadın zihniyeti kadın
Tarihteki bütün değişimlerde kadınların rolü esastır, ne zaman uyanırlar o zaman değişim olur ; tembellikten, kolaycılıktan, evliliği kutsamaktan, kocam beni baksından, anne olayım yeterden vazgeçtikleri gün uyanacak kadınlar.
Evet kanunlar yetersiz, bir erkek hükümranlığı var hepsi kabulüm ama bir kadın zihniyeti de var ve o zihniyet bu hastalıklı adamları yetiştiriyor. Kadın çocuğu hamur gibi elinde şekillenirken kendisine gelen sinyalleri almıyor, erkek çocuktur pısırık olmasın kafasında yaşıyor, büyüsün yaşlılıkta bana sahip çıksın diye düşünülüyor hatta hayatımı zehir eden babasına diklensin diye erkek çocuk yetiştiriliyor, çocuğu diğer çocukları dövüyor, hayvanlara zarar veriyor, küfür ediyor ama anne bunları geçiştiriyor, sonra o çocuk 30 yaşına gelip millete kan kusturduğu zaman aman oğlum canım oğlum sırtını sıvazlıyor, bunları inkar edebilir miyiz ?
Kadın değişmeli, erkeği egemen yapan toplumsa toplumun %50 si kadın, onları biz doğuruyoruz biz, biz değişmedikçe hiç bir şey değişmeyecek. Eğitim diyoruz ne eğitimli kadınlar ne dayaklar yiyorlar, ne işkencelere maruz kalıyorlar neden ? Çünkü akılla hareket etmiyoruz, kadına ne dedik çalış ayaklarının üzerinde dur, ne güzel değil mi ama evi, çocuğu, sorumluluğu, hayatın yükünü yine onda bıraktık. Kadın yararına olan her kavramı eskinin saçma adetlerinin üzerine giydirdik, yazacak o kadar çok şey var ki..... içim sızım sızım sızlıyor, vahşice katledilen bir kadının ölümünde sebep sonuç ilişkisi aranıyor, yaşam hakkının ihlal edildiği yerde sebep sonuç olmaz kanımca ama öyle tuhaf şeyler ki görüyorum ki beynim yanıyor.