Kırmadan nasıl söylerim???

valla öyle buralarda biri konu açmıştı ya tahammül edemiyorum diye bende öyleyim inanki tahammül edemiyorum görmeye artık
ayneeenn, birde ben şuan aynı evdeyim. çocuğuma bakıyor hafta içi bizde kalıyor. yok gibi davranıyorum hiç muhattap olmuyorum ama yine sinirimi bozmak için ileri konuşuyor. içimden ya sabır çeke çeke bi hal oluyorum

Sizin evinizde neden temizlik yapıyor? Buna engel olun öncelikle. O gelmeden temizliği bitirin. Kendi evine bir şey diyemem. Belki de daha az görüşmelisiniz. Hediyeler için eşinizle görüştünüz mü? Bir çocuğa bir sürü hediye almak yerine durumu kötü ailelere verilse keşke..

Ben çocukları anne ve babalarının şımarttığına inanıyorum. Aynı evde yaşamıyorsanız bence sorun etmeyin. Çocuklar kime ne şekilde naz yapacaklarını çok iyi biliyorlar. Kendi evinizin ve çekirdek ailenizin kuralları olsun. Çocuğunuz bunu öğrenir merak etmeyin.
Ama büyükanne ve dede şımartmasına izin vermek de çocuğunuzun ileride güzel anıları olmasına sebep olur. Ben rahmetli dedemi hep anarım mesela. Bize dondurma aldığını hala hatırlıyorum ki biz çocukken sadece yazın olurdu.

Çamaşır suyu konusuna gelince, fanatikleri alınmasın ama ben de sadece klozet temizliği için kullanıyorum. Kokusunu da hiç sevmiyorum.
Ben yerinizde olsam evime alınmış çamaşır suyunu klozete boşaltır, kv sorduğunda aaaa annecim ben temizlik yaptım onunla, bitti derdim.

allahımmmmm, bunu benım kv'de demişti gözlerim ayrılmıştı, ben işteyken kendi kendine demiş kiiiii acaba göğsümü versem alır mııı :KK57::KK57: yemine derim öyle bir şok anıydı ki tepki vermeeyip kesilip kalmıştım, yav arkadas bi kendinize gelin yaaa, vaktiyle hem doğurmuş hem emzirmiş, hem de anne olmusşunuz zatennnn, neden insanı insanlıktan çıkarmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum ben, heryer mi aynısınız, hepiniz mi aynısınız, ne içiyorsunuz bize de söyleyin artık :oha:

QUOTE="sendemibrutus, post: 56481751, member: 464252"]:oha: diyorum sadece.[/QUOTE]

anladığım kadarıyla kendi evinde makine açıyor ve çamaşır suyu kullanıyor buna karışma hakkınız zaten yok bence...
ayrıca çocugunuzu düşünüyorsunuz ama ses konusunda bu kadarda hassas olan anneleri ben anlamıyorum zaten uyanacaksa uyanır sese de dış etkenlerede alışması lazım çocukların , benımkı uyudugunda sesten etkılenmez mesela ama uyanıkken yuksek seslı ortamda durmak ıstemez (düğün yeri gibi ortamlarda çok yüksek orantılı sesten korkuyor çünkü)
aldığı seylerde işinize yaramayacak şeyler ise başkasına verin, size alıpta aa onu niye kullanmıyorsun bunu niye giydirmiyorsun vs demiyorsa sıkıntı yok giden onun parası sonuçta...

5,5 aylık çocuk için bunlar şu an gereksiz kaygılar değil mi? Bence biraz abartıyosunuz ne güzel ilgilenen biri var benim kv bir çöp almamıştır oğluma. Çocukların biraz şımartılmaya da ihtiyacı var hayat hep kurallarla yürümüyor bence.

Merhaba hanımlar
Bebeğim 5.5 aylık. Kayinvalidemin 2. torunu.
Bebeğimi herhangi bir kıskanma yada sakınma gibi bir durumum söz konusu değil.
Kayınvalidem çok çok sevdiğini söylüyor ki seviyordurda
Fakat ben mesela evimde çamaşır suyu kullanmam bebeğim solumasın diye gizliden kullanır
Yada bebeğim uyurken sessiz olurum 1 dakika fazla uyuyabilsin diye ama o açar süpürgeyi evi süpürür ve malesef bebeğim uyanır bunun gibi bir çok ornek var
Ama bunun yanı sıra bebeğimden hiç birşey sakınmaz benden de aslında
Eli hiç boş gelmez
Çok abartıyor en basit örneği söyle vereyim mesela geçen uzaktan kumandalı araba almış bu bayramda o beyazdı diye 2 tane daha farklı renkte ama uzaktan kumandalı araba almış yani bunun gibi birçok şey
Bebeğim şimdi anlamıyor ama ilerde anladığı zaman bu onu doyumsuz hale getirecek korkusu yaşıyorum. Yani çocuğumun hayalini kuracağı hiç birşeyin kalmamasindan.
Kayınvalide mi uyarmak istiyorum ama nasıl bilemiyorum. Çünkü inatçı bir insan kendi kafasında ki neyse onu yapıyor.
Sizce bu konuda ne yapabilirim?
Örnekleri çoğaltmam mümkün ama konuyu uzatmak istemedim.
bebeğimin sağlığını, uykusunu vs. düşünmeyip sürekli birseyler alarak sevdiğini göstermeye çalışıyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim.
esiniz acikca konuşursa belki.. ama yaşlılar değişmekte genelde inatçı olurlar..

kayınvalidede orantısız sevgi var. bende aynı durumdan şikayetçiyim. sürekli pohpohluyor çocuğu. hediyeler paralar. habire cebinden para çıkıyor. ben veya babası kızdığında bize söyleniyor onu kucaklıyor gel sen babanneye diyor. küçük çakalda işin farkında vardı bişey olduğu zaman babanneye ağlıyor. ben uyarıyorum bu çocuk arsız olacak benim terbiye etme şeklime karışma diye ama oralı olmuyor pek gülüyor. aşık yani çocuğa. umrunda değil. ne dersen de. vazgeçmez. bırak takılsın. aşırıya kaçtığını hissettiğin anda yüksek tepkiler verceksin.

Malesef torun olunca böyle aşırı hevesli oluyorlar. Bizde mi öyle olacağız bilemiyorum artık..

Benim kv kp ayrılar. Kv bakıyor oğluma çok seviyor oyuncak almayı..

Kp de her görüşmede akülü araba alacağını söylüyor. İtiraz ediyorum. Ben ve eşim açıkca "hayır sakın alma' diye konuşuyoruz. "Eve sokmam istemiyorum" diyorum.

Net olmanız lazım ama küçük araba tarzı şeylerde büyük meseleler değil. Bu kadarı sorun yaratmaz..

Daha çok küçük anlamıyor diye ufak tefek şeylere çok itiraz etmiyorum. Bazen de "buna gerek yok" diyorum.

Böyle araba küçük oyuncak vs. çokluğu sakıncalı değil. Asıl problem yaratacak olan aklı ermeye başladığında her istediğine evet demek.

Eşinizle de konuşun. Gerektiği yerde o da müdahale etsin annesine..

Büyükler tarafından alınan oyuncaklarla çocuklar doyumsuz olmuyor ona göre beklentiye giriyorlar
Annem boş gelmez çocuklar annemin gelişini bekler bazen gizliden arayıp sipariş verirler falan ben üstünde durmuyorum o da öyle mutlu oluyor boşverin bence
Doyumsuz olsa benimkiler öyle olurdu
Sese alışsın bence üstelemeyin derim çocuk uyuduğunda iş yapardım bende ama uyanıyorsa bişey diyemem
Evde çamaşır suyu kullanmam ama tuvalet banyo onsuz olmuyor şimdi bir markanın çamaşır suyu var ama domestos gibi değil mikrop öldürüyor ama daha sağlıklı onu almıştım ama beyazlatmıyor banyo tubaleti sevmedim belki siz seversiniz
Bence çok üstünde durulacak konular değil ama siz bilirsiniz

evinde temizlik yaptirma büyügümsüb gel cay icelim sende dinlen de.

birak alsin hevesini kirma. büyükler torunlari simartmak icin vardir. sen anne olarak sInIRini cocuga ögrettikden sonra birsey olmaz.

Back
X