Kirli Çıkılar )))

İki Kere İki
Önemli bir iş için mülakat yapılacakmış. Bir matematikçi, bir fizikçi ve bir de avukat başvurmuş. Önce matematikçiyi içeriye almışlar ve bir masaya oturtup, sormuşlar:
‘'2 kere 2 kaç eder.''
Matematikçi bir süre düşünmüş, önüne kağıt kalemi almış, 10-15 sayfa doldurduktan sonra demiş ki: ‘'Eminim ki dört eder.''
Sonra fizikçiye aynı soruyu sormuşlar. Fizikçi de önce düşünmüş, sonra bir deney düzeneği kurmuş, sağa sola toplar fırlatmış. Yarım saat sonra : ‘'Yaptığım deneylere göre 3,9 ama 0,2'lik bir hata payı olabilir.''
En son avukatı almışlar içeri, sormuşlar soruyu. Avukat hiç düşünmeden etrafına sinsi sinsi bakmış ve sormuş:
‘'Kaç olmasını istersiniz.''

senin mesajı görünce,nedense yukarıdaki fıkra geldi aklıma...
şeyy,bi de benim eşim de avukat ya.... :))))
şaka bir yana, Allah tan, iki kere iki, dört eder,diyenlerden... :)
meyra ablacım diyesim geliyor çok hoşuma gidiyor senin üslubun. Bu anlattığın hikayede çok hoş gerçekten.ilk duyduğumda da çok hoşuma gitmişti. avukatların hepsi biliyor sanırım bu hikayeyi. ilk kayınpederimden dinlemiştim kendisi de avukat olur:) ama o da dürüst olanlarından çok şükür.
bu arada benim eşim de avukat aslında ama unutuyorum desem yeridir hiç avukatlık yapmamış çünkü.

Son düzenleme:
merhaba canımmmmmmmmmmmmm

merak etmişsin beni Allah razı olsun yok uyumadım
saat 05:45 te kalktım ( genellikle o vakitte kalkıyorum hep ve de bir daha uyumuyorum )
sabah namazından sonra yazılı kağıdı okudum
ortalığa biraz çeki düzen verdim
ev ahalisi uyandı kahvaltılarını yaptırdım
sofrayı kaldırdım
eşime iş yerine gönderdim , çocuklar odalarında sabah sabah yeni aldıkları derginin başında vakit geçiriyorlar
ben de azıcık kızlara takılayım dedim

bugün iş çok ;

çocukları yıkarım
çamaşır bulaşık rutin zaten
evi süpürürüm
banyo-tuvalet temizliği yaparım
alışverişe çıkacağm
2 tane cenaze evi var onlara da birşeyler alıp başsağlığına gideceğim
bir de ütü yapacağım
geri kalan sınav evraklarını okuyacağım
yemek yapacağım
nasipse inşaallah :34:

Allah kabul etsin ablacm.kolay gelsin ablam.her işin üstesinden gelirsin sen :34: sen bir gün yazmayınca inan yokluğun çok belli oluyor
meyraa seni çok neşeli biri olarak hayal ediyorum.yani iş ortamında böylemisin?mesala ortam gergin diyelim, sen yumuşatırmısn?burcun ne bu arada?balık olduğunu düşünüyorum ama yanılıyor da olabilirim

saol canım

:17: :17: ya kusura bakma ben ya yanlış anladım yada yanlış okudum, sanki 'akıllıbıdı ğa bizde koparatife girdik' dedin diye aklımda kalmış okuduklarımdan, neyse umarım ilertde alırsınız bir ev

selin sen şimdi dinlenmene bak canım nasıll olsa ileride çok erken kalkacaksın hatta bazen uyuyamıyacaksın :37: bence fırsatın varken bol bol uyu dinlen yapmak istediğin şeyleri yap zira bir kaç yıl bunları yapamıyacaksın

bu arada kızım kalavyey atlamasın diye hızlı hızlı yazıyom hatalar oluyor kusura bakmayın
hmm evet canım kooperatife girdik ama nerdeyse bir yıla yaklaştı sağolasın canım :16:
biz 6 yıllık bi kooperatife girmiştik. belediyenin kooperatifi.
sanırım 10 yılda bitcek.
3 yılımız filan kaldı Allah izin verirse
ama kurada çıkarsa daha erken çıkarız evimize :16:
sorular havada uçuyor cevaplar ise sessizliğe gömülüyor peki ama neden neden neden
biz o kadar zeki bayanlar herşeye ama herşeye çare buluyoruz çözüm yolu üretiyoruz bildiklerimizi paylaşıyoruz birlikte kararlar alıyoruz birikimler yapıp yaptıklarımıza kendimizde şaşıyoruzda
neden iç sesimizi bu kadar dışa vurmuşken sonra yine sessizliğe gömülüyoruz
tabi kide burası bunun yeri burası değildir ama paylaştıgımız bir çok konununda yeri burası değildi biz günülden kurdugumuz bağla paylaştık herşeyi tüm doğallığıyla
kendi adıma konuşayım bu konuları gidip bir komşumla arkadaşımla bu kadar rahat konuşamam eminimki sizlerde böylesiniz

benim bir fikrim var mesela gelecek aya yönelik nasıl ki birikim hedefi koyup ne kadarı geçekleştirdiğimizi görünce mutlu olup alkışlıyorsak kendimizi bunuda böyle yapabiliriz bu tarz konularda yazılan bazı cümleler sanırım site genellinde yasakmış
bizde yasağa meyil vermeden hepimiz birbirimizden sorumlu olduğumuzu önemseyerek bir plan yapabiliriz

bir arkadaşımından duymuştum beş vakit yaptıgına sadece "spor" diye kodluyor öyle hitap ediyordu telefonda filan anlatırken, diğerinide kitap okuyorum diyordu
hatta babannesiyle tlfda konuşurken babanne sporunu yaptın mı aaa ne güzel kitap mı okuyorsun diye sormuş yanındaki başka bir arkadaşı da olayı bilmediğine ne kadar modern bir babannen var demiş buna çok gülmüştük babanne yaşlı başlı bir kadındı
bizde böyle kodlayarak spor yaptın mı kitap okudun mu diye sorabiliriz ve bu başlıga sonradan giren insanlar içinde bir karmaşıklığa yol açmaz

benimkisi sadece bir öneri olumsuz düşünenlerde olabilir olumluda her türlü eleştriye açığım kimseyi yönlendirmek gibi bir amacım olmadıgını sadece samimiyetle dile getirmek istediğimi önemle belirtiririm
canım bazı şeyler ne kadar net ortamı desek, birbirimizi tanımasak da söylemek uygun değil diye düşünüyorum.
çünkü burda dini şeyler paylaşırız konuşuruz ama ne biliyim yaptığımız ibadetleri söylemek yine de uygun düşmez diye düşünüyorum.
Namaz namazdır ve ona spor demek bana pek hoş gelmedi.
haa burda namazın öneminden, orucun faydalarından, ve dinimizin gerektirdiği her türlü iyi ahlak ve davranıştan söz ettik diye de uyarı alacaksak, ya da banlanacaksak bu sitede durup da daha fazla para itibar kazandırmanın da bir anlamı kalmaz.
kızlar size yazmak istediklerim var uzun uzun. ama şimdi vaktim yok. öğleden sonra inşallah...
sormak istediğim birşey var. etli patlıcan yemeği nasıl yapılıyor bilen var mı aranızda...
ben patlıcanları yuvarlak yuvarlak kalın kalın keser kızartırım. başka tavada pişirdiğim kuşbaşı ya da kıymayı aralarına döker tencere ya da tavaya dizerim en üstüne de yine yuvarlak şekilde domatesleri dizer az bi suyla pişiririm.
patlıcanı kızartmadan yemeğini pek yiyemiyoruz biz.
meyra ablacım diyesim geliyor çok hoşuma gidiyor senin üslubun. Bu anlattığın hikayede çok hoş gerçekten.ilk duyduğumda da çok hoşuma gitmişti. avukatların hepsi biliyor sanırım bu hikayeyi. ilk kayınpederimden dinlemiştim kendisi de avukat olur:) ama o da dürüst olanlarından çok şükür.
bu arada benim eşim de avukat aslında ama unutuyorum desem yeridir hiç avukatlık yapmamış çünkü.

benim dayım da 60 yaşına yakın bi hakim.
namaz kılıyor diye haddinden fazla doğu görevi yaptı.
bi ara istifa edip avukatlık yaptı.
çok para kazandı o dönem.
ama sanırım yine de yapamadı.
yeniden hakimliğe başladı.
ben işini hakkaniyet ölçüsünde yapan avukatları gönülden tebrik ediyorum.
çünkü mağdur olmuş, dolandırılmış olan bizlerin avukatlara ihtiyacı var.
işimi düzgün yapamam korkusuyla bu işi bıraksalar bizlere kim yardımcı olacak bizlerin avukatlığını kim yapacak.
gerçekten helal olsun. ipin üstünde yürüyorlar.

süper :46::46::46:
zaten erken kalkmasan bu işler yetişmez.
ben de 8.40ta kalktım.
9 buçuk gibi kahvaltı yaptık.
eşim gitti.
saat 10la 12 arası hiç oturmadan iş yaptım (ütü, toz alma, tuvalet, lavobo, banyo temizliği)
az önce meyve doğradım, birazcık soluklanayım dedim kadınlar kulübünde.
eşim pazar günleri evde olmuyor genellikle.
ben de annemlere geçiyorum o yüzden
ama abimlerin bebeği yeni doğduğu için annemler de genelde oraya gidiyorlar.
ben de gidebilirim aslında ama çok geç dönüyorlar.
bugün okulla ilgili işlerimi halletmeye çalışcam.
ikinci sınavları hazırlarım inşallah.

farmasi bu arada ben aralık ayı için hedef koyamıycam pek
ya da 50 tl yaz benim için :1:
çünkü eşimin yakın arkadaşı ev almış, 1500 tl istedi bizden.
zamanında o da eşime yardım etmiş, çok iyi ve güvenilir birisi yani.
bir de babam araba almayı düşünüyor.
"bana her ay 1000 tl verebilir misiniz" dedi. sanırım 10 ya da 12 ay boyunca.
zaten biz birikim yapıcaktık, babama borç vermekle zaten birikim yapmış olcaz düzenli bir şekilde.
hem de onun işi görülmüş olcak.
yani bu ay 2500 vermiş olcaz.
300 lira kadar da bana kıyafet parası ayırmayı düşünüyoruz.
bir çift çizme ve bir hamilelik almayı düşünüyorum bu ay.
3-5 kenara atıp da 50 tl'lik hedefime ulaşırım inşallah :1:

canım çok güzel yapmışsınız..
böyle aile içi dayanışmalar, yardımlaşmalar gerçek ölçüde İslamın ölçüsünde yapılsa şimdi faize, bankalara ihityaç kalır mıydı hiç?
Peygamber Efendimiz A.s zamanında hep birbirlerinden borç aldıklarını görürüz.
ve borcu yazmanın da sünnet olduğunu biliriz(şimdiki karşılı senet olabilir mesela)
ne kadar güzel ve adaletli bir hukukumuz varmış.

aldıklarını güle güle giy canım :16:

akıllıbıdıkcım bu benim şahsi fikrim valla kazen filan tepki gösterecek diye manevi dünyaya ait ne hislerimden ne de yazdıklarımdan geri adım atacak değilim isterse üyelikten etsin umrumda olmaz
padişahım senden büyük Allah(c.c) var diyenlerdenim :34:

zira burada kimseyi ne kötü yola ne kötü duyguya sevkedecek bir şeyi paylaştığımı düşünmüyorum
önce paylaşılanların maddi manevi değerleri sorgulanmalı

Son düzenleme:
kızlar size yazmak istediklerim var uzun uzun. ama şimdi vaktim yok. öğleden sonra inşallah...
sormak istediğim birşey var. etli patlıcan yemeği nasıl yapılıyor bilen var mı aranızda...

tatlım ben kendi yöntemimi anlatim:) ben patlıcanları suda çiğ pişince sevmiorum bunun için küp küp dogruyorum sonra tuzlu suda bekletiorum acısı gitsin diye yarım saat kadar içine tuz ve iki üç damlada limon atıorum suyun sonra yıkıyorum sıkarak çıkarıp kağıt havluya koyyorum sularını süzüp kızmış yaga atıorum fakaat yag çok kızmış olmasın:) etraf biraz kirlenio ama firitöz varsa daha rahat oluyo .... kızarttktan sonra yagını süzüorum patlıcanın,tencereye eti koyyorum kuşbaşıysa kapağını kapatıyorum kendi suyu çekilene kadar pişiriyorum cızırdamaya başlayınca bi soğanı bir biber bir kırmızı biber minik minik doğrayıp yagınıda ekleyip doğradıkarımı etin üstüne koyyorum ve kavuruyorum çok yag koymuyorum çünkü patlıcan yaglı oluyo zaten, üstüne salçasını ekliyorum yine kavuruyorum soganlar biberler iyce kendinden geçince suyunu koyyorum fakat ben çok sulu yapmıyorum 3 bardak sıcak su koyyorum sonra kaynayınca kızarmış patlıcanlarıda içine atıorum suyu az oluyo ben öle yapıorum istege göre fazlada olabilir ama kıvamlı olmaz o zman...... pişince tuzunuda atıyorum ...burası çok önemli tuz öncden atılırsa etler sert olur:) benim tarifim böle biraz zahmetl oldugu için pek sık yapmam ama çok lezzzetli olur.....

kızlarrr hava bugün de çok güzel ve güneşli...
eşim hadi dışarı çıkalım diyor demese yatak odasının camını da bugün halledecektim..:3:

papatya, benim tarifte su çok çok az yani karnıyarığa koyar gibi..
annem patlıcan oturtması derdi buna aslı ne bilmiyorum ;)

canım çok güzel yapmışsınız..
böyle aile içi dayanışmalar, yardımlaşmalar gerçek ölçüde İslamın ölçüsünde yapılsa şimdi faize, bankalara ihityaç kalır mıydı hiç?
Peygamber Efendimiz A.s zamanında hep birbirlerinden borç aldıklarını görürüz.
ve borcu yazmanın da sünnet olduğunu biliriz(şimdiki karşılı senet olabilir mesela)
ne kadar güzel ve adaletli bir hukukumuz varmış.

aldıklarını güle güle giy canım :16:

teşekkür ederim karanfilce :16:
borç konusunda haklısın.
abimler bu sene ev aldılar.
abimin kayınvalidesi borç verdi onlara
elinde ne var ne yok, bütün altınlarını verdi, yaklaşık 60 bin tl civarında.
ee noldu, abimler faize bulaşmamış oldular.
ben de annemlere diyorum ki, para biriktirin ki biz sizden borç alalım :1:
bu süreçte biz de biriktirelim, daha kısa sürede faize bulaşmadan evimizi almış oluruz, sonra annemlere öderiz.

kızlar az önce kakaolu bombom yaptım :56:
niye söylüyorum burada bunu?
çünkü geçen gün kurabiye yaptım, böyle bisküvi gibi oldular
yani ağızda dağılır cinsten değil de, hanımeller bisküvileri gibi kıtır kıtır oldular
ben de bugün onları bi güzel rondodan geçirdim
içine kakao, ceviz ve süt kattım
cevizden biraz daha küçük toplar yapıp hindistan cevizine buladım
mis, ev yapımı toplar, hem çikolata, tatlı isteğimi bastırır, hem de içine ne kattığım belli.
israftan kaçındıkça mutlu oluyorum.

Yusumm, Seyyahalemi malesef kızımın cigerleri iltihaplanmış, iltihap oranı yüksek olduğu için yatırdı dr, bronşitin bir üst aşaması diyeyim, çok kötüydü yavrum anlayamadım gündüz biraz öksürüyordu ama öyle kötü olduğunu anlamadım gece ateşlendi uymadı bizde sabah alıp gittik, 2 gece yatırdık aslında dr 1-2 gün daha kalın dedi ama zaptedemedim kızımı küçük daha 16 aylık anlamıyor çocuk oynamak isyiuor serumu .çekiştiriyor kolları balon gibi oldu, neye bizde bu gün eve geldik, aslında evimizde biraz nemli sanırım onunda hastalanmasında etkisi var bide çok hareketli arada terliyor farketmiyoruz bazen, biraz bakıcıda bu konuda rahat , işte öylee

Farmasi sevgili zümremm ( ders proğramına baınca ):34: bu ay birikim şi biraz zor ev işlemleri perşembeye kadar bitecek banka onayladı krediyi , öyle olursa her ay 1670 kredi ödi,yeceğiz, o yüzden pek birikim yapacağımızı zannetmiyorum ama ben yinede kıyıda köşede olsun diye her ay 100 tl biriktirmeyi düşünüyorum, aralık ayı hedefim bu olsun 100tl

bir iki ay içinde oturu ödemelerimiz bende ona göre daha rahat plan yapabilirim ,kenerda çok azda olsa param olmalı, olmayınca kendimi çok huzursuz hissediyorum, o yüzden çünkü dünyanın binbir türlü hali var ne olu ne olmaz allah korusun ani bişey olur, insan bu devirde isteyemiyor kimseden

karanfilce sizinde eviniz hayırlı olsun, iyi günlerde güle güle oturun
Hastaneler çocuklar için daha bir eziyet oluyor. İnşallah bir daha tekrarlamaz.
Bakıcı konusunda hiçbir şey yazmıyorum çünkü artık birçoğunun aynı olduğunu düşünüyorum.

papatyacım ben patlıcanı genelde musakka yaparım kıymalı ama etli patlıcan için de tarif verebilirim

2 şekilde etleri pişirebilirsin eğer etler kuzu etiyse tencerede kendi suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişebilir
dana etiyse düdüklüde yumuşacık pişirmeni öneririm, hem vakitten de tasarruf.( etleri pişirme aşamasında asla tuz koyma yoksa sertleşir)

tavada patlıcanları kızartırsın arzuna göre verdiğin şekilde.

etler ve patlıcanlar hazır hale gelince

bundan sonrası soğan, sarımsak . biber domates salça arzuna göre baharatlar tencerenin içerisine koyar
etle patlıcanları 5-10 dk birlikte pişirmiş lezzetlerinin birbirine geçmesini sağlamış olursun tuzu da bu aşamada koyarsın :34:
ben her yemeğe koyduğum gibi maggie tavuk bulyonumu mutlaka koyarım.

bir de aklıma gelen şu oldu fırında olsun istersen pişen etler ve kızaran patlıcanları borcama alırsın üzerine bir tavada doğradığın ya da rendelediğin soğanı sarımsağı domatesi , salçayı baharatlarını tuzunu şöyle bir harmanlar fırın tepsisine koyduğun patlıcan ve etlerin üzerine bütün ya da ikiye kesilmiş biberler yerleştirir tavadaki harcıda üzerine döker 10-15 dakika biberler pişip malzemelerin lezzeti birbirine geçesiye kadar pişirebilirsin ayrıca domates dilimleri de olursa güzel olur bence :34:

hatta arzuya göre fırından çıkarmadan 2 dk öncesinde de kaşar peyniri rendeleyebilirsin üzerine afiyet olsun

Son düzenleme:
teşekkür ederim karanfilce :16:
borç konusunda haklısın.
abimler bu sene ev aldılar.
abimin kayınvalidesi borç verdi onlara
elinde ne var ne yok, bütün altınlarını verdi, yaklaşık 60 bin tl civarında.
ee noldu, abimler faize bulaşmamış oldular.
ben de annemlere diyorum ki, para biriktirin ki biz sizden borç alalım :1:
bu süreçte biz de biriktirelim, daha kısa sürede faize bulaşmadan evimizi almış oluruz, sonra annemlere öderiz.

kızlar az önce kakaolu bombom yaptım :56:
niye söylüyorum burada bunu?
çünkü geçen gün kurabiye yaptım, böyle bisküvi gibi oldular
yani ağızda dağılır cinsten değil de, hanımeller bisküvileri gibi kıtır kıtır oldular
ben de bugün onları bi güzel rondodan geçirdim
içine kakao, ceviz ve süt kattım
cevizden biraz daha küçük toplar yapıp hindistan cevizine buladım
mis, ev yapımı toplar, hem çikolata, tatlı isteğimi bastırır, hem de içine ne kattığım belli.
israftan kaçındıkça mutlu oluyorum.

ohh mis afiyet olsun
israftan kaçındıkça evin bereketi kaçmamış olur :nazar::nazar:

kızlar tarifler için hepinize çoookkkk teşekkür ederim. eşim patlıcanı pek sevmez. ancak karnıyarık falan olursa. ben de etle karıştırıp hem oğluma hem de eşime yedirebilirm diye düşündüm. ben de çok severim patlıcanı eski bir sigara tiryakisi olarak. biliyorsunuzdur belki patlıcan da nikotin vardır.
farmasicim bende günü uzun yaşamayı seviyorum ama senin kadar erken kalkamam. hafta sonu ne zaman gelecek diye sayarım ben hafta içinde. akşam kaçta yatıyorsun. maşallah diyeyim sana... nazarlar değmesin. ben de eskiden pek hamarattım. pazardan 3-4 çeşit yemek yapar, sarmalar sarardım. ama şimdi tembelleştim sanırım.
siz artık benim işimi, hayat şartlarımı biliyorsunuz. çok şükür rabbime iyi bir eşim, iyi bir işim var. evimize iyi para giriyor. hiperaktif olsa da zeka seviyesi yüksek bir evladım var. hayattaki tek üzüntüm 2. çocuğa sahip olamayacak olmam. rabbim bu kadarını verdi ya...buna da şükür.
zaman zaman çevremdeki insanların azaldığını görüyorum. özellikle de arkadaşlarımın beni incitmeye çalıştıklarına şahit oldum. samami olduğum bir arkadaşlarım, ablalarım vardı apartmanda. kendisi çalışmıyor. 2 çocuğu var. biri benim oğlumla yaşıt. bu aralar apartmandaki aktivitelere beni çağırmaz oldular ki eskiden herşeye çağırırlar ben de elimden geldiğince katılırdım. geçenlerde aldım karşıma bunun beni üzdüğünü, neden beni çağırmadığını, eskiden evime sürekli geldiği halde artık gelmedğini falan anlattım. sebebini sordum. sebebi yok, kasti yapılmış birşey yok falan dedi. ama şimdi dikkat ediyorum. ne zaman komşularla bir araya gelsek sürekli birlikte yaptıkları şeyleri anlatıyor, ben de incindiğimi belli etmemek için aaa ne güzel olmuş, ne zaman gittiniz diye soruyorum. ve hep benim evde olduğum zamanlar oluyor. yani çağırılmamışım. günahını almak istemem ama sanki beni incitmek istiyormuş gibi geliyor. ben ona bu duruma üzüldüğümü anlatıp hassas noktamı gösterdim ya. sürekli aynı yerden deşiyor beni sanki. sizce...siz ne düşünürsünüz...acaba ben bu aralar fazla mı alınganım ki...
ben şimdi gidip etimi düdüklüye koyup geleyim. sonra da oğlumun defterini kaplayacağım. umarım sizden yorumlar gelir de ben olaya farklı açılardan bakabilirim...

kızlar tarifler için hepinize çoookkkk teşekkür ederim. eşim patlıcanı pek sevmez. ancak karnıyarık falan olursa. ben de etle karıştırıp hem oğluma hem de eşime yedirebilirm diye düşündüm. ben de çok severim patlıcanı eski bir sigara tiryakisi olarak. biliyorsunuzdur belki patlıcan da nikotin vardır.
farmasicim bende günü uzun yaşamayı seviyorum ama senin kadar erken kalkamam. hafta sonu ne zaman gelecek diye sayarım ben hafta içinde. akşam kaçta yatıyorsun. maşallah diyeyim sana... nazarlar değmesin. ben de eskiden pek hamarattım. pazardan 3-4 çeşit yemek yapar, sarmalar sarardım. ama şimdi tembelleştim sanırım.
siz artık benim işimi, hayat şartlarımı biliyorsunuz. çok şükür rabbime iyi bir eşim, iyi bir işim var. evimize iyi para giriyor. hiperaktif olsa da zeka seviyesi yüksek bir evladım var. hayattaki tek üzüntüm 2. çocuğa sahip olamayacak olmam. rabbim bu kadarını verdi ya...buna da şükür.
zaman zaman çevremdeki insanların azaldığını görüyorum. özellikle de arkadaşlarımın beni incitmeye çalıştıklarına şahit oldum. samami olduğum bir arkadaşlarım, ablalarım vardı apartmanda. kendisi çalışmıyor. 2 çocuğu var. biri benim oğlumla yaşıt. bu aralar apartmandaki aktivitelere beni çağırmaz oldular ki eskiden herşeye çağırırlar ben de elimden geldiğince katılırdım. geçenlerde aldım karşıma bunun beni üzdüğünü, neden beni çağırmadığını, eskiden evime sürekli geldiği halde artık gelmedğini falan anlattım. sebebini sordum. sebebi yok, kasti yapılmış birşey yok falan dedi. ama şimdi dikkat ediyorum. ne zaman komşularla bir araya gelsek sürekli birlikte yaptıkları şeyleri anlatıyor, ben de incindiğimi belli etmemek için aaa ne güzel olmuş, ne zaman gittiniz diye soruyorum. ve hep benim evde olduğum zamanlar oluyor. yani çağırılmamışım. günahını almak istemem ama sanki beni incitmek istiyormuş gibi geliyor. ben ona bu duruma üzüldüğümü anlatıp hassas noktamı gösterdim ya. sürekli aynı yerden deşiyor beni sanki. sizce...siz ne düşünürsünüz...acaba ben bu aralar fazla mı alınganım ki...
ben şimdi gidip etimi düdüklüye koyup geleyim. sonra da oğlumun defterini kaplayacağım. umarım sizden yorumlar gelir de ben olaya farklı açılardan bakabilirim...

papatyacım sen de hiç takma bu duruma hatta takıyorsan da hiç belli etme eşinle çocuğunla gezme ,vakit geçirme planları yap
çevreni değiştirmeyi dene yani iş yerinde filan arkadaşlarınla biraraya gelebilir misin onu kastettim....
kendine farklı meşguliyetler bulmayı deneyebilirsin zaten kariyerinde yükselmeye çalışmak vaktini fazlazıyla alıyordur.
apartman gezmezi de olmayıversin pehhhhhhhhhhhhh :38::38:

bazen insanları anlamak zordur nereden nem kaparlar neye triplenirler bilemezsin
şahsen böyle durumları görmezlikten gelmek ,anlamaya çalışmamak lazım diye düşünüyorum
kişinin açık ve net gelip de sen şunu şunu yaptın ben alındım demedikten sonra kimsenin nazını çekecek ne gücüm ne de vaktim yok benim :34:
bence kıskanılıyorsun gibi hissetim ( iyi bir kayriyer , iyi bir eş iyi bir çocuk vs vs sahip olmak açısından ) bu devirde kolay kolay ne hikmetse bunlara sahip olanlar pek kabullenilmiyor ,sevilmiyor kıskançlık krizinde ve denizinde yüzenler tarafından :9::9::9::9::9:

ben de ütünün başına marşşşşşşşşşşşş farmasi marşşşşşşşşşşşşşş durma koş durmaaaaaaaaaaaaaaaa koşşşşşşşşşşşşşşşş:9::9::9::9::9:

papatyacım sen de hiç takma bu duruma hatta takıyorsan da hiç belli etme eşinle çocuğunla gezme ,vakit geçirme planları yap
çevreni değiştirmeyi dene yani iş yerinde filan arkadaşlarınla biraraya gelebilir misin onu kastettim....
kendine farklı meşguliyetler bulmayı deneyebilirsin zaten kariyerinde yükselmeye çalışmak vaktini fazlazıyla alıyordur.
apartman gezmezi de olmayıversin pehhhhhhhhhhhhh :38::38:

bazen insanları anlamak zordur nereden nem kaparlar neye triplenirler bilemezsin
şahsen böyle durumları görmezlikten gelmek ,anlamaya çalışmamak lazım diye düşünüyorum
kişinin açık ve net gelip de sen şunu şunu yaptın ben alındım demedikten sonra kimsenin nazını çekecek ne gücüm ne de vaktim yok benim :34:
bence kıskanılıyorsun gibi hissetim ( iyi bir kayriyer , iyi bir eş iyi bir çocuk vs vs sahip olmak açısından ) bu devirde kolay kolay ne hikmetse bunlara sahip olanlar pek kabullenilmiyor ,sevilmiyor kıskançlık krizinde ve denizinde yüzenler tarafından :9::9::9::9::9:

çok teşekür ederim yorumun için. inan işyerim daha da beter. zaten bir sanatçıdan bir de akademisyenden dost olmaz insana. hele aynı bölümdeysen asla olmaz. belki başa fakültelerden ya da bölümlerden. ben her ne hikmetse doçent olunca kaybettim zaten çevremin çoğunu. çok genç yaşta doçent oldum. nelerr çektiğimi, gözümden düşen yaşı bir ben bilirim bir de allah.
kıskanılıyor muyum bilmem ama bu durum beni rahatsız ediyor. komşu gezmelerine çok meraklı değilim açıkcası ama eskiden hadi kahve içiyoruz gel, hadi okay oynuyoruz gel diyenler şimdi bilmem ne akşamı okey oynadık, bilmem ne zaman kısır yaptık yedik diyorlar. daha doğrusu bunu açık açık konuştuğum komşum yapıyor. ve o zamanlar da hep benim evde olduğum zamanlar. ben illa beni çağırsınlar ben de koşayım derdinde değilim. evimde çocuğumla olmak her zaman ön planda benim için. ama bu değişim neden.
kadınlar arasında kılık, kıyafet, güzellik vs gibi gelip geçici şeylerde kıskançlık ve hasete sebeb oluyor. izlenimlerim hep o yönde...

papatya tanımadığım insanların günahını almak istemem ama bana da kıskanılıyormuşsun gibi geldi.farmasiye katılıyorum söylediklerinde umursama hiç.eğer istemeden umursuyorsan bile belli etmemeye çalış. bazı insanlar zayıf bir nokta yakalarlarsa çok acımasız olabiliyorlar.
bu arada daha önce de sormuştum ya görmesin yada özel diye cevap vermek istemedin. görmemiş olabileceğini varsayarak tekrar sormak istedim. hangi alanda doçentsin yani tıp,hukuk fakültesi,fen,edebiyat,eğitim vs vs merak ettim açıkçası

canım benim ben insanlar konusunda bundan 1-2 seneki kadar iyi niyetli olamıyorum malesef bi insanın maddi durumun düzelmesi,kariyerinde yükselmesi, yada hayatta iyi şeyler başarmış olmasından dolayı malesef kıskançlıklar oluyo bunu kimse inkar edemz ama asıl üzen bunu yakın çevremizden görmemiz malesef okulda arkadaş çevrenin kalmaması gayet normal hemde gayet çünkü bi çok akademisyen yükselmek için ugraşır başarıncada diğerleri buna kıskanarak bakar ben insanım benim hiç birini kıskandığım olmadımı tabikide oldu onun yerinde lmak istediğim zmanlar ha bunu çevremdekilere karşıda hissettim ama bunun adına daha çok imrenmek diyebiliriz:) bir ay önce arkadaşım aradı kurum değiştirirse 1 milyar fazla maaş alacağını ama iş yogunlugunun artacağını söledi karar veremiorum napsam die hiç düşünmeden geç yaşın genç çalışırsın dedim bekar bide onun yerinde olmak istedim mi evet keşke öle bi talih banada gülseydi ama önemli olan bundan dolayı ona sırt dönememk ve kinle bakmamak bunu başaramdığım çok ender zmanalar da olmuyo mu oluyo tabiki mesela sinir oldugum birinin benim yapmak istdiğim bişeyi yaptıgını görünce içimde istemediğim tuhaf bi kıskançlık duygusu oluşuo çok nadir...... o yüzden ne okuldaki arkadaşlarını nede komşularını takma kafaya takma muhtemelen senin yerinde olmak istiyolardır ve kendi başaramadıklarını başkaları başardıgında o kişiye karşı kırıcı davranabiliolar....... senin apartmandaki arkadaş ortamından olmanı sağlamıilar seni başarından dolayı bu şekilde cezalandırmışlar:)

aminnn rabbim helalndn hayırlısını versin inşallah.eskişehir mezunuyum:) eczanem orta halli insanların oturduğu bir mahallede. yakınımda ne asm var ne de hastane. tamamen bir semt eczanesi. aslında 20 senedir oturduğum mahalle diyerek devralmıştım fakat önceden tanıdığım komşulardan kimse gelmiyor desem abartmış olmam. ( anlamadığım bir şekilde çekememezlik mevcut ). cadde üzerindeyim. mahalleli sevdi beni.o yüzden çok uzak yerlerden bile geliyorlar. bende herşeyleriyle ilgilenirim. her zaman güler yüzlü olduğum için kedime kızardım. biraz dişlerin gözükmesin kapat ağzını derdim kendime şimdi güler yüzüm işe yarıyor :)
şu an nişanlıyım. nişanlımdan 1 sene önce okulum bitti. onun okulunun bitmesi askerlik derken ben evde oturup çatlamaktansa işi öğrenirim diye şimdilik açtım bakalım neler olacak. ama benimde gönlümde istanbul var. hoş istanbl kurtlar (ankara nın da farkı yok ya neysem )sofrası güzel yerlerin hepsi tutulmuştur ama yine de nasibde varsa çok güzel olur.

hmf altta online olduğunu görünce bir zamanlar bana mesaj yazmış olduğunu hatırladım.her zaman giremiyorum ya da yazamıyorum bu sefer araya kaynıyor kusura bakma lütfen.
eczanende işleri rayına oturtmuşsun besbelli maşallah Allah daha da iyi etsin.kazancın bol ve bereketli olur inşallah.
ben şu an planladım az çok nereye açacağımı karşısında hastane var ve bir mülk var şu nada içinde medikal ürünler satılıyor epey güzel bir dükkan.bakalım nasip kısmet...
çekememzlik olayını az çok tahmin edebliyorum olur öyle şeyler hiç takma. senin rızkına mani olamaz hiçbirşey. tam da şu nada forumda çekememezlikler konuşuluyordu.heryerde oluyor aynı şeyler. bize biraz hiçbişey yapmadıkları halde iyi kazanıyorlar gözüyle bakıldığı için oluyor bu tarz şeyler.oysaki hiçbirşey güllük gülistanlık değil.

papatya tanımadığım insanların günahını almak istemem ama bana da kıskanılıyormuşsun gibi geldi.farmasiye katılıyorum söylediklerinde umursama hiç.eğer istemeden umursuyorsan bile belli etmemeye çalış. bazı insanlar zayıf bir nokta yakalarlarsa çok acımasız olabiliyorlar.
bu arada daha önce de sormuştum ya görmesin yada özel diye cevap vermek istemedin. görmemiş olabileceğini varsayarak tekrar sormak istedim. hangi alanda doçentsin yani tıp,hukuk fakültesi,fen,edebiyat,eğitim vs vs merak ettim açıkçası
evacım kıskanılmaksa eğer bu zor bir durum. nasıl baş edilir bilemiyorum. bu arada sorunu daha önce görmemişim. kusura bakma...fen alanındayım ben.
canım benim ben insanlar konusunda bundan 1-2 seneki kadar iyi niyetli olamıyorum malesef bi insanın maddi durumun düzelmesi,kariyerinde yükselmesi, yada hayatta iyi şeyler başarmış olmasından dolayı malesef kıskançlıklar oluyo bunu kimse inkar edemz ama asıl üzen bunu yakın çevremizden görmemiz malesef okulda arkadaş çevrenin kalmaması gayet normal hemde gayet çünkü bi çok akademisyen yükselmek için ugraşır başarıncada diğerleri buna kıskanarak bakar ben insanım benim hiç birini kıskandığım olmadımı tabikide oldu onun yerinde lmak istediğim zmanlar ha bunu çevremdekilere karşıda hissettim ama bunun adına daha çok imrenmek diyebiliriz:) bir ay önce arkadaşım aradı kurum değiştirirse 1 milyar fazla maaş alacağını ama iş yogunlugunun artacağını söledi karar veremiorum napsam die hiç düşünmeden geç yaşın genç çalışırsın dedim bekar bide onun yerinde olmak istedim mi evet keşke öle bi talih banada gülseydi ama önemli olan bundan dolayı ona sırt dönememk ve kinle bakmamak bunu başaramdığım çok ender zmanalar da olmuyo mu oluyo tabiki mesela sinir oldugum birinin benim yapmak istdiğim bişeyi yaptıgını görünce içimde istemediğim tuhaf bi kıskançlık duygusu oluşuo çok nadir...... o yüzden ne okuldaki arkadaşlarını nede komşularını takma kafaya takma muhtemelen senin yerinde olmak istiyolardır ve kendi başaramadıklarını başkaları başardıgında o kişiye karşı kırıcı davranabiliolar....... senin apartmandaki arkadaş ortamından olmanı sağlamıilar seni başarından dolayı bu şekilde cezalandırmışlar:)
selincim ne güzel yazmışsın. imrenmek ve kıskanmak her ne kadar birbirine benzesede çok farklı şeyler.benim de zaman zaman imrendiğim şeyler olmuştur ama kıskanmak pek huyum değildir. ben sadece kendime bakarım. kimsenin kariyerine, kılığına, kıyafetine, parasına, gezdiğine tozduğuna göz koymam. sadece kendimle yarışırım. gerçekten akademisyenlik bu açıdan değişik bir meslek. bizim de kariyer durumuna göre arkadaşlarımızla aramızda maddi açıdan ciddi farklar olabiliyor. yardımcı doçentin kazancı ile doçentin kazancı arasında fark var. yada dersimizdeki 2 saatlik fazlalık ders ücretinde önemli değişimlere neden olur.
seni de tebrik ediyorum. bu şekilde davranabilen insan sayısı malesef çok az...
şimdi farzedin yeni bir çizme aldınız. işe giydiniz. ne denmesini beklersiniz. "güle güle giy "denmesi gerekmez mi...ben bazı insanlardan aynen şu tepkiyi alıyorum "zaten hiç yoktu, sen bu kıyafetleri nereye koyuyorsun" vs. artık insanlara yeni birşey aldığımı bile söylemeye utanır oldum.
eee o zaman nasıl başedeceğim ben, nasıl bir yol izleyeceğim. nasıl davranacağım. bilmiyorum kızlar. canım sıkılıyor hem de çok...

evacım kıskanılmaksa eğer bu zor bir durum. nasıl baş edilir bilemiyorum. bu arada sorunu daha önce görmemişim. kusura bakma...fen alanındayım ben.

selincim ne güzel yazmışsın. imrenmek ve kıskanmak her ne kadar birbirine benzesede çok farklı şeyler.benim de zaman zaman imrendiğim şeyler olmuştur ama kıskanmak pek huyum değildir. ben sadece kendime bakarım. kimsenin kariyerine, kılığına, kıyafetine, parasına, gezdiğine tozduğuna göz koymam. sadece kendimle yarışırım. gerçekten akademisyenlik bu açıdan değişik bir meslek. bizim de kariyer durumuna göre arkadaşlarımızla aramızda maddi açıdan ciddi farklar olabiliyor. yardımcı doçentin kazancı ile doçentin kazancı arasında fark var. yada dersimizdeki 2 saatlik fazlalık ders ücretinde önemli değişimlere neden olur.
seni de tebrik ediyorum. bu şekilde davranabilen insan sayısı malesef çok az...
şimdi farzedin yeni bir çizme aldınız. işe giydiniz. ne denmesini beklersiniz. "güle güle giy "denmesi gerekmez mi...ben bazı insanlardan aynen şu tepkiyi alıyorum "zaten hiç yoktu, sen bu kıyafetleri nereye koyuyorsun" vs. artık insanlara yeni birşey aldığımı bile söylemeye utanır oldum.
eee o zaman nasıl başedeceğim ben, nasıl bir yol izleyeceğim. nasıl davranacağım. bilmiyorum kızlar. canım sıkılıyor hem de çok...

bu insanları gıcık etmenin yolu onların bu tavırlarını umarsamazlıktan gelmek olur inan işe yarıyo:) sana çizme aldıgında hiç yokmuydu nereye koyyosun dediklerinde daha büyük bi dolp almayı planlıyorum die cevap verebilirsin dahada sinir olcaklardıryada ne bilim o kadar dolap nereye sıgcak? daha büyük bi eve taşınırım kolayı var diyebilirsin vs vs.....
kendini koy o insanların yerine öle bişe demem ama dediğimi ve böle bi cevap aldıgımı farzedersen gıcık olurdum çünkü denebilecek bişe kalmıyo........ bu kadar para harcanırmı? banada gelen tepki böleydi bi ara bi kişi tarafından bende varda veriorum diodum:) yani kısaca sanane demenin kibarcası:)
sıkılmasın canın en azından böle insanların niyetini görüosun ve seni daha fazla kandırmalarına izin vermiosun seni çağırmıolarmı apartmanda? dün gece şöle yapmıştık aaaa benimde arkadaşım vardı iş yerinden o gece derdim ben olsam yani size ihtiyacım yok çağırmazsanız çağırmayın mesajı:) yada okuncak akademik notlarım vardı kariyer sahibi olmakta zor mesela
ya bence eğlenebilebilirsin bu durumla düşünsene kıskançlık denen duyguyu somut olarak görebiliosun :)

Back
X