Kırılmakta haksız mıyım ?

25 Yaşındayım 40 yaşında değilim koca kadın dediğiniz ? Evet annemin ablama gelince ne hikmetse parası oluyor.
doğum gününe çocuklar gençler vs çok özenir
evet kocaman kadınsınız
şu konuda haklısınız ablanıza yapıyor sizi kayırıyorsa evet haklısınız
önceki mesajımda da yazdım

annenize söyleyin açık açık
kıskandın mı derse evet de diyebilirsiniz

Arkadaşlar merhaba.

Size başımdan geçen bir olayı anlatıcam biraz kırgın biraz sinirliyim. 5 Mart benim doğum günümdü. O gün iş görüşmesine çağırılmıştım eşim o sırada kendince birşeyler hazırlamış bana geldiğimde eve kutladık. O gün benim ailemden gerek eşimin ailesinden aradılar sordular. Eşimin ailesi ertesi gün süpriz yapıp pasta hediye vs alıp gelmişler sağolsunlar Allah razı olsun. Eşimin ailesiyle 1 saat benim ailele 1,5 saat falan var aramız. Bizden kimse gelmedi kutlamaya. Eşim ailesi gittikten sonra sizden neden kimse gelmedi ki dedi bende zaten doluydum sinirlendim biraz açıkçası sanane ki dedim eşimde zaten banane ama sen herkese koşuyosun uğraşıyosun kimse seninle uğraşmıyor dedi. Ablamlar şu sıralar sıkışıktı biraz bana mesaj attı diğer ay ne istersen alıcam kusura bakma diye. Sıkışık dediğimde ablam bu ay fazladan kendine alışveriş yapmış limiti dolmuş. Bu beni ilgilendirmez ama kardeşinin doğum gününü bildiğin halde neden fazladan birşey alırsın ki ?

diğer ay alabilirdin. Ben ablamın doğum gününde herseyini özel yaptırdım bir şekilde. Bende gerek yok dedim geçtim. Anneme gelirsek oda küçük kızım benim 2. göz bebeğim bir sürü şeyler yazmış sosyal medyada kutlamış ama bir pasta alıpta gelmedi telefon aradı geçti. herseyi gösteriş. Karşılıklı yapmıyorum ama sizce banada yapılan değersizlik değil mi ? İnsan özel günlerinde mutlu olmayı haketmez mi ?

Çok kırıldım kendi aileme.. Ama içim rahat annem daha öncede param kalmadı vs gibi nedenlerden pasta almayıp elime biraz para sıkıştırıp geçti bende annemin doğum gününde sadece aradım gitmeden pasta da almadım. Hep böyleydi ablama pasta alırlardı ama küçük diye diğer ay büyük alırlar bana ise bir yıl alırsalar diğer yıl para verip geçerler aklınıza 100 tl falan getirmeyin bu arada.

Ablamı kıskanmadım çünkü onun suçu yoktu o zamanlar küçüktük ve sadece üzülüp değersiz hissetmiştim kendimi. Şimdi ise artık kim nasılsa ona göre davranıcam. bekledim belki annemler gelir diye 1,2 gün sonra kimse gelmedi zaten üzerinden günler geçti.

Sizce kırılmakta haklı mıyım? Beklenti içine giriyor diyebilirsiniz ama insanın doğduğu gün en özel günlerden biri beklemez hata mı ?
bence gereksiz beklentiye girmişiniz ailem herşeyini önüme serer ama pasta alıpta doğum günümü kutlamaya gelmezler aramız 1 saat bende gelsinler istemem eşimle kızımla üfleriz bir pasta oldu bitti, hediye de beklemem zaten eşim alırsa pahalı hediye alır ona da pahalı hediye alma dedim kendim bu sene almadı ama çiçeğini pastasını eksik etmez asla. annemde para verir çünkü zevkimiz uyuşmaz ben alırım kendime ne istersem. ama telde kutlaşırız.

Siz sadece değer görmeyi hissetmek istiyorsunuz. Özenmelerini ve size birşeyler yapıp mutlu etmelerini istiyorsunuz normal böyle istemeniz herkes değer görmek ister ona kutlamalar yapılıp hediyeler alınmasını ister çünkü özel hissetmek ister herkesin yakınlarından beklentisi vardır herkesin birilerinden beklentisi vardır bu durumu normal buluyorum insanız sonuçta .

doğum gününe çocuklar gençler vs çok özenir
evet kocaman kadınsınız
şu konuda haklısınız ablanıza yapıyor sizi kayırıyorsa evet haklısınız
önceki mesajımda da yazdım

annenize söyleyin açık açık
kıskandın mı derse evet de diyebilirsiniz
Kıskanmadım, kıskanmıyorum da Allah görüyor ya o yeter. Ben 70 yaşındaki dedeme bile pasta alırım maksat gönül yapmak önemsemek, düşünmek.

bence gereksiz beklentiye girmişiniz ailem herşeyini önüme serer ama pasta alıpta doğum günümü kutlamaya gelmezler aramız 1 saat bende gelsinler istemem eşimle kızımla üfleriz bir pasta oldu bitti, hediye de beklemem zaten eşim alırsa pahalı hediye alır ona da pahalı hediye alma dedim kendim bu sene almadı ama çiçeğini pastasını eksik etmez asla. annemde para verir çünkü zevkimiz uyuşmaz ben alırım kendime ne istersem. ama telde kutlaşırız.
ama insan ailesinden bekliyor bundan sonra kimseden iğne ucu bile ne beklerim ne isterim beklentiden ziyade insan önemsemeli bence böyle günleri. Herkesin düşüncesi farklıdır yapcak birşey yok :) ama tek değişimim artık kim kutladı ne yaptı umrumda olmucak çünkü her yıl hediyesi ayrı pastası anneme yapardım birşeyler çok iyi olmamıza rağmen ama yeter bu yıl yapmadım ve vicdanım oldukça rahat 👌🏻

Siz sadece değer görmeyi hissetmek istiyorsunuz. Özenmelerini ve size birşeyler yapıp mutlu etmelerini istiyorsunuz normal böyle istemeniz herkes değer görmek ister ona kutlamalar yapılıp hediyeler alınmasını ister çünkü özel hissetmek ister herkesin yakınlarından beklentisi vardır herkesin birilerinden beklentisi vardır bu durumu normal buluyorum insanız sonuçta .
Kesinlikle öyle kimseden lüks seyler beklemiyorum bir pastala gel evime gönlüm olsun doğum günü ya kimisi kutlamaz kimiside bekler bende bekleyen kutlanmasını isteyen tarafım bu herkesin karakterine huyuna suyuna bağlı. Varlıklarına şükür ama atla deve değil yapılcak şey neyse canları sağolsun sorun değil bundan sonra.

sen yine de eşine laf verme. iki gün sonra tartışma olur "ailen bile sana değer vermiyor" diye bırakır ortaya sen kahrolursun.

her ailede kardeş kayırma oluyor. senin de nasibin buymuş, en azından eyvallahın olmaz. ama eşine karşı savunmalısın.

Kz benim annem babam abim herkes unuttu doğum günümü birtek eşim kutladı ve birkaç arkadaşım 😂😂 Anneme resm attım da unuttum diye aradı 😁 Hiç takılmadım ya eşim kutladı sonuçta o yeterdi bana 😍😍 Bence takılma boşver Eşinle mutlu musun, huzurlu musun, Sana değer veriyor mu ? Önemli olan onlar.. Başka derdin olmasın bunlar küçük şeyler (tabi benm gözümde) 😀

sen yine de eşine laf verme. iki gün sonra tartışma olur "ailen bile sana değer vermiyor" diye bırakır ortaya sen kahrolursun.

her ailede kardeş kayırma oluyor. senin de nasibin buymuş, en azından eyvallahın olmaz. ama eşine karşı savunmalısın.
Eşim ailem için kötü birşey demiyor sadece üzülmüş kendince kızmış sen herkese gidiyorsun kimse sana değer vermiyor gelmiyor ben seni düşünüyorum yoksa banane ki dedi. Ki eşime bu konusa söyledim söylüceğimi. Ne kadar belli etmesemde eşime yüzde bir milyon haklı ama neyse .

Kz benim annem babam abim herkes unuttu doğum günümü birtek eşim kutladı ve birkaç arkadaşım 😂😂 Anneme resm attım da unuttum diye aradı 😁 Hiç takılmadım ya eşim kutladı sonuçta o yeterdi bana 😍😍 Bence takılma boşver Eşinle mutlu musun, huzurlu musun, Sana değer veriyor mu ? Önemli olan onlar.. Başka derdin olmasın bunlar küçük şeyler (tabi benm gözümde) 😀
Ya tabi orası öyle ben severim süprizler şeyler şükür aramayı unutmuyolar 😀 ama alıştım alışcam dediğin gibi çok Şükür Allah'a eşim her yıl kendince yapar birşeyler o yeter

Eşim ailem için kötü birşey demiyor sadece üzülmüş kendince kızmış sen herkese gidiyorsun kimse sana değer vermiyor gelmiyor ben seni düşünüyorum yoksa banane ki dedi. Ki eşime bu konusa söyledim söylüceğimi. Ne kadar belli etmesemde eşime yüzde bir milyon haklı ama neyse .

erkekler her ama her koşulda ailelerini savunuyolar ama :) eminim sen de dikkat etmişsindir. haklı da olsa yine de böyle yorum yapmasına izin vermemen senin hayrına olur canım, karar senin tabii.

erkekler her ama her koşulda ailelerini savunuyolar ama :) eminim sen de dikkat etmişsindir. haklı da olsa yine de böyle yorum yapmasına izin vermemen senin hayrına olur canım, karar senin tabii.
Tabiki de öyle canım bu benim meselem zaten. O an doluydum içten içe aileme eşimde böyle deyince patladım zaten sanane sanane ki diye oda tamam banane zaten seni düşündüğümden dedim dedi konuyu kapatalım dedi. En sevmediğim şeydir böyle zaten yüze çarpılması.

neden ısrarcıyım biliyo musun? şu eşinin dediği o anda denecek bir şey değil de ondan. senin üzüldüğünü bile bile bunu söylemesi aslında hiç hoşuma gitmedi, seni özellikle acıtmak istiyor gibi geldi. sen onun yerinde olsan söyler miydin yoksa sessiz mi kalırdın?

Ya tabi orası öyle ben severim süprizler şeyler şükür aramayı unutmuyolar 😀 ama alıştım alışcam dediğin gibi çok Şükür Allah'a eşim her yıl kendince yapar birşeyler o yeter
Aynen öyle canım 😍😍 Tabi insan yine bir beklentiye giriyor aranmayı bekledm açkçası ailem tarafından bende onların gün girince gece ararım yaknsalar kutlarm falan ama aynı şeyi göremeyince insan üzülüyor anlıyorum seni 😀 Sonra oturup düşününce eşin yanında varla çocuğun yanında küçük aile olarak kutlamak dünyanın en güzel şeyi olabilir 😍😍 Allah ağızınızın tadını bozmasın.. 🤲😍

neden ısrarcıyım biliyo musun? şu eşinin dediği o anda denecek bir şey değil de ondan. senin üzüldüğünü bile bile bunu söylemesi aslında hiç hoşuma gitmedi, seni özellikle acıtmak istiyor gibi geldi. sen onun yerinde olsan söyler miydin yoksa sessiz mi kalırdın?
Bunu bende düşündüm inan. Bence susmak en mantıklısıydı. Eşim içinde tutsa iyidi ama belkide dayanamadı haksızlık olmasına kendince çünkü konuyu kapadık daha da açmadık

Aynen öyle canım 😍😍 Tabi insan yine bir beklentiye giriyor aranmayı bekledm açkçası ailem tarafından bende onların gün girince gece ararım yaknsalar kutlarm falan ama aynı şeyi göremeyince insan üzülüyor anlıyorum seni 😀 Sonra oturup düşününce eşin yanında varla çocuğun yanında küçük aile olarak kutlamak dünyanın en güzel şeyi olabilir 😍😍 Allah ağızınızın tadını bozmasın.. 🤲😍
Aynen öyle canım bende ileride çoluk çocuğuna karısınca sanırım beklentim kimseden olmucak zaten bitti de kendine söz diğer doğum günümde ömrüm varsa normal bir güne uyanır gibi uyanıcam. Amin inşallah canım sizinde ❤️😍❤️😍

Aynen öyle canım bende ileride çoluk çocuğuna karısınca sanırım beklentim kimseden olmucak zaten bitti de kendine söz diğer doğum günümde ömrüm varsa normal bir güne uyanır gibi uyanıcam. Amin inşallah canım sizinde ❤😍😍
İnşaALLAH canımm benim.. 😍😍

Kutlamışlar işte

1,5 saat mesafeden Doğum günü kutlamaya gitmem

Kv gelse neden bunu yapma gereği duydu başka beklentileri mi var diye düşünür eşime de sorarım

Ben olağan davranışın gelmemek olduğunu düşünüyorum garip olan bir saat mesafeden gelinin Doğum gününü kutlamaya gelenler çocuk vs olsa neyse

Kesinlikle öyle kimseden lüks seyler beklemiyorum bir pastala gel evime gönlüm olsun doğum günü ya kimisi kutlamaz kimiside bekler bende bekleyen kutlanmasını isteyen tarafım bu herkesin karakterine huyuna suyuna bağlı. Varlıklarına şükür ama atla deve değil yapılcak şey neyse canları sağolsun sorun değil bundan sonra.
Keşke az sizinle empati yapsalar anlarlardı bende değer verdiğim insanların doğum günlerini kutlamasını isterim bugün doğum günüm ve dün çok sevdiğim bı arkadaşım kutladı hediyesini verdi burger yedik ama öyle pastalı birşey değildi bende pasta alınıp kafe tarzı biyerde kutlanmasını isterdim açıkçası ama onu çok seviyorum sadece hediye alıp kutlaması bile yetiyor ben insanlara pasta alır yada yaparım karsidanda beklerim öyle hazırlık bı uğraş çünkü değer gördüğümü böyle hissediyorum yani

Kutlamışlar işte

1,5 saat mesafeden Doğum günü kutlamaya gitmem

Kv gelse neden bunu yapma gereği duydu başka beklentileri mi var diye düşünür eşime de sorarım

Ben olağan davranışın gelmemek olduğunu düşünüyorum garip olan bir saat mesafeden gelinin Doğum gününü kutlamaya gelenler çocuk vs olsa neyse
Bende sizin düşüncelerinizi fazla fesatca buldum. Kusura bakmayın. Kv ne gibi birşeye gelebilir ki ? 1 saatlik yolada kendi arabalarıyla geldikleri için daha kısa sürdü. Gelmeden önce aradı müsait misiniz diye sordu eşime, gelip kutlayıp 1,2 saat oturup gitti kadın. Ne gibi birşey düşünebilirim mesela ? Kalkıp eşime ne amacla mı geliyor diye sorayım ? Elinde hediyesi pastası ben neden gelebilir diye düşüneyim ? Yapmayın Allah askına ya.

Back
X