Günaydın kızlar, akıllı bidik canım bende kızlara katılıyorum eğer elini bırakmazsan kendi kalkmayı öğrenemez.benimde bir kuzenim bu durumdaydı ve hep elini tuttuk yaşı benden çok büyük olmasında rağmen ben bile bişeyler yaptım onun için ama tek başına durmayı öğrenemdi en son hepimiz bıraktık, babanem ve teyzem dışında.bizler desteği kestik, artık daha iyi,borçlarının hesabını kendi yapıyo, düşüyo kalkıyo.bence kaynınında bunu öğrenmesi gerek.hiç vicdan yapma.bende sen gibiyim acaba evinde ne yiyor derdim ama bi baktım benim kıstığımdan onlar faydalanıyor zevk sefadan vazgeçmiyolar enayimiyim ben ? üzülme yardım edip daha çok üzülürsün bencede.evt zorda olanı kurtarmak lazım ama belli ölçüleri var bununda.
Bende 4 yıllık evli ve 4 yıldır eşimden ayrı memuruz tayinimiz olmuyo, eşim 1 lira biriktirmemiştir.araba aldık altınlarmız sattık 2yıl evvel aşırı zarar girdik yetmiyo gibi eşim hep içerden para yedi arabanın parasından.elimizde topu 7 bin lira var.ben hamileyim ve bir
tüp bebek annesi olcam, bu zmanda bile elimi sürmedim o paraya.dara düşersek diye yada bebek olursa araba peşinetı olsun diye.benim birikmişimden verdim eşime ama başkasından borç aldım dedim geri dönmeyeceğini düşündüğümden.şimdi beraberce benim hesabı ödüyoruz onun haberi yok.doğrusu buydu bence.neyse eşimin tayini oldu olacak bugünlerde.k.peder evlenirken tek düğün salonumuzu tuttu birde bilezikler.yine saolsun.eşyaları alcam eliniz cebinize gitmeyecek diyen adam tüm borcu bize yıktı kaypaklık ederek.neyse bende zaten onlar ödesin istememiştim.ben borç öderken aç gezdim delik çizmeyle gezdim onlar zevki sefa sürdü.gelelim konuya biz bütün bunları yaşarken kimse destek olmadığı gibi hep bişey beklediler.bizde aslında iyi şeylerde yaptık çamaşır makinesi süpürge vs gibi ihtiyaçlarını duydukça biz aldık kimi düğünde gelenleri karşıladık ama yetmedi.geçen diyro k.pederim dükkanı var amcayla ortak.arabaları yok dükkanın ve arabasız işleri yürüyemez.amca almıyor ortak dedi, bana para verin.diyoruz yok.nasıl yok araba paranız var verin bana.bide borç istiyo güya ama onun taktiği bu , vur kaç !o kadar kızdıkki, eşimde bende.bize çocuğunuz olcak biz destek olalım sizde sıkı tutun paranızı diyeceğine habire verin ! üstelik bu tüp bebek biliyor bunuda.ve taşıncaz, eşya değiştircez.bi kısmını peşin halletcez.birde özelde sezeryan olmak zorundayım 3 binde birikecek. daha bbizim borçlarımız yetmez gib laf yiyoruz biz tüm dünyayı doyurmuşuzda onu doyurmamışız.k.validemde parayla oynar, bilmiyorum nerden buluyo ama hiç yoksa 5 bin lirası olur.herkes uyanık gelen bizden istiyo çift maaşız zengniz çünkü.hayır dükkanın bana ne karı oldu, ben evlendirmedim kızını evlendirmişsin borç ödetmemişsin.şimdide küçük oğluna çalışıyosun.ortanca çocuğuna yapılan ayrım niye, bide üstüne para verelim sana ne akıllı millet ya ...
neyse herkes bişeyler yazınca tamda üstüne geldim :) benimde rapor ücretim vardı bu ay eksik yatmış farketmesem para gitcek, 381 lira alacağım var.100 lira anneme vermem gerekn para var, 280 daha atıyorum bankaya :)) bu ay süper oldu yaa...
herkese bereketli haftalar olsun inş.