- 4 Şubat 2015
- 6.198
- 12.516
- 448
doktor anatomik olarak kızımın kulağının deldirilmesinin çok sakıncalı olacağını söyledi sanırım kıkırdak dokusu inceymiş gibi bir şey sallayın gitsin
Kuyumcuda yaptırmayı düşünüyor bence. Ama yaptırmam ben. Eşim de diyor ki bı küpe için annemi mi kiracaksın, o da ayrı bir alem gerçekten.Bir de bu bebeklerin kulagini nerde deldiriyorlar, kim deliyor? Doktor mu?
O ağrısız denilen şekilde ben yaptırdım ama gayet ağrıdı yalan yani...Benim de ablam kupe aldi kizima. Ben de delircem de kocam sicak yanaşmiyo. Kuaforlerde deliyolar, agrisiz oluyor ...
Kuyumcuda yaptırmayı düşünüyor bence. Ama yaptırmam ben. Eşim de diyor ki bı küpe için annemi mi kiracaksın, o da ayrı bir alem gerçekten.
Ya ben iki türlü de istemiyorum ondan çok araştırmadim da..E iyi de enfeksiyon kaparsa ne olacak? Sterilize etmeden bir yer delinir mi? Deldikleri alette hiv olur, hepatit olur, olur da olur. Alınacak risk mi bu? Insanlar artik doktora, cerrahi ortamda deldiriyor kulagini.
Bunları da diyeceğim çok teşekkürlerÇok küçük daha. Zevkinden, çirkin görünmesinden geçtim sağlığı için tehlikeli. Çocuk bu ne bilir, tutar çeker, gelir başka çocuk çeker, kıyafetine takılır...
Çocuğunuza sahip çıkın, söz hakkı vermeyin, olay büyürse büyüsün. Basit bir konu değil ki.
Deldikleri aletin ucuna özel delmelik ucu sivri olan küpelerden takıyorlar onunla deliyorlar yani başka iğne vs kullanılmıyor. O özel küpeyle deliyorlar ve kulak iyileşene kadar o küpe kalıyor kulakta. Daha sonra iyileşince istediğin küpeyi takıyorsun.E iyi de enfeksiyon kaparsa ne olacak? Sterilize etmeden bir yer delinir mi? Deldikleri alette hiv olur, hepatit olur, olur da olur. Alınacak risk mi bu? Insanlar artik doktora, cerrahi ortamda deldiriyor kulagini.
Kuyumcuda yaptırmayı düşünüyor bence. Ama yaptırmam ben. Eşim de diyor ki bı küpe için annemi mi kiracaksın, o da ayrı bir alem gerçekten.
Deldikleri aletin ucuna özel delmelik ucu sivri olan küpelerden takıyorlar onunla deliyorlar yani başka iğne vs kullanılmıyor. O özel küpeyle deliyorlar ve kulak iyileşene kadar o küpe kalıyor kulakta. Daha sonra iyileşince istediğin küpeyi takıyorsun.
Yalandan kulağı siliyorlar ama ne kadar güvenilir bilinmez tabi. Bir de o delik yeri yara oluyor haliyle küpeyi sürekli deliğin içinde çevirmek gerekiyor. Biraz çevirmeyi unutursanız hemen yara küpeye yapışıyor. Ve mecbur o küpeyi hareket ettirmek gerektiği için kulağın içinde döndürüyorsun ve küpeye yapışan etlerin ayrılıyor kanıyor tabi canından can gidiyorBilgilendirme icin tesekkur ederim. Simdiye kadar hic kulak deldirmedigim icin bilmiyorum ama deldikleri yeri sterilize etmedikleri icin kulak ustundeki tum mikropları iceri tasiyacaklar haliyle. Bebekler icin guvensiz bir yontemmis.
Yalandan kulağı siliyorlar ama ne kadar güvenilir bilinmez tabi. Bir de o delik yeri yara oluyor haliyle küpeyi sürekli deliğin içinde çevirmek gerekiyor. Biraz çevirmeyi unutursanız hemen yara küpeye yapışıyor. Ve mecbur o küpeyi hareket ettirmek gerektiği için kulağın içinde döndürüyorsun ve küpeye yapışan etlerin ayrılıyor kanıyor tabi canından can gidiyorbebeklere tavsiye etmiyorum ben açıkcası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?