- 1 Ocak 2020
- 579
- 296
- 18
- 29
- Konu Sahibi Mevsim9080
-
Orası öyle tabi ama insan yinede üzülüyor. özellikle bana gelince kimsenin kılı kımıldamıyor ve bana göre toplanmak sahte gelmiyor mutlu etmek sevindirmek güzel birşey.Uzun zamandır doğum günü için toplanmayı, milleti hediye beklentisi için sıkıntıy sokmayı doğru bulmuyorum. Arkadaşlarımı doğum günümü hatırlatmaz yemek için toplarım. Orada kendime pasta söylerim ve hep beraber yeriz. Onlardan da beklenti içine giren ve hediye bekleyeni görmedim. Üniversite ve lise yıllarında belki daha küçükken heyecan verici olurdu ama artık yetişkin insanların hediye için toplanmasını gereksiz buluyorum, zaten sahte oluyor. Aileniz hatırlıyorsa ve kutluyorsanız ne güzel. Olumsuz düşünmeyin. En büyük hediye çevrenizde düzgün karakterli insanların olması.
25 Yaşındayım 40 yaşında değilim koca kadın dediğiniz ? Evet annemin ablama gelince ne hikmetse parası oluyor.Kaç yaşındasınız Allah aşkına
koca kadının doğum gününden de bu kadar şey beklemesi de ne bileyim :)
yalnız şu var ailenizde diğer kardeşlerinizin özenle kutlanıyor pasta götürülüyor hediye alınıyor
resmen kayrılma yapılıyorsa o zaman haklısınız
onlar birbirine yakın siz uzak oturuyorsanız oda tolere edilebilir
haksizsin... arayip sormuslar hatirlamislar. kimse kimsenin dogum gununu planlayarak harcamalarini ona gore yapmak zorunda degil. ayni sekilde sizde basmalarini bukadar dusunmek zornda degilsinz. ozel seyler yapmak da zorunda degilsinz. gerek yok ya gecin bunlari rica ederim.Arkadaşlar merhaba.
Size başımdan geçen bir olayı anlatıcam biraz kırgın biraz sinirliyim. 5 Mart benim doğum günümdü. O gün iş görüşmesine çağırılmıştım eşim o sırada kendince birşeyler hazırlamış bana geldiğimde eve kutladık. O gün benim ailemden gerek eşimin ailesinden aradılar sordular. Eşimin ailesi ertesi gün süpriz yapıp pasta hediye vs alıp gelmişler sağolsunlar Allah razı olsun. Eşimin ailesiyle 1 saat benim ailele 1,5 saat falan var aramız. Bizden kimse gelmedi kutlamaya. Eşim ailesi gittikten sonra sizden neden kimse gelmedi ki dedi bende zaten doluydum sinirlendim biraz açıkçası sanane ki dedim eşimde zaten banane ama sen herkese koşuyosun uğraşıyosun kimse seninle uğraşmıyor dedi. Ablamlar şu sıralar sıkışıktı biraz bana mesaj attı diğer ay ne istersen alıcam kusura bakma diye. Sıkışık dediğimde ablam bu ay fazladan kendine alışveriş yapmış limiti dolmuş. Bu beni ilgilendirmez ama kardeşinin doğum gününü bildiğin halde neden fazladan birşey alırsın ki ?
diğer ay alabilirdin. Ben ablamın doğum gününde herseyini özel yaptırdım bir şekilde. Bende gerek yok dedim geçtim. Anneme gelirsek oda küçük kızım benim 2. göz bebeğim bir sürü şeyler yazmış sosyal medyada kutlamış ama bir pasta alıpta gelmedi telefon aradı geçti. herseyi gösteriş. Karşılıklı yapmıyorum ama sizce banada yapılan değersizlik değil mi ? İnsan özel günlerinde mutlu olmayı haketmez mi ?
Çok kırıldım kendi aileme.. Ama içim rahat annem daha öncede param kalmadı vs gibi nedenlerden pasta almayıp elime biraz para sıkıştırıp geçti bende annemin doğum gününde sadece aradım gitmeden pasta da almadım. Hep böyleydi ablama pasta alırlardı ama küçük diye diğer ay büyük alırlar bana ise bir yıl alırsalar diğer yıl para verip geçerler aklınıza 100 tl falan getirmeyin bu arada.
Ablamı kıskanmadım çünkü onun suçu yoktu o zamanlar küçüktük ve sadece üzülüp değersiz hissetmiştim kendimi. Şimdi ise artık kim nasılsa ona göre davranıcam. bekledim belki annemler gelir diye 1,2 gün sonra kimse gelmedi zaten üzerinden günler geçti.
Sizce kırılmakta haklı mıyım? Beklenti içine giriyor diyebilirsiniz ama insanın doğduğu gün en özel günlerden biri beklemez hata mı ?
Artık öyle yapıcam sanırım şu ki fazla düşünceli bir insanım. Yapmaktan insanları mutlu etmekten vazgeçemiyorum.haksizsin... arayip sormuslar hatirlamislar. kimse kimsenin dogum gununu planlayarak harcamalarini ona gore yapmak zorunda degil. ayni sekilde sizde basmalarini bukadar dusunmek zornda degilsinz. ozel seyler yapmak da zorunda degilsinz. gerek yok ya gecin bunlari rica ederim.
Evet doğru dediğiniz fazla duygusalım.. Teseklürler kırmadan yorum yaptığınız için.Bu insanlar yeni böyle olmamış ki?
Zorla mı kutlatacaksınız böyle bu insanlar bildiğiniz şey için beklentiye girip sonra üzülmek mantıklı gelmiyor....
Siz fazla duygusalsınız bana göre ne güzel eşiniz falan kutlamış yeter
Benım de ailem sadece yazar onun dışında hediye vs vs olmaz
Almasınlar da beklentim yok iyi kötü bu yaşa getirmişler
emekleri en güzel hediye....
keza zaten kimse için doğmadım kutlamalarına da gerek yok...
Ama bu olay sizi mutlu ettiği için yapıyorsunuz ben de şu olayı anlamıyorum ben bir sürü şey yapıyorum o bir şey yapmıyorArtık öyle yapıcam sanırım şu ki fazla düşünceli bir insanım. Yapmaktan insanları mutlu etmekten vazgeçemiyorum.
bence de :) kaaaç :)O değil de büyük bir linç yicem gibime geldi
HaklısınızAma bu olay sizi mutlu ettiği için yapıyorsunuz ben de şu olayı anlamıyorum ben bir sürü şey yapıyorum o bir şey yapmıyor
e o insana bir sürü şey yaparken mutlu oluyorsun ama herkes aynı değil
Bir insan zorunda olmadığı ve mutlu olmadığı şeyi yapmaz böyle bakın
Artık bende böyle bakmaya çalışıcam bu işe. Evimde eşimle kutlucam geçcem kimse içinde yollara dökülmücem. bir aramam yeterli artık.Baskasini bilmiyorum ama ben dogum gunum kutlandiginda kendimi cok rahatsiz hissediyorum. Insanlar isten cikip hediye icin kosturuyor. Ne biliyim belki yok paralari. Zaten hediye secimi ayri bir olay. Ki ben hediye seciminde cok zorlanirim. Baskasina hediye almak da hic kolay degil. Insanlari zora sokuyorum diye ben uzulurum hep. O yuzden dogum gunu yapmam hic. Ailem arar kutlar ama asla hediye beklemem. Yollara dokulup gelmelerini de. Evinde isten yorgun cikip uzanmak varken gelmelerini istemem. Dogum gunu degil benim icin onemli olan, beni sevdiklerini biliyim yeter. Bu dunyalara bedel bence.
Tesekkür ederim ama neden gelmedin kutlamayaBu arada dogum gunun kutlu olsun. Onemli olan nir gun degil hergun anilmak. Hergunun dogum gunun olsun. Mutlu yillar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?