Kırıldım

Cavendish

Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2018
403
685
23
Basit bir konu ama sizede sormak istiyorum fikrinizi almak istiyorum bu konuda. Arkadaşımı çok seviyorum böyle basit bir durum ona karşı hislerimi değiştirsin istemiyorum ama eskisi gibide hissedemiyorum. Sizce siz olsanız ne hissedersiniz ne yaparsınız?
Benim 15 gün önce doğum günüm vardı en yakın arkadaşım hediye almadı. Aslında çok basit ama çok kırıldım. Çünkü ben ona normal günde bile herzaman birşey alırım kendime alırken onada alırım içimden gelerek, aslında onlara karşılık hiç beklemedim ama doğum günümde küçük bi hediye bile almaması zoruma gitti. Hep sonra alır diye bekledim ama 15 gün içinde 4 defa görüştük bugün son beklentimde bitti. Mesele maddiyat değil. Ama lafını bile etmedi durumu var, daha bugün bana dün kendine aldıklarından alışverişinden bahsetti. Bu arada doğum günümüde hatırlamadı zaten ben akşam onu pasta yemeye davet ettim evime o geldiğinde hediyesiz geldim dedi unutmuşum doğum günün olduğunu dedi. Durum böyle işte arkadaşlar siz ne düşünüyosunuz bu konuda sözde o da beni en yakın arkadaşı olarak görüyor.

Arkadaşlık ilişkilerinde tek bir şeye inanıyorum oda hiç bir şey yapma (yapıyorsan da lafını yapma ) ve beklentin hiç olmasın . O zaman süper devam ediyor. Ama maalesef bizim toplumumuzda bu hediye alma ve verme işi hep zorunlu yapılıyor.
Size hediye almadı diye bu onu kötü arkadaş yapmaz.

19 yillik canimdan can bir dostum var bir kere dogum gunu kutladigimizi hatirlarim o da benimkiydi taa lise 2 deydim o zaman. Lise 4 du sanirim evde bi kek yapip ben de onunkini kutlamistim. Hic bir zaman birbirimizden boyle bi beklentimiz olmadi kirilmadik gucenmedik, ama basima en ufak bisey gelse yine ona koşarim derdimi ona anlatirim ayni zamanda o da bana.

Yapcak birsey yok kusecek degilsin heralde. Birsey de diyemezsin.

En iyi arkadaşımın doğum gününü unuttum, kardeşi pasta fotoğrafı paylaşınca ertesi gün gördüm kutladım. Geçen hafta da “senin doğum günün şu gün” diye biliyormuş gibi ısrar ettim meğer o da başkasının doğum tarihiymiş aklımda kalan.

Bunun için aramıza soğukluk girseydi üzülürdüm ama arkadaşlığımızın yeteri kadar sağlam olmadığını da fark etmiş olurdum. O da asla takılmadı buna güldük geçtik.

Şu hediye konularını okurken kendimden geçiyorum. Ya ben ayrı evrendeyim, ya da konuyu açanlar diyorum. Çıkar üzerine arkadaşlıklar kurulunca böyle oluyor demek ki.

Aranızda bağı tamamlayan bir basit hediye mi yani? Bilmiyorum, sanırım ben bu konularda maddiyatı önemsemiyorum. Özel günümde yanımda olduğunu hissettirmesi benim için kafi. İçinden gelip hediye alırsa da yemekten sonra tatlı olur. Şart değil ama işte daha hoş olur.

Allah başka dert vermesin.

Siz hediye aliyorsunuz diye, onunda alma zorunluluğu yok ki.
Kırılıcak birseyde yok, sonucta ogün sizin yaniniza gelip, size deger verdigini zaten gostermiş.

Gücünuze gittiyse sizde birdaha ona ara ara hediyeler almazsiniz olur biter.
Hemde ben yapmistim, o yapmadi sorunu ortadan kalkar..

Beklentiye girmişsiniz. Genelde nasıl birşey ısmarlar mı? Tek taraflı vermek zor geliyorsa sizde hediye vermeyin.

En yakın arkadaşlarımın doğum günlerini hep unutuyorum.Hep son gün görünce aklıma geliyor nedense.Ama hatırladığım zaman mutlaka ufakta olsa hediye alırım.Ben sizi anladım ve size hak veriyorum.Bundan sonra size almayın bence.Karşıdaki kişi size nasıl davranıyorsa aynı şekilde davranın.

Beklentiye girmişsiniz. Genelde nasıl birşey ısmarlar mı? Tek taraflı vermek zor geliyorsa sizde hediye vermeyin.

Normalde yapmaz, ben yaparım tek taraflıda zor gelmezdi ama sadece doğum günüm için beklemiştim
Hatta bugün ona öylesine sebepsiz kendime alırken onada aldığım çanta için kuzeni çok beğenip sorunca vay be herkese öyle arkadaş lazım demiş kuzeni benim için
Bilmiyorum ya hiç anlam veremiyorum

Normalde yapmaz, ben yaparım tek taraflıda zor gelmezdi ama sadece doğum günüm için beklemiştim
Hatta bugün ona öylesine sebepsiz kendime alırken onada aldığım çanta için kuzeni çok beğenip sorunca vay be herkese öyle arkadaş lazım demiş kuzeni benim için
Bilmiyorum ya hiç anlam veremiyorum
Almayın sizde. Alıştırmışsınız. Çok mu zenginsiniz? İhtiyacı olanlara bağışlayın lütfen.

bende takıyorum böyle şeylere ama üstünde durmuyorum. yine görüşüyorum yine aynı kalıyorum ama bende özveri görmediğim konularda öz veri göstermiyorum

Bende aynısını yaparsam karşımdaki arkadaşım benim hissettiklerimi hissederse üzülürüm

Hem basit hem nebileyim farklı bir konu oldu ya keşke bende düşüncesiz biri olabilsem

Basit bir konu ama sizede sormak istiyorum fikrinizi almak istiyorum bu konuda. Arkadaşımı çok seviyorum böyle basit bir durum ona karşı hislerimi değiştirsin istemiyorum ama eskisi gibide hissedemiyorum. Sizce siz olsanız ne hissedersiniz ne yaparsınız?
Benim 15 gün önce doğum günüm vardı en yakın arkadaşım hediye almadı. Aslında çok basit ama çok kırıldım. Çünkü ben ona normal günde bile herzaman birşey alırım kendime alırken onada alırım içimden gelerek, aslında onlara karşılık hiç beklemedim ama doğum günümde küçük bi hediye bile almaması zoruma gitti. Hep sonra alır diye bekledim ama 15 gün içinde 4 defa görüştük bugün son beklentimde bitti. Mesele maddiyat değil. Ama lafını bile etmedi durumu var, daha bugün bana dün kendine aldıklarından alışverişinden bahsetti. Bu arada doğum günümüde hatırlamadı zaten ben akşam onu pasta yemeye davet ettim evime o geldiğinde hediyesiz geldim dedi unutmuşum doğum günün olduğunu dedi. Durum böyle işte arkadaşlar siz ne düşünüyosunuz bu konuda sözde o da beni en yakın arkadaşı olarak görüyor.
Belki cimridir yani bu beklenti icinde olan insanlari anlamiyorum sen surekli aliyosun diye o sana almak zorunda degil ne kadar iyi olursaniz olun demekki okadar iyi degilmissiniz sizde bundan sonra almazsaniz olur biter iki lafinizdan biri ben ona alirim o bana almadi...

Back
X