Yöresel Tarif Kırşehir Mutfağı

Yöresel Yemekler

ahh bide yufkaya dökecen o pilavı, yemede yanında yat

ESMER bide düğünlerin meşhur sulu köftesini yapta tatsın hatunlar...

cokacimcoookcokacimcoooka.s.a.s. hoş geldinnn
evet ya hiç bi yerden bulamadım bizim yemeklerin tatadınııııı bizim yemek kültürümüz çok güzellll yemsinide bilecen bide afiyet olsun yuvka yolayım ya sanaaaaaaaopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Sulu Köfte:
Malzemeler :

500 gr ince çekilmiş yağsız kıyma
500 gr ince bulgur
2 orta boy kuru soğan
5 bardak et suyu
1 adet yumurta
1 kaşık salça
1 kaşık tereyağ yada margarin
tuz, karabiber, pul biber, toz biber

Soğanlardan biri incecik kıyılır. Kıyılan soğan, kıyma, bulgur karıştırılır. Bu karışıma yeteri kadar tuz ve biber eklenir, yoğrulmaya başlanır. Bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurulmaya devam edilir. Bulguların çabuk yumuşaması istenirse bir miktar su katılabilir. Bulgurlar yumuşadıktan sonra yumurta katılarak bir süre daha yoğurmaya devam edilir.Yoğurma işi tamamlandıktan sonra avuç içi ile yuvarlak köfteler yapılır.Yapılan köfteler kaynamakta olan et suyuna katılır. Orta ateşte 25-30 dakika pişirilir. Bu arada diğer soğanda incecik kıyılarak küçük bir tavada tereyağ ile kavrulur ateşten yeni indirilmiş köftelere eklenir. Biraz dinlendirildikten sonra yemek servise hazırdır.
AFİYET OLSUN

BİDE BECMECİ VARRRR
Besmeç:
Malzeme:Bulgur (Dugur) yagsiz dana kıyma,kurusoğan, maydonoz, baharat, salça, tuz.
Verilen bu malzemeler karistirilarak iyice yoğrulur.Birbirinden aynlmayacak kıvamına gelince elde havuç
büyüklüğünde parçalara ayrılarak yassitilir.daire bicimi haaline getirilir. Yaglanmiş tepsiye dizilip fırında veya önceden hazırlanmış köz haline gelen ateş üzerinde közlenerek pişirilir.
afiyet olsunnn

eline sağlık esmerim.....besmecsiz olurmu tabi ki olmaz...bu kültür yok başka biyerde.her biri doyumsuz tat. :cokacimcoook

cokacimcoookafiyet olsun canımmm
kırşehire gelirsen misafirim ollll yaparım hazırda olur difrizimdeeeee
besmecccccccokacimcoookcokacimcoook
günaydın günaydın
hayırlı cumalarrrr
arkadaşlarrrrrrr

çok güzel konu niye ara verdiniz. elinize sağlık
madem bulgur dediniz birde bizim özel tarifimiz var

HAŞIL----
pilavlık bulguru suda haşlarız yumuşayınca un katarız karıştırarak pişer
servis tabağına alıp ortasını yuva gibi açarız.
sos hazırlarız,tere yağı bal eritip yuvaya dökeriz.
yemeside değişik kaşığa alıp yağa batırıp yeriz deneyin değişik bir tat.

iyi akşamlar esmerim bu yazdıgın tariflerden bende istiyorum sırf bunları yemek için kırşehire gelirim mıhtara desekde toplantıyı kırşehirdemi yapsak ankaradan kucak dolusu selam ve sevgiler..

esmerim çılbırı bende yapıyorum ama ben yogurtla yapıyorum yumurtanın altına yogurt koyuyoruz ama seninkinide deneyecegim..opuyorumnanaktan

tşk ederim
güzel bi tarif beklerim yineeeecokacimcoook
:lepi:ara verdim çünkü ilgilen olmadıııı yani damak tadımız değiş galiba herkese iyi gelmedi tarifler galibaaaaaa:lepi:

iyi akşamlar esmerim bu yazdıgın tariflerden bende istiyorum sırf bunları yemek için kırşehire gelirim mıhtara desekde toplantıyı kırşehirdemi yapsak ankaradan kucak dolusu selam ve sevgiler..

kaç kere teklif yapmıştım artık sizlere kalmış bişeyyyyyyyy:içelim:
gelirsen iste yapayım hemençikkkkksempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

cumanız mubarek olsunnnnnn
bugunku menumuz yemek listenizz
karnı bahar kıymalııı
şehriyeli yoğurt corbasııı
ve aşure
aşure ayı başlamıuştırrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…