Yöresel Tarif Kırşehir Mutfağı

Yöresel Yemekler
gÜnaydınnnn
yemek yaptımda geldım ıŞe
kabak ÇıÇeĞıııı ısmııı
Çok faydalı bı yemek
burda bahcelerden olur ve pazarlarda satılır
bır kılo kabak ÇıÇeĞı
ıÇınde pazı yapraĞı semız otu ve bırÇok yeŞıl bıtkıller oluyor bunu Çok kÜÇÜk kesıyorusun
ÜÇ kaŞık tere yaĞ
yarım kaŞıÇ salca
ÜÇ dıŞ sarımsak yarım cay bardaĞı bulgur tuz kırmızı bıber
yaĞı tencereye atın ersın
salcayıda katın
kabak gÜlÜnde katın ve karıŞtırın ıÇıne bulguruda atın tuzun sarımsaĞını
atın Çok az bır Çay bardaĞı su katın ve pıŞmeye bırakın Çok lezız bı yemek bu gÜnlerde her yerden bulunan kabak gÜlÜ ÇıÇeĞı semız otu her pazarda olur bakın ve deneyın yapınnnn afıyet olsun
not arzuya gore sarımsaklı yoĞurtlada yenılırrrrr

ev yapımı kolay iskender
akşamda kalan pirinç bilaviniz var demi kıslar
buyrun size kolay iskender yapımı
kasaptan et alınıçak
yarım kilo et yağsızı
birkaşık salca ve yağ teryağ olacak arzuya göre baharat
evdeki akşamda kaln bidelerr kızaraçakkkk bi not ben kalan bideleri hep doğrarım kızartırım derin dondurucuda saklarım çok işime yarıyor :)
yarım kilo inek etiii yetrli oluyor beş kişilik
eti ince ince kesin yanmaz tavadan altını kısın ve pişirin iyiçe kızarsın
sonra teryağ bi kaşık olsun erisin tavada ,içine salca atın bahratlarıda atın bırakın bi kenardan dursun
evdeki pideleri küçük küçük doğrayın tavada kızartın beklesin odaaa
serviz tabağınıza ekmekleri yerleştirin pirinç pilavını koyun etleride yerleştirin salcalı sosuda üzerine koyun ve yanıda ev yapımı yoğut koyun güzel leziz yemek ev yapımı iskenderrrrr afiyet olsunn şekerlerr

Son düzenleme:
yarinki yemek biber dolması
250 grm kıyma yağsız
yarım kilo biber dolmalık
bir su bardaği pirinç
iki tene kuru soğan
bi kaşık salca üç tenede dometes
arzuya göre baharat maydonos
ve yarım çay bardağı sıvı yağ
-----------------hazırlanışı basit bu melzemeleri iyiçe derin bi tepsiden yoğurun
biberleri oyun yıkayın içine bu harcta koyun ağzını dometesi koyun
ayrıca bir kaşık yağ ve bir kaşık salca iki su bardağı su karışımını yapıp biberlerin üzerine dökün
altını kısın tuzu ekleyin unutmayın çok hafif ateşten bişirin afiyet olsunnn:) ben şimdi yaptım bişiyor yarına hazır yemek oluyor
not arzu ederseniz kıymasızda güzel oluyorrrrr

Havuçlu ırmik Tatlısı

Malzemeler:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
3 su bardağı sut
125 gr. Margarin
Üstteki malzemeyle muhallebi yapın ıslatılmış cam kaba dokun.

2. Kat malzemesi
3 tane rendelenmiş havuç
1 su bardağı sut
1/2 su bardağı seker

Yapılışı:
Bu malzemelerime havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin soğuyunca ceviz ekleyin.
ırmikli muhallebinin üzerine dökun. En üste krem şanti koyun ve 1 gece buzdolabında bekletin.

Uzun uzun malzeme ve yapımı yazdığıma bakmayın o benim deneyimsizliğim bu işte. Yoksa evde bulunan malzemeler ve yapımı çok kolay hafif ve lezzetli bir tatlı. Afiyet olsun.

Son düzenleme:
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması
Malzemeler: yaklaşık 10 adet için
Kuru Soğan: 250 gr.
Baldo pirinç: 250 gr.
Çam fıstığı: 30 gr.
Kuş üzümü: 30 gr.
Nane: 20 gr.
Tarçın: 1 çay kaşığı
Karabiber: 1 çay kaşığı
Tuz: yeterince (1 çay kaşığı)
Şeker: 1 çay kayışı
Zeytinyağı: 300 cl.
Maydanoz. ½ demet (ince doğranmış)
Dereotu ½ demet (ince doğranmış)

Kabak çiçeklerini diriliğini kaybetmeden, açılması ve yumuşaması için sıcak suda bekletelim. Yumuşayınca çıkarıp kenara koyalım.
Yağı tencereye koyalım, ısındıktan sonra ince doğranmış soğanı az miktarda tuz ile pembeleşinceye kadar orta ateşte pişirelim. Üzerine yıkadığımız pirinçleri ilave edip tahta kaşıkla kısa bir süre çevirelim.
Sonra tüm malzemeyi (fıstık, üzüm, maydanoz, dereotu, nane, karabiber, tarçın, şeker) ilave edilerek tahta bir kaşık ile karıştırıp tuz ayarını kontrol ederek üzerine bir bardak su ilave edip pişirelim.
Pişirme süresince pirinçler diri kalacak şekilde kontrol edelim ve soğumaya bırakalım.
Önceden sıcak suda açtığımız kabak çiçeklerinin içini soğumuş iç karışımı ile dikkatlice dolduralım. Tencerenin altına, kullandığımız maydanozların sapları, varsa elma kabuğu vb. yerleştirilip doldurduğumuz kabak çiçeklerini bunların üzerine yerleştirelim. Üzerine 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı gezdirip. 1 bardak suyu ilave edelim. Üzerine bir tabağı ters çevirerek kapadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Önemli not: eğer evinizde sebzeleri buharda pişirmek için kullanılan aparat var ise (ki sebzeleri daha sağlıklı ve lezzetli pişirmek için mutlaka olmalı) bu çiçek dolmasını buharda pişirmek çok iyi sonuç verir. Zira bildiğiniz gibi çiçekler oldukça narin.
Sevgi ve lezzetle
Afiyet olsun

çok çok tşk ederim güneşimm
bende bu kabak çiçeğini ince simitle bi adıda küçük bulgurla yaparım çok leziz bi yemek oluyor tam şimdi zamanı bu yemeyin ellerine sağlık canım beklerim seni yemek tariflrerinleee:)

bügün yemek yapmadım
misafirdim akşam yemeyindeee
yarın ki yemeyim
ismi içinde saklı bi yemek
karışık türlü her neyse adııı
yarım bardak zeytin yağ
on tene fasulye
bir patlıcan
bir patetes
bir kabak ve birkaç tene biber
yarım çağ bardağı bezelye tuz bahrat ve salcaa
bir soğan bir diş sarımsak
yapılışı
bunları sertten yumaşak olnı sırayla doğrayın
tencerrenin içine yağ koyun sırayla fasulye kabak patetes biber patlıcan tuzu bahratı ve yarım çay bardağı su salcası ve en üstede bezelye tamamııı koyduk tencereyeee
altını kısın bişmeye yakın ağzını acın sıçak olarak serviz yapın çok leziz bi yemek afiyet olsun deneyin ve yazın canlarımmmmm

bügünkü menu çorba
dünde kalma yemek var
arpa şehriyeli çorba
yarım çay bardağı arpa şehriye
bi kaşık salca çok az olcü vermiyorum yağsız kıyma olur
olmasa tavuk güğsünde olur küçük doğranırsaaa
arzuya gore yağ
arzuya gore baharat ve maydonos ve et tablet
beş bardak siçak su
hazırlanışı çok basit
yağ eriyor kıyma konuyor/veya tavuk etiii
salca atılyor şehriye atılyor bahratlar atılyor su eklenyor bişmeye bıraklıyor
piştikden sonra serviz yaptığınız zaman maydonos doğrayıin afiyet olsun leziiz bi çorba çok kısa süreden bişyorrrr

burdaki ismi et paca:)))))))))))
bir kilo kemikli et:)
haşlanmış olacak:)
bir kaşık salcaaa baharat tuz :)
bir baş sarımsakk:)ve bacanın suyuu:)
etler haşlansın küçük doğransın
bi tencerenin içine az yağ konsun
sonrası salcası evdeki bahratlarıdan eklensin beş bardak et suyu konsun
ve etleride atın kaynasın çok azz afiyet olsunnnn
not//// bir yemek kaşığı un kavurun içine atın arzunuza göree buda çok lezet katıyorr

çok çok güzel bi pazar kahvaltısı hazırladımmm:)
güne güzel başladık
akşamada yemek yaptım
birazdan kızılırmağa gideceyiz :)
patlıcan sarımsaklı ve etli
kuşbaşı kuzu et
bir kilo patlıcan
büyük diş sarımsak beştene dometes beş tenede karışık acılı biber
arzuya gore yağ hangi yağ olursa olsun güzel oluyor
etler ince ince doğranıır
tencereye yağ konar ve etler atılır iyiçe kavrulur patlıcanlar doğranmış olarak sırayla atılır dometes biberde konar ve tuzu sarımsağıda kunur altı kısılaır pişmeye birakılır yarım çay bardağıda su ekleniri
pişincede serviz yapılır
ve uzerine sarımsaklı yoğur dökülür
isterseniz dökmeyinnn
çok güzel bi yemek deneyin yazın menmun olurummmm:)))))

bÜgÜn kÜ yemek akŞamda yapıldı ÇalıŞan olunca:)
fırında patetes
ÜÇ tene ırı patetes
bır baŞ sarımsak
beŞten acı bıber
beŞ ten dometes
ve yarım tavuk parçası olabılır veya et kuzu kemikli:)
bahrat tuz bır su bardadıĞı salcalı su
--------------yapılıŞı
tepsıye etlerı dızın sırasıyla patetesı
bıberı dometesı bahratı suyunu tuzunu sarımsaĞı katın fırında
bıŞmey bırakın
lezızı bı fırnda yemek oluyorrr

canım topiğin hayırlı olsun. bu aralar oğluşuma yemek pişirmekten pc başına geçemez oldum.mafoldumben eh sayılı günü kaldı. şimdi misafir. o gidince artık bol bol yemek tarifleri yaparız.kaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan

Esmerim ne kadar güzel tarifler var öyle ağzım sulandı wallaha denemek lazım hepsinide ellerine sağlık arkadaşım .kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…