Kirli Çıkılar )))

merhaba arkadaşlar...
bir haftadır falan çok yoğundun uğrayamadım,umarım herkes iyidir.... :)
farmasi canım bildirim zamanı da geçmiş :) listeden silebilirsin kumbaraları (iki tane var da,iki oğlumun) bir ay daha açmayı düşünmüyorum.... :)
altında son dönemde harketlerim çok kısıtlı.... tl. var almaya korkuyorum,dolar var altına dönemiyorum vs. :)
ekim ayı çok bereketli geçecek inşallah ( kurban bayramı var,doğum günüm var,belki müjdeli bir haber var vs. vs.:) )

merhabalar
bende ne zamandır boyle bır topık arıyordum kı daha sımdı yenı kesfettım ıns artık bende sızınle beraber olup
bırıkım yapmak ıstıyorum:21::21::21::21:

merhaba arkadaşlar...
bir haftadır falan çok yoğundun uğrayamadım,umarım herkes iyidir.... :)
farmasi canım bildirim zamanı da geçmiş :) listeden silebilirsin kumbaraları (iki tane var da,iki oğlumun) bir ay daha açmayı düşünmüyorum.... :)
altında son dönemde harketlerim çok kısıtlı.... tl. var almaya korkuyorum,dolar var altına dönemiyorum vs. :)
ekim ayı çok bereketli geçecek inşallah ( kurban bayramı var,doğum günüm var,belki müjdeli bir haber var vs. vs.:) )
Merhaba meyra
Yoksa bebiş haberi mi var bu ay :49:
Dediğin gibi ekim özel bir ay oldu. Kurban bayramı, ilk evlilik yıldönümüm var ve nasipse bebeğimi ilk kez kese halinde göreceğim

Merhaba meyra
Yoksa bebiş haberi mi var bu ay :49:
Dediğin gibi ekim özel bir ay oldu. Kurban bayramı, ilk evlilik yıldönümüm var ve nasipse bebeğimi ilk kez kese halinde göreceğim

:)
geçmişe çok bakamadım,hamilesin sanırım :)
Rabbim hayırlısıyla tamamına erdirsin,sağlıkla kuçağına almayı nasip etsin canım... :))

merhaba hanımlar bereketli günler ve hafta diliyorum herkese..
eşim bugün maaş aldı beklediğinden fazla yatmış prim usulü ile çalışıyor o yüzden her ay değişiyor biraz önce işe gitti sana çekip getircem dedi ama gelmedi dışarı çıkıp sebze filan almam lazımdı oğlum durmuyo gezmek istiyo birazda onu gezdiririm diye düşünmüştüm ama yarın artık .

hayırlı olsun, kaç haftalık kese niye görünmedi? kese 5. haftada, kalp atışı 6. haftada görülüyor. bazen 7. haftada görülüyor kalp atışı.

sağlıkla kucagına almak nasip olsun.
Amin inşallah. 5. haftadayım. Hcg artışım düşük olduğu için bir kriz yaşadım geçen hafta. Doktor randevum 8 ekim. O zaman görülür sanırım kese.

Günaydın kızlar, akıllı bidik canım bende kızlara katılıyorum eğer elini bırakmazsan kendi kalkmayı öğrenemez.benimde bir kuzenim bu durumdaydı ve hep elini tuttuk yaşı benden çok büyük olmasında rağmen ben bile bişeyler yaptım onun için ama tek başına durmayı öğrenemdi en son hepimiz bıraktık, babanem ve teyzem dışında.bizler desteği kestik, artık daha iyi,borçlarının hesabını kendi yapıyo, düşüyo kalkıyo.bence kaynınında bunu öğrenmesi gerek.hiç vicdan yapma.bende sen gibiyim acaba evinde ne yiyor derdim ama bi baktım benim kıstığımdan onlar faydalanıyor zevk sefadan vazgeçmiyolar enayimiyim ben ? üzülme yardım edip daha çok üzülürsün bencede.evt zorda olanı kurtarmak lazım ama belli ölçüleri var bununda.

Bende 4 yıllık evli ve 4 yıldır eşimden ayrı memuruz tayinimiz olmuyo, eşim 1 lira biriktirmemiştir.araba aldık altınlarmız sattık 2yıl evvel aşırı zarar girdik yetmiyo gibi eşim hep içerden para yedi arabanın parasından.elimizde topu 7 bin lira var.ben hamileyim ve bir tüp bebek annesi olcam, bu zmanda bile elimi sürmedim o paraya.dara düşersek diye yada bebek olursa araba peşinetı olsun diye.benim birikmişimden verdim eşime ama başkasından borç aldım dedim geri dönmeyeceğini düşündüğümden.şimdi beraberce benim hesabı ödüyoruz onun haberi yok.doğrusu buydu bence.neyse eşimin tayini oldu olacak bugünlerde.k.peder evlenirken tek düğün salonumuzu tuttu birde bilezikler.yine saolsun.eşyaları alcam eliniz cebinize gitmeyecek diyen adam tüm borcu bize yıktı kaypaklık ederek.neyse bende zaten onlar ödesin istememiştim.ben borç öderken aç gezdim delik çizmeyle gezdim onlar zevki sefa sürdü.gelelim konuya biz bütün bunları yaşarken kimse destek olmadığı gibi hep bişey beklediler.bizde aslında iyi şeylerde yaptık çamaşır makinesi süpürge vs gibi ihtiyaçlarını duydukça biz aldık kimi düğünde gelenleri karşıladık ama yetmedi.geçen diyro k.pederim dükkanı var amcayla ortak.arabaları yok dükkanın ve arabasız işleri yürüyemez.amca almıyor ortak dedi, bana para verin.diyoruz yok.nasıl yok araba paranız var verin bana.bide borç istiyo güya ama onun taktiği bu , vur kaç !o kadar kızdıkki, eşimde bende.bize çocuğunuz olcak biz destek olalım sizde sıkı tutun paranızı diyeceğine habire verin ! üstelik bu tüp bebek biliyor bunuda.ve taşıncaz, eşya değiştircez.bi kısmını peşin halletcez.birde özelde sezeryan olmak zorundayım 3 binde birikecek. daha bbizim borçlarımız yetmez gib laf yiyoruz biz tüm dünyayı doyurmuşuzda onu doyurmamışız.k.validemde parayla oynar, bilmiyorum nerden buluyo ama hiç yoksa 5 bin lirası olur.herkes uyanık gelen bizden istiyo çift maaşız zengniz çünkü.hayır dükkanın bana ne karı oldu, ben evlendirmedim kızını evlendirmişsin borç ödetmemişsin.şimdide küçük oğluna çalışıyosun.ortanca çocuğuna yapılan ayrım niye, bide üstüne para verelim sana ne akıllı millet ya ...

neyse herkes bişeyler yazınca tamda üstüne geldim :) benimde rapor ücretim vardı bu ay eksik yatmış farketmesem para gitcek, 381 lira alacağım var.100 lira anneme vermem gerekn para var, 280 daha atıyorum bankaya :)) bu ay süper oldu yaa...

herkese bereketli haftalar olsun inş.
Allah yardımcın olasun canım gerçekten zor.
ama sizin ne kadar paranız var ne kadar geliriniz var kimse bilmesin mümkün olduğunca kimseye söylememye çalışın. özellikle buna göz dikeceğini düşündüğünüz insanlardan.
herkese merhaba
12 yıllık evliyim. ve akıllıbıdık gibi zamanında bende paralar verdim. eşimle birlikte şimdi zamanında yaptığımız aptallıklara yanıyoruz. kardeşleri okurken onlara ara sıra para yollardık. sonra çalışmaya başladılar. oğlumun doğumunda da sünnetindede ne para ne altın taktılar. kayınvalidem her ikisinde de birer altın taktı o kadar. giden paralarıma yanarım.
ben de evlendiğim ilk yıl kardeşime çok gönderdi. baktım beyfendi har vurup harman savuruyor, kız arkadaş yapıyor ben de göndermedim ya da 200 istedi 100 gönderdim.
dişimden tırnağımdan artırıyorum yüzde yüz eğitimine harcasın amenna ama öyle olunca hiç acımadım.
gerekirse bu resti anneme babama bile gösterebilirim.
canımcım yazdıklarım belki canını sıkabilir ama gene de yazmak istedim

şimdi ne senin kayınvalidenin ne de bizlerin ailelerinin ya da eşlerimizin ailelerinin bizlere yardımcı olma gibi yükümlülükleri yok
maddi durumları ne kadar yerinde olursa olsun buna mecbur değiller gönüllerinden kopar da verirlerse verirler .....

bizler kendimiz gelirimize göre yağımızla kavrulmasını bilmek zorundayız , ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız
hayat yolculuğuna kimseye güvenip de çıkmamak lazım aksi halde üzülebiliriz....

ben de kayınpederime ait aile apartmanında kira vermeden 11 seneyi geçik duruyorum ama biliyorum ki adamcağız bizi burada oturtmak zorunda değil bugün gelip de yavrum artık evimden çıkın dese küsmeye kırılmaya asla hakkımız yok sonuçta mal onun mülk onun hesabını bize verecek değil elbette.

canım benim diyeceğime de sen kırılma ama davulun sesi uzaktan hoş gelir.
ne güzel Allah bozmasın kayınpederin kayınvaliden hep yanında yardımcın. senelerce babam memur olduğundan uzaklarda olduk hep. bunu bizler çok iyi anlarız. anne baba yanında yaşayanlar hep faydalanır her şeyinden onlar çok kıymetlidir. uzaktakinin kıymeti de yoktur ona maddi manevi yardım eden de yoktur. anca iş işten geçer ana baba yaşlanır elden ayaktan düşerler "sizin de ananız babanız siz bakın" olur adı.
benim de kayınpedeim çok zengin. hayatımı hiç ama hiç ondan bişeyler umarak planlamadım.
ama insan istiyor anne babanın kendine destek olmasını işin ucundan tutmasını istiyor. gerektiğinde borç vermesini istiyor.hele ki imkanları varsa dünyanın parasını kazanıp sadece yığıyorlarsa. sağolsun ev alacağımızda annem çıkardı verdi bileziklerini şimdi ödüyoruz işte onlar vermese ne olacaktı o bilezikler yastık altı bekleyecek biz evimizi alamayacaktık.
diyorsun ya evinde oturuyoruz, sen oturduğun için farkedemiyorsun ama oturtmasalardı çıkın deselerdi kiraya emin ol ki yüzlerine bişey demesen de içten içten üzülecektin. Allah göstermesin eşinin işleri kötüye gitseydi zor durumlarda olsaydınız ama kayınpederin sizi oturttuğu evin dahi kirasının peşine düşseydi içten kırılacaktın.
hiç kimse burda anne babasına kendilerine bakma yükümlülüğü koymuyor sadece ana babasının zor durumda arkasında olacağını bilmek istiyor.
bunun eksikliğini bilmeden yaşattığı üzüntüyü tarif etmek mümkün değil bence.

annem senelerce bunu yaşadı ama bize yaşatmadı çok şükür.. 10 milyarlık bilezik verdi 6 ayda yarısını ödedim kaldı diğer yarısı, noldu?
ben anama duacıyım o evimiz olduğu için mutlu...

Son düzenleme:
selam herkese yoğun bir hafta sonundan sonra ancak yazabiliyorum.
arabamızı aldık çok şükür.Allah ödeme kolaylığı versin bize inşallah.
herkesi okudum ama tek tek yazamıyorum.
Hemimize Allah yardımcı olsun inşallah.
bildirimler de yapıldı en az benim.ama hiç üzülmüyorum hayırlı yerlere gitti bu ay paralarım
düğüne-çocukların eğitimine-bebek hediyesine-araba alımına....
bakalım bu ay neler getirecek neler götürecek bizlerden.
herşeyin hayırlısı inşallah.

karanfilcecim benimde kızkardeşim ünide okuyo ama benden daha markalı giyyo ayakabısı benden daha çok sinir oluyorum yane bu yaşta böyleyse daha etin ne budun ne öğrenci halinle 100 tl lik sırf bi eşofman giyyosun sen? bende nakit para göndermiorum çünkü aile yeterince karşılıo bende harcını falan ödüorum çünkü diğer türlü isteyemio artık hayır diorum neymiş arkadaşlarıyla kuşadasına tatile gitcekmiş hadi yaaaaa.... ünide ben nasıl okuduysam oda okycak herkes nasıl okuyo.....

karanfilcecim benimde kızkardeşim ünide okuyo ama benden daha markalı giyyo ayakabısı benden daha çok sinir oluyorum yane bu yaşta böyleyse daha etin ne budun ne öğrenci halinle 100 tl lik sırf bi eşofman giyyosun sen? bende nakit para göndermiorum çünkü aile yeterince karşılıo bende harcını falan ödüorum çünkü diğer türlü isteyemio artık hayır diorum neymiş arkadaşlarıyla kuşadasına tatile gitcekmiş hadi yaaaaa.... ünide ben nasıl okuduysam oda okycak herkes nasıl okuyo.....
canım senin ailenin durumu da iyiymiş. benim babam tek maaş bize zor yetiyordu zaten ben burslarla okudum, geri kalanını da kardeşime yollardım o okurken. o senin kardeşin kadar harcamıyordur ama bizim de kendi çapımızda etimiz ne budumuz ne. biz okurke valiz taşıyacaz diye neler çekerdik. beyfendi erkek haliyle eşyalarını kargoya veriyor.
bir keresinde de sırf kız arkadaşıyla buluşabilmek için diploma almaya okula başka şehre gitti kaç gün kaldı parasını da babamdan aldı yazık değil mi. çok ala vekaletle aldırabilirdi. ben kardeşimin böyle şeylerine çok kızıyorum mesela.
selam herkese yoğun bir hafta sonundan sonra ancak yazabiliyorum.
arabamızı aldık çok şükür.Allah ödeme kolaylığı versin bize inşallah.
herkesi okudum ama tek tek yazamıyorum.
Hemimize Allah yardımcı olsun inşallah.
bildirimler de yapıldı en az benim.ama hiç üzülmüyorum hayırlı yerlere gitti bu ay paralarım
düğüne-çocukların eğitimine-bebek hediyesine-araba alımına....
bakalım bu ay neler getirecek neler götürecek bizlerden.
herşeyin hayırlısı inşallah.
canım hayırlı uğurlu olsun..
arabanızı kaça aldınız sıfır mı?
aslında bizim de çok pahalı olmayan sıfır faizli sıfır araba planlarımız var ama sıfır faizli var mı bilmiyorum..

merhaba kızlar 1. sayfaya liste eklendi ,hayırlı olsun :16:

canım benim diyeceğime de sen kırılma ama davulun sesi uzaktan hoş gelir.
ne güzel Allah bozmasın kayınpederin kayınvaliden hep yanında yardımcın. senelerce babam memur olduğundan uzaklarda olduk hep. bunu bizler çok iyi anlarız. anne baba yanında yaşayanlar hep faydalanır her şeyinden onlar çok kıymetlidir. uzaktakinin kıymeti de yoktur ona maddi manevi yardım eden de yoktur. anca iş işten geçer ana baba yaşlanır elden ayaktan düşerler "sizin de ananız babanız siz bakın" olur adı.
benim de kayınpedeim çok zengin. hayatımı hiç ama hiç ondan bişeyler umarak planlamadım.
ama insan istiyor anne babanın kendine destek olmasını işin ucundan tutmasını istiyor. gerektiğinde borç vermesini istiyor.hele ki imkanları varsa dünyanın parasını kazanıp sadece yığıyorlarsa. sağolsun ev alacağımızda annem çıkardı verdi bileziklerini şimdi ödüyoruz işte onlar vermese ne olacaktı o bilezikler yastık altı bekleyecek biz evimizi alamayacaktık.
diyorsun ya evinde oturuyoruz, sen oturduğun için farkedemiyorsun ama oturtmasalardı çıkın deselerdi kiraya emin ol ki yüzlerine bişey demesen de içten içten üzülecektin. Allah göstermesin eşinin işleri kötüye gitseydi zor durumlarda olsaydınız ama kayınpederin sizi oturttuğu evin dahi kirasının peşine düşseydi içten kırılacaktın.
hiç kimse burda anne babasına kendilerine bakma yükümlülüğü koymuyor sadece ana babasının zor durumda arkasında olacağını bilmek istiyor.
bunun eksikliğini bilmeden yaşattığı üzüntüyü tarif etmek mümkün değil bence.

annem senelerce bunu yaşadı ama bize yaşatmadı çok şükür.. 10 milyarlık bilezik verdi 6 ayda yarısını ödedim kaldı diğer yarısı, noldu?
ben anama duacıyım o evimiz olduğu için mutlu...

merhaba karanfilcecim şahsen kendi açımdan yazdıklarına kırılacak hiçbirşey göremiyorum

lakin birbirimizin karakterini pc başından net olarak analiz etmemiz mümkün değil
ben gerçekten düşündüklerimi yazdım bence anne baba olarak bireyler ayaklarının üzerinde durmayı öğrettikten sonra çocuklarını çocuklar da hayatın iyi ya da kötülüğünü zor ya da kolaylığını kendileri yaşasınlar.
ben de çocuk sahibiyim çocuklarıma iyi bir eğitim -öğrenim verebilmenin dışında yok onlara ev alayım araba alayım ya da daha değişik maddi manada faydam olsun kaygısında olmak zorunda olmadığımı düşünüyorum.

zaten arkadaşın kayınvalidesi evinde kira almadan oturtuyormuş
belki kadın bu arkadaş ve eşine maddi destek olursa diğer çocuklarına da aynı oranda destek olmak zorunda hissedecek biridir fıtrat olarak ve de öyle evlatlar arası maddi manada denge kurmaya çalıştıkça belki kendisi zora düşecek bunu bilemeyiz :34:

mesela benim annem biz iki kız kardeşiz ikimizi hep dengelemeye çalışır ama ben hep şunu derim anneme ablama ne yaparsan yap bana yapmak için çalışma çünkü sen hayatını yaşayamayacaksın bizi düşünmekten sana haksızlık olur diyorum .

ayrıca sen gelmişsin 60 yaşına ablam 42 ben 35 artık herkes hayatta kendi çabalamayı öğrensin diyorum. nereye kadar bir ata evladı için de kafa yorsun değil mi ama birazda evlatlar empati kursun :34:

bir zaman annem ablamın eşine borç altın verdi üzerine yatmaya kalktılar ve geri alsa da hepsini alamadı

bana da borç verdi kooperatif hissemi yaptırırken 10000 tl ama ben hemen euroya çevirdim borcumu annem olmaz tl verdim tl alayım dediyse de olmaz dedim
asla zarara uğramanı heleki benim yüzümden istemem dedim ve ben öderken euro ödedim tl bazında 12000 tl olmuştu.
bugün olsa aynısını yaparım önemli olan karşımdakinin gönlü kalmasın benim için....
ben şunu hissediyorum ve yaşıyorum hayatımda Rabbime şükürler olsun ki ben art niyet gütmedikçe Rabbim bana hep maddi ve manevi açıdan hayır kapılarını açtı ...
Rabbim beni nefsimle bir an başbaşa bırakmasın AMİN...

Son düzenleme:
canlarımm
haftasonu giremiyorum malum evde internetim yok ne kadar çok şey yazmışsınızzzz tam 1 saattir okumaya çalışıorum:)
kayınpederi kayınvalidesinden bize yardım etmiyor diye yakınan arkadaşlarıma diyorum ki;

benim gibi bırakın almayı her ay kiralarını verseydiniz ne olurdu?
oğluna güvenip eşini boşayan bir kayınvalidem var..
bütün sene kirası bizden..
evini dizerken bütün eşyalarımı verdim hem de işyerimin birsürü borcu varken..
siz yazıyorsunuz ya kayınvalidem biber,turşu,erişte,tarhana getirdi vs.. diye.. benim yaptıklarıma karşılık yapabilirdi elinden de gelir haa..ama rahatına çok düşkündür hep bana hep bana
daha geçen ay alışverişe götürdüm 2 pantolon 7-8 bluz 2 ayakkabı 2 etek çanta aldım dizdim baştan ayağı kadını nerdeyse.. evime gelirken bir küçük reçel yap getir bari yaaa..o yok o yok.
küçük oğlu okuyor para gerekirse bizden..
kayınpederimle hiç görüşmüyoruz hiiiiç arayıp sormuyor torununu tanımıyor. oğlu askerdeydi 1 yıl. 1 kez bile gelmedi evime..tek başıma çocukla üstesinden geldim herşeyin.. bu esnada 1 kez beni aradı nerdeyse o halde benden para isteyecekti..çok sert davrandım pıstı kaldı..isteyemedi

çok yazdım..
kendi annemler sağolsunlar. herşeyimizle çok ilgilenirler..çok şükür ellerinde de vardır.
bu ay amerikaya gidiyorlar kardeşimin yanına gezmeye
saat ve profesyonel fotoğraf makinesi isticem hediye olarak..:)))))
annemlerden bahsedince içimde çiçekler açıyor...:)))))))))

merhaba herkeslere
sizleri tanıyalı bir hafta oluyor ve çok şanslı hissediyorum kendimi şimdiden..
5 yıldır çalışan ama bekar olduğu halde bir türlü borçtan kurtulamayan biri olarak umarım sizlerle kendime çeki düzen vermeyi başarabilirim. Bu ay kendimi toparlama kararı aldım ve tesadüfen bu site ve başlığı gördüm iyi ki de görmüşüm, büyük destek olacaksınız bana bu konuda:)
listeye beni de eklerseniz sevinirim sevgili farmasi:)
eylül birikimim 3 gr altın ve 400 tl ve 35 dolar

merhaba herkeslere
sizleri tanıyalı bir hafta oluyor ve çok şanslı hissediyorum kendimi şimdiden..
5 yıldır çalışan ama bekar olduğu halde bir türlü borçtan kurtulamayan biri olarak umarım sizlerle kendime çeki düzen vermeyi başarabilirim. Bu ay kendimi toparlama kararı aldım ve tesadüfen bu site ve başlığı gördüm iyi ki de görmüşüm, büyük destek olacaksınız bana bu konuda:)
listeye beni de eklerseniz sevinirim sevgili farmasi:)
eylül birikimim 3 gr altın ve 400 tl ve 35 dolar

canım listeye ekledim seni ama ekimdeki listede yayınlanır:34: bereketli olsun canım :nazar:

Anne ve babanın evladına ev araba konusunda yardımı yapıp yapmaması ona kalmış biz ev alırken kayınpederden 12000 aldık borç iki ay sonra arabamızı satınca verdik istememesine rağmen tek birikimi o araba alırken babam üstüne koydu daha iyi marka olsun dedi kayınvalidem de elindeki altınları verdi arabamız için onları da vereceğiz inşallah çünkü sırada bekar bir kauınbirader ve görümce var
ben aileler yönünden şanslıyım ama aldığımı borç olarak alırım çünkü benden ve eşimden başka çocukları var o bir yana artık hepsi yaşlı insanlar
bi de kayınpederim arabamız bozuldı diye arabasını verdi bizimki satılıp yenisini alana kadar allah başımızdan eksik etmesin hiçbirini
kışlıklarıımı da karşılar hem annem hem de kayınvalidem yapmadığım olursa şanslı insanlardanım ben

Back
X