Kırılmakta haksızmıyım kızlar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi bebek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bırak kendi kzıını. Eltisinin kızına benim yanımda öğüt veriyordu iki ay önce. Aman kızım sakın bir oturmayı kabul etme, bu devirde olmaz. Anne biz hangi devirdeyiz dedim. Herkes benim gibi iyi çıkmaz ki kzıım demişti. Kendi kzıını asla vermez bir.

herkes onun gibi çıkmaz! melek olsa kaç yazar. Özel hayat denen bir şey olmalı.

Keşke baştan kabul etmeme gibi bir şansın olabilseydi. Yaşanacağı varmış. İllaki birileri üzülecek bir şekilde, kalırsan sen üzüleceksin. Kalmazsan kv. umarım bir çıkış yolu bulunur. Senin k.pederinde hiç sözü geçmiyor anlaşılan. bizimki gibi...

Adam yıllardır hasta. Eli mahkum diyemi bilmiyorum. Son söz hep kaynanamda. Baştan kabul etmeme gibi bi şansım yoktu durumlar biraz karışıktı. Ama ben böyle olduklarını bilmiyordum. Bilsem herşeyden vazgeçerdim...

kayınpederim hayatta ama diyaliz hastası. Bide görümcem var bekar. Aslında yalnız yaşaya insanlar bile varken üçünün yaşaması hiç anormal değil. Üstelik eşim iki yıldır üni okuyordu. Sonraki bir yılda şehir dışında çalışmış. Yani birliktede yaşamamışlar ama gelgör ki iş evi ayırmaya gelince kıyametler kopuyor...

Eşin evin tek oğlu sanırım. K.pederde hasta olunca evin erkeği gibi olmuş eşin. Birde baştan beraber oturmayı kabul ettiğiniz için ayrılmanız zor gibi görünüyor. Beraber oturacaksanızda bari kendi hesabınızı kendiniz bilin. Bebeğin dogdugunda napıcaksın ihtiyaçları olucak eşinin kazandıgı parayı k.validene mi el açıp istiyceksin çok zor bi durum hemde çok zor :50:

Adam yıllardır hasta. Eli mahkum diyemi bilmiyorum. Son söz hep kaynanamda. Baştan kabul etmeme gibi bi şansım yoktu durumlar biraz karışıktı. Ama ben böyle olduklarını bilmiyordum. Bilsem herşeyden vazgeçerdim...

Hastalıkla ilgisi yoktur canım huy işte. içlerine girmeden anlayamıyorsun maalesef.
bu arada senin düğünün falan oldu mu? yani her hevesini yaptılar mı? iyi yanlarıda var mı? merak ettim.:44:

Eşin evin tek oğlu sanırım. K.pederde hasta olunca evin erkeği gibi olmuş eşin. Birde baştan beraber oturmayı kabul ettiğiniz için ayrılmanız zor gibi görünüyor. Beraber oturacaksanızda bari kendi hesabınızı kendiniz bilin. Bebeğin dogdugunda napıcaksın ihtiyaçları olucak eşinin kazandıgı parayı k.validene mi el açıp istiyceksin çok zor bi durum hemde çok zor :50:

Evet gerçekten çok zor. Ben kaç kez hamile halimle herşeyi bırakıp gitmeyi düşündüm. Babamın evinde bile üç kuruşun hesabını yapmadım. Burada bunların yüzünden düştüğüm duruma bak. Evlendim çocuğum olacak, sürekli birilerinin baskısıyla mı yaşayacağım diyorum. Ne zamana kadar sürer bu hesap vererek yaşama. allah kimseye yaşatmasın....

Hastalıkla ilgisi yoktur canım huy işte. içlerine girmeden anlayamıyorsun maalesef.
bu arada senin düğünün falan oldu mu? yani her hevesini yaptılar mı? iyi yanlarıda var mı? merak ettim.:44:

Evet düğünüm oldu. Masraflarını düğünde takılan parayla karşıladık tabi. Düğünde salonun yarısından çoğu benim akrabalarımdı. Ayrı şehirde olmamıza rağmen. Ailem sağolsun beni hiçbirşeyde yalnız bırakmadılar. Düğünüm oldu ama şu içimde kaldı. Benim bir yatakodam bile yok. Kaynanamın yatakodasını verdiler bana. Alalı daha iki sene olmuş. Boşuna masraf etmeye gerek yokmuş. Şimdi yeni eevlenenleri eşya bakarken gördüğümde boğazım hep düğüm düğüm olur. Alınan şeyler bi iki nevresim takımı yatak örtüsü halı perde. Onlarında taksiti öde öde bitmedi..

Evet gerçekten çok zor. Ben kaç kez hamile halimle herşeyi bırakıp gitmeyi düşündüm. Babamın evinde bile üç kuruşun hesabını yapmadım. Burada bunların yüzünden düştüğüm duruma bak. Evlendim çocuğum olacak, sürekli birilerinin baskısıyla mı yaşayacağım diyorum. Ne zamana kadar sürer bu hesap vererek yaşama. allah kimseye yaşatmasın....

Amin canım. Ama böyle çıkmazdada nereye kadar sürer. Ailenle konuş olmazsa bakalım onlar ne diyecekler? Keşke bu ortamda hemen çocuk düşünmeseydin canım olan olmuş artık ama şimdi bebek dogdugunda daha çok sıkılacaksın bide onun ihtiyaçları binicek üstünüze k.validen karışacak her aldıgına.

Evet düğünüm oldu. Masraflarını düğünde takılan parayla karşıladık tabi. Düğünde salonun yarısından çoğu benim akrabalarımdı. Ayrı şehirde olmamıza rağmen. Ailem sağolsun beni hiçbirşeyde yalnız bırakmadılar. Düğünüm oldu ama şu içimde kaldı. Benim bir yatakodam bile yok. Kaynanamın yatakodasını verdiler bana. Alalı daha iki sene olmuş. Boşuna masraf etmeye gerek yokmuş. Şimdi yeni eevlenenleri eşya bakarken gördüğümde boğazım hep düğüm düğüm olur. Alınan şeyler bi iki nevresim takımı yatak örtüsü halı perde. Onlarında taksiti öde öde bitmedi..

Canım k.validende olunca hesap kitap ne yaptıgı belli değil o kesin kendine yastık altıda yapıyodur köşesine atıyodur bişeyler Allah bilirde anlatmandan öyle hissettim ben.

msj tekrarı........................................

Son düzenleme:

amanınn.. nasıl ya.. şu karışık dediğin durumu merak ettim ben. neden o evde yaşamaya mecbur oldun. pinti olduğu belli k.validenin. senin için alınan birşey yok. neden borçlar fazla. k.pederinin maaşı yok mu hiç...

Canım boyun eğmek istemiyorsanız ama güzellikle ama, huysuzlukla evi ayırmalısınız, Bize konuşmak kolay gelir, ev kurmakta hiç kolay değil, çocukta olacak. Kenara mutlaka bir şeyler atmalısınız, evi ayırmayı düşünüyorsanız, takılarda gitmiş, bence ne yap biliyomusun hazır aynı evdesiniz bunu nimet bilin. bebek doğunca Kayınvaliden bebeğe baksın sende çalış. Aldığın parayı da ne eşine ne kayınvalidene ver. Ayrı ev için para biriktir. Böyle geçmez bir evlilik.

mesleğin var mı?... yaşadığın ilde iş olanağın varmı?

Bırak kendi kzıını. Eltisinin kızına benim yanımda öğüt veriyordu iki ay önce. Aman kızım sakın bir oturmayı kabul etme, bu devirde olmaz. Anne biz hangi devirdeyiz dedim. Herkes benim gibi iyi çıkmaz ki kzıım demişti. Kendi kzıını asla vermez bir.

Ayy bana fenalık geldi okurken sen bunlara sabrediyorsun ya. Allahtan çok iyisin deseydin utanmasan bebegini yaparken bana sor diyeceksin deseydin :@ Çok kızdım yaaaa ... Hiçte bile sen ödeme faturayı falan. Gerçi gurur yapıyor olabilirsin bende öyleyimdir ama kendini aptal yerine koydurma bence. Senin kocan sana bakmak ve ihtiyaclarını karsılamak zorunda ki birde onun bebegini tasıyorsun. Ben hamile olsam kayınvalidem yada herhangi biri yanımda bu tarz seyler yapsa bagırsa cagırsa kocamda birsey demese ikisini de kovarım evden herhalde :D:D:D Ben çok fenayım galiba :52::34: :( Allahtan kayınvalidem ve kocam çok iyi insanlar.

Kayınvalidem vermeyecek zaten parasını. Eşim maaşını alınca hanımefendi parayı alıp taksitlerimiz ne durumda diye kendisi ödeyecekmş.

kayınvalidenizin öyle birsey yapmaya hakkı yok. senin hanen ayrı mı ?

durması gerektiği yeri bilecek. ya da sen -eşin hatırlatacaksınız.

yoksa ileride daha farklı boyutlarda yansır size.

Vay be hem bir oturmayı tasvip etmiyor hemde sizin evden ayrılmanıza şiddetle karşı. Sebep olarakda kendini iyi kayınvalide olarak gösteriyor kimse yoğurdum ekşi demez tabi.

Öncelikle sakın bu durumdan ailenize söz etmeyin. Hem akılları kalır hemde eşiniz için hiç hoş olmaz.
Birinden borç alıp ödemede yapmayın, eşiniz bir şekilde ödemeye devam edecektir bu sıkışık zamanlar bitince.
50 tl. vereceğine kapatmak için iki ay daha kullanın (fturalar 50 tl. bile yapmıyor) sonra karar verirsiniz tekrardan.
Bunu anlatın eşinize.

Yok illa kapatacağım diyorsa ev tlf.nu kullanın. Konuşmak bedava nasılsa.
Ya da vodafonenin yanılmıyorsam 9 tl lik sadece kendi arasında konuşması var onlardan birini alabilirsiniz tarife değişikliğine giderek.

K.validenizle sakın yüzgöz olmayın. Hep susun topu eşinize atın.

canım o senin kocan orasıda yuvn ailenden para istemek ne demek tabiki san abakmakla mükellef sende ev işleri için para iste ozmana yok öyle bir dünya nasıl üst baş alıp para istemiyorsa tlf konuştun diyede para vermeyeceksin sadece kaynanandan almayınki dili olmasın kimsenin size dieğr türlü gebe kalırsın her durumda alıştırma öyle ailem versin ne dmeek ya

Keşke baştan kabul etmeme gibi bir şansın olabilseydi. Yaşanacağı varmış. İllaki birileri üzülecek bir şekilde, kalırsan sen üzüleceksin. Kalmazsan kv. umarım bir çıkış yolu bulunur. Senin k.pederinde hiç sözü geçmiyor anlaşılan. bizimki gibi...

büyük ihtimalle konu sahibinin eşinin yaşı küçük,annesine göre evlenecek yaşta değil.okuyan oğlumun bende evlenmesini istemezdim.ama konu sahibi hamile kalmış ve kaçmış,zorunlu olarak evlenmişler.kaynana da geliniğ sevmemiş muhtemelen ve sürekli sorun yaşıyorlar:50:

22 liralık fatura 100 lira olmadan ödenseydi keşke:34:

cnmm bababandan isteme... sürekli beklerler bu seferde karıştırma hiç aileni... zorda kalınca tıklarsın kapılarını şimdi Allah a şükür aç değilsinz açıkta değilsenz altı üstü bir fatura

ödeycek tabiii bırak ödesin eşin....

Ben kendin ode diyen arkadaslara katilmiyorum. Boyle yapinca kayinvalideye hak vermis oluyorsunuz. ne demek ben yiyemiyorum sen ye bilmem ne. siz o evde hangi konumdasiniz. birakin allahaskiniza. esiniz almis hatti siz de gule gule kullanmissiniz. esiniz calismiyorda sadece size kayinvalide mi bakiyor bu nedir. bugun faturaniz yarin ayakkabi paraniz obur gun baska biseyiniz kayinvalidenizi rahatsiz edecek o zamanda mi ailenizden alacqksiniz. simdi esinizin biseyleri dile getirmemesi kayinvalidenizin meydani bos bulmasi demektir. haberiniz ola.

Back
X