- 21 Ekim 2010
- 4.284
- 1.903
- 248
bu aralar garanti beni çok taciz ediyor kredi kartı verelim diye
istemiyorum teşekürler diyorum
neden diyorlar
kullanmıyorum diyorum
hiç mi diyorlar
evet hiç kullanmıyorum diyorum
yine neden diyorlar
eşimde var ondan kullanıyorum diyorum
ama bunun masrafı yok diyorlar
bi sürü bıdı bıdı
sonuçta karşımdaki de çalışan işi o, sabırla nezaketle cevap veriyorum ama ciddi sabrım sınanıyor.
beni de aşırı taciz ettiler.. hala da ederler ama bi 6 aydırfilan ara verdiler.
unutturup tekrar başlıyorlar ve öyle bıktırıyorular ki 3-4 ay boyunca 7-8 kez arıyorlardır belki de.
ne demek ne demek sen iste:)hihooooyt,selin sayfa bize kalmış,yazalım duralım,dolduralım,zor okusunlar.
intikaaam.
selin ben kıymalı,bezelyeli milföy böreğini de severim,küçük bir öneri sana.
kızlar bende düğ yaptım:)) bilen varmıdır bilemicem ama bizim düğ dediğimiz şey köftelik bulgur olur:))
bunu annanem çok yaparmış annemlere eskiden yokluk zmanında çok doyurucu ve bereketli bi yemek oldugu için sık sık yapılırmış:)
annemdede damak alışkanlığı olarak kaldıgından bize arada sırada yapardı banada memleketten aktardan almış göndermiş saolsun:))
tarif verimmi geleneksel köy yemeğidir o kadar bereketli bi yemektirki....
1 litre suyu haşlıoruz ocakta kaynadıktan sonna içine yarım tatlı kaşığı tuz atıoruz sonna 1 çay bardağı düğ(köftelik bulguru atıoruz)
ilk başta çok az gibi görünüo ama diil emin olun bu tarif 2 kişi için akşam yemeği ve yanına hiç bişeye gerek yok doymalık oluyo
sonna kısık ateşte bunu pişirioruz yaklaşık 5 dakika:)))
su kaynarken 3 tane orta boy soğanı minik minik dogruoruz
bir çay bardağı sıvıyağa atıoruz miktarlar çok gibi gelio ama diil:)) bir yemek kaşığı salça bir tatlı kaşığı toz biber accıkda karabiber atıp bu karışımı kavuruoruz taaaaaaaaaaaki soganlar ölüp kendinden geçen kadar
5 dakika kısık ateşte pişen düğümüzün kapağını kapatıp altını kapatıoruz bi 5 dakika dinlenmeye bırakıoruz
sonna bi tepsi ben borcam tercih ettim döküoruz
üstünede salçalı karışımı döküp borcamında alt üst edip karıştırıoruz
hepsi bu:)) yanınada bol köpüklü ayran vallaha öyle güzel gidioki:))))))
bulgur ve patlıcanlı hiç bir şeye hayır demem.tarif için teşekkürler,deneyeceğim bunu.
benim büyük kız ödev aşkına tutuldu,odasında,ufaklıkla babası şekerleme yapıyor,öyle masum yatışıyorlar ki uyandırmaya kıyamıyorum.bu gece otururlar baba kız artık,aldılar uykuyu.
kaldım sap gibi,kızlar gelin kaynatalım azıcık..
bir çay demleyip geliyorum,bardakları hazırlayın.
biri çay mı dedi
gidip çay demlemeye üşeniyorum ya. ama olsa şöyle 3-5 bardak içerim.
sen çayı demle ben keki getiriyorum
biri çay mı dedi
gidip çay demlemeye üşeniyorum ya. ama olsa şöyle 3-5 bardak içerim.
sen çayı demle ben keki getiriyorum
hmmkızlar bende düğ yaptım:)) bilen varmıdır bilemicem ama bizim düğ dediğimiz şey köftelik bulgur olur:))
bunu annanem çok yaparmış annemlere eskiden yokluk zmanında çok doyurucu ve bereketli bi yemek oldugu için sık sık yapılırmış:)
annemdede damak alışkanlığı olarak kaldıgından bize arada sırada yapardı banada memleketten aktardan almış göndermiş saolsun:))
tarif verimmi geleneksel köy yemeğidir o kadar bereketli bi yemektirki....
1 litre suyu haşlıoruz ocakta kaynadıktan sonna içine yarım tatlı kaşığı tuz atıoruz sonna 1 çay bardağı düğ(köftelik bulguru atıoruz)
ilk başta çok az gibi görünüo ama diil emin olun bu tarif 2 kişi için akşam yemeği ve yanına hiç bişeye gerek yok doymalık oluyo
sonna kısık ateşte bunu pişirioruz yaklaşık 5 dakika:)))
su kaynarken 3 tane orta boy soğanı minik minik dogruoruz
bir çay bardağı sıvıyağa atıoruz miktarlar çok gibi gelio ama diil:)) bir yemek kaşığı salça bir tatlı kaşığı toz biber accıkda karabiber atıp bu karışımı kavuruoruz taaaaaaaaaaaki soganlar ölüp kendinden geçen kadar
5 dakika kısık ateşte pişen düğümüzün kapağını kapatıp altını kapatıoruz bi 5 dakika dinlenmeye bırakıoruz
sonna bi tepsi ben borcam tercih ettim döküoruz
üstünede salçalı karışımı döküp borcamında alt üst edip karıştırıoruz
hepsi bu:)) yanınada bol köpüklü ayran vallaha öyle güzel gidioki:))))))
evettt garanti de 1 kg olayını biliyordummm
büyük düşünüyorum diyorsun..
ben hiç bi zaman 1 kg altınım olacağını hesap edemedim..
senin çıkı daha büyük tabi
sirkeci ne güzel bi tarif vermişin öyle...
evdeki fazla bulgurları değerlendirebileceğim güzel bi salata tarifin var mı
az biraz var gibisenin sancınmı var
bildiğime göre sancı bağırsakları hareketlendirir
hani adet olduğunda ağrılı olunca bağırsaklarda bozulurya öyle:26:
sevimsiz de gelmiş,nasılsın kuzum,neler yapıyor bizim oğlan içeride.
oyşş çok severim o köfteyi çok da yaparımben hiç yapmadım ama annem bulgur köftesi yapar üzerine de sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos döker aynı mantı gibi olurdu bazen misafirlerimiz geldiğinde çayın yanına bundan verirdi millet tabak tabak götürürdü bunu bir de salçalı sosla normal yapıyorlar internette fellah köftesi olarak geçiyor.
yarma dediğin aşurelik buğdaymımakarna salatasıda fena olmazdı hani:)
aman kafam karıştı ne yemek yapsamki acep?
kızlaaaaaaaaar bide annem yarma göndermiş saolsun:)
ama ben yarmayla ne yapılır bilmiorum:) bi tek yogurtlu çorba yapmayı biliorum:))
bana fikir verin
evde 5 kilo yarma var:)
bide buzlukta bezelyelerim bitirim diorum ama nasıl?
bizde benim ek kartı kapattıkbu aralar garanti beni çok taciz ediyor kredi kartı verelim diye
istemiyorum teşekürler diyorum
neden diyorlar
kullanmıyorum diyorum
hiç mi diyorlar
evet hiç kullanmıyorum diyorum
yine neden diyorlar
eşimde var ondan kullanıyorum diyorum
ama bunun masrafı yok diyorlar
bi sürü bıdı bıdı
sonuçta karşımdaki de çalışan işi o, sabırla nezaketle cevap veriyorum ama ciddi sabrım sınanıyor.
tüh bak yoksunyok öyle yağma yemeklerim var sadece sofra hazırlancak şimdi sohbete katılcam sonra az sayfa birikmiş olcak buranın boş olduğundada aklımda kalanlara cvp yazıcam
onu diyom
bulamadım
sirke merak etti araştırma yapacakmış
ensest nerden geliyor diye
az biraz var gibi
arada bi yokluyor adet sancısı gibi
ama afedersiniz tuvalete her girdiğimde aşırı olmasa da ishalim var
?
senin doğum yakın söyliim
sanki hamilelik kaç ay bilinmiyoda ben bu bilgiml tahmin ettim olmuşun 40 haftalık
senin doğum yakın söyliim
sanki hamilelik kaç ay bilinmiyoda ben bu bilgimle tahmin ettim... olmuşun 40 haftalık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?