Kirli Çıkılar )))

tepsiyi o kadan nerde kirlettin diye sormayın
bakır olduğundan dışının kalaysız yerleri ben de şimdi farkettim

bugun migrosta 50 tl lik alış verişe kettle (20 tl normal fiyatı) 5 tl imiş
ben de cola, dondurma, kıyma, balık aldım, 50 yi tamamladım ve ketlle aldım. ee su ısıtıcım vardı aslında tefal marka ve kullanmıyoum da
ama bunu kardeşim nasip olurda sınavı kazanırsa (ki kazanmayan yok, mutlaka bir yer kazanır ama iyi olsun inşallah) ona vermek için aldım. olmadı birine hediye ederim.
artık her ilde üniversite var ve herkeşler okuyabiliyor. bizim zamanımızdaki gibi değil.

çok güzel kabarmış. bitmişini de eklesene karanfil'cim

kardeşin inşallah istediği bir bölümü kazanır hayırlısıyla

kızlar yazmısınzya temızlık yapasım var dıye sanırım selindi

benımde acayıp temızlık yapasım var zira evımı b.k göturuyor

perdelerım yıkanacak heryer sılınecek halılarım sılınecek mutfakdolaplarım gardrobum kızımın odasındakı kıtaplık toplanacak cok işim var aslında ama yagmurda var hafıf hafıf

ertelıyım yagmur bıtsın dıyorum ama salı gun annemler gelıcek bbannem falanda gelıcek annemlerı bısı olmazda babannem heryerımı bakar "maşallah yavrum her yerın pırıl pırıl" der bıde bana sorsa herseyı calısrken duzende tutmak ne kadr zor

o sebeble evımı temızletmek ıstıyorum ... evı sılıp supuruncede temız oluyor ama perdelerım yıkanınca cam kapı sılınıce daha bır temızlık olyor

sı ne dersınız yagmurlu bır havada cam sılmek sacmalıkmı

eline sağlık karanfilimm
iyi düşünmüşsün senfatım ben de olsam yapardım ketıl için tamamlardık kesin lazım oluyor çünkü

allright muayahanen cok güzel. isminin yazılı oldugu tabelada pek havalı duruyor.
fotolarını inceledim. 2011 de pek zayıfsın. şikayetçi oldugun kadar fark varmış.
kızının yanaklar sana benziyor. kızın pek şirin.
maşallah

bunları yazıyorum ki karanfil gözünde canlandırsın.

gelecekleri günden bir gün önce sil derim yağmur yağarsa da en azından çerçeveler temiz kalır belli olur silinmiş olduğu sil bence

lovelicim evim genelde topludur düzenliyimdir ama şöööööööyle bi bahar temizliği yapıp detaylara incem:)))

bu sene yapıp koyayım peki dolma koydun mu onu da yapasım var valla
selinnnnnn sen neler yapacaksın bu yazzz

bu sene yapıcaklarım:) yakın zmanda yapıcaklarım
* bezelyeyi çok beğendik kışın süperdi şu an bitmiş durumda zaten tazeside çıktı 5 kilo almıştım yine alıcam pazarda 1.5 tl ye gördüm bir iki hafta daha bekleyip alırım zmanı geçmeden:)
* çilek reçelini çok sevdik 3-4 kilo çilek alıp reçel yapmak istiorum:) kışada yetsin çilek b sene çok bol ve ucuz ama bi 2 hafta falan beklerim tarla çileği çıksın şu ankiler hormonlu belli tiplerinden
geçen sene çileği püre yapıp dondurucuya atmıştım tatlılarda kullanırım diye kullandımda fakat sabah yaptıgım tatlının üstündeki çilek akşama simsiyah oldu karardı bu yüzden püre şeklinde saklamıcam
sadece minik tarla çileklerinden yarım kilo kadar yapraklarını temizleyip bütün dondurcam sütlü tatlılarda falan üstünü süslemek için o kadar:))

bu kış benim ufaklık ek gıdaya geçicek bu yazki yatırımı ona yapmcam kuzucum benim:))))
* geçen sene taze fasulyeyi hem konserve yapmıştım hemde buzluğa atmıştım buzluktakini daha çok beğendim 5 kilo taze fasulye atarım:) geçen sene 10 kiloya yakın yaptım ye ye bitmedi yani hala taze fasulyeyi özlemedik son paketini geçen hafta yaptım:)

* dolma biber atarım çok lezzetli oludu geçen kış denemk açamaçlı 1.5 kilo koymuştum bu yaz 2-3 kilo koyarım

*patlıcanı közleyip koymuştum ama beğenmedik bu sene patlıcan koymıcam.......!!!!!!

*kırmızı biber közlemeisne hasta olduk:) 3 kilo közleyip atarım gene
bide ben 3 kiloya yakın kırmızı biberi yıkadım ve yemeklik dograyıp buzluğa attım inanılmazdı sotede yemekte hep kullandım ama az yapmışım bu sene özellikle kırmızı biber ve çarliston biberi çiğ çiğ doğrayıp donducuya atıcam C vitamini bebişin çorbalarına katarım

* 1 kiloya yakın kabağı küp küp dograyıp onuda atarım bebiş için yemeklerine atarım:))))) geçen sene yogurtlamak için ocakta soteleyip atmıştım dondurucuya amaaaaaaaaa 3 kilo yapmışım hala duruyo bi kaç paket bu sene 1 kilo yapsam yeter:)

*sonnaaaaaa mısır :)))))) geçen sene hem konservesini yaptım hemde haşlayıp ayıklayıp buzluğa attım ve buzluktakini daha çok beğendim bu sene sadece buzluğa atıcam:) özellikle almadım mısır aldım yemediklerimizi kalanları atmıştım bu senede öle yaparım:)

* ve gelelim domatese:)))))))
domatesin menemen yaptım geçen sene konservede ama pek beğenmedim hafif konservenin eksi bi tadı olurya onu beğenmedim açıkçası ve çoooooooooook fazla yapmışım bu sene menemeni 3-4 kilodan yaparım vede bol bol rendelenmiş tek porsiyon luk domatesler atarım dondurucuya bebiş için yemeklerine taze taze koyyim diye

* vişne = geçen sene 5 kilo vişneyi ayıkladım yıkadım düdüklüde bol su ve şekerle kaynattım konservelere koydum kışın deli gibi içtik çok lezzetliydi bu sene gene bebiş için yapcam vişne,şeftali ve kayısıyıda yapıcam:)))) ek gıdaya geçtiğinde meyve suyu olark içiririm kuzucuma:::)))))

yapcaklarım aklımda olanlar şimdilik bu kadar:) eyeniişey görürsem öğrenirsem yaparım:) ama geçen sene abarttıkça abartmışım zor bitirdik bu sene sınırlı ölçülerde ve bebişe yönelik yapcam

bide cacık için salatalık yapmıştım yarım kilo kadar bu sene 1-1.5 kilo yaparım:) çok güzel olmuştu çok memnun kaldım

gelecekleri günden bir gün önce sil derim yağmur yağarsa da en azından çerçeveler temiz kalır belli olur silinmiş olduğu sil bence

Loveli avatardaki sen misin?
Eğer oysan kuzey-Güney dizisinde rahmetli Ali'nin nişanlısına ne kadar çok benziyosun

çok güzel kabarmış. bitmişini de eklesene karanfil'cim

kardeşin inşallah istediği bir bölümü kazanır hayırlısıyla

ekleyeyim abla ama şirin babanın evi gibi oldu :111:
keşke üsttekini alta koysaymışım..
bana bir de şu kenar süslemeyle ilgili tüyo verseniz kenarları açıkta kaldı da
ama krema ev yapımı çok donan bi tipi yok(kakao yarı yarıya keçi boynuzu karışımı-beyfendi hemen burun büktü)

ama keserken farkettim hakkaten güzel kabarmış...
bade, sirkeci ve başka tüyo ve tarif verip de unuttuklarım varsa hepsine teşekkürler

ya semizotunu konserve yapsak olurmu..
annem salamurasını yapıyo ama ben sevmiyorum öyle..
haşlasam sıcak sıcak konserveye koysam olur dimi:44:

sen neden yoksun aramızda
yan pencerede
ben şimdi sunyy ile sohbet ediyorum meselam

bilerek mi yapıyorsunuz...
ağlayacam bak şimdi
çok ciddiyim.

canım evinin içini temizle cam konusuna gelince ben yeterki temizlik yapmak isteyim sağnak yağışta bile cam silerim:)))))
sonuçta temiz oluyo sadece camda leke kalıo:)

bence herrrrrrrr yerini temzile cam işini en sona bırak baktın hava hala yagmurlu perdelerini yıkarsın camlarını silersin güzelce
yağmur bittikten sonra sadece cam bölümünü parıldatırsın mikemmel olur iki iş olur ama benim içim ancak böle rahat eder:)

kremalarının nişastasını biraz daha fazla koy..kıvamlı mama gibi olsun..
sonra blendırla çırp ..o zaman fazla süzülmez...
birde ara katı daha fazla doldur..üste az olsada olur..
yanlar için Hindistan cevizi veya çekilmiş ceviz varsa yanlarına serpiştir..
ben kolaya kaçıyorum muz veya çilek dilimleyip yapıştırıyorum..
o akan kremayıda bıçakla etrafına sür güzelce..

selin bu enerji bana ne zaman gelecek..
sen ilk aylarda benim gibi gözün yastıktamı oluyodun..
ve o gözler gerçekmi lensmi:)

Son düzenleme:
lovelıcım salı gelecekler pazartesı sılmem ımkansız okul var cumartesı sıldırcem bennn dyanı yarın dusuncem bu bakalım artık

kjaranfılcım ben ır puf nokta söyleyım sana kek kabarınca derecesını dusur kı cokmasın ben bunu yaparım bu yas pasta pandıspanya keklerınde bır daha kıne dene bakalım . kac drecede pıısyor mesela 180 se 150 ye al öle pişşin

senfatt ne fanasın ollyı anlatmıısnya karanfıl gözunde canlandımı merak ettım ollyyle hepımız arkads olduk yaa canın kalsınnn multıde pek güzell

banu bana dedıkı kırlı cıkılarda çirkin yok hepimiz gızelız aman maşşallah Allh bahtımızı guzel etsın... gercekten herkes cok guzel
selını gözler ne kadar albenılı bır hatun pek etkıledı evlı neym olmasa kardesımle tanıstırıdım onuu
banu desen cok tatlı farması senfat keza öle
seyyahım bır numara
suuny desen keske hepımız öle olsak 50 ye merdıven dayadıgımzda
multı-olly-akıllıbıdık-papatya-gökçe-sırkecım-özlem-bade-kalplası-derfat herkes harıkaaa ıyıkı arkads olduk

bıde karanfıl osaydı

akıllıbıdık elınle ne den yaptın be guzelımm cok gecmıs olsunnn ah ah ne cektın be bıdıkk şu temızlıktenn eskı mermerlerden

badecik sen ne ara geldin kuzum(ben badeyi badekuzum diye okuyorum)
seni yok diye haldur huldur destursuz resim yüklüyordum...

yazık selin de hamile ama onu saymıyom.. o haliyle benim 5 yılda yapacağım işi 9 ayda yaptı maşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…