Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah hepimize sabır huzur mutluluk sağlık verir inşallah
insanın bazen rest çekmesi gerkiyor ama sinek küçük olsada mide bulandırıyor
birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var
özellikle farmasinin yazdıgı yorumları hayranlıkla okuyorum hep mi doğru olanı olması gerekeni yazar
bu kadar kontorllü davranmayı nasıl yapıyorsun merak ediyorum
aileye yönelik cümlelerin çok düzenli seviyeli saygılı
maddi birikime yönelik olanlar tartışılmaz bile maşallah
manevi dünyamıza göre ise en hassas en can alıcı yerlerden girebiliyorsun çok hassas bir teraziyle cevap yazıyorsun mesela selinin konusunda kaza varmıydı yokmuydu diye dikkat ettirmen bana göre bir örnek
tabi bütün bunlar kendi düşüncem ama sana hayranım diyebilirim insan merak ediyor onun hiç mi derdi yok yolunda gitmeyen bir durumu yok yada bizlerle paylaşmıyo olablir
işin sırrını bizlerle paylaşırmısın
seninki yine iyiymiş mesela pazartesi sabah dersim var 2 saat sonra 2 saat boş sonra 2 saat dersim var
salı 2 saat sabah boş sonra 4 saat ders
çarşamba 2 saat sabah var sonra 3 saat boş 1 saat ders var sonra 2 saat daha öğleden sonra ders var
perşembe son 2 saat ders var
cuma 2 saat sabah boş sonra 4 saat ders var
nöbetim pazartesi ve çarşambaydı
arkadaşla değiştirip pazartesi cuma yaptım
boş derslerde eve gelip temizlik ya da yemek yapıyorum işte öyle
ama biz de herkesşn ders programı böyle
özellikle farmasinin yazdıgı yorumları hayranlıkla okuyorum hep mi doğru olanı olması gerekeni yazar
manevi dünyamıza göre ise en hassas en can alıcı yerlerden girebiliyorsun çok hassas bir teraziyle cevap yazıyorsun mesela selinin konusunda kaza varmıydı yokmuydu diye dikkat ettirmen bana göre bir örnek
tabi bütün bunlar kendi düşüncem ama sana hayranım diyebilirim insan merak ediyor onun hiç mi derdi yok yolunda gitmeyen bir durumu yok yada bizlerle paylaşmıyo olablir
Eki Görüntüle 565821
meyraacım ders programım bu valla takdir sizlerin
senenin başında Anadolu lisesine görevlendirmem vardı ve cuma günü komple boş bırakılıyordu liseye gidebilmem için
ama ben görevlendirmeye ailevi nedenlerden dolayı yani 1. sınıfa 5.5 yaşında başlayan oğluma vakit ayırabilmek adına gitmek istemediğimi ve kanuni zorunluluğum olan 21 saati okulumda doldurduğum için de gitmeme hakkımın olduğu bilinciyle reddettim.
ama okuldaki müdür bana ve matematikçi arkadaşa kafaya taktığı için sadece ikimizin ders programlarını bir sürü boşluklu yapıyor
mesela çarşamba gününe de nöbet koyuyor öğleden sonra okulda beklesin diye...
yönetmelikte en az ders olan ya da dersin olmadığı güne nöbet koyulur böyle bakınca perşembe günü de 3saat dersim ama inadına çarşambaya nöbet koyuyor
başklarının en az dersi olduğu güne koymayabiliyor bunu da okul müdürü benim , benim tasarrufumdadır herşey diyor
matematikçi kadına da aynı zülmü yapıyor üstelik çocuğu ayaklarından engelli bana ne senin çocuğunun hastalığından demiş kadına ....
kadını bir görsen çok muhterem bir abla Allah sabır ve selamet versin ona....AMİN.
daha neler nelerRabbim nasıl biliyorsa öyle yapsın şüphesiz O( c.c) en güzel vekildir.
canım benim hani bir laf vardır elle birlikte gelen düğün bayramdır
bizde durum farklı matematikçi kadınla ikimizin ve de haftalık 29 - 30 saat olanların dışındaki kişilerin kiminin 2 günü boş 16 saati olanın mesela
kiminin 1 günü boş
kiminin 3 yarım günü boş
bizim boşluklar aralara sıkıştırılmış durumda
pazartesi günahı boynuna müdür efendi istiklal marşına filan gelmeyiverir ona şahit olacak biri olmasın istemiştir belki de
bizim dışımızdakiler müdür 2 x 2 = 5 dese evettttttttttttttt diyorlar
Canım gerçekten Allah yardımcın olsun.
bu kadar pencere 100 öğretmenin olduğu bizim okulda bile yok.
Rabbim başımıza iyi, vicdan ve akıl sahibi idareciler nasip etsin.
İdareceni ve takımını Allaha havale ediyorum
İki Kere İki
Önemli bir iş için mülakat yapılacakmış. Bir matematikçi, bir fizikçi ve bir de avukat başvurmuş. Önce matematikçiyi içeriye almışlar ve bir masaya oturtup, sormuşlar:
‘'2 kere 2 kaç eder.''
Matematikçi bir süre düşünmüş, önüne kağıt kalemi almış, 10-15 sayfa doldurduktan sonra demiş ki: ‘'Eminim ki dört eder.''
Sonra fizikçiye aynı soruyu sormuşlar. Fizikçi de önce düşünmüş, sonra bir deney düzeneği kurmuş, sağa sola toplar fırlatmış. Yarım saat sonra : ‘'Yaptığım deneylere göre 3,9 ama 0,2'lik bir hata payı olabilir.''
En son avukatı almışlar içeri, sormuşlar soruyu. Avukat hiç düşünmeden etrafına sinsi sinsi bakmış ve sormuş:
‘'Kaç olmasını istersiniz.''
senin mesajı görünce,nedense yukarıdaki fıkra geldi aklıma...
şeyy,bi de benim eşim de avukat ya.... :))))
şaka bir yana, Allah tan, iki kere iki, dört eder,diyenlerden... :)
İki Kere İki
Önemli bir iş için mülakat yapılacakmış. Bir matematikçi, bir fizikçi ve bir de avukat başvurmuş. Önce matematikçiyi içeriye almışlar ve bir masaya oturtup, sormuşlar:
‘'2 kere 2 kaç eder.''
Matematikçi bir süre düşünmüş, önüne kağıt kalemi almış, 10-15 sayfa doldurduktan sonra demiş ki: ‘'Eminim ki dört eder.''
Sonra fizikçiye aynı soruyu sormuşlar. Fizikçi de önce düşünmüş, sonra bir deney düzeneği kurmuş, sağa sola toplar fırlatmış. Yarım saat sonra : ‘'Yaptığım deneylere göre 3,9 ama 0,2'lik bir hata payı olabilir.''
En son avukatı almışlar içeri, sormuşlar soruyu. Avukat hiç düşünmeden etrafına sinsi sinsi bakmış ve sormuş:
‘'Kaç olmasını istersiniz.''
senin mesajı görünce,nedense yukarıdaki fıkra geldi aklıma...
şeyy,bi de benim eşim de avukat ya.... :))))
şaka bir yana, Allah tan, iki kere iki, dört eder,diyenlerden... :)
cidden farmasi, sırrını bizimle paylaşır mısın. benim en önemli problemlerinden birisi zamanı yönetememem. aslında çok zamanım var ama bir taraftan da yokmuş gibi geliyor. sen pasta börek de yapıyorsun, ibadete de zaman buluyorsun, nete de giriyorsun. ayrıca iki çocuk. nasıl yapıyorsun.
bu arada aralık için hedef bildiriyoruz değil mi::
benim hedefim inşallah...
2 gram altın, 350 tl, 100 euro şeklinde...
farmasi aynı sıkıntı bizim okulda da var.
bayan öğretmenler o boş derslerinde koştur koştur eve gidiyorlar, temizlik, ütü falan yapıp geliyorlar
evi yakın olmayanlar napsın peki?
geçen öğretmenin biri diyor ki 5 kilo vermişim bu ara.
dedim tabi her boş derste eve gidersen böyle formunu korursun
evi de okula 10 dk mesafede (eğer koşar gibi giderse tabi.)
bebeği var onun, gidip emziriyor o boş saatlerinde.
herkes benim programıma hevesleniyor.
rehberlikle beraber 30 saat
5lerin dersine girmediğim için de her gün altı saat dersim var.
yani pencere mencere yok
iyi ki böyle oldu diyorum.
yoruluyorum evet ama, en azından programım bozuk diye sinirim bozulmuyor
hem de dolgun bi ek ders alıyorum
geçen yıl ki okulumda müdür yardımcımız süper yapıyordu programı.
bu seneki idarecimiz diyor ki, olmuyor, uğraşıyorum olmuyor, pencereli olmak zorunda.
haa bu arada gıcıklığına yapıldığını da düşünmüyorum açıkcası.
siz de durum farklıymış.
Allah bildiği gibi yapsın öylelerini.
kısacası iyi bir planlama
ama herşeyden önce zamanımın bereketlendiğini çok hissediyorum desem hiç abartmış olmam bitanem![]()
farmasi aynı sıkıntı bizim okulda da var.
bayan öğretmenler o boş derslerinde koştur koştur eve gidiyorlar, temizlik, ütü falan yapıp geliyorlar
evi yakın olmayanlar napsın peki?
geçen öğretmenin biri diyor ki 5 kilo vermişim bu ara.
dedim tabi her boş derste eve gidersen böyle formunu korursun
evi de okula 10 dk mesafede (eğer koşar gibi giderse tabi.)
bebeği var onun, gidip emziriyor o boş saatlerinde.
herkes benim programıma hevesleniyor.
rehberlikle beraber 30 saat
5lerin dersine girmediğim için de her gün altı saat dersim var.
yani pencere mencere yok
iyi ki böyle oldu diyorum.
yoruluyorum evet ama, en azından programım bozuk diye sinirim bozulmuyor
hem de dolgun bi ek ders alıyorum
geçen yıl ki okulumda müdür yardımcımız süper yapıyordu programı.
bu seneki idarecimiz diyor ki, olmuyor, uğraşıyorum olmuyor, pencereli olmak zorunda.
haa bu arada gıcıklığına yapıldığını da düşünmüyorum açıkcası.
siz de durum farklıymış.
Allah bildiği gibi yapsın öylelerini.
süpermiş...Rabbim daha çok versin inşallah canım...
ben nedense berecemiyorum işte. öğretim üyesiyim. pazartesi gündüz ve gece lisansa dersim var. onun dışında üniversite içinde idari görevlerim var. toplantı toplantı koşuyorum. prof.luğuma az kaldı. yayın yapmakla uğraşıyor, kongrelere gidiyorum. master doktora öğrencilerim var. onları yetiştirmeye çalışıyorum. bu iş hayatım. ama evde yardımcım var. temizlik, ütü, yemek yapmıyorum hafta içi. hafta sonu da çamaşır yıkayıp, katlıyorum. cumartesi pazar yemek yapıyorum. mümkün olduğunca eve iş getirmiyorum. ilkokula giden bir oğlum var. ama hep vakitsilikten şlikayetçiyim. sanırım beyin olarak çok farklı şeylerle uğraştığımdan çok yoruluyorum. iyi bir planlama yapıp hayatıma çeki düzen vermeliyim artık... hem de acilen...
maşallah,tam kadro buradayız bugün.... :))