• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kırmızı çizgileriniz var mı varsa nelerdir

İlişki için diyorsan benim kırmızı çizgilerim baskı, şiddet, aldatma, yalan gibi bana zararı dokunan her şeydir. Bana zarar verilmesine müsaade etmem.
Kıyafetime, arkadaşlarıma karıştırmam. Özel alanıma burnunu sokamaz.
Ailem için de kuramızı çizgim yine aynıdır. İyiliğin için diyerek söylenen yalanlara tahammül edemem. Bana baskı kurulmasından benim adıma karar verilmesinden de hoşlanmam. Hayatımdaki eş yada sevgiliye eleştiride bulunmalarını da istemem.
Arkadaşlıklarımda da kıskançlık, baskı, gereksiz samimiyete müsade etmem.
Çevremdeki herkese karşı belli sınırım vardır yani. O sınırı geçirmem kuramızı çizgimdir.

Bence burada insanlara sorup evet benim için de böyle şöyle demek yerine doktorunuza aynen bunu yazın ve söyleyin

Ben de bunu yazmak istedim, konu sahibesi sorulunca aklına gelmiyorsa kırmızı çizgin olmayabilir mi acaba :KK51: Terapiye gitme sebeplerindne biri de bu olabilir mi?

Benimkileri yazayım yalancılık, sırttan bıçaklama, şerefsizlik, sadece benim değil diğer insanların şereflerine hakaret edecek şeyler yapmak ... haksızlığın ve saygısızlığın hiçbir türüne göz yummam açıkçası.

Bazı konulara karşı tavrınız olabilir. çok sevdiğim bir insanla eşini aldattığı dönemde görüşmeyi bıraktık mesela. Aldatma aldatılma kırmızı çizgim benim. Başkasına yapan insanlara da buna alet olmama diyip çıkıyorum. Eşimle ve ailemle ilgili var mesela, özel bir günse veya eşimle veya ailemle planım varsa arakdaşım için kıyamet kopsa bozmam. sertlik değilde insanı sınırlarının olması rahatlatıyor bir süre sonra insanlar o sınırlara müdahale etmemeyi öğreniyor.

Yalan..
Aldatma..
Şiddet..
Bunlar ilişkiler için kırmızı çizgilerim..
aşıldığı için çektim kapıyı çıktım zamanında.

Aileme yapılan saygısızlıkları da asla affedemem. Kimsenin de ailesine saygısızlık etmem, bir insan birşeyi sevmiyorsa önce kendisi yapmamalı.

Kırmızı çizgimin olmadığını farkettim o_O
Daha doğrusu şöyle; yapmam dediğim her şeyi yaptım, affetmem dediğimi affettim, konuşmam dediğimle konuştum vs vs. O yüzden hiçbir konuda keskin bi çizgim yok.
🥲

Merhaba kızlar

Epey oldu konu açmayalı. Psikoloğa gitmeye başladığımı belirtmiştim önceki konularımda. Bu hafta konumuz kırmızı çizgilerimiz. Benden kırmızı çizgilerimin neler olduğunu yazmamı istedi bunun üzerine konuşacağız. Hafta boyunca düşündüm nedir acaba benim koruma kalkanlarım. Açıkçası pek bişey bulamadım. Sanırım ben hayatın akışına göre şekilleniyorum. Zaten belli konularda kararım olsa bile o kararlı duruşu sergileyemiyorum sevdiğim insanları kaybetmemek yada onları memnun etmek uğruna esnetebiliyorum. Sizin kırmızı çizgim dediğiniz neler var. Asla ama asla en sevdiğim için bile değiştirmem dediğiniz şeyler var mı?
Psikologa giderken, sana sormus olan bir soruyu burada sormus olman, inan bana bizimkiler( KK kadınları yani) nedir diye meraktan ettiginden degil, kendi kafanin cok karisik belki de kirmizi cizginin ne oldugunu bilmediginden ve kelimelerle ifade edemediginden okuduklarin arasindan aklina yatani "bak bu benim kirmizi cizgim" diyecek olman. Belki bunu bu sekilde dusundugunun farkinda bile degilsin.

Tabi ki seve seve hepimiz yazariz. Ancak senden istedigim, lutfen bu soruyu forumda sordum diye terapistine belirtmen. Belki "bir soru sordum, ne hadsizsin, amma da abarttin alti ustu bir soru sordum, kirk tane sey siraladin" diyeceksin ve gicik olacaksin. Cumlelerin altinda hissettiklerimden dolayi yazdim tum dusuncelerimi.

Bazı konulara karşı tavrınız olabilir. çok sevdiğim bir insanla eşini aldattığı dönemde görüşmeyi bıraktık mesela. Aldatma aldatılma kırmızı çizgim benim. Başkasına yapan insanlara da buna alet olmama diyip çıkıyorum. Eşimle ve ailemle ilgili var mesela, özel bir günse veya eşimle veya ailemle planım varsa arakdaşım için kıyamet kopsa bozmam. sertlik değilde insanı sınırlarının olması rahatlatıyor bir süre sonra insanlar o sınırlara müdahale etmemeyi öğreniyor.
Eşimde arkadaşınız mıydı eşini de tanıdığınız için mi görüşmeyi bıraktınız.

Psikologa giderken, sana sormus olan bir soruyu burada sormus olman, inan bana bizimkiler( KK kadınları yani) nedir diye meraktan ettiginden degil, kendi kafanin cok karisik belki de kirmizi cizginin ne oldugunu bilmediginden ve kelimelerle ifade edemediginden okuduklarin arasindan aklina yatani "bak bu benim kirmizi cizgim" diyecek olman. Belki bunu bu sekilde dusundugunun farkinda bile degilsin.

Tabi ki seve seve hepimiz yazariz. Ancak senden istedigim, lutfen bu soruyu forumda sordum diye terapistine belirtmen. Belki "bir soru sordum, ne hadsizsin, amma da abarttin alti ustu bir soru sordum, kirk tane sey siraladin" diyeceksin ve gicik olacaksin. Cumlelerin altinda hissettiklerimden dolayi yazdim tum dusuncelerimi.
Hayır bugün görüştük ve ben zaten kırmızı çizgilerim olmadığını söyledim bugünkü görüşme sonrası yazdım ben

var elbette
konu her ne olursa olsun asla hak yemem , asla.
insanın onuru için yaşandığına inanıyorum, ben bunun için yaşıyorum.
Kimse içinde bu kuralimi esnetmedim/esnetmem.
dini bir inancim yok ama , bunu esnettigim bir yasi gormemeyi diliyorum hayattan

Merhaba kızlar

Epey oldu konu açmayalı. Psikoloğa gitmeye başladığımı belirtmiştim önceki konularımda. Bu hafta konumuz kırmızı çizgilerimiz. Benden kırmızı çizgilerimin neler olduğunu yazmamı istedi bunun üzerine konuşacağız. Hafta boyunca düşündüm nedir acaba benim koruma kalkanlarım. Açıkçası pek bişey bulamadım. Sanırım ben hayatın akışına göre şekilleniyorum. Zaten belli konularda kararım olsa bile o kararlı duruşu sergileyemiyorum sevdiğim insanları kaybetmemek yada onları memnun etmek uğruna esnetebiliyorum. Sizin kırmızı çizgim dediğiniz neler var. Asla ama asla en sevdiğim için bile değiştirmem dediğiniz şeyler var mı?
Degiştirilecek bişey olarak yok ama davranış olarak var yani ne olursa olsun ne kadar seversem seveyim yapıldığı zaman o davranışlar karşımdaki kişi bambaşka bir ben görür seviyorum diye sineye çekmem karakter olarak kırmızı çizgim çoktur ama öyle kimseyi kaybetmemek için de istemediğim bişeyi yapmam ne hissediyorsam ne istiyorsam ona göre hareket ederim

Back
X