Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kayınpederimin maaşı var. Onu napıyorlar bilmiyorum. Karışık dediğim durumu da anlayan çıkmış zaten. Bende söyliyim. Hamile kaldım ben evlenmeden. Apar topar evlendik. Yanlış üstüne yanlış yani...amanınn.. nasıl ya.. şu karışık dediğin durumu merak ettim ben. neden o evde yaşamaya mecbur oldun. pinti olduğu belli k.validenin. senin için alınan birşey yok. neden borçlar fazla. k.pederinin maaşı yok mu hiç...
Bende öyle düşünüyorum SevcanCım ama ben bi iş bldum. Hamileliğim için devam etmemi istemedi işyerindekiler. Kalıcı birini arıyorlardı, çıkmak zorunda kaldım. 15 gün çalıştım. 450 tl aldım. Bir hafta içerisinde kendime 5 kuruş alamadan param bitti. Yani anlıyacağın benim param evin ortak parası oldu. O yüzden ilerisi de beni korkutuyor.Canım boyun eğmek istemiyorsanız ama güzellikle ama, huysuzlukla evi ayırmalısınız, Bize konuşmak kolay gelir, ev kurmakta hiç kolay değil, çocukta olacak. Kenara mutlaka bir şeyler atmalısınız, evi ayırmayı düşünüyorsanız, takılarda gitmiş, bence ne yap biliyomusun hazır aynı evdesiniz bunu nimet bilin. bebek doğunca Kayınvaliden bebeğe baksın sende çalış. Aldığın parayı da ne eşine ne kayınvalidene ver. Ayrı ev için para biriktir. Böyle geçmez bir evlilik.
Ön muhasebe mezunuyum. Çok tecrübem yok ama mecbur kalırsam iyi yada kötü mutlaka iş bulabilirim diye düşünüyorum.mesleğin var mı?... yaşadığın ilde iş olanağın varmı?
Hayır malesef aynı evde yaşıyoruz.
kayınvalidenizin öyle birsey yapmaya hakkı yok. senin hanen ayrı mı ?
durması gerektiği yeri bilecek. ya da sen -eşin hatırlatacaksınız.
yoksa ileride daha farklı boyutlarda yansır size.
Haklısın, dün gece kesin kararlıydım babamı arayıp durumu anlatacaktım. Babam böyle birşeyi duysa anında öder parasını. Üstüne birde bana para gönderir. Eşime para gönderir. Ailesine muhtaç olmayalım diye. Ama babam bize bakmak zorunda değil. Ve ben artık bu evde yaşıyorum. Eşim gerekirse ailesini bırakıp bana bakmak zorunda. Sonuçta onların başka gelirleri var ama benim eşimden başka gelirim yok.canım o senin kocan orasıda yuvn ailenden para istemek ne demek tabiki san abakmakla mükellef sende ev işleri için para iste ozmana yok öyle bir dünya nasıl üst baş alıp para istemiyorsa tlf konuştun diyede para vermeyeceksin sadece kaynanandan almayınki dili olmasın kimsenin size dieğr türlü gebe kalırsın her durumda alıştırma öyle ailem versin ne dmeek ya
büyük ihtimalle konu sahibinin eşinin yaşı küçük,annesine göre evlenecek yaşta değil.okuyan oğlumun bende evlenmesini istemezdim.ama konu sahibi hamile kalmış ve kaçmış,zorunlu olarak evlenmişler.kaynana da geliniğ sevmemiş muhtemelen ve sürekli sorun yaşıyorlar
22 liralık fatura 100 lira olmadan ödenseydi keşke![]()
Benim anlamadığım toplam 50+50=100 tl değil mi? Kayınvalideni ne ilgilendiriyor bu borç? Ya da ona mı kalmış sizin borcunuzu sizin maaşınızla kapatmak. Para olduktan sonra size kapatamıyor musunuz? 100 tl için bile hayatınıza bu kadar ambargo koyacak cesareti varsa çok işin var bence bu konuda.ödenmemiş telefon faturasından daha mühim bir konu.
Ben kendin ode diyen arkadaslara katilmiyorum. Boyle yapinca kayinvalideye hak vermis oluyorsunuz. ne demek ben yiyemiyorum sen ye bilmem ne. siz o evde hangi konumdasiniz. birakin allahaskiniza. esiniz almis hatti siz de gule gule kullanmissiniz. esiniz calismiyorda sadece size kayinvalide mi bakiyor bu nedir. bugun faturaniz yarin ayakkabi paraniz obur gun baska biseyiniz kayinvalidenizi rahatsiz edecek o zamanda mi ailenizden alacqksiniz. simdi esinizin biseyleri dile getirmemesi kayinvalidenizin meydani bos bulmasi demektir. haberiniz ola.
Kayınpederimin maaşı var. Onu napıyorlar bilmiyorum. Karışık dediğim durumu da anlayan çıkmış zaten. Bende söyliyim. Hamile kaldım ben evlenmeden. Apar topar evlendik. Yanlış üstüne yanlış yani...
Bende öyle düşünüyorum SevcanCım ama ben bi iş bldum. Hamileliğim için devam etmemi istemedi işyerindekiler. Kalıcı birini arıyorlardı, çıkmak zorunda kaldım. 15 gün çalıştım. 450 tl aldım. Bir hafta içerisinde kendime 5 kuruş alamadan param bitti. Yani anlıyacağın benim param evin ortak parası oldu. O yüzden ilerisi de beni korkutuyor.
Ön muhasebe mezunuyum. Çok tecrübem yok ama mecbur kalırsam iyi yada kötü mutlaka iş bulabilirim diye düşünüyorum.
Hayır malesef aynı evde yaşıyoruz.
Haklısın, dün gece kesin kararlıydım babamı arayıp durumu anlatacaktım. Babam böyle birşeyi duysa anında öder parasını. Üstüne birde bana para gönderir. Eşime para gönderir. Ailesine muhtaç olmayalım diye. Ama babam bize bakmak zorunda değil. Ve ben artık bu evde yaşıyorum. Eşim gerekirse ailesini bırakıp bana bakmak zorunda. Sonuçta onların başka gelirleri var ama benim eşimden başka gelirim yok.
Aynen anladığınız gibi. Biz ikimizde 21 yaşındaydık evlendiğimizde. Şİmdi 22 olucaz. Haliyle kız için normal ama erkek için evlenicek yaş değil. Hamile kaldım ve eşim kaçalım dedi. Aldırıp vicdan azabı çekmektense kaçmayı tercih ettim. Kaynanamsa beni aslında çok seviyodu. Biz ayrıldığımız zamanlarda bile oğlundan habersiz beni arar sorardı. Oğluna ben ondan başka gelin istemem derdi. Herhalde beni sessiz sakin gördü, bunu istediğim şekle sokarım diye düşündü bilmiyorum artık.. Sorunlar aynı evin içine girdikten sonra başladı..
Evet düğünüm oldu. Masraflarını düğünde takılan parayla karşıladık tabi. Düğünde salonun yarısından çoğu benim akrabalarımdı. Ayrı şehirde olmamıza rağmen. Ailem sağolsun beni hiçbirşeyde yalnız bırakmadılar. Düğünüm oldu ama şu içimde kaldı. Benim bir yatakodam bile yok. Kaynanamın yatakodasını verdiler bana. Alalı daha iki sene olmuş. Boşuna masraf etmeye gerek yokmuş. Şimdi yeni eevlenenleri eşya bakarken gördüğümde boğazım hep düğüm düğüm olur. Alınan şeyler bi iki nevresim takımı yatak örtüsü halı perde. Onlarında taksiti öde öde bitmedi..
Bırak kendi kzıını. Eltisinin kızına benim yanımda öğüt veriyordu iki ay önce. Aman kızım sakın bir oturmayı kabul etme, bu devirde olmaz. Anne biz hangi devirdeyiz dedim. Herkes benim gibi iyi çıkmaz ki kzıım demişti. Kendi kzıını asla vermez bir.
Bırak kendi kzıını. Eltisinin kızına benim yanımda öğüt veriyordu iki ay önce. Aman kızım sakın bir oturmayı kabul etme, bu devirde olmaz. Anne biz hangi devirdeyiz dedim. Herkes benim gibi iyi çıkmaz ki kzıım demişti. Kendi kzıını asla vermez bir.
Günaydın arkadaşlar. Dün akşam kayınvalidemle eşim hesap kitap yapıyorlardı. Evleneli 7 ay oldu. Ailemden ayrı şehirde olduğum için eşim sağolsun annemle rahat konuşabilelim diye taraftarsel hattı almuıştı. Ayda14 tlye. İki ay kullandıktan sonra tarife ücretleri değişti 22 tl oldu. Bayram izni vs derken geçen ay maaşının çoğu gitti ve faturalarını ödeyemedik. Şimdi İki tane birikmiş faturaları var. Faturası çok geldi diye biz bu hatları kapatmaya karar verdik. Ama kapatmak için de ayrıca 50 tl ödememiz gerekiyor. İşin içine bu ayda girince, ödeyeceğimiz toplam para 250 tl oldu.
Dün akşam borçları konuşurken kaynanam bunu duyunca esip gürlemeye başladı. Diğer taksitleri ödemiycem, bu ay maaşını alıp bana veriyosun o telefonları kapattırcam. Enayimiyim ben. Bu resmen ben yiyemiyorum al sen ye parası. Gibi şeyler söyledi. Ben aliyle çok kırıldım. Daha önce ona karşılık verdim diye tartışmıştık. Arada eşim üzülmüştü diye hiç sesimi çıkarmadım. Hiçbişey demeden odama geldim. Eşime babamlara söyliycem onlar ödesinn faturaları dedim. O da babamlara mahçup olmaktan çekindiği için kabul etmedi. Ama bu konu benim içime büyük dert oldu. Ya eşimden habersiz bi arkadaşımdan borç bulup ödiycem, yada babamlara söyliycem. Babam duysa bu durumda olduğumu hem o faturayı öder hemde bu ailede böyle para sıkıntısı çektiğimi düşünüp bana her ay para gönderir. Ona da durumumu çok belli etmek istemiyorum. Adam zaten elinden geldiği kadar para vermeye çalışıyor bana. Bu durumda ne yapalıyım?
Allah yardımcın olsun canım yeni okudum konuyu. böyle kayınvalideleri sallandıracaksın. baktın eşin bişey demiyor sende eşine hiçbişey söyleme. yani akşamları falan sorunca iyiyiz de kayıvalidemi seviyorum de oyna yani kısacası. ama eşin yokkende kayınvalidene say saydır, açıklamasını yapamayacağın şeyler değil tabii ama içini dök. üstünde kalmasın bi rahatla. 3 günlük dünya kimsenin kahrını çekmeye gelmedik bu dünyaya. eşimizin bile. kaldıki seninki kv=dış kapının mandalı olur kendisi. bende görümcemle sorun yaşamıştım. bi afralar bi tafralar. eşime söyledim baktım bana kızıyor, boşver, şöyle, böyle. ulan dedim bende sana huzur verirsem. ayrı yaşıyoruz ama görüştükçe görümcemin burnundan getiriyorum ve eşime hiçbişey anlatmıyorum. o anlatırsada yanlış anlamış iyi niyetle söyledim, sanamı şikayet etti çok ayıp şeklinde kılıf uyduruyoru. o fesatmış gibisinden yani. sonrada diyorumki ya canım ama böyle yapmasına çok üzülüyorum ben onun iyiliği için söyledim. şimdide bana bir laf etsin ben bişey demeden kocam sevabını veriyor. aklını kullan Allahta bahtını açık etsin inşallah.