Kırmadan nasıl söylerim???

Merhaba hanımlar
Bebeğim 5.5 aylık. Kayinvalidemin 2. torunu.
Bebeğimi herhangi bir kıskanma yada sakınma gibi bir durumum söz konusu değil.
Kayınvalidem çok çok sevdiğini söylüyor ki seviyordurda
Fakat ben mesela evimde çamaşır suyu kullanmam bebeğim solumasın diye gizliden kullanır
Yada bebeğim uyurken sessiz olurum 1 dakika fazla uyuyabilsin diye ama o açar süpürgeyi evi süpürür ve malesef bebeğim uyanır bunun gibi bir çok ornek var
Ama bunun yanı sıra bebeğimden hiç birşey sakınmaz benden de aslında
Eli hiç boş gelmez
Çok abartıyor en basit örneği söyle vereyim mesela geçen uzaktan kumandalı araba almış bu bayramda o beyazdı diye 2 tane daha farklı renkte ama uzaktan kumandalı araba almış yani bunun gibi birçok şey
Bebeğim şimdi anlamıyor ama ilerde anladığı zaman bu onu doyumsuz hale getirecek korkusu yaşıyorum. Yani çocuğumun hayalini kuracağı hiç birşeyin kalmamasindan.
Kayınvalide mi uyarmak istiyorum ama nasıl bilemiyorum. Çünkü inatçı bir insan kendi kafasında ki neyse onu yapıyor.
Sizce bu konuda ne yapabilirim?
Örnekleri çoğaltmam mümkün ama konuyu uzatmak istemedim.
bebeğimin sağlığını, uykusunu vs. düşünmeyip sürekli birseyler alarak sevdiğini göstermeye çalışıyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim.
Açıkca konuşacaksınız. Beğeninizden daha önemli değil onun kırılması. Ki bebeği azıcık seviyorsa zaten kırılmaz. Bebekli evde çamaşır suyu mu kullanılır. Ama tabi neden sizin evinizde temizlik yapıyor onu da anlamadım. Yaptırmayın. Aldıklarını da vermeyin çocuğunuza. Bekletin.

5,5 aylık çocuğa uzaktan kumandalı araba alınmaz

Onların üstünde yaş yazar

Küçük parçaları olur kırışır yutar vs vs

Benim kv öyle bir şey alsaydı anında toplar asla alma bunlardan yaşına uymayan bir şey der ve asla kullanmazdım

Evime çamaşır suyu alacak cüreti de gösteremez

Her seferinde yazarım bir ara çocuğa ayakkabı giydirmeye takmıştı

Ben işte iken bize gelip çocuğa ayakkabı giydirmiş çocuğun kendi ayakkabısını yeni almamış

İlk şimdi atağından çıkarıp bakıcıyla biz giydirmiyoruz değil mi demek oldu

Altını sildim ben dedi kv

Ben de altıpis demedim giydirmiyoruz evde dedim

Bir daha da yanaşamadı bile

Ha giyse bir şey olmazdı ama o benim çocuğum ben karar veririm

Çok mu sık gelir size? Yani bence hoş değil haklısınız. Eğer çok sık gelmiyorsa sorun etmeyin ama sık gelip kalıyorsa konuşun hatta eşinizin konuşsun bence belki si dinlemez ama oğlunu dinler.

allahımmmmm, bunu benım kv'de demişti gözlerim ayrılmıştı, ben işteyken kendi kendine demiş kiiiii acaba göğsümü versem alır mııı :KK57::KK57: yemine derim öyle bir şok anıydı ki tepki vermeeyip kesilip kalmıştım, yav arkadas bi kendinize gelin yaaa, vaktiyle hem doğurmuş hem emzirmiş, hem de anne olmusşunuz zatennnn, neden insanı insanlıktan çıkarmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum ben, heryer mi aynısınız, hepiniz mi aynısınız, ne içiyorsunuz bize de söyleyin artık :oha:

QUOTE="sendemibrutus, post: 56481751, member: 464252"]:oha: diyorum sadece.
[/QUOTE]
:) gülüyorum artık yemin ediyorum patolojik bunlar. Hiç normal davranışlar değil

İnatçı dedim yaa
Güya bana soruyor yok anne diyorum hem bebek uyuyor hem saat erken diyorum yok yok birsey olmaz diyor yapıyor
Kendi evlerinde müdahale etmiyorum
kadın yardımcı oluyor
sizin üzerinizden iş yükünü alıyor
bence uyarup da kalbini kırmayın
keşke bu kadar yardımcı düşünceli kv dem olsa

Merhaba hanımlar
Bebeğim 5.5 aylık. Kayinvalidemin 2. torunu.
Bebeğimi herhangi bir kıskanma yada sakınma gibi bir durumum söz konusu değil.
Kayınvalidem çok çok sevdiğini söylüyor ki seviyordurda
Fakat ben mesela evimde çamaşır suyu kullanmam bebeğim solumasın diye gizliden kullanır
Yada bebeğim uyurken sessiz olurum 1 dakika fazla uyuyabilsin diye ama o açar süpürgeyi evi süpürür ve malesef bebeğim uyanır bunun gibi bir çok ornek var
Ama bunun yanı sıra bebeğimden hiç birşey sakınmaz benden de aslında
Eli hiç boş gelmez
Çok abartıyor en basit örneği söyle vereyim mesela geçen uzaktan kumandalı araba almış bu bayramda o beyazdı diye 2 tane daha farklı renkte ama uzaktan kumandalı araba almış yani bunun gibi birçok şey
Bebeğim şimdi anlamıyor ama ilerde anladığı zaman bu onu doyumsuz hale getirecek korkusu yaşıyorum. Yani çocuğumun hayalini kuracağı hiç birşeyin kalmamasindan.
Kayınvalide mi uyarmak istiyorum ama nasıl bilemiyorum. Çünkü inatçı bir insan kendi kafasında ki neyse onu yapıyor.
Sizce bu konuda ne yapabilirim?
Örnekleri çoğaltmam mümkün ama konuyu uzatmak istemedim.
bebeğimin sağlığını, uykusunu vs. düşünmeyip sürekli birseyler alarak sevdiğini göstermeye çalışıyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim.
Kvnizi kıracağınız hiçbir nokta yok bence, artık klorsuz çocuk dostu çamaşır suları çıktı onlardan alın eve onu kullansın, oyuncak mı alıyor bebeğinize sırasıyla verirsiniz hepsini bir anda yığmazsınız önüne. Makinayı mı çalıştıracak, aman anne gel kahve yaptım onu içelim, x uyanıyor o uyanınca sen bakarsın bende şöyle bir evi alırım diyeceksiniz.
Bakın burada kaynanasının kötülüğünü görmekten mahvolmuş yığınla insan var siz iyi birine denk gelmişsiniz, idare ederseniz siz kazançlı çıkarsınız

Kvnizi kıracağınız hiçbir nokta yok bence, artık klorsuz çocuk dostu çamaşır suları çıktı onlardan alın eve onu kullansın, oyuncak mı alıyor bebeğinize sırasıyla verirsiniz hepsini bir anda yığmazsınız önüne. Makinayı mı çalıştıracak, aman anne gel kahve yaptım onu içelim, x uyanıyor o uyanınca sen bakarsın bende şöyle bir evi alırım diyeceksiniz.
Bakın burada kaynanasının kötülüğünü görmekten mahvolmuş yığınla insan var siz iyi birine denk gelmişsiniz, idare ederseniz siz kazançlı çıkarsınız
  • Yaa valla canım daha 10 günlük doğum yapmıştım kolik bir bebek kimse yok kendisi televizyon izliyor sürekli ve eşim işten gelince karnımı doyurdum ne bebeğe ne bana yardımı olmadı hatta eşim anne yemek neden yapmadın deyince karnım açıkmadı cevabı veren birisi bana çokta iyilik meleği gelmiyor kendi kafasına göre takılıyor ben klorlu yada klorsuz kullanmıyorum kendi evimde bu kadar basit neden onun istediği olsun ki

5,5 aylık çocuğa uzaktan kumandalı araba alınmaz

Onların üstünde yaş yazar

Küçük parçaları olur kırışır yutar vs vs

Benim kv öyle bir şey alsaydı anında toplar asla alma bunlardan yaşına uymayan bir şey der ve asla kullanmazdım

Evime çamaşır suyu alacak cüreti de gösteremez

Her seferinde yazarım bir ara çocuğa ayakkabı giydirmeye takmıştı

Ben işte iken bize gelip çocuğa ayakkabı giydirmiş çocuğun kendi ayakkabısını yeni almamış

İlk şimdi atağından çıkarıp bakıcıyla biz giydirmiyoruz değil mi demek oldu

Altını sildim ben dedi kv

Ben de altıpis demedim giydirmiyoruz evde dedim

Bir daha da yanaşamadı bile

Ha giyse bir şey olmazdı ama o benim çocuğum ben karar veririm
Ben artık bıktım yoruldum
Yalan dolan hersey var
Bide beni salak yerine koyması
Bide eşime diyormuş ki oğlum siz çamaşır suyu kullanmiyorsunuz yaa bende cifledim diye
Ahh bıktım artık yaka silkeledim
Her zaman herseyi direk söyledim anlamadıbu seferde böyle kırmadan dökmeden söyleyeyim belki anlar dedim

İnatçı dedim yaa
Güya bana soruyor yok anne diyorum hem bebek uyuyor hem saat erken diyorum yok yok birsey olmaz diyor yapıyor
Kendi evlerinde müdahale etmiyorum
Madem öyle süpürgeyi sakla o gelince. Çamaşır suyu da bulundurma. Bir arkadaşın dediği gibi belli markaların doğal ürünleri var. Çamaşır suyu getirirse gizlice kullanırsa kokusundan zaten anlarsınız. Bir cıngar çözer bunu. Ben olsam cırlardım 'bilerek mi yapıyorsunuz kokusuna katlanamıyorum evden gideyim diye mi yapıyorsunuz? Nefesimi daraltıyor alerjim var kullanmayın şunu' derdim.

Back
X