Kirli Çıkılar )))

kıtır ekmekleri küp kesip fırınlasam nasıl saklamam gerek
daha önce hiç yapmadım
çok ekmek ziyan oluyor üzülüyorum günah ya
onları bulamayan var biz çöpe atıyoruz
rondodan geçiriyordum ne zamandır ama artık geçirmiyorumda o kadar çok ki bitmiyor
galeta unu nasıl yapılıyor öyle ince çekince kullanılır mı acaba
ne çok sordum yaw

iyice kuruduktan sonra bir de linle iyice ufalarsan neden olmasın..
bir de galeta unundan çok güzel şerbetli tatlı yapıyorlar harika oluyor.

bunu gibi bişey:
galeta unu şerbetli tatlı - Google'da Ara

haftasonu fırında üzeri yumurtalı sütlü peynirli sucuklu karışım koyarak kızartada bilirsin.. bayat ekmek canavarı bu tarif

zeytincim günde 1 ekmek yiyemiyorsanız 2 günde bir alın

taze ekmeği görünce evdeki kalanı yemek istemiyorsanız da mutlaka ekmeği ısıtarak tüketin :34:

defactodan kazak alacaktım

benim kuzucuklar anne biz alalım anneler günü hediyesi olsun sana dediler :14::14::14::14:
daha çok var dediysem de olmaz da olmaz deyip durdular
kuzucuklarım benim :43::43::43:

daha önce hiç yapmadım
rondodan geçiriyordum ne zamandır ama artık geçirmiyorumda o kadar çok ki bitmiyor
ne çok sordum yaw

zeytin, ekmekler iyice kurursa epeyce dayanır gibi geliyor bana. küp doğrayıp fırında düşük ısıda kurutursun, sonra da bez torbada saklayabilirsin sanırım. galete ununu da ben ekmeği parçalara ayırıyorum, mutfağa gidip geldikçe elimle ufalıyorum. en son da benim bir süzgecim var metal, ondan geçiriyorum kabukları üstte kalıyor böylece. alttaki kalanı da iyice kurutup kavanozda saklıyorum. sen bu işlemleri ekmeği robottan geçirerek de yapabilirsin, fırında da kurutursun. ben bayat ekmekten en çok da dilimleyip yağlayıp üzerine peynir domates sucuk vs koyup pizza gibi yaparım.

zeytincim veeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tost yapabilirsin :34:

1. ekmekleri orta büyüklükte parçalar kurutur buz dolabında saklarım köftelere kullanırım.
2. kurutmadan robotta çeker, buzluğa atar çiğ köftede kullanırım.
3. kullanılmayacak derecede bayatlamış ya da çok hafif küflenmişse hemen kurutur biriktiririm köyde teyzemlerin köpeği için veririm.

zeytincim rondodan geçirip balkona kuşlar için koyabilirsin :34:

bak şöyle bir yazı buldum canım

Evinizde kuruyan ve bayatlayan yenilmesi zor durumdaki ekmeklerinizi artık israf olmaktan kurtarıyoruz. Öncelikle yenilmeyecek kadar bayatlamış ekmeklerimizi çorbaya ekmek doğrar gibi ufak ufak parçalara ayırıyoruz. Elinizle yada bıçakla da olabilir. Sonra bu parçalara ayırdığımız ekmekleri fırın tepsisinin yüzeyini örtecek şekilde tepsiye koyuyoruz ve 150-170 derecede ısıtacağımız fırınımıza 10 dk. kuruması için koyuyoruz.

Fırında 10 dk. kadar bekletilen ekmeklerimiz kıtır kıtır olmuştur. Bu ekmeklerimizi tepside soğuttuktan sonra buzdolabı poşetine yada bir poşete koyduktan sonra ağzını bağlayıp buzdolabına koyuyoruz. Poşetlere koyduğumuz ekmek parçalarını kullanacağımız miktar kadar poşetleyip koymakta yarar görüyorum. Çünkü buzdolabından çıktıktan sonra tekrar buzdolabına koyarsak kuru ekmekler küflenebilir. Bu yüzden kullanacağımız miktar kadar poşetleyelim.

iyice kuruduktan sonra bir de linle iyice ufalarsan neden olmasın..
bir de galeta unundan çok güzel şerbetli tatlı yapıyorlar harika oluyor.

bunu gibi bişey:
galeta unu şerbetli tatlı - Google'da Ara

haftasonu fırında üzeri yumurtalı sütlü peynirli sucuklu karışım koyarak kızartada bilirsin.. bayat ekmek canavarı bu tarif

zeytincim günde 1 ekmek yiyemiyorsanız 2 günde bir alın

taze ekmeği görünce evdeki kalanı yemek istemiyorsanız da mutlaka ekmeği ısıtarak tüketin :34:

canım zaten 2 günde bir alıyoruz ama yinede bitmiyor
eşim iş yerinde atıştırıp geliyor bende 1 dilimden fazla yiyemiyorum
eşimde 2 dilim yer yinede kalıyor
geçen gün gözüme ilişti kaç torba yarım yarım ekmekler
yine rondodan çekicem eve gidince biraz
galeta unu gibide yapar kullanırım
küp küp kesip poşete koyup buzd. koyar çorba içlerine kıtır ekmek eklerim
hiç olmadı kuşlara
fikirler için çok teşekkürler
iyi ki varsınız çok şeyler öğreniyorum sizlerden valla

zeytin
bayat ekmekleri yumurta süt ve unlu karışıma batırıp yağda (hatta tereyağında) kızartabilirsin kahvaltıda nefis oluyor.
Veya kızların dediği gibi fırında suyunu tamamen buharlaştırıp rondodan geçirir buzlukta yada +4 C de saklayabilirsin köftelere bundan kullanabilirsin.

bugün laboratuar temizliği yaptık..
çoğu şeyi kızlar yaptı ben de yardımcı oldum tabi..
ellerine sağlık çook temiz oldu..
ama çok yorulduk.
ben de dinlenme verdim son saat..

zümremde çekemez bi erkek hoca var demiştim ya, yanına bu yıl birini daha aldı..
şerlerinden Allaha sığınıyorum. ben resti çekince yüzüme baktıkları yok şu an.
benim laba bakıp bakıp konuşuyorlarmış..kızlar söyledi.
zararları dokunmasın canımı sıkmasınlar da konuşup konuşup günahımı alsınlar çoktannn razıyım.
öyle insanlar gerer insan ımalesef ama her yerde 3 -4 numune çıkıyor ne yazıkkı aman dokunmasınlar sana konussunlar arkandan , genelde çekememezlikten oluyor bunlar bence , senin öğretmenliğini ,güzelliğini eşini arabanı evini aileni vs gibi seyleri kıskanabiliyorylar kesinlikle altında kıskançlık gibi bir duyguda var canım
daha önce hiç yapmadım
ne çok sordum yaw

zeytin ekmegi az alıcaksın . diyelimki 1 ekmek aldın o gün yenmediyse ertesi güne kahvaltıya kızartabilir yada kızların söylediği

tabiki haftada 2-3 ekmek bayatlatırsan . bu çözümler çözüm olmaktan çıkar canım dolap galetayla dolar :44::44:

zeytin, ekmekler iyice kurursa epeyce dayanır gibi geliyor bana. küp doğrayıp fırında düşük ısıda kurutursun, sonra da bez torbada saklayabilirsin sanırım. galete ununu da ben ekmeği parçalara ayırıyorum, mutfağa gidip geldikçe elimle ufalıyorum. en son da benim bir süzgecim var metal, ondan geçiriyorum kabukları üstte kalıyor böylece. alttaki kalanı da iyice kurutup kavanozda saklıyorum. sen bu işlemleri ekmeği robottan geçirerek de yapabilirsin, fırında da kurutursun. ben bayat ekmekten en çok da dilimleyip yağlayıp üzerine peynir domates sucuk vs koyup pizza gibi yaparım.

ablam küp doğradıklarımı buzd. değil poşetine koyup kapalı balkonum var mutfakta kiler gibi kullanıyorum orda tutup bir deniyeyim
galeta unu mutlaka yapıcam çok merak ettim

öyle insanlar gerer insan ımalesef ama her yerde 3 -4 numune çıkıyor ne yazıkkı aman dokunmasınlar sana konussunlar arkandan , genelde çekememezlikten oluyor bunlar bence , senin öğretmenliğini ,güzelliğini eşini arabanı evini aileni vs gibi seyleri kıskanabiliyorylar kesinlikle altında kıskançlık gibi bir duyguda var canım

zeytin ekmegi az alıcaksın . diyelimki 1 ekmek aldın o gün yenmediyse ertesi güne kahvaltıya kızartabilir yada kızların söylediği

tabiki haftada 2-3 ekmek bayatlatırsan . bu çözümler çözüm olmaktan çıkar canım dolap galetayla dolar :44::44:

ahh cnm ya kahvaltı yapabilsek keşke
evden nasıl çıktığımızı bilmiyoruz
1 ekmeği 2 günde yeriz hala kalır

canım zaten 2 günde bir alıyoruz ama yinede bitmiyor
eşim iş yerinde atıştırıp geliyor bende 1 dilimden fazla yiyemiyorum
eşimde 2 dilim yer yinede kalıyor
geçen gün gözüme ilişti kaç torba yarım yarım ekmekler
yine rondodan çekicem eve gidince biraz
galeta unu gibide yapar kullanırım
küp küp kesip poşete koyup buzd. koyar çorba içlerine kıtır ekmek eklerim
hiç olmadı kuşlara
fikirler için çok teşekkürler
iyi ki varsınız çok şeyler öğreniyorum sizlerden valla

zeytin şöylede olabilir ben böle yapıyorum. dilimli aldıysan yada evde dilimle genelde ne kadar yediğinizi bilirsin 3-4 dilim ayır gerisini buzlugu yada dolaba koy. ben bayat yemeyi sevdiğim için dolaba koyarım hergün bir kaç dilim çıkarırırm. ama sen bayat sevmezsen buzluga koy ekmek durumuna göre öğünden önce çıkar

biz günlü 2 ekmek alırız eşim çok ekmek yer bizde dilimli tam buğday ekmeği alırımben hep

zeytin bir de bayatlamış kurumuş ekmeğini pilav pişirdiğinde üzerine koy buharında yumuşacık olur ya da buharda ısıtabilirsin tekrar yenilir hal alır.

ben fzla ekmeklerimi genelde köftede kullanırım ama misafir geldiğinde fazla alıoruz dogal olrak bende taze ekmekleri buzluga koyyyorum yarım ekmek olcak şekilde ordan çıkarıp mikrodalgada 2 dakkada fırından yeni çıkmış gibi oluyo:))))))

farmasiiiiiiiii
A101 için çok teşekkür ederim perşembe kapısında biticem çok şeker şeyler var:))))) tamda almayı düşündüğüm şeyler:)
nevresimi nasıldır kullanna varmı?
yedek nevresim takımı alcam çünkü ama iyimidir bilemedim

ben fzla ekmeklerimi genelde köftede kullanırım ama misafir geldiğinde fazla alıoruz dogal olrak bende taze ekmekleri buzluga koyyyorum yarım ekmek olcak şekilde ordan çıkarıp mikrodalgada 2 dakkada fırından yeni çıkmış gibi oluyo:))))))

farmasiiiiiiiii
A101 için çok teşekkür ederim perşembe kapısında biticem çok şeker şeyler var:))))) tamda almayı düşündüğüm şeyler:)
nevresimi nasıldır kullanna varmı?
yedek nevresim takımı alcam çünkü ama iyimidir bilemedim

selincim emin olmazsan alma canım yedekte olsa . geçen ben büyük markette gördüm 24 tl gibi bir rakamdı hello kittly vardı lisanslı taç dı a101 dekide 19 lira ucuz degil yanı . 5 lirada ver taç al :34::34:

et yemezsiniz kahvaltı etmezsiniz ekmek bayatlatırsınız sopa istiyon heralde yada fena kirli çıkısınız :52::52::52::52:

zeytin bir de bayatlamış kurumuş ekmeğini pilav pişirdiğinde üzerine koy buharında yumuşacık olur ya da buharda ısıtabilirsin tekrar yenilir hal alır.

bimden dilimli alıyordum eşim dedi normal ekmek daha çok seviyorum öyle almaya başladık atmayada başladık
bizde önceden buzluğa atıyorduk 2 dilim çıkartıyordum hiç birşey olmuyrdu
aslında bazı fırınlarda normal ekmeği de dilimli veriyorlar ama bize yakın olan fırında böyle değil diğeride çok uzak

hehe valla he ne kirli çıkı çıktık biz

sirke mantıklı valla buharda yumuşar akşam eve gidince bayat ekmek operasyonu var

selinciğim daha markalı birşey almanı tavsiye ederim
vakti zamanında bende o hataya düştüm ve çekti
a 101 den almamıştım gerçi ama markası yoktu evde fazla fazla bulunsun dedim bir tanede markası neydi hatırlamıyorum
çekti tek kişilik nevresim haline geldi
şimdi tek çift farketmez markalısını tercih ederim

baza içine bez hurçlardan almak istiyorum. tavsiye eder misiniz
daha önce vakumlu hurçlardan kullandım. vakumlayınca şeklinin görüntüsü hoşuma gitmemişti. ayrıca içinde birşey almam zorunlu oldughunda tekrardan vakumlamak için elektirik süpürgesi çalıştırma işi falan çok hoşuma gitmediğinden attım.

baza içine bez hurçlardan almak istiyorum. tavsiye eder misiniz
daha önce vakumlu hurçlardan kullandım. vakumlayınca şeklinin görüntüsü hoşuma gitmemişti. ayrıca içinde birşey almam zorunlu oldughunda tekrardan vakumlamak için elektirik süpürgesi çalıştırma işi falan çok hoşuma gitmediğinden attım.

kıyafet koyacaksan öneririm
yün kazaklar kabanlar kaşkollar bereler diye sistematik bir şekilde saklama yapabiliyorsun.

selam kızlaaar nasılsınız?
epeydir yazamıyorum ilk boş fırsatımda okuyacağım
çok birikmiş yine:))))

beni unutmayın diye bi girip el sallayım dedim:21::21:

senfat ben de vakti zamaninda,vakumlu torbadan almistim,bir de pahaliydi.dogru durust kullanamadim,cunku ne vakumladigim gibi durdu,surekli hava aliyordu,en sonundada patladi maaleseff.dogru durust kulanamadim bile.en iyisimi kumas hurc al sen,soyle kucuk boy olanlar varmidir acaba,hani kiyafetleri esyalari gruplamak icin.Benim buyuk boy bir tane var,icinde az esya olunca sekilsiz duruyor tek eksi yonu bu bence.

artan ekmekler konusunda cok sey yazilmis.Ben genelde firinda kurutup galaeta yaparim,cok ise yariyor ;:))domates corbasinin yanina kup kup kup dograyip kzartinca cok yakisiyor.pizza yapilabilir.aklina hic bir sey gelmiyorsa at buzluga,lazim olunca cikarip kullan.:)

Back
X