• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirli Çıkılar )))

son 4 yıldır olduğu gibi bu yılda öğretmen arkadaşlarla gezi düzenliyoruz bu yıl nasipse rotamız batı karadeniz turu.

tabi gezi sponsorum eşimmmmmmmmmmmmm:9::9::9:
kimi yıllarda annem olmuştu sağolsun o zamanlar daire yaptırıyorum diye :34:

eşim çerez- tatlı- pasta filan getiriyor parasını istemiyor:1::1::1: verdiği 420 tl yi onun bu tür ihtiyaçlarının hangi birine yetireyim ben ya :60::60::60::60:

nisan ayı için şimdiden kabataslak harcama-birikim planı yaptım bakalım ,hayırlısı olsun :34:

Farmasi bir şey soracağım, cevaplamak istemezsen cevap vermeyebilirsin. Sizin eşinle keseniz ortak değil mi? Okuduğum kadarıyla bazı harcamalar sana bazıları eşine aitmiş gibi hissettim.

Bir de mutfak masrafının ne kadar olacağını nasıl hesaplıyorsun? Bizim de borcumuz 3-4 aya kadar bitecek. O zaman da araba alıp bir miktar borçlanacağız ama şimdiki kadar değil. Ben de tasarruf yapıp ev alalım istiyorum. Yardımcı olursan sevinirim

süpperrrrrrrrrrrrrrrrrrr haydi hayırlısı canım Allah yardımcınız olsun inşallah hayırlısıyla gönlünüze göre birikim yaparsınız.:nazar::nazar::nazar::nazar:

güle güle güzel günlerde kullan canım:38:
amin canım inşallah herşey planladığımız gibi olur .

bence girme imkanın varsa en fazla derse girilmeli. nasılsa genciz çok şükür. ben 22 saat derse giriyorum ama 16 saat işletmeleri geziyorum 1 buçuk gün. 6 saat de atölye şefliğim var. şimdilik girebileceğim maksimum miktar. evet yoruluyorum ama şimdi genciz dimi, çocuk da yok sonra ben de azaltırım belki. ama bizde zaten maaş karşılığı 20 saat..
dediğin rakamı duyunca ben de heycanlandım canım..2200 çok güzel:nazar: İnşallah gönlüne göre çok güzel bir ev alırsınız ve sizin için mutluluklara vesile olur. bak ben evin mutluluğunu hiç yaşayamadım babamın olay patlak verdi. eşinin işi dolayısıyla çok gezceksiniz peki ev almayı nerden düşünüyorsunuz canım memleketinizden mi?
evde küçük bir çocuk yoksa 26 saat ideal aslında. 30 saat gerçekten çok yoruyor insanı sürekli okulda oluyorsun mecburen...

Bu ay 2.000tl attık kenara önümüzdeki ay çıtayı yükseltelim dedik ama eşimin maaşında değişiklik olabilirmiş yani her zaman verilen 170-180tl para artık verilmeyebilirmiş, o yüzden 2.200 değil de 2.000tl koyabiliriz kenara.Kısmetimiz de yokmuş o para demek ki!!! canım biz evi memleketten alırız çünkü şuanda doğu görevindeyiz ve uzatmaları oynuyoruz burada =) 2-3yıl daha kalmayı planlıyoruz hatta. Burası çok küçük bir yer ve böyle bir yerde çalışmak,yaşamak gerçekten çok rahat. Bakıcı bulmak kolay, ev okul arası çok yakın,eşimin işi yakın yerde, otobüse dolmuşa binmeme gerek yok, eve gitmek için bir sürü yol çekmeme gerek yok vs sebeplerle rahatız yani. bebeğimi burada biraz daha büyütüp öyle tayin isteriz memlekete ve ev alırız inşallah.

Sizin durum hala aynı galiba inşallah bir çözüm bulunur. :50:

biryerden bir miktar param gelecekti. ben 1900 lira diye biliyordum. ama 1300 lira imiş. Bir projeye danışmanlık yaptım. oradan gelecek. bu ay 1000 lira da gün param var. 1000 lira falan da maaştan artacak gibi. ama bu paraları ben haziran dan eylüle araba taksidi olarak kullanacağım. şimdi o zamana kadar nasıl değerlendirmeliyim. altın mı alayın yoksa vadeli hesap mı. yada 2 ye falan mı böleyim. bana bir yardım etseniz.

Farmasi bir şey soracağım, cevaplamak istemezsen cevap vermeyebilirsin. Sizin eşinle keseniz ortak değil mi? Okuduğum kadarıyla bazı harcamalar sana bazıları eşine aitmiş gibi hissettim.

Bir de mutfak masrafının ne kadar olacağını nasıl hesaplıyorsun? Bizim de borcumuz 3-4 aya kadar bitecek. O zaman da araba alıp bir miktar borçlanacağız ama şimdiki kadar değil. Ben de tasarruf yapıp ev alalım istiyorum. Yardımcı olursan sevinirim

canım şöyleki uzun hikaye ama özetlemeye çalışayım.

şimdi ben öğretmenim
eşim birisiyle ortak tekstil işletmesi sahibi ( işletmeye ortak olurken de babası para verdi de öyle oldu.)
gelirlerimizin denkliği bile sözkonusu olamaz eşim her zaman şunu der ben babama bile aylık tam olarak ne kazandığımı söyleyemem net bir rakam veremem der.arada aylık ne kadar kazanıyorsun dediğimde:34:
ticaret ehli bir adam sonuçta rahmetli babam da esnaftı oradan biliyorum ,net birşey söylenemez :34:
ama işlerinin Allah'a çok şükür oldukça iyi olduğunu tahmin edebiliyorum. çeşitli yaptığı harcamalardan ve 8-9 yıllık ortaklıkta işletmenin geldiği noktadan.

önceden sadece tekstil telefleri boyuyorlardı, sonra pamuk yapar hale geldiler şimdi ise ip üretiyorlar.(entegre tesis oldular) bunlar kolay şeyler değil.çünkü her bir aşama için zaman içerisinde makina aldılar.
en son alınan 2 oponet için 170000 euronun yarısı peşin yarısını 1 senede ödeyesiye borçlandılar ve bunları yaparken bankalara asla bulaşmıyorlar( kredi çekmek bizim prensibimizde yok)

kusura bakma belki uzun oldu ama durum bu.
şimdi ben eşim Allah korusun dara,zora düşse elbette onun yardımına koşmayacak mıyım ? tabi koşacağım iyi ve kötü günde dedik bu yola çıktık.:34:
bizim şartlarımız bunu gerektiriyor.
hem ki evin reisi.
idaresi de ona ait olacak ,kadın olarak çalışma heleki evi geçindirme gibi bir zorunluluğum asla yok.
eşimden birşey kıskanan mal mülk canlısı biri olsam 1.5 yıl önce aldığım araba onun üzerinde noterden üzerine geçirelim dediği halde gerek yok dedim.
2 tane devremülk aldım birini onun üzerine yaptım.

zaten tüm mal varlıkları eşlerin ortak değil mi?:34:
ama Allah korusun ölüm diye birşey yani gerçek var hayatta ikimizin de üzerinde birşeyler olsun ki yarın öbür gün hayattan birimiz göçtüğünde diğer varisler miras paylaşımına girdiklerinde hayatta kalan eş çok da mağdur olmasın .( bu da hayattan çıkardığım ayrı bir ders:34:)

Son düzenleme:

canım mutfak masrafıma gelince ; normalde bizim evin hakkı 500-600 tl ama kayınvalide-kayınpeder -annem sağolsunlar destekleri çok.
o nedenle ortalama 300 tl harcıyorum 420 tl den artırabildiğin senin olsun dedi eşim:34: ben de har vurup harman savurmayı,israfı sevmem artanı biriktiriyorum.
nasılsa ölsem eşime , çocuklara kalacak :9:

acemiperi mutfak harcamalarını ayarlarken

mesela yaz ya da kış haftalık pazara çıktığımda 2 çeşit sebze alırım. baştan haftayı kabataslak planlamak lazım sebze et balık tavuk bakliyat tüketimi açısından.
öyle olunca bence haftada 2 sebze türü yeterli oluyor.

tahıl grubu ve et tüketimini de planlarsın.

haftalık market ve pazar toplamda 50-70 tl arası sanırım yeter.

sen nasıl harcıyorsun mutfak için onu paylaşır mısın? :38:

Allah korusun cnm öyle deme ölüm falan gecinden versin Rabbim..savurgan olmayı dinimizde reddediyor zaten,israf edilmeyen evde berket olur canım,sen birikime devam,bizde devam:1:

biryerden bir miktar param gelecekti. ben 1900 lira diye biliyordum. ama 1300 lira imiş. Bir projeye danışmanlık yaptım. oradan gelecek. bu ay 1000 lira da gün param var. 1000 lira falan da maaştan artacak gibi. ama bu paraları ben haziran dan eylüle araba taksidi olarak kullanacağım. şimdi o zamana kadar nasıl değerlendirmeliyim. altın mı alayın yoksa vadeli hesap mı. yada 2 ye falan mı böleyim. bana bir yardım etseniz.

bereketli olsun canım
yorumculara bakarsan altın artacak ama bunu kesin diyebilir miyiz elbette hayır .
tl de bir para birimi canım tl olarak da birikim yapılabilir . süre kısıtlı olduğu için. :34:

Allah korusun cnm öyle deme ölüm falan gecinden versin Rabbim..savurgan olmayı dinimizde reddediyor zaten,israf edilmeyen evde berket olur canım,sen birikime devam,bizde devam:1:

hep beraber sağlık , mutluluk , huzur içerisinde nasipse devam inşallah canım
ama ne yaparsın doğduğumuz günden beri ölüme doğru yol alıyor ona programlanmışız Allah ölümün de hayırlısını versin cemi cümlemize bitanem :38:

kızlar nasip olursa benim koca oğlanı okuldan getirip geleceğim o zamana kadar yazdıklarınızı merakla bekliyor olacağım, inşallah görüşmek üzere .zaten uzun sürmez, çok öpüyorum canlar :16:

acemiperi mutfak harcamalarını ayarlarken

mesela yaz ya da kış haftalık pazara çıktığımda 2 çeşit sebze alırım. baştan haftayı kabataslak planlamak lazım sebze et balık tavuk bakliyat tüketimi açısından.
öyle olunca bence haftada 2 sebze türü yeterli oluyor.

tahıl grubu ve et tüketimini de planlarsın.

haftalık market ve pazar toplamda 50-70 tl arası sanırım yeter.

sen nasıl harcıyorsun mutfak için onu paylaşır mısın? :38:

Biz ikimiz de çalışıyoruz eşimle. Nişan, düğün dernek vs. herşeyi biz ikimiz yaptık. Anne babalar sadece altın taktı (kayınvalidemler taktıkları 2 bileziğin borcunu ki yaklaşık 4000 tl bize ödetiyor sağolsunlar ama ona değinmeyeceğim). Taksitleri de tam ayarlayamamışız. Kredi kartındaki taksitleri gözardı etmişiz. O yüzden her ay ucu ucuna hatta açık vererek gidiyoruz. Buna da şükür. Az kaldı bitecek borcumuz.:52:

Mutfak harcamasında plan yapamıyorum ben. Pazara gidemiyoruz. Biz gelene kadar kapanıyor pazar ki kapanmasa da o gün benim dışarda işim oluyor eve geç geliyorum. Haftada bir kayınvalidemlere, bir de annemlere gidip orda yiyoruz. Yeni evli olduğumuz için misafir geliyor ya da biz gidiyoruz. Haftada bir genelde dışarda yiyoruz. Ben de kafama göre tavuk ya da et alıyorum. Eşim sebze sevmiyor.

Yeni yeni haftada bir bakliyat, bir sebze türü (patates, mantar, kabak kızartma, köfteli patlıcan vb.) yapmaya çalışıyorum. Balık da yemiyor eşim. Böyle olunca yapılacaklar sınırlı. Bir de ben kıymayı falan 15 günde bir fazlaca alıp köfte yapıyorum buzluğa atıyorum. Bakliyatları da haşlayıp atıyorum. Bu durumda haftalık harcamada çok gel git oluyor.

Ben sanırım kendi süsüme falan çok harcıyorum. Kıyafet, aksesuar falan. Aslında önce onu kısmam lazım. Ama bir şeyi çok beğenirsem boşuna mı çalışıyorum ben beğendiğimi alamayacak mıyım mantığıyla alıyorum bir şekilde :26:

hep beraber sağlık , mutluluk , huzur içerisinde nasipse devam inşallah canım
ama ne yaparsın doğduğumuz günden beri ölüme doğru yol alıyor ona programlanmışız Allah ölümün de hayırlısını versin cemi cümlemize bitanem :38:
amin cnm benim....hadi sen git gel bakalım,biz buradayız...hahh bu arada birikim listesine adımı yazdıracam da nasıl dolduruluyor,bastaki yer gelir mi yazılıyor,bir de sonda tamam denilmiş bir bilgilendirsen beni cnm?

merhabalar
farmasicim birikimlerin bol olsun inşallah kızlar sizinde

arkadaşlar başıyazmalı,ladyfog nerelerde

topiğe uğramaz oldular?

Biz ikimiz de çalışıyoruz eşimle. Nişan, düğün dernek vs. herşeyi biz ikimiz yaptık. Anne babalar sadece altın taktı (kayınvalidemler taktıkları 2 bileziğin borcunu ki yaklaşık 4000 tl bize ödetiyor sağolsunlar ama ona değinmeyeceğim). Taksitleri de tam ayarlayamamışız. Kredi kartındaki taksitleri gözardı etmişiz. O yüzden her ay ucu ucuna hatta açık vererek gidiyoruz. Buna da şükür. Az kaldı bitecek borcumuz.:52:

Mutfak harcamasında plan yapamıyorum ben. Pazara gidemiyoruz. Biz gelene kadar kapanıyor pazar ki kapanmasa da o gün benim dışarda işim oluyor eve geç geliyorum. Haftada bir kayınvalidemlere, bir de annemlere gidip orda yiyoruz. Yeni evli olduğumuz için misafir geliyor ya da biz gidiyoruz. Haftada bir genelde dışarda yiyoruz. Ben de kafama göre tavuk ya da et alıyorum. Eşim sebze sevmiyor.

Yeni yeni haftada bir bakliyat, bir sebze türü (patates, mantar, kabak kızartma, köfteli patlıcan vb.) yapmaya çalışıyorum. Balık da yemiyor eşim. Böyle olunca yapılacaklar sınırlı. Bir de ben kıymayı falan 15 günde bir fazlaca alıp köfte yapıyorum buzluğa atıyorum. Bakliyatları da haşlayıp atıyorum. Bu durumda haftalık harcamada çok gel git oluyor.

Ben sanırım kendi süsüme falan çok harcıyorum. Kıyafet, aksesuar falan. Aslında önce onu kısmam lazım. Ama bir şeyi çok beğenirsem boşuna mı çalışıyorum ben beğendiğimi alamayacak mıyım mantığıyla alıyorum bir şekilde :26:

anladım canım yeni evli olunca tam olarak mutfak harcamaları konusunda birşey yazamazsın , sana mutluluklar dilerim.
zamanla herşey yoluna girer.

ama şunu bence unutma nasılsa çalışıyorum şimdi almazsam ne zaman alacağım
şimdi gezmezsem ne zaman gezeceğim
bir daha bu yaşa mı geleceğim vs vs gibi söylemler çok gelir aklımıza elbette haklılık payımız var ama bu tip söylemlere sığınıp da harcama yapmayı geleceğimiz için birikim yapmamayı alışkanlık haline getirmemeliyiz diye düşünüyorum zira alışkanlık haline gelmesi bu tip söylemlerin bence oldukça tehlikeli su gibi akıp giden yıllar sonunda an azından bir ev araba ya da çocuk ya da çocuklarımıza iyi şartlarda eğitim verebilme olanağımız olmayabilir :34:

amin cnm benim....hadi sen git gel bakalım,biz buradayız...hahh bu arada birikim listesine adımı yazdıracam da nasıl dolduruluyor,bastaki yer gelir mi yazılıyor,bir de sonda tamam denilmiş bir bilgilendirsen beni cnm?

canım listeyi ben oluşturup 1. sayfaya ekliyorum tamam dediklerim o ay bildirimde bulunmuş olanlar .

merhabalar
farmasicim birikimlerin bol olsun inşallah kızlar sizinde

arkadaşlar başıyazmalı,ladyfog nerelerde

topiğe uğramaz oldular?

merhaba zeynepciğim hoşgeldin canım güzel dileklerin için kocaman AMİNNNNNNNNNNNNN diyorum. Allah razı olsun canım.

ladyfog arada uğruyor ama başıyazmalı hiç gelmiyor artık

anladım canım yeni evli olunca tam olarak mutfak harcamaları konusunda birşey yazamazsın , sana mutluluklar dilerim.
zamanla herşey yoluna girer.

ama şunu bence unutma nasılsa çalışıyorum şimdi almazsam ne zaman alacağım
şimdi gezmezsem ne zaman gezeceğim
bir daha bu yaşa mı geleceğim vs vs gibi söylemler çok gelir aklımıza elbette haklılık payımız var ama bu tip söylemlere sığınıp da harcama yapmayı geleceğimiz için birikim yapmamayı alışkanlık haline getirmemeliyiz diye düşünüyorum zira alışkanlık haline gelmesi bu tip söylemlerin bence oldukça tehlikeli su gibi akıp giden yıllar sonunda an azından bir ev araba ya da çocuk ya da çocuklarımıza iyi şartlarda eğitim verebilme olanağımız olmayabilir :34:

Doğru söylüyorsun. Harcamalarımı kısacağım inşallah.

Ufak da olsa birikim yapmaya çalışıyoruz işte.

Back
X