Kırmadan halletmek için..

7 aylik cocuga kup mi olur ya. Daha neler...cocuk korkar bilincaltina kimbilir neler saklar.
Ben olsam acikca istemiyorum derdim. 7 aylik daha ya. Yazik cocuga.

Cocugun belki alerjisi var ne biliyorlar. Ben kucukken ne cektim bu alerji yuzunden

7 aylik cocuga kup mi olur ya. Daha neler...cocuk korkar bilincaltina kimbilir neler saklar.
Ben olsam acikca istemiyorum derdim. 7 aylik daha ya. Yazik cocuga.
Olay büyüyor ama büyüsün kıyamıyorum ki asi olurken bile iyiliği için diye sakinleşiyorum ..

Doktorla konustum hayir dedi deyin. Ya cocuk kupeyle oynar, eli durnadan oraya gider, enfeksiyon kaptirir. Korkar psikolojisi bozulur. Cocugun bedeni bu. O belki de ilerde kupe takmak istemeyecek. Ona sormadan cocugun bedenine mudahale bana dogru gelmiyor. Doktor izin vermedi deyin siz.

Kayinvalideyi kirmayayim derken kiziniza mi kiyacaksiniz. O sizi kirmis ama. Bazen hayir demeyi bilmeli. Cok istiyorsa kendi kulagini deldirsin.

Siz o cocugun annesisiniz

Siz ne derseniz o olur.
.
Bana da bircok kisi demisti.
..bunun anaokulu var arkadas ortami var daha cok kocuk birisi elini taktirir kanar biraz buyusun oyle..demistim.

Gercekten de 7 yasinda deldirdim

"Doktoruna sordum deldirme dedi" de..
Eşinin ne demek istediğini anlamadım. Yanında giderim derken?
Kv istemediğini söylediğin halde dinlemediğine göre pek de sevilesi bir kadın değil ama bilemedim.

"Anne sen al istiyorsan, ben ileride takarım" de geç.

doktor anatomik olarak kızımın kulağının deldirilmesinin çok sakıncalı olacağını söyledi sanırım kıkırdak dokusu inceymiş gibi bir şey sallayın gitsin

Deldirilen kısım kıkırdak değil ki ama

Ben de sevmem bebeklerde küpe ama bu bence inandırıcı olmaz.
2. 3. deliği açtıranlarda kıkırdağa denk gelir..

Bence arayıp izah edebilirsiniz. Ben kızım 2 yaşındayken deldirdim. Şimdi 6 yaşında ve sonbaharda ağlaya ağlaya ben küpe takmak istemiyorum dedi çıkardım. Büyüdüğünde istiyorsa takar kapanırsa deldirir dedim. Ve erken deldirdiğime de pişman oldum.

kv dindar midir bilemem ama dini açıdan bi cozumum var probleminize.
Ben bu vebali alamam deyin. büyüyünce her gusül alisinda banyoya küpeyle girmek zorunda olacak ve kulak deliklerine su girmesi için küpeyle kulak yikayacak. ergenlikte gereken bilgiyi veririm kendi karar verir. benim yüzümden ya da sizin yuzunuzden kendi vücudu üzerinde karar vermesine engel olmayalım dersiniz. Veya boşverin dini açıklamayı onun bedeni onun kararı kimse karisamaz ben bile deyin noktayı koyun sert bir sekilde

Kayinvalideyi kirmayayim derken kiziniza mi kiyacaksiniz. O sizi kirmis ama. Bazen hayir demeyi bilmeli. Cok istiyorsa kendi kulagini deldirsin.
ben zaten kesin kararlıyım bu konuda yaptirmayacagim yani yaptıracak olsaydim kırgınlık da olmazdı böyle bir konuyu açmama gerekte kalmazdı..

Ben yanında gidersem dayanamam aglamasina diye düşünerek ben giderim dedi, devamında da sorun yaşayacağını düşünemiyor çocuğun..
Bu güne kadar kötü bir yanına görmedim aslında ne bilim mesela bir şey görüp güzelmiş desem onu bana hemen alırdı, veya bir şey yapmak istesem hemen destek olurdu.. iyi sohbetimiz vardi.. ondan aslinda istemiyorum güzelce reddetmek istiyorum

Hem de çok dindar o da ise yarayabilir ama benim ilk düşüncem son dediginiz gibi , onun adına karar vermek istemiyorum, kendi isterse yaptırır diye düşünüyorum

Sizi öpebilir miyim yaaa, harikasınızzz
:) güzel fikir Cidden.

Ben kizimin kulagini 5 yasinda deldirdim, cünkü yasadigim yerde 5 yas alti deldirmek yasak, ne kuyumcu ne doktor yapmadi gerekcesi ise, Kulakmemesinin gelismemesi ve Akupunktur noktalarinin zarar görmesi ayrica büyüdügünde iki delik isterse kücükken yanlis delinecegi icin, ki genelde ortaliyorlar kulagi, ikinciye yer kalmiyor

Çok teşekkür ederim bu kadarini hiç bilmiyordum bilinçlendimm

Kızım 5 yaşına geldiğinde arkadaşlarından özenip istedi ve deldirdik. Sonuç olarak bir kaç ay taktı küpeyi hevesi geçince çıkarttık ve delikler kapandı tekrar. İlerde kendisi isterse deldirir tekrar.

Aslında hayır demeniz yeterli ama kırmak istemiyorsanız birazcık korkunç hikaye anlatabilirsiniz

Bi arkadaşımın kızı küpeyi çekmiş kulağını yırtmış veya küpeyi yutmuş gibi. Allah korusun tabi ama olası şeyler bunlar. Bebeğiniz çok küçük daha.

İatemediğini söylediğin halde oğlunun üzerinden yol yapan kayınvalideniz bana pekte iyi niyetli gelmedi .

Deldirmeyin .

Deldirsede birsey olmuyor. Benim ve kardesimin bebekken delinmis sorun olmadi. Canida acimaz bebekken sinirler tam gelismis olmuyot kaldi ki can acitici birsey degil.Eskiden hep bebekken delinirdi kapanma problemi olmazdi. Sahiden de oyle 19 yasimdayken 2 ve 3. Kez kulak deldirdim.1 hafta takmasam kapaniyor. Her defasinda acmak icin canim aciyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…