Kirli Çıkılar )))

özelden mesaj atamıyorum yeni üyeyim :( iğneyi mutlaka kullanın ama değerleri cidden yüksekmiş
sık sık şeker kontrolü yapın sizde yoksa komşuda eczanede yakın bi hastanede filan:) bi anda şekeri düşüp hipoglisemiye de girebilir
eğer bilinç durumunda değişme terleme sıkıntı hissi vs. gelişirse mutlaka acile başvurun
imkanınız yoksa 112 arayın sonrasında insülin mi ilaç tedavisi mi endokrin doktorları karar verir benden çok daha bilgililer :)
yanlış bi bilgi vermek istemem çünkü hastalık değil hasta vardır denir hep tıpta herkese aynı hastalıkta aynı tedavi uygulanmaz
kişisel faktörler önemli

çok teşekkür ederim canım tavsiyelerin için:16::16::16:

canım ben bugün kademeli alımlar yaptım

biraz da tl ve dolar olarak cephane alıkoydum
düşerse alıma devam
yükselirse karı görünce satarım :34:
ahh ne güzel fırsatlardı tüm parayı birden yaptım kocamın dırdırından her gün hesap işletim ücreti ödemeyelim altına çevir dedi ben de yapıverdim yoksa kademeli alacaktım neyse şu an ons düştüğünden zarardayım ama acelem yok
bi de farmasicim sen sirekli açık mı tutuyorsun banka hesabını yani pcde açık mı duruyor
okuldayken ne yapıyorsun mesela hani ben evdeyken takip ediyorum başka bir pcden giriş yapmıyorum gibisen nasıl yapıyorsun

Özlemişim buraya yazmayı =(
Okul ,benim hastalıklarım ,yine başlayan bakıcı sorunları derken uğrayamadım bir türlü =(
Bugün geçmişin bir kısmını okudum. class dışında herkes iyi herhalde. class çok üzüldüm gerçekten =( Ama herşeyde bir hayır vardır, inşallah yeniden hamile kalıp sağsalim bebeğini kucağına alırsın.
Meyra umreye gidiyormuşsun, inşallah bize de nasip olur. Ben kendim için değil ama oğlum için dua etmeni çok isterim.
Farmasi okulla ilgili problemler devam ediyor galiba. Bende de aynen devam ediyor. Size yazdıktan 1 gün sonra müdürle görüştüm. Adam resmen bu iki öğretmenden korkuyor. Ben onlarla konuştum bir daha tatsızlık çıkmaz falan dedi. Ben de bu adamlar sizin başınıza daha çok iş açar benden söylemesi diyerek çıktım odadan. Ruj meselesinin üzerine gidemedik çünkü kimse sesini bile çıkartmıyor bu adamlara karşı, anlamadım neden. Milli eğitim bile ses etmedi. Allah büyük diyorum sadece. Ama ben bu olaylardan sonra çok utandım. Çünkü o türbanlı arkadaşım hep yanımda oldu. Hatta bu öğretmen onunla konuşup sen nasıl olur da onun tarafını tutarsın, o bizim gibi değil falan demiş (açık olduğumdan dolayı) o da haklı yusum falan demiş. Gerçekten utandım, ben türbanla derse gidiryolar diye şikayet etmeyi düşündüm ama o benim yanımda oldu. Bir de bu adamların aslında ceza falan almasına bile gerek kalmadı aslında. Çünkü bütün öğretmenler iletişimini kesti onlarla. Ne öğretmenler odasına giderbiliyorlar ne de başka yere. Sürekli koridorda, sınıfta, bahçede falan dolanıyorlar =)
Karanfilce canım inşallah aşılama tutar da (böyle mi denir bilmiyorum gerçi, cahilliğime ver) iyi haberler verirsin bize.
Akıllıbıdık tatlım bundan 1yıl önceydi galiba(tam hatırlamıyorum). Benim ev telefonunu biri aradı. ...... (memleketim) ilinden bir özel hastaneden arıyorlardı. Kayıtlarımıza göre diyabet olduğunuz yazıyor dendi. Nasıl panikledim anlatamam. dedim benim böyle bir hastalığım yok. Peki eşiniz ve çocuğunuzda var mı dendi. Hayır yok falan dedim. Tamam o halde hemen kaydı düzeltiyorum dendi. Sizde de acaba böyle bir durum olabilir mi?
Allright hayırlı ise olsun iş yeriniz. Geliriniz zaten güzel , ödersiniz rahatlıkla.

Darksea
benim oğluma bakıcı bakıyor evimizde. İnan ben senden daha beter durumdayım. Bakıcı evde tüm gün oturuyor, oğluma bir oyun oynat ya da öğret desem kendi bilmiyor ki öğretsin, bütün gün tv karşısında bebeğim. Çektiğim vicdan azabının haddi hesabı yok. İnan kısa sürede alışır ve evde olmasından daha iyidir, tabi iyi bir bakıcı olursa o ayrı.
yusummmm çok özledik umarım sorun hallolur canım yaaa
oğluna gelince bakıcı değiştir bence oğlumun ilk bakıcısı aynı senin oğlanın bakıcısı gibiydi kadın yerinden kalkmıyordu oturduğu yerden mert gel bak oyuncak diyordu ben de alışma devresinde rapor aldım okula gider gibi çıkardım kadının haberi var oğlum alışsın diye böyle yapardık ama aralıksız 1 saat hiç susmadan ağlardı ben de oda da ağlardım hatta akdın sen oğlana bak ben işleri yaparım diyodu ben de abla işi bırak oğlumu alıştır kendine diyordum ama yok baktık olacak gibi değil yolları ayırdık sonra eşimin okulunda tesadüfen iiş arayan bir bayan geldi eşimle tanıştılar eşim de durumdan bahsetti akşama tanıştık ve anlaştık kadını sordurduk bir iki saat içinde olumlu olunca tamam dedik
iyi ki de demişiz oğluma neler öğretmedi şarkılar oyunlar çok sosyal oldu sayesinde çocuğu gibi gördü ailecek baktılar oğlum çok mutlu oluyordu orda
hala görüşürüz taşınınca bıraktık malesef
ben sana ordayken çok dua etcem meyraa o zaman beni illaki hatırlarsın. bana bazı arkadaşlarım öyle yaptı ve ben durduk yere onları hatırladım.
bir de bazı insanları bazı tanıdıklarıma bir an için çok benzettim orda ve duaya ihtiyaçları olduklarını düşünüp onlar için de dua ettim :16:

senfatcım hayırlı olsun altınların:16:
ben de 2 gr alıverdim az önce 94,49 dan Allah bereket versin 2 gr lık param kaldı..

bugün aşılamamı oldum hayırlısıyla olur inşallah. Allah için hemşireler özelden bile daha güzel ilgilendiler Allah razı olsun. ama 200 liradan kaçamadık :)) malesef hastane alıyormuş.yapacak bişey yok:31:
hemşire dedi ki eve gidince dinlen hatta uyuyabilirsen uyu..
ama uyumaya çalışmak strese sokarsa yapmak istediğini yap..
yoook dedim :9:
ben gündüz uyurum hep zaten:9:

ee gece burada size çene yetiştiriyorum sabah erkenden kalkıyorum benim gibi bi uykucuya da gündüz uyumak kalıyor.. bugün de 4 e kadar uyumuşum. açtım pc yi bi baktım altın da iyi düşmüş neyse ondan da nasiplendik :16:
ah param yok alayım :ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:
kızlar çok canım sıkkın yaa.
dün oğlumun yanağında bir çizik vardı. kreşten alırken soramadım öğretmenine. bugün yine oğlumu almaya gittiğimde ne göreyim, çocuğun çizilmedik kanamayan yeri kalmamış.
kreşteki çocuğun biri kıskanıyormuşta o yapıyormuş.
2 gün üstüste bu nasıl ihmalkarlık ya.
3 yaşındaki çocuk oğlumu döverken bunların öğretmeni ve stajiyer öğrenciler nerdetdiniz diye sorduğumda;
öğretmen 1 dk lık dışarı çıkmış, bunlar olmuş. stajiyerlerde öğretmenim yetişin kavga ediyorlar diye bağırmayı tercih etmişler, oğlumu o canavarın elinden almak yerine :19::19::19::19::20::20::20::20:
uyarman iyi olmuş ben de sen gibi çok kötü olurdum korkuyorum da bunları duyunca ne bileyim onu tek bırakmak korkutuyor
pessssssssssssss stajyer mi mtajyer mi ne idüğü belirsiz o şahıs orada eşşeeekkkk başı mıymış acaba
öğretmeni çağırana kadar 3 yaşındaki iki çocuğu idare edemiyor muymuş orta yolu bulamıyor muymuş

güzel bir uslupla çocukları ortak noktada buluşturup kavga etmeden yaşamalarını sağlayamıyor muymuş

vallahi pessssssss :47::47::47::47::47::47:

bak çok sinirlendim şimdi sorumsuzluk oldu mu kan beynime sıçrıyor alacan saçını başını yolacan öylesinin
vay edepsiz sen orada niye varsın ya :47::47::47:

stajerler sadece getir götür yapıyor liseli deli dolu kızlar işte

İyi akşamlar hanımlar kaç gündür giremiyorum dün temizlik yaptık annemle,çarşamab eşim evdeydi boya yaptık ev temizledik yine,bugünde dayımın kızına gittik annemle biraz önce geldim eşim gelmeden bi bakayım sizlere dedim.
Meyracım ALLAH kabul etsin canım benim içinde dua edermisin inş bizlerde gidebiliriz.
Darkseacım geçmiş olsun canım okuyunca bende çok sinirlendim inş bidaha tekrarlanmaz.
Sunny ablacım çok geçmiş olsun değerleri bayağı yüksek çıkmış.
Karanfilcecim inş çift çizgiyi görürsün canım sevincini burda hepberaber paylaşırız.
Altın alan arkadaslar birikimleriniz bereketli olur inş.
banucum çok geçmiş olsun canım durumu nasıl kuzunun şimdi?
Selincim benim eşimde öyle sever salata yapmasamda ama ben yiyemem canım ne güzel aslında ben ağır yemekler yemeyi seviyorum nedense:50:
Akıllıbıdıkcım bencede yanlışlık yapılmış olabilir canım üzüntünü anlıyorum ama özelde olsa,devlette olsa yanlış yapabiliyorlar,insan hayatıyla oynayabiliyorlar o yüzden moralini bozam canım.
Unuttuğum arkadaslar varsa kusura bakmayın sayfalar çok birikmiş aklıma geldikçe yine yazmaya devam edeceğim.

kızlar saç boyama topiiğinde gezerken antakyayla ilgili yazılana yorum yaptım ban yersem haberiniz olsun

nasıl bir üsluptur memlketime laf söyletmem arkadaşım elbette milliyetçi olacak ne bekliyordun başka yeri mi tutacaktı hiç bile memleketen bi habersin kozmopolitik bir yer sadece bir mezhep bir din yok orda bilmiyorsun bari anlatma ettirmezler sen kednine laf ettriyor musun hayır neden ettirsin
sen kimlere denk geldin bilmiyorum tanıdığın 3 kişiyle antakyayı kötüleyemezsin
sen çok mu güzel türkçe konuşuyorsun merak ettim keşke duyabilsem
cehalet asıl senin bu düşüncende 3 kişiyle koskoca memeleketi suçlayabiliyorsun sevmiyor olabilirsin hakaret edemezsin
4 yıldır bu topikteyim ilk defa bu derece sinirlendim insan bir yeri sevmez anlarım ama hakaret edemez etmemeli kendine laf söyletmeyen başkasına da söyleyemez
iyi ki antakyalıyım iyi ki arabım ne mutlu bana

işte yazdığım şimdiden diyim de haberiniz olsun hehehe

bu arada revani yaptım ama sanırım şerbeti az geldi yarın şerbet yapsam yine sıcak şerbet olarak döksem olur mu ki

bizde de bu akşam terbiyeli tavuk suyu çorba, kızarmış tavuk but pirinç pilavı var:56:
eşime bulgur pilavı yaptım bugün şeker çıktı maalesef:50: insülin iğnesi verdi doktor:50:

ablacım geçmiş olsun ve de Rabbim acil şifalar versin
inşaallah atlatır değerleri normale döner :50::50::50::50:

ablacım geçmiş olsun benim kv de insülin kullanıyor çok direndi kullanmamak için ama ilaçlar vücudu tahrip ediyor insülin daha az tahrip ediyormuş

dün eşimle doktora gittik. geçen hafta kan tahlillerinde şekeri 550 çıkmıştı:53:
yanlıştır dedi önemsemedi. dünkü tahlilde de 475 çıktı:50: dr. insülin iğnesi verdi.
hemen iğneye başlamak şart mı acaba çok kafam karıştı:44:
çok geçmiş olsun
ben sana ordayken çok dua etcem meyraa o zaman beni illaki hatırlarsın. bana bazı arkadaşlarım öyle yaptı ve ben durduk yere onları hatırladım.
bir de bazı insanları bazı tanıdıklarıma bir an için çok benzettim orda ve duaya ihtiyaçları olduklarını düşünüp onlar için de dua ettim :16:

senfatcım hayırlı olsun altınların:16:
ben de 2 gr alıverdim az önce 94,49 dan Allah bereket versin 2 gr lık param kaldı..

bugün aşılamamı oldum hayırlısıyla olur inşallah. Allah için hemşireler özelden bile daha güzel ilgilendiler Allah razı olsun. ama 200 liradan kaçamadık :)) malesef hastane alıyormuş.yapacak bişey yok:31:
hemşire dedi ki eve gidince dinlen hatta uyuyabilirsen uyu..
ama uyumaya çalışmak strese sokarsa yapmak istediğini yap..
yoook dedim :9:
ben gündüz uyurum hep zaten:9:

ee gece burada size çene yetiştiriyorum sabah erkenden kalkıyorum benim gibi bi uykucuya da gündüz uyumak kalıyor.. bugün de 4 e kadar uyumuşum. açtım pc yi bi baktım altın da iyi düşmüş neyse ondan da nasiplendik :16:
hayırlı olsun karanfilce
umarım istediğin gibi bir evlat sahibi olursun amin
kızlar çok canım sıkkın yaa.
dün oğlumun yanağında bir çizik vardı. kreşten alırken soramadım öğretmenine. bugün yine oğlumu almaya gittiğimde ne göreyim, çocuğun çizilmedik kanamayan yeri kalmamış.
kreşteki çocuğun biri kıskanıyormuşta o yapıyormuş.
2 gün üstüste bu nasıl ihmalkarlık ya.
3 yaşındaki çocuk oğlumu döverken bunların öğretmeni ve stajiyer öğrenciler nerdetdiniz diye sorduğumda;
öğretmen 1 dk lık dışarı çıkmış, bunlar olmuş. stajiyerlerde öğretmenim yetişin kavga ediyorlar diye bağırmayı tercih etmişler, oğlumu o canavarın elinden almak yerine :19::19::19::19::20::20::20::20:

çok geçmiş olsun
okulda ve hatta kalabalık yerlerde hep oluyor böyle şeyler
tepkini gösterirsen daha dikkatli olurlar artık

ahh ne güzel fırsatlardı tüm parayı birden yaptım kocamın dırdırından her gün hesap işletim ücreti ödemeyelim altına çevir dedi ben de yapıverdim yoksa kademeli alacaktım neyse şu an ons düştüğünden zarardayım ama acelem yok
bi de farmasicim sen sirekli açık mı tutuyorsun banka hesabını yani pcde açık mı duruyor
okuldayken ne yapıyorsun mesela hani ben evdeyken takip ediyorum başka bir pcden giriş yapmıyorum gibisen nasıl yapıyorsun

canım ben laptopumu okula götürüyorum
ayrıca malum idare bana güya eziyet olsun diye çok pencereli bir ders programı yaptılar

$DSC01521.webp

o nedenle de çok rahat boş saatlerimde piyasayı takip edebiliyorum:34:

kul garezi garez olmuyormuş , yeter ki Rabbim garez etmesin insana :16:

farkında olmadan bana bu programın ne güzel şeylere vesile olduklarından habersizler :9::9::9::9:
güya bana okul bekletiyorlar :1::1::1:

banka sayfası ben pc başında olduğumda elbette açık oluyor al-satlarda hızlı hareket edebilmek adına :34:

anladım işte ben pcyi götğrsem odam da var rahat olur en iyisi mi götürmek her daim takip etmek için çüünkü sürekli bakamıyoum öyle olunca anlarını kaçırıyorum
sağol fikir için
senin okul ilkokul mu orta okul mu oldu farmasicim bizimki ilkokul oldu tayinciyim yani

anladım işte ben pcyi götğrsem odam da var rahat olur en iyisi mi götürmek her daim takip etmek için çüünkü sürekli bakamıyoum öyle olunca anlarını kaçırıyorum
sağol fikir için
senin okul ilkokul mu orta okul mu oldu farmasicim bizimki ilkokul oldu tayinciyim yani

bizim bahçede iki bina var
biri ilkokul diğeri ortaokul oldu:34:

kızlar bu ay durum vahim...414 tl araba vergisi, 450 liraya yakın da evin dask ve yuvam sigortası var. ocak ayında dersler olmadığından şubatta da ders ücretim çok azalıyor benim. sömestrde izin kullanmayı da düşünüyorum. nasıl çıkacağız işin içinden...milli piyangodan az para çıksaydı iyi olacaktı ama....:52::52::52:

kızlar saç boyama topiiğinde gezerken antakyayla ilgili yazılana yorum yaptım ban yersem haberiniz olsun

nasıl bir üsluptur memlketime laf söyletmem arkadaşım elbette milliyetçi olacak ne bekliyordun başka yeri mi tutacaktı hiç bile memleketen bi habersin kozmopolitik bir yer sadece bir mezhep bir din yok orda bilmiyorsun bari anlatma ettirmezler sen kednine laf ettriyor musun hayır neden ettirsin
sen kimlere denk geldin bilmiyorum tanıdığın 3 kişiyle antakyayı kötüleyemezsin
sen çok mu güzel türkçe konuşuyorsun merak ettim keşke duyabilsem
cehalet asıl senin bu düşüncende 3 kişiyle koskoca memeleketi suçlayabiliyorsun sevmiyor olabilirsin hakaret edemezsin
4 yıldır bu topikteyim ilk defa bu derece sinirlendim insan bir yeri sevmez anlarım ama hakaret edemez etmemeli kendine laf söyletmeyen başkasına da söyleyemez
iyi ki antakyalıyım iyi ki arabım ne mutlu bana

işte yazdığım şimdiden diyim de haberiniz olsun hehehe

bu arada revani yaptım ama sanırım şerbeti az geldi yarın şerbet yapsam yine sıcak şerbet olarak döksem olur mu ki

sadece 1 yıl antakyada kalabildim, orda yaşamanın şans olduğunu düşünüyorum. biz eşimle oraya bayıldık ama malesef eşimin mesleği dolayısıyla başka bir şehire tayin olduk. anlatılmaz, yaşanır dedikleri yerlerden birisi de orası bence.

loveli antakya medeniyetler beşiği
bir anlamda anadolunun ufağı gibi
nasıl anadoluda birçok din yaşamış birçok kültür medeniyet gelişmiş
antakyada bu küçük bir bölgede yaşanmış
ayna gibi
doğası kalıntıları da çok güzel
benim de sevmediğim yerler var şehirler insanlar
sonra dönüyorum kendine bak diyorum
boşver
memleketin çok güzel

henüz pratisyenim:( tus sınavına çalışıyorum
112 de çalışıyorum şu anda

hoşgeldinn :46:

bende tıp okuyorum 2. sınıfım.. derslerim çok zor çok bunalıyorum çalışırken sizin de öyle olmuşmuydu okul zamanında ? Bunalıma giriyorum bazen hiç bitmeyecek mi benim çilem diyorum kendi kendime :14: Çalışma hayatı nasıl? harcadıgınız emeklere değiyor mu sizin fikrinizi almak isterim :) sordugum tüm doktorlar çalışması ayrı bir dert diyorlar. bazen pes ediyorum herşeyden hiç bitmiyecek gibi geliyor 6 yıl.. özel mesaj atamıyorum malesef kusura bakma o yüzden :3:

dün eşimle doktora gittik. geçen hafta kan tahlillerinde şekeri 550 çıkmıştı:53:
yanlıştır dedi önemsemedi. dünkü tahlilde de 475 çıktı:50: dr. insülin iğnesi verdi.
hemen iğneye başlamak şart mı acaba çok kafam karıştı:44:
sevgili sunny ablamiz:) oncelikle cok gecmis olsun ve fakat iyikide bir koma halinden once bu durum tesbit edilmis.kimbilir ne zamandir degerleri boyle yuksekti?diyabet bolumune gidince zaten goz ve bobrek icin detayli degerlendirileceksiniz. delibocuk arkadasim gayet guzel aciklamis agzina saglik.su an bu degerlerle insulin kullanmasi sart fakat ilerde elbette oral ilaclara gecebilir.spor ve diet inanilmaz onemli.su 3 gun seker olcum cihaziniz yoksa dahi nobetci eczanalarde kan sekerini mutlaka olcturun.tekrar gecmisler olsun..

sunny abla çok geçmiş olsun:((( Allah acil şifalar versin tez zamanda

kızlar hazır altın düşmüşken eşimle şöle bi karar verdik ben bilezik alcaktım ya hani

benim birikmiş bin küsür liramı ve 1 yarım 2 çeyrek altınımızıda üstüne koyup istediğim gibi 20 gramlık bilezik almaya karar verdik
altın düşmüşken alalım dedik bu ayın 15 inde gidip alcaz bilenzikimi:))) holeeeeeyyyy holeeeeeeeeeeeey holeeeeeey bu altın düşüşlerini çok seviyorum yahu:)))

sonrada biriktirdiğim parayı ben çeyreğe yatırcam işte kumbaradaki parayı marketten artanları bideeeee her ay eşime eksik sölediğim maaşımdan kalan 100 tl yi ve ders ücretim olan 50 tl yi koyup her ay bi yarım alabilirim zannımca:))) eşimlede gram altın olarak birikime devam ay çok mutlu oldum benim aklıma gelmemişti eşim teklif etti üstüne atladım hemen:))
böylece her 5 ayda bi gremse yapabilirim:))

bende tıp okuyorum 2. sınıfım.. derslerim çok zor çok bunalıyorum çalışırken sizin de öyle olmuşmuydu okul zamanında ? Bunalıma giriyorum bazen hiç bitmeyecek mi benim çilem diyorum kendi kendime :14: Çalışma hayatı nasıl? harcadıgınız emeklere değiyor mu sizin fikrinizi almak isterim :) sordugum tüm doktorlar çalışması ayrı bir dert diyorlar. bazen pes ediyorum herşeyden hiç bitmiyecek gibi geliyor 6 yıl.. özel mesaj atamıyorum malesef kusura bakma o yüzden :3:

bana son sinifa gectigim yil bir hekim"git copcu ol daha iyi" demisti de ne zoruma gitmisti:37:

ben okul hayatım boyunca hiç çok fazla çalışmadım biraz rahat bi insanım çoğu şeyi 3 günden fazla kafaya takmam.yani bi çok tıp öğrencisi ile kıyaslanamayacak
bi 6 seneydi benim için.çalışma hayatı zor cidden tusu kazanınca daha zor olacak :( ama yine de zor olması beni yıldırmıyo yoğunluğu severim
ama şundan emin ol bizi yoğunluktan çok insanlar yoruyor eskiden doktorlara öğretmenlere bi çok mesleğe saygı vardı şimdi ise benim vergimle maaş alıyosun diyorlar şikayet
edilmekle tehdit ediliyorsun hep.ne yaparsan yap ne kadar dürüst özverili çalışırsan çalış hep hasta haklı bu sistemde. :) o yüzden en iyisi çok düşünmemek
insanların birçok söylediğini kulak arkası ediyorum duymamazlıktan geliyorum şikayet ederim diyenlere de nereye şikayet etmesi gerektiğini kendim söylüyorum :)

Back
X