Kirli Çıkılar )))

farmasicim bugün 635den bir cumhuriyet altını daha aldım işin garibi bir kaç tane kuyumcuya sordum fiyatlar çok değişkendi 640-645-637 filandı tuhaf geldi aynı olması gerekmezmi neyse Allah bin bereket verir inşallah

evet gerçekten çok tuhaf ama bazen bazı kuyumcular fırsatçılık yapıyorlar galiba ortamdan dikkatli olup fiziki altın alıyorsak birkaç yere sormalıyız

süpper fikir canım:13: o zaman bana da nisan ayı için bir cumhuriyet bir de yarım yazabilirsin
bu arada unutmadan afiyet olsun:))

Son düzenleme:
süpper fikir canım:13: o zaman bana da nisan ayı için bir cumhuriyet bir de yarım yazabilirsin
bu arada unutmadan afiyet olsun:))

tamamdır ablacım ben listeye eklerim kızlar da yazarlar buradan toparlar yayınlarım inşallah
çok teşekkürlerrrrrrrrrrrrrr keşke hep beraber yiyebilseydik

ziraat bankamatikten altının gram fiyatı bugün 94.02di
ziraat internet bankacılığındaki alış fiyatı 95.07di
internetten bankaların hepsinin altın fiyatlarının yazdığı yerde 94.87

neden bu kadar farklılık oluyor ben anlamadım bu tek ziraatte mi böyle yoksa başka bankalarda da dikkatinizi çekti mi bana tuhaf heldiği için bende kuyumcudan cumhuriyet aldım

günaydın kirli çıkılarrrrrrrrrrrr aydınlık ve bol bereketli bir gün olması dileğiyle

günaydın hanımlar bol bereketli birikimler geçen ay memlekette yediğim tüm birikimimi ve artı bu aya yansıyan ödemeleri haller halletmez artış göstercek tablodaki durumum

kızlar face de güzel bi yazıydı sizle paylaşmak istedim..

Yavuz Bahadıroğlundan "Evimiz ve kullanılmayan eşyalarımız " üzerine çok güzel t...espitler :)

Dairelerimiz çok küçük olmasına rağmen, çoğumuz salonlarımızı kullanmıyoruz. Neymiş efendim: Her an misafir gelebilirmiş! Bu yüzden eşyalar eskitilmemeli, misafir için daima yeni ve daima hazır tutulmalı imiş...

Böylece evimizin en aydınlık, en geniş ve güzel bölümünü, gelip gelmeyeceği bile belirsiz konuklara tahsis etmiş bulunuyoruz. Ev halkına “girmek yasak!” Sadece levhasıyla tel örgüsü eksik. Ev halkı salondan arta kalan kısma sığışmaya çalışıyor!

Hiç düşündünüz mü: Ne zaman geleceği belli olmayan, bazılarını çok da iyi tanımadığımız insanlara evimizin en mükemmel mekânını açıyoruz da, evin gerçek sahipleri ve emektarları olarak kendimizi neden daracık alanlara hapsediyoruz?

Misafir gelmeden biz gidersek (ölürsek) ne olacak?..
Onca emek ve değer verdiğimiz evimizin en güzel bölümünü mezar olarak mı kullanacağız? Unutmayın: Hiç kimseyi evinin, köşkünün, malikanesinin salonuna gömmezler.
•
Zaten salonda otursak bile fark etmiyor artık: Eskiden insanların saltanat sürdüğü bu bölümde artık eşyalar saltanat sürüyor!..
En güzel yerde koltuklar oturuyor! Üzerinde çok seyrek olarak yemek yenen kocaman yemek masası bir gösteriş tuzağı. “Amma kocaman yemek masaları var, kimbilir üstünde ne nadide yemekler yiyorlar” desinler...

İrili ufaklı sehpalar, salonda yürümek isteyenlere geçit vermiyor. Hava olsun diye salonun şurasına burasına atılmış küçücük halı ve kilimler insanın ayaklarına dolaşıyor...

Bunlara bir de gösterişli vazolar, yapma çiçekler, mumlar, müzik seti ve televizyon ekleyin.

İçi kullanılması yasak tabaklarla, çatallarla ve incik boncukla dolu kocaman vitrin tüm duvarı kaplıyor...

Ama onca yer tutmasına karşın içindeki tabaklarla ıvır zıvırlar hemen hemen hiç kullanılmıyor. Yüz altmış parça yemek takımından biri kırılsa takım bozulurmuş.

Misafirin işi-gücü yok da bizim yemek takımını mı sayacak?
“1, 2, 3, 9, 119, 159... Sizi gidi!.. Bana yutturamazsınız: Takımda bir eksik var. Oysa bizim yemek takımı tam takım, değil mi hanım?”
Hayatta böyle bir şey olabilir mi? Öyleyse neden kullanmadığımız tabakları yıllar boyu yıkayıp, kurutup, sarıp sarmalayıp vitrine istifliyoruz?..

Sonra bir deprem: Vitrin devriliyor, yepyeni yemek takımları ve incik boncuklar tuzla buz oluyor!Sen sağ, ben selamet!
•
Ne mi yapacaksınız?..
Hemen bu akşam tüm aileyi toplayın. Ama ondan önce salonun kapısına kırmızı bir kurdele gerin (hani tesis açılışlarında gördüğümüz türden). Sonra da eşinizle birlikte kurdeleyi kesip salonu ev halkına açın ve artık içindekilerle birlikte tepe tepe kullanın!..

Böylece evinizde eşyanın insana hâkimiyetine bir son verin. Zira hiçbir şey insandan daha değerli değildir.Sakın “yarın olsun” demeyin: Hayatın yarını yoktur. ALLAH gecinden versin, ama yarın çok geç olabilirUnutmayın: Sadece yaşadığınız “an” sizindir.“An”ı değerlendirin...Hayatı ve umudu asla ertelemeyin.

Güzel bir yazı canım. Ben de misafir yokken koltukların üstünün örtülmesine çok gıcık olurum.

Güzel bir yazı canım. Ben de misafir yokken koltukların üstünün örtülmesine çok gıcık olurum.

valla misafiri bilmem ama ben oturma odasınınkileri 7 24 örtüyorum.. sonra kim silcekkk
saftirik ben evlenirken cahillik işte şimdiki aklım olsa hem koyu renk hem de yıkanabilir alırım ya da tümden yer minderi

biz salonda oturuyoruz bir odam yatak odamız bir oda çalışma odası bir odamızda sadece mindeler ve çiçekler mevcut kız kıza sohbetleri yapacağımız zaman kullanırız yada yatarak kitap okumak için girerim salonda ise günlük oturma yerimiz misafirizde bizde hep orayı kullanırız çocukluğumdan gıcığım o misafir odalarına vitrinlere kesmelerim kristallerim yoktur bilmem kaç parça çeyiz diye zorla gizlice alıp annemin evime soktuğu yemek takımlarınıda o günlük ruh halim hangisini isterse onu kullanırım misar için ayrı yoktur

çok güzel bir paylaşım olmuş canım eline emeğine sağlık

9 sene salon , oturma odasını ayrı tuttum son 2 yıldır kurdale filan kesmeden de olsa küçük çocuk odasını ardiye- kiler yaptım ,oturma odamı da çocuklar için ferah ferah bir oda yaptım salonu da yaz-kış gece gündüz oturma mekanı yaptım kendimize yemek masamı filan attım .
mutfağım çok geniş kocaman bir yemek masası ve köşe takımı aldım o kadar rahatladım ki.... köşe takımım küçük değil üst üste oturulacak gibi değil adete bank gibi koltukları çok ferah
dediğin gibi zaten biz bu evler de asıl misafir değil miyiz ?

benim salonum bildiğiniz misafirlik salon eşya dolu ama eşim çook sevdiği için onları aldık(tabi kaynanam da etkili bi faktördü)
Allah izin verirse eşyalarım eskidği zaman herşey çok farklı olacak..
neyse hayalim kendi evime geçtiğimde bi köşesinde yumuşacık köşem olan bi kenarında da kaloriferin dibinde minderleri olan bi oturma odası ve içinde çokkk az eşyası olan bi salon..
bizim iki ayrı oturma odasına illa ki ihtiyacımız var çünkü misafirler gelince erkekler ayrı oturuyor

Oturma odası salon bir bizde. Senelerce salonu kullanmadık ilk evimizde, üç odalıydı. Birinde annem babam, diğerinde ben ve kardeşim yatardık, öbürü de oturma odasıydı. Hatırlıyorum salon çok soğuktu sadece misafirler gelince kombi yakılırdı. Ne saçmalık. Sonraki evimiz 2 odalıydı, biz orada bir alıştık salonu kullanmaya, şimdiki evimiz 3 odalı ama kardeşimle benim odalarımız ayrı. Oturma odası falan hak getire ya ne gerek var salla gitsin sanki bir daha mı geleceksin Dünyaya?

ons 1643
bankasya alış satış fiyatı

52.26- 52.85 $

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…