• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirli Çıkılar )))

Herkese selam :3:
altın alanlar, birikimini bildirenler hayırlı olsun. Çok şükür bu ay bitmek üzere :nazar: Biz bu ay çook sıkıştık =( Bunda adağımız vardı, o etkili oldu ama sağlık olsun diyoruz. Dün eşim birikim çıkınımızı açmış içindeki paraları görünce "varlık içinde yokluk çekiyoruz " diyor :1: :1: Ama 2013 yılı temmuz ayına kadar 80 bine yakın paramız olmalı, ev için. Onun için de birikime dokunmamamız lazım ne yapayım =(
13 mayıs anneler gününde de pek birşey yapamayacağız galiba, çünkü paramız yok :50:
sağlık olsun bu ay geldi geçti önümüzdeki aya bol birikim inşallah. :)
polisin evine bile girdiklerini duymuştum ben siz işinizi garantiye alın.
evet aynen katılıyorum... bizim eve girdi mesela hemde balayı dönüşüydü bi geldik ev darma duman... neyseki evde para ve altın namına bişey yoktu şükür. e daha yeni düzenlediğim gelin evimi tekrar düzenlemek zorunda kaldım o ayrı:50::53:
Anam benim satır nasıl da boşalmış.:)
Bir yıl pinti gibi bozukluk depola, o parayla git tatil yap.:P
O zaman sefamız olsun mu diyeyim? heheh
bozukluklarla tatile gitmenin keyfi de bi başka olur eminim ki:9:
iyi eğlenceler olsun:17:

kızlar haftasonu fazla gelen sütlerden evde peynir yaptım :9:

vaaooowwwww nasıl yaptınnn:53:
peynir işi zordur. bizim köyde baya uğraşırlar iki kere pişirirler filan:53:

:nazar::nazar::nazar::nazar:

ben de bugün parlatıcımın ışığı yanıyordu. şırıngayla içerde kalanı da çekip içine elma sirkesi koydum süpper çıktı bulaşıklar.. artık çıkan bulaşıkları durulama derdinden kurtuldum Allah razı olsun farmasi.. önceden çok kötü çıkmıştı belki de normal sirke kullandığımdan belki de içerde parlatıcıyla karışınca öyle oldu

Teşekkür ederim farmasi ablacığım :)

Birikimleriniz hayırlı olsun kızlar, mayıs ayı için beni kabul ederseniz inşallah ben de aranızdayım :)

Sütlerden peyniri nasıl yaptınız?

Son düzenleme:
günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn kirli çıkılar günaydınnnnnnnnnnnn:16:

vaaooowwwww nasıl yaptınnn:53:
peynir işi zordur. bizim köyde baya uğraşırlar iki kere pişirirler filan:53:

:nazar::nazar::nazar::nazar:

ben de bugün parlatıcımın ışığı yanıyordu. şırıngayla içerde kalanı da çekip içine elma sirkesi koydum süpper çıktı bulaşıklar.. artık çıkan bulaşıkları durulama derdinden kurtuldum Allah razı olsun farmasi.. önceden çok kötü çıkmıştı belki de normal sirke kullandığımdan belki de içerde parlatıcıyla karışınca öyle oldu
ne demek canım bilgi paylaştıkça çoğalır ve işe yarar :34:

Teşekkür ederim farmasi ablacığım :)

Birikimleriniz hayırlı olsun kızlar, mayıs ayı için beni kabul ederseniz inşallah ben de aranızdayım :)

Sütlerden peyniri nasıl yaptınız?

karanfilce ve tardis peyniri şöyle yaptım

5 lt sütü kaynadıktan sonra 1/2 çaybardağı elması sirkesi koydum hemen kesildi ve altını kapatıp 1 saat beklettim sonra
yeşil suyunu süzüp katılaşan kısımları süzme yoğurt yapmada da kullandığım ince tülbente koyup ağzını bağladım.
üzerine 7 lt lik düdüklü tencere su doldurup koydum ağırlık olsun diye.
4 saat beklettim tamamdırrrrrrrrr:34:
dilediğim şekilde dilimledim

sana birşey söyleyeyim mi biz dışarı çıkarken kapımızı bile kilitlemeyiz =))) Altın ve paralar da öyle kolay bulunabilecek bir yerdedir. :53:
lojmanda oturduğumuz için böyle güvenli diye düşünüyoruz ama haklısın. geçen eşime ben de söyledim banka işini. En yakın tatil zamanında hesap açtıracak oraya yatıracağız inşallah =)

Yusum deli misin sen ya? Yapma gözünü seveyim.Bu kadar rahat olmayın yav:20:

Selamlar, ayın 2 si ile ilgili yorumlar okuyorum.
Doların dip yapması bekleniyor. Tl ile altın alacaklara duyurulur.
Ancak YTD de YTD diyorum.:)
Ben mi?
90 olmadan almam arkadaş.:)
[/B]

ne demek canım bilgi paylaştıkça çoğalır ve işe yarar :34:

karanfilce ve tardis peyniri şöyle yaptım

5 lt sütü kaynadıktan sonra 1/2 çaybardağı elması sirkesi koydum hemen kesildi ve altını kapatıp 1 saat beklettim sonra
yeşil suyunu süzüp katılaşan kısımları süzme yoğurt yapmada da kullandığım ince tülbente koyup ağzını bağladım.
üzerine 7 lt lik düdüklü tencere su doldurup koydum ağırlık olsun diye.
4 saat beklettim tamamdırrrrrrrrr:34:
dilediğim şekilde dilimledim

idare eder bi şekilde bile çıkartsa elma sirkesi parlatıcıdan bin kat iyidir. ne güzel kimyasalları temizlemiş olur..

elma sirkesiyle peynir yapıldığını bilmiyordum. bizim köyde sütü pişiriyorlar, sonra soğuyunca kaymağını alıyorlar sanırım(bu arada bizim köyde arpa çok yedirildiğinden sütler müthiş yağlıdır ve koyudur su gibi değildir, konyada sütü en yağlı ilçe bizim ilçemiz, ilçede de bizim köyünki çıkmış:23:) . sonra sütün içine bi maya atarlar peynir mayası ve tekrar kaynatırlar ardından da senin yaptığın işlem:34: tabi bizim köyde düdüklü değil de ona özel taşlar olur :1: tadına da doyum olmaz tabi..
ama seninki daha pratik tadı da güzeldir inşallah.. bir gün fazla sütümüz olursa seninkinden yapalım:16:

idare eder bi şekilde bile çıkartsa elma sirkesi parlatıcıdan bin kat iyidir. ne güzel kimyasalları temizlemiş olur..

elma sirkesiyle peynir yapıldığını bilmiyordum. bizim köyde sütü pişiriyorlar, sonra soğuyunca kaymağını alıyorlar sanırım(bu arada bizim köyde arpa çok yedirildiğinden sütler müthiş yağlıdır ve koyudur su gibi değildir, konyada sütü en yağlı ilçe bizim ilçemiz, ilçede de bizim köyünki çıkmış:23:) . sonra sütün içine bi maya atarlar peynir mayası ve tekrar kaynatırlar ardından da senin yaptığın işlem:34: tabi bizim köyde düdüklü değil de ona özel taşlar olur :1: tadına da doyum olmaz tabi..
ama seninki daha pratik tadı da güzeldir inşallah.. bir gün fazla sütümüz olursa seninkinden yapalım:16:

içine az da tuz attım az geldi dilim kesince tuzladım da bir gece buzdolabında beklettim içinin varsa suyunu salsın diye çok iyi ağırlık koymuşum ki suyu çıkmadı :1::1:
dün de tuzlu su kaynattım dilimleri 2 kavanoza koydum soğuyunca tuzlu suyu da ilave ettim salamura yaptım peyniri uzun süre dayansın diye:34:

Son düzenleme:
içine az da tuz attım az geldi dilim kesince tuzladım da bir gece buzdolabında beklettim içinin varsa suyunu salsın diye çok iyi ağırlık koymuşum ki suyu çıkmadı :1::1:
dün de tuzlu su kaynattım dilimleri 2 kavanoza koydum soğuyunca tuzlu suyu da ilave ettim salamura yaptım peyniri uzun süre dayansın diye:34:

iyi olmuş canım ellerine sağlık.. bizimkiler de tuz atmıyolar sonradan atıyolar. belki fazla sulandırıyordur.. yakında çömleğe de basarsan hiç şaşırmam bu maharetle:34:

kirli cikilar merhaba..vallahi hayran kaliyorum sizlere,ne guzel birikimler yapiyorsunuz,buyuk bir dikkatle takip ediyorum:)biz de kismetse insallah tatil yapmak istyioruz,maalesef hesapta olmayan seyler cikinca ,mutfak masrafim icin ayirdigim paradan almak zorunda kaldik.Elimde suan koca ay icin sadece 180 kaldi,artik cok zorlanirsak eksiye duseriz diyordum ,ama bugun dedim ki hayir ben iyi idare etmem lazim bu parayla,yoksa tatil isi yatar,bunu da asla istemyiorum..180 i haftalik olarak hesaplayip,sadece o haftaya dusen kismi ile akillica alisveris yapmayi dusunuyorum,bugun gidip ilk haftanin siftahini yaptim,ve sadece 3,50 lira fazla vermisim,ona gore haftaya dengelerim diye dusunuyorum,zaten iki kisiyiz .aslina bakarsan bayagi bir sey de aldim,bir de liste yapmistim,lazim olanlari unutmayayim diye..bu haftadan anlimin akiyla cikacagim insallah,arabami cok kullanmadigim icin en fazla bir 30 da ona gider .hesaplarima gore 25 artiyor bile :)bir de bu yetmiyormus gibi kalan para ustu bozukluklari attim bir koseye...ayyyy cok cimri gordum kendimi,boyle yazinca :)) ama anladim ki tek bu ay degil bundan sonrada boyle sistemli haracamam lazim ...insallah basarabilirim...sizin de guzel fikir ve onerilerinizi almak isterim...:)

Son düzenleme:
Bu hafta alım yapmayacağım galiba.
Hareketli olacak.
Onsun düşmesini beklemiyorum ama satış yiyecek gibi duruyor.
İkili el ele verip düşerse 1620 altını görebiliriz.
Şunu da ekleyeyim de adettendir ne olsa: YTD

kirli cikilar merhaba..vallahi hayran kaliyorum sizlere,ne guzel birikimler yapiyorsunuz,buyuk bir dikkatle takip ediyorum:)biz de kismetse insallah tatil yapmak istyioruz,maalesef hesapta olmayan seyler cikinca ,mutfak masrafim icin ayirdigim paradan almak zorunda kaldik.Elimde suan koca ay icin sadece 180 kaldi,artik cok zorlanirsak eksiye duseriz diyordum ,ama bugun dedim ki hayir ben iyi idare etmem lazim bu parayla,yoksa tatil isi yatar,bunu da asla istemyiorum..180 i haftalik olarak hesaplayip,sadece o haftaya dusen kismi ile akillica alisveris yapmayi dusunuyorum,bugun gidip ilk haftanin siftahini yaptim,ve sadece 3,50 lira fazla vermisim,ona gore haftaya dengelerim diye dusunuyorum,zaten iki kisiyiz .aslina bakarsan bayagi bir sey de aldim,bir de liste yapmistim,lazim olanlari unutmayayim diye..bu haftadan anlimin akiyla cikacagim insallah,arabami cok kullanmadigim icin en fazla bir 30 da ona gider .hesaplarima gore 25 artiyor bile :)bir de bu yetmiyormus gibi kalan para ustu bozukluklari attim bir koseye...ayyyy cok cimri gordum kendimi,boyle yazinca :)) ama anladim ki tek bu ay degil bundan sonrada boyle sistemli haracamam lazim ...insallah basarabilirim...sizin de guzel fikir ve onerilerinizi almak isterim...:)
Haftalık alışveriş en mantıklısı zaten.
Ben de her gün için menü hazırlayıp hafta sonu yaparım alış verişi.
Ortalama 70-100 gider.

Haftalık alışveriş en mantıklısı zaten.
Ben de her gün için menü hazırlayıp hafta sonu yaparım alış verişi.
Ortalama 70-100 gider.

evet,en azindan haftalik alica ,tuketebilecegin kadarini almaya calisiyorsun,ama su haftalik yemek planlamasini ben de denedim ama basarili olmadim.Ben hep duruma gore dolapta ne varsa ona gore gunluk planlayip yapiyorum...

@ karanfilce sen nerelisin ki ben Ereğliliyim
ben de 23 nisan tatilinde İstanbul'a gittim 3 günlük tatile.
Bir de yeni havadis bir büro açma durumum var (tercüme bürosu) bu hafta onun için yer bakmam lazım
Gelecek hafta da 20lik diş çektirecem
İşti güçtü, gezmeydi, sağlıktı derken yazamadım ama bu ay 3 gram aldım, toplamda 15 gram olmuş oldu bunlara nasipse 10 sene dokunmayı düşünmüyorum. Yeni alım yapmam mayısın ortasını bulur gibi bakalım neler olup bitecek o zamana kadar.
1 mayıs tatiliniz de hayırlı olsun!

@ karanfilce sen nerelisin ki ben Ereğliliyim
ben de 23 nisan tatilinde İstanbul'a gittim 3 günlük tatile.
Bir de yeni havadis bir büro açma durumum var (tercüme bürosu) bu hafta onun için yer bakmam lazım
Gelecek hafta da 20lik diş çektirecem
İşti güçtü, gezmeydi, sağlıktı derken yazamadım ama bu ay 3 gram aldım, toplamda 15 gram olmuş oldu bunlara nasipse 10 sene dokunmayı düşünmüyorum. Yeni alım yapmam mayısın ortasını bulur gibi bakalım neler olup bitecek o zamana kadar.
1 mayıs tatiliniz de hayırlı olsun!

konyalıyım ben de canım :16: ama ilçeyi söylemiyim en güzel ilçesi diyim sen anla :34:

o kadar gezdim o kadar ki ama ben de daha istanbulu göremedim benim için de gez...

büron hayırlısıyla nasip olur inşallah :16:

Back
X