Kırılmakta haksızmıyım kızlar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi bebek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
gülüm sen de neden 450 tl verdiklerini söyledin. Gelip işyerine araştıracak halleri yoktu ya. Madem öyle sende böyle yapacaksın. Sinsiyi oynayacaksın.
Eğer bebek olduktan sonra çalışırsan vede yine paranı isterse, kocanın zaten eve para harcadığını seninde veremeyeceğini o parayı çocuğunun geleceği için kullanacağını söylersin baktın kavga çıkıyor, çocuğa bakmak istemiyor, ekmeğine yağ sürülür. Kimse kimsenin kölesi değil, ben sizinle aynı evde olmaya katlanıyorsam sizde buna katlanacaksınız yok olmadı ayrı eve çıkarım dersin.

bende evlenirken ne umutlarla evlendim. İşi bırakıp bebek yapacaktım. Evimizde vardı nasılsa. (Dayayıp döşediğimiz k.pederim evi). Ama sadece 3 ay oturdum o evde, (evin borcu bitinceye kadar sabrettim yani borcu bırakıp kaçtı demesinler diye) evlerini verdiler diye köle bellediler çünkü.
Eşyaların hepsini de ben almıştım. Baktı eşim böyle olmayacak çıkalım evden dedi, çıktık. Ama bu düşünceyi kafasına yerleştiren benim hal ve hareketlerim oldu.

Şimdi çocuğum var yine çalışıyorum evimi de aldım. Az sıkıntılar çekmedik, hala çekiyoruz gerçi. Lohusayken ekmek alacak para bulamadık eşim evdeki unla poğaça yaptı, Kv. gittiğimizde nasıl zoruma giderdi bir elleri yağda bir elleri balda. Çamaşırları pervolle yıkıyorum vs havaları atardı. Ben Allaha havale ettim inanıyorum ki o benim üzüntümü çıkarır zamanı gelince.

Ben ilk defa çalıştığım için başıma böyle bişey geleceğini bilemedim ki Sevcan. Sonradan pişman oldum ama iş işten geçmişti. Bundan sonra çalıştığımı ortak gidere vermem zaten. Ya çocuğuma harcarım ya ev yapmak için biriktiririm.
arızalı mıdır nedir?kendini iyilerden sanıyor herhalde.
melekte olsa aynı evde yaşamak çok zor.
biraz daha sabır gerektirir senin durumun.
faturaya gelince sakın ödemek için uğraşma.
o hattı sana sen rahat konuş diye eşin almış
ödemesinide eşinin apmasından doğal birşey olamaz.
sakın gurur yapıpta kendini kullandırma...
sen ne olursa ne şekilde olursa olsun
o evin hanımısın...
Aynen öyle canım, aynı evde yaşamak büyük sınav... Kararımı verdim zaten ödemekten vazgeçti. Ödesinler.
daha önce bi konunu okumuştum hastaneye gitme mevzusu dallanıp budaklanmıştı kv ile çok yüz göz olmuşsun, kendi kızını tabiki kaynanasıyla oturtmaz ama sen kaçmışsın hemde hamile olarak kaçmışsın kadının seninle ilgili fikirleri değişmiştir birden, yatak odam yok demişsin aynı evde olunca imkanlar neyse ona razı gelinecek mecbur belki planlı bi evlilik yapsaydın herşeyin olurdu
Benim hamile olarak kaçtığımı eşimle benden başkası bilmiyorki. Yani ezik görmeye hakları yok. Benimle ilgili fikirlerine gelince benim ailem de uzaklığı sorun etmiti yani hiçbişekilde evlenmemizi istemiyorlardı. Sebep olarak herkes onu biliyor zaten. Umarım ilerde bende eşim kendim ve çocuğuma ait olan bi eve kendi eşyalarımı alabilirim...
Allah yardımcın olsun canım yeni okudum konuyu. böyle kayınvalideleri sallandıracaksın. baktın eşin bişey demiyor sende eşine hiçbişey söyleme. yani akşamları falan sorunca iyiyiz de kayıvalidemi seviyorum de oyna yani kısacası. ama eşin yokkende kayınvalidene say saydır, açıklamasını yapamayacağın şeyler değil tabii ama içini dök. üstünde kalmasın bi rahatla. 3 günlük dünya kimsenin kahrını çekmeye gelmedik bu dünyaya. eşimizin bile. kaldıki seninki kv=dış kapının mandalı olur kendisi. bende görümcemle sorun yaşamıştım. bi afralar bi tafralar. eşime söyledim baktım bana kızıyor, boşver, şöyle, böyle. ulan dedim bende sana huzur verirsem. ayrı yaşıyoruz ama görüştükçe görümcemin burnundan getiriyorum ve eşime hiçbişey anlatmıyorum. o anlatırsada yanlış anlamış iyi niyetle söyledim, sanamı şikayet etti çok ayıp şeklinde kılıf uyduruyoru. o fesatmış gibisinden yani. sonrada diyorumki ya canım ama böyle yapmasına çok üzülüyorum ben onun iyiliği için söyledim. şimdide bana bir laf etsin ben bişey demeden kocam sevabını veriyor. aklını kullan Allahta bahtını açık etsin inşallah.
Evet bir arkadaş sana laf atmış ama ben de öyle düşünüyorum. Evlilik iki kişilik sonuçta. Maddi konularda hiçbir desteğin yoksa karışmayada hakkın yok. Ben başlarım annenlerin faturalarına, ödemiyceksin onlarında maaşı var ödesinler. Benimde gezmek yeni eşyalar almak rahat etmek hakkım diye tutturamıyorsam onunda benim aylık 50 liralık giderime karışmaya hakkı yok. Senin gibi olmam için bunların yanında biraz daha pişmem lazım sanıırm. Evliliğin olgunluğuna yeni yeni alışmaya çalışıyorum. İlk günlerimde herşeyimi ağlayarak anneme anlatıp kadını orada mahvediyordum.

gülüm sen de neden 450 tl verdiklerini söyledin. Gelip işyerine araştıracak halleri yoktu ya. Madem öyle sende böyle yapacaksın. Sinsiyi oynayacaksın.
Eğer bebek olduktan sonra çalışırsan vede yine paranı isterse, kocanın zaten eve para harcadığını seninde veremeyeceğini o parayı çocuğunun geleceği için kullanacağını söylersin baktın kavga çıkıyor, çocuğa bakmak istemiyor, ekmeğine yağ sürülür. Kimse kimsenin kölesi değil, ben sizinle aynı evde olmaya katlanıyorsam sizde buna katlanacaksınız yok olmadı ayrı eve çıkarım dersin.

bende evlenirken ne umutlarla evlendim. İşi bırakıp bebek yapacaktım. Evimizde vardı nasılsa. (Dayayıp döşediğimiz k.pederim evi). Ama sadece 3 ay oturdum o evde, (evin borcu bitinceye kadar sabrettim yani borcu bırakıp kaçtı demesinler diye) evlerini verdiler diye köle bellediler çünkü.
Eşyaların hepsini de ben almıştım. Baktı eşim böyle olmayacak çıkalım evden dedi, çıktık. Ama bu düşünceyi kafasına yerleştiren benim hal ve hareketlerim oldu.

Şimdi çocuğum var yine çalışıyorum evimi de aldım. Az sıkıntılar çekmedik, hala çekiyoruz gerçi. Lohusayken ekmek alacak para bulamadık eşim evdeki unla poğaça yaptı, Kv. gittiğimizde nasıl zoruma giderdi bir elleri yağda bir elleri balda. Çamaşırları pervolle yıkıyorum vs havaları atardı. Ben Allaha havale ettim inanıyorum ki o benim üzüntümü çıkarır zamanı gelince.

Sevcan 'ım bu arada Allah ne güzel sabrını vermiş hiç olmazsa uzaktasın onlardan. Bu arada senin hal ve haraketlerin nasıldı ki eşin evden çıkmayı düşündü?
Küçücük bi çocuğun var ve çalışıyorsun. O evide huzuruda hakediyorsun canım. Ne güzel sabredip meyvesini yemişsin. Allah onların bencilliklerinide bırakmaz yanlarına.

Sakın kendine laf soyletme! Kimseye ezdirme kendini! Tabiki konuşacaksın anne babanla konuşuyorsun gizli saklı yerlerlemi konuşuyorsun, hayır! Artik sizde bi karı kocasiniz deniz Baykal gibi her lafa mualifet olmayın kaynanacigim de kedini ezdirme yok esın üzülecek o üzülecek bu üzülecek diye al kendi icine dert oldu.

senin eşin okuyomu çalışıyomu, sanırım çalışıyo ama biri okuyo falan demişti galiba, maaşı ayrı ev açmaya çocuk bakmaya yetermi? buna cevabın evetse ayrı eve çıkın, yok bunu beceremicekse eşin sizin evliliğiniz iki kişilik olamaz kusura bakma

Bırak kendi kzıını. Eltisinin kızına benim yanımda öğüt veriyordu iki ay önce. Aman kızım sakın bir oturmayı kabul etme, bu devirde olmaz. Anne biz hangi devirdeyiz dedim. Herkes benim gibi iyi çıkmaz ki kzıım demişti. Kendi kzıını asla vermez bir.
Kendi canından olunca kıymetlisi olur tabiki kızı ya sen el kızısın bu hepimiz için geçerli.Nadirdir sanırım böyle kızı gibi görüp candan kayınvaldeler.O lafı söylerken laf vurmakla iyi etmişsin.Ama kurnaz kayınvalden yolunu bulup onunda cevabını bulmuş.Canım iyide olsa kötde olsa aynı evde kalmayı ben doğru bulmuyorum.Herkezin özel hayatı var.Böyle yüz göz oluyorsunuz.Allah yardımcın olsun üzüldüm gerçekten:31:
Evet düğünüm oldu. Masraflarını düğünde takılan parayla karşıladık tabi. Düğünde salonun yarısından çoğu benim akrabalarımdı. Ayrı şehirde olmamıza rağmen. Ailem sağolsun beni hiçbirşeyde yalnız bırakmadılar. Düğünüm oldu ama şu içimde kaldı. Benim bir yatakodam bile yok. Kaynanamın yatakodasını verdiler bana. Alalı daha iki sene olmuş. Boşuna masraf etmeye gerek yokmuş. Şimdi yeni eevlenenleri eşya bakarken gördüğümde boğazım hep düğüm düğüm olur. Alınan şeyler bi iki nevresim takımı yatak örtüsü halı perde. Onlarında taksiti öde öde bitmedi..
Canım ya kıyamam.Bazı arkadaşlar demiş işte çocuk yapmayı biliyorsun o yaşta evlenilirmi vs diye.Ya o yaştayken olgun davranımıyorsunki.Sevdiğin zaman hiçbirşeyi gözün görmyor.Karşındaki insanın hatalarınıda doğrularınıda göremiyorsun.Birde kader denen birşey var.İnsanın göreceği oldumu görüp yaşıyor.İnşallah bundan sonra işler yoluna girerde o evden çıkarsınız.Ve hakkınıda savun.Tamam ailene duyurma deniliyor doğru olabilir.Ama yaşadığın yerdede kimsen yok hep içine atıp hasta olacağına birilerinin haberi olsun daha iyi.Çünkü kimseye birşey olmaz kayınvalden sapasağlam olur olan senin sağlığına olur.:31:

Canım çok üzüldm yaşadıklarına çoğumuz bu benzer olayları yaşamışızdır.Kim ne yaparsa bunun hesabını Allah'a verir bu gerçeğin farkında olsalar belki bukadar kavgalar tartışmalar olmaz.Ama nerde o düşünce hassasiyet.Kayınvalde gelin gerçeği yüzyıllardır var böylede sürer gider.Oğullarını paylaşamamak elin kızıyla.Onların gözünde el kızı.Sanki kendileri el kızı değildi:20:Birde gördükleri kötülük varsa ben çektim gelinde çeksin derdindeler.Allah bizleri şaşırtmasında bizlerde kayınvalde olursak öyle bilmişlik yapmayalım:20:Cefanın sonunda sefada olmuş canım.Negüzel onlara muhtaç değilsin.Allah mutluluğunuzu bozmasın:nazar:

Canım benim yaşadıklarına üzüldüm :50:Gurbette olman dahada zordur bu sorunlarla birlikte.Ama o fatura konusunda.Sen şu halinle ödemek zorunda değilsin.Çalışsan hadi neyse.Bu sorumluluğu bırak eşin alsın bilsin.Sen böyle başladığın zaman zorda kalsa bu sefer senden beklerler ailenden beklerler.Böyle alıştırma bence.Hııı kendinize ait eviniz olsa ozman karşılıklı fedakarlık olur tabiki.Benim fikrim bence ne yapıp et o evden çıkmaya ayrı ev tutmaya bak.İyi kötü deme şuan için uygun bir ev bulunca çık.Sonuçta hep birlikte olmandan iyidir.Sen işe girsende aylığını nekadar aldığını söyleme birazını koy kenara biriktir.Evede değil bankaya hesap açtır eline geçeni yatır.Ben aynı ortamda kalmayı doğru bulmuyorum.Eşinde biraz sorumluluk sahibi olsun.Yaşının gereği şuan için çekiniyor olabilir.İnşallah bu huyu değişir zamanla.Ailenlede konuşmana kayınvalden karışamaz.Parasını verse hadi neyse dicem.Ama eşin ödediği halde kendisi o evde otoritesini kurmuş.Sende yeri geldikçe lafını esirgeme terbiyeni bozmadan.Ama sen işede girsen o küçücük meleğinin kayınvaldene bırakmanı gönlüm elvermiyor.Bebeklerin çocukların anne sevgisine şevkatine ihtiyaçları var çünkü.Ama mecbur kalınıncada malesef bırakmak zorunda kalıyorsun.Allah yardımcın olsun.Ama sen işe girsende para neoluyor anlamıyorum diyorsun yine öyle olacaktır.Başka bir yolu olmalı ve siizn kendinizi çekip çevireceğiniz ayrı eviniz olmalı.Eşin ozman sorumluluk alır bazı şeylerin farkına varır.Şuan annesinin yanında olduğu için sorumluluk sahibi olamıyor.Bu yazılanları iyi düşün mantıklı karar ver canım.Allah yardımcın olsun kendini üzüp stres yapma hamilesin sonuçta.Ama mantıklı düşün eşini yönlendirmeye bak.:31:

kayınvalidenizle aynı evdemi yaşıyorsunuz? sizin görüşmelerinize faturalarınıza neden karışıyorki onun cebindenmi çıkıyor parası....birde eğer ona malzeme vermek istemiyorsan parayı kendin bişekilde bulup faturanı, kendi özel harcamalarını ödemelisin böylece içinde kafanda rahat olur...sen kayınvalidenle yüz göz olmadan eşine söyle fazla karıştırmasın annesini herşeyine....bence tüm ipler eşlerin elinde...

o ne öyle canım ya "maaşını aldıgın gibi bana veriyosun ödüyorum":53:o neden karışıyoki sizin kesenize en sevmedigim şeylerden biridirrr...bence sen ailene söyle,fatura için degil de başka bişy için iste ve kendin öde.bundan sonrada hesap kitabı eşinle sen yapmaya bak canım ipleri iyice verme eline kv nin ne sacma yaaa.

sevgili ebushh kimseyi kimseden ayırdığım yok. eşim annesinede gayet bağlı ve sınırlarını bilen biri. dış kapı dedim çünkü kayınvalidesi yani artık annesi olmuş bu arkadaşımızın onu koruyp kollaması gerekirken bilmediği bir yerde tamamen yabancı olduğu bi hayatta onu daha da yalnızlığa mahkum etmiş. kusura bakma ama ben böyle bir kayınvalideye saygı duyamam. başkalarına saygı duymayanlar yaşı ne olursa olsun saygı duyulmayıda haketmiyor bence. kendilerine saygısızlık edeceksinki saygının ne demek olduğunu bilecekler. çok yaşlıları bu konudan ayrı tutuyorum. ayrıca ben kayınvalidemle ilgili kötü herhangi bi beyanatta bulunmadım çokta severim. çünkü haksız bile olsam asla eşimin tarafını tutmaz ve beni köşeye çeker kzıım ben öyle dedim ama bak doğrusu böyle diye akıl verir. ama bu mantalide bir anneden görümcem gibi biri nasıl çıktı anlayamıyorum. fitne, fesat, kıskanç. ha dersinizki söylediğiniz karakterler siz olmayasınız öyle olsam sadece görümceme değil tüm ailesine aynı şeyi yaparım. ama sadece görümcem. ne annesi, ne babası, ne kuzenleri ne de bir başkası.

bunun içinde tebriklerini kabul eder saygılarımı sunarım.

ha birde kocam kimden çıktı derken bende bir anneden çıktım kayınvalidem bunu benden daha iyi bilir çünkü kendiside el kapısına gelin olarak gelmiştir. kendisine yaşatılan kötü şeyleri gelininine de yaşatarak eziyet eden yada kendi yaşadığı rahatlığın kıymetini bilmeyerek duacı olmayarak kendi gelininin burnundan getiren kayınvalide benim gönül kapımdan içeri giremez YANİ dış kapının mandalıdır. kocamın kimden çıktığı değil kim olduğu önemli benim için..

Back
X